2020.07.08, Szerda

Baja

Így tartják meg idén a Bajai Halünnepet

2020.06.30

Megye

Sok szempontból emlékezetes halfőzésnek néz elébe Baja: bár a járványhelyzet idén nem tette a lehetővé tömegméretű rendezvény szervezését, a bajai ember és vendégei mégsem maradnak halfőzési lehetőség nélkül.

Gyorsjárású kishajóval bővült a bajai vízügy flotta

2020.06.28

Baja

Feladata a hajóút kritikus pontjainak gyors elérhetőségének biztosításával az elúszott jelek mielőbbi helyreállítása, vízfelülethasználatok ellenőrzése, illetve – kialakításából adódóan – részt vehet a vízminőség-kárelhárítási feladatokban is.

Baján is megrendezik a Triatlon Utánpótlás Ranglistasorozat versenyét

2020.06.23

Baja

Július 12-én újraindul az utánpótlás triatlon sportélet: a koronavírus miatti kényszerpihenő után, a hatályos rendelkezések figyelembevételével Zalaegerszegen kezdi meg idei öt utánpótlás ranglista versenyből álló versenysorozatát a Magyar Triatlon Szövetség. A ranglista versenyek és az utánpótlás országos bajnokság névadó főszponzora az E.ON.

Árad a Duna

2020.06.18

Baja

A bajai szakaszon június 21-án, vasárnap 507 centivel tetőzik.

Június utolsó hétvégéjén kezdődik a triatlonosok hazai versenyszezonja

2020.06.09

Megye

A sprint távú ob-t augusztus 2-án Baján rendezik.

Június 1-től augusztus 31-ig hivatalosan is megnyílik a Sugó strandja

2020.05.31

Megye

Megkezdődtek az előkészületi munkálatok a szabadstrand megnyitására. Az önkormányzat jelenleg az engedélyek elfogadására vár.

Családok tesztelték a bajai szállót

2020.05.26

Baja

Megérkeztek az idei első vendégek Veránkára: május 22-én, péntek délután benépesült a sziget, négy család vehette elsőként birtokba a felújított vendégházakat.

Terápiás centrum épül Baján

2020.05.15

Baja

Országos szinten csak mintegy tizenkét településen elérhető az a fajta és színvonalú szolgáltatás, amely a közeli jövőben megvalósul a bajai Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményben.

Karanténgyűjtést indított a bajai Türr István Múzeum

2020.05.06

Baja

Gyűjtést indított a bajai, a bácsalmási és a jánoshalmi járásban a veszélyhelyzethez kapcsolódó kordokumentumokból rendezett kiállításához a bajai Türr István Múzeum - közölte az intézmény igazgatója.

Kerékpárutat kap Baja az 51-es főút mentén

2020.04.28

Megye

A település északi városrészét fejlesztő beruházást a Soltút és az Alisca Bau kivitelezi.

Jelentős fejlesztést kap az 51-es és 55-ös számú főút

2020.04.14

Megye

A két útszakaszon összesen közel 35 kilométernyi burkolatot erősítenek meg, valamint párhuzamos kerékpárutakat is kiépítenek.

Maszkok a postaládákban

2020.04.01

Baja

Hamarosan két maszkot kézbesítenek önkéntesek minden bajai postaládába.

Március végén beköltözhetnek a bajai árusok az új piaccsarnokba

2020.03.01

Baja

A tervek szerint és a jogszabályoknak megfelelően a tejtermékek, húsfélék és gombák árusítói is a csarnokban kapnak helyet, ennek értelmében összesen mintegy hatvan árusítóhely és tíz üzlethelyiség lesz a kétezer négyeztméter alapterületű csarnokban.

Új székházba költözött a Bajai Ifjúsági Fórum

2020.02.18

Baja

Az ország első és egyetlen, iskolai és munkahelyi zaklatások megelőzését célzó és áldozatsegítő központja mostantól néhány hónapon át a bajai Eötvös József Főiskola B épületében, az úgynevezett E-klubban kapott helyet.

Jelentős összeg érkezett a bajai uszoda fejlesztésére

2020.02.01

Baja

A támogatás a projekt előkészítő feladatainak fedezete.

Bajánál is folytatódik a szúnyoggyérítés a héten

2020.06.29

Baja

Tizenhárom megye kétszáz településén, Budapest több kerületében és a vízpartokon folytatódik a héten a szúnyoggyérítés - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivőhelyettese hétfőn.

