2022.12.07, Szerda

Kultúra

Bodolay Géza rendezésében látható az Ibsen-darab Szegeden

2016.11.03

Bodolay Géza rendező szerint saját választásainkról és lehetőségeinkről szól Henrik Ibsen A nép ellensége című drámája, a darabot pénteken mutatja be a Szegedi Nemzeti Színház.

A gyógynövénytermesztést mutatja be Ópusztaszer izgalmas fejlesztése

2016.10.29

Április végére gyógynövénykertet és foglalkoztató központot alakítanak ki az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban - jelentette be Kertész Péter, a park igazgatója csütörtökön. A látogatók az új létesítményben a középkori gyógynövénytermesztés és -feldolgozás hagyományait ismerhetik majd meg.

Az Otthon Moziban is levetítik az Oscar díjas Zsigmond Vilmos portréfilmjét

2016.10.25

A kecskeméti Otthon Moziban is látható lesz az Oscar-díjas operatőr pályáját feldolgozó Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal című francia film, amely az idei cannes-i fesztiválon debütált.

Ismét felborzolta a kedélyeket László Petra

2016.10.18

A Lakiteleki Filmszemle különdíját László Gábor nyerte, akinek távollétében annak felesége, a tavalyi migránsáradattal konfliktusba keveredő László Petra vette át a díjat. Az ellenzéki pártokat ez igen feltüzelte.

Itt az október a tüntetések hava

2016.10.17

Tegnap délután Budapesten elkezdődött az ország évi rendes tüntetéses időszaka. Ez a minden évben jelentkező össznépi zsúr pontosan olyan mint az évszakok, hiszen hol egy kicsit korábban, hol egy kicsit később veszi kezdetét az ősz, és hol egy kicsit esősebb, hol egy kicsit szárazabb.

A hülyeségnek nincs határa - Szabadulószobák éjszakája 2o16 október 28

2016.10.14

2016. október 28-án a szabadulószobáké a péntek éjszaka. Idén immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre az esemény. Ezen a napon országszerte hosszabbított nyitva tartással, és 50% kedvezménnyel játszhat minden érdeklődő számos budapesti és vidéki helyszínen. A Szabadulószobák éjszakája a baráti társaságoktól, a családokig vár minden érdeklődőt, aki szeret játszani, kedveli a rejtélyeket, a krimiket, és a logikai feladatokat.

Bábszínházi előadásokban dúskálhatunk a héten Kecskeméten

2016.10.10

Szerdán kezdődik a XIII. Magyarországi Bábszínházak Találkozója Kecskeméten, ahol öt nap alatt harmincöt előadást mutatnak be.

Október 26-án mutatják be Kecskeméten a forradalmi táncjátékot

2016.10.09

Folytatódik a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon nagy sikerrel bemutatott '56 Egy nép kiáltott című táncjáték országos turnéja. A forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára készült ünnepi műsor hamarosan Kecskeméten is látható lesz.

"Minket az ellenség dühös bosszúja juttatott ide."

2016.10.06

Október 6. az aradi vértanúk emléknapja. Arra a 13 honvédtábornokra emlékezünk ezen a napon, akiket 1849-ben végzett ki Julius Jacob von Haynau osztrák tábornagy. Egyébként Haynaunak nagy szerepe volt a szabadságharcot követő megtorlásokban és a lakosság megfélemlítésében. Mi az utolsó mondataikkal szeretnénk emlékezni a tizenhárom aradi vértanúra.

Futballhuszárok a János vitézben

2016.10.05

A magyar futballisták Eb-sikere inspirálta Szente Vajkot, amikor belekezdett a kecskeméti színházban a János vitéz rendezésébe. A bemutató október 7-én lesz az új Kamaraszínházban.

Nem kispályások a kiskőrösi óvodások

2016.09.30

Kitartóbbak, önállóbbak, fegyelmezettebbek lesznek a korcsolyázástól

Ikont festhetnek és kolivát kóstolhatnak a gyerekek

2016.09.20

Az ikonfestés világába vezetnék be a 10-14 éves gyerekeket a Cifrapalotában, Kecskeméten.

A népzene és a néptánc városa lesz Kecskemét három napra

2016.09.13

Rendhagyó népzenei órák, hagyományőrző gálaműsorok, táncházak, koncertek, hangszer-bemutatók és mindhárom napon egyedi, kézzel készített népi és iparművészeti portékák vására a Főtéren. A kecskefőző verseny már csak ráadás.

Sokszínű programok a Széchenyivárosban

2016.09.12

Ma kezdődik a szeptember 17-ig tartó Széchenyivárosi Napok Kecskeméten. A legnagyobb buli a szombati fesztiválon várható, ahol többek között Gáspár Laci és a Desperado is játszik.

Ismét útra kel a kecskeméti Kórus

2016.09.07

Alig csengettek be az új tanévre, máris kórusfesztiválra utazik a kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykara. Csehországban, a Brno melletti Vyskov városkában énekelnek szeptember 11 – 16. között. Utazásukat a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága támogatja.

Szécsi Gábort az Országos Tudományos Diákköri Tanács alelnökévé választották

2016.11.02

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) októberi tisztújító ülésén a Pécsi Tudományegyetem Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központjának igazgatóját, a PTE tanszékvezetőjét, Dr. Szécsi Gábort az OTDT alelnökévé választották. Szécsi Gábor 2008 óta tölti be ezt a pozíciót, amelyben a szavazásra jogosultak a tisztújító ülésen további négy évre megerősítették.

Kiváló filmválogatást láthatunk a 6. Mozinet Filmnapokon

2016.10.26

A kecskeméti megnyitón A vörös teknős című animációs film Oscar-díjas rendezője is részt vesz.

A legszebb tündérmesére vár a Kamaraszínház

2016.10.21

A János Vitéz egy szívmelengető történet szerelemről, csalódásról, hűségről és önfeláldozásról, gyönyörű dalokkal, sok humorral és érzelemmel, a Katona József Színház művészeinek előadásában.

Dán egyházi dalok szólalnak meg Kiskőrösön

2016.10.18

A dán Midtjysk Pigekor – Közép-Jütlandi Leánykar tart zenei estet Kiskőrösön a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskolában, a Tarnowi téren október 19-én, szerdán 17 órakor.

A Katona József Múzeumba is kerültek kortárs alkotások a műteremlakásokból

2016.10.15

Tizenkilenc olyan alkotást adományozott magyar kortárs művészekkel foglalkozó közgyűjteményeknek a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., melyek a szervezethez tartozó műteremlakásokban születtek.

Szabó Attila Egy Isten, két nemzet című filmje kapta meg XVI. Lakiteleki Filmszemle fődíját

2016.10.14

Az erdélyi rendező filmjéért az emberi erőforrások minisztere a Nemzeti Kulturális Alap keretéből felajánlott egymillió forint összegű díját vehette át.

Válogatott költői káromkodások

2016.10.10

Ezek a versek tényleg nagyoknak szólnak! Aki nincs még 18 éves vagy nagyon prűd, ne menjen el a TabulArt Szobaszínház előadására Baján.

58'-ban is forgatott és most is fog a Nagy Imre perben

2016.10.07

A felvételek egy önálló, az eredeti tárgyalás és a kivégzés eseményeit feldolgozó dokumentumfilm alapját képezik majd Borsody István rendezésében, amelyben hangsúlyos szerepet kaphat egy operatőr, aki ott volt az 1958-as ítéletkor a forgatócsoport tagjaként.

Egészségügyi piárral nyert novellapályázatot a kalocsai csinos-nővér!

2016.10.06

Egészen elképesztő az egészségügyben dolgozók elszántsága annak ellenére, hogy a bérek, ugye, a körülmények ugye, a viszonyok ugye... és ahogy miondani szokták, és mégis mozog a föld, amit be is mutatott a kalocsai gyógyszer-asszisztens!

Állami támogatás a színházi előadások akadálymentessé tételére

2016.10.05

Idén 4,5 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a színházi előadások akadálymentesítését - mondta Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szerda reggel.

Hatnapos a Város Napja Kecskeméten

2016.09.26

Ma délután kezdődik és október 1-ig tart a Város Napja programsorozat a megyeszékhelyen.

Cifrapalota bejárás pincétől a padlásig

2016.09.15

Szombat délelőtt szecessziós cifraságok témájú épületvezetés - a Kulturális Örökség Napok alkalmából.

Éjszakai pillangók után kutatott a híradó a Kiskunságban

2016.09.13

A lepkefajok száma Magyarországon több ezerre tehető. Az éjszakai lepkék országszerte előfordulnak, különböző élőhelyeken, különféle fajok találhatóak.

Jubileumi évad várja a Cirókába látogatókat

2016.09.09

Hat új darabbal készül és néhány korábbi nagysikerű előadását is újra műsorára tűzi az idén hivatásossá válásának harmincadik évfordulóját ünneplő kecskeméti Ciróka Bábszínház. 

Szeptember közepén lesz a Kecskeméti Népzenei Találkozó

2016.09.06

A rendezvény ideje alatt egyedi, kézzel készített népi és iparművészeti portékák vására és kecskefőző-verseny is lesz.