Honvédelmi sportközpont alapkövét helyezték el Baján

2020.06.25

Baja

A haza védelme nemzeti ügy, a honvédelmi sportközpontok megépítésével pedig az a szellemiség is erősödik, amely a közösséget össze tudja tartani - jelentette ki a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos csütörtökön Baján.

Kórházfejlesztések indulnak az ország keleti felén: 8 városban építkeznek

2020.06.22

Megye

Baja, Eger, Fehérgyarmat, Gyula, Kecskemét, Mátészalka, Nyíregyháza és Salgótarján kórházaiban is kiválasztották a kivitelezőt egy átfogó program projektjeihez: a Ke-Víz, a Proszerv, a Gomép és a BaHu Bau végzik el a munkákat.

Gyalogátkelőket adtak át Baján

2020.06.10

Baja

Sokasodnak a zebák Baján, valamint tervezik is még néhány átadását.

Elérte legmagasabb pontját a bajai Művelődési központ új épülete

2020.06.07

Baja

Az ezer négyzetméteres, háromszintes épületrész a legmodernebb technológiai elvárások szerint épül, a tetőszerkezetre napelemek kerülnek, a fűtésről pedig hőszivattyús rendszer gondoskodik.

Ingyenes gyereknapi vonatozás Baján

2020.05.29

Baja

Hétvégén esedékes a gyermeknap, amely Baján hagyományosan sok programmal jár, mindezek azonban a jelen járványügyi helyzet következtében idén elmaradnak. Az önkormányzat és a Baja Marketing Kft. azonban mindenképp szerette volna valamilyen élménnyel megajándékozni a bajai gyermekeket, ezért május 31-én, vasárnap ingyenes kisvonatozást kínál számukra.

Újraindulnak Baján a város szökőkútjai

2020.05.21

Baja

A Tóth Kálmán téri, a főtéri, valamint a távolsági buszmegállónál lévő szökőkutak már működnek szerdán pedig a Roosevelt térit is beüzemelték.

Holnaptól ismét kinyit a bajai piac és készül az új vásárcsarnok

2020.05.07

Baja

A piac területén továbbra is kötelező lesz a maszk viselése és a bejártnál a kézfertőtlenítés.

Karanténgyűjtést indított a bajai Türr István Múzeum

2020.04.29

Baja

A bajai Türr István Múzeum szeretné összegyűjteni és megőrizni az utókornak a március 11-étől érvényben lévő veszélyhelyzethez kapcsolódó dokumentumokat, fényképeket, személyes történeteket, a karanténvilág sajátosságait, különleges életképeit, később, a veszélyhelyzet megszűnését követően pedig annak tárgyi emlékeit is.

Javában zajlik a Baja-Bezdáni-csatorna felújítása

2020.04.15

Baja

A magyar fejlesztések közül megkezdődött a csatorna kritikus szakaszainak kotrása Bátmonostor és Nagybaracska térségében. A felújítás fontos eleme az uszadék kiszedő helyek létesítése Hercegszántón, Nagybaracskán és Bátmonostoron, ez is folyamatban van, az önkormányzatokkal egyeztetve zajlik a kivitelezés.

Önkéntesek hordják az élelmiszert a rászorulóknak

2020.04.01

Baja

Múlt héten megkezdődött Baján a rendkívüli élelmiszersegély kiszállítása.

Újabb szenzációs éremlelet-együttes került elő a bajai járásból

2020.03.17

Baja

3 db tallért, 7 db 2/3-ad tallért és 64 db XV krajcárost, összesen 74 db érmét sikerült begyűjteniük a Türr István Múzeum kollégáinak műszeres kutatás, illetve mentőfeltárásuk során.

Megvan a bajai honvédelmi sportközpont kivitelezője

2020.02.24

Megye

A földszintes ééület közösségi térként is funkcionál majd, de elsősorban a lövészeti és önvédelmi sportoknak ad helyet.

Tavasszal kaphat építési engedélyt a bajai honvédelmi sportközpont

2020.02.18

Baja

Az átdolgozott Nemzeti alaptantervben már hangsúlyosabban jelenik meg a hazafias nevelés, amely a hazához való kötödést erősíti.

Ismét látványos szakaszába lépett a bajai piacon zajló építkezés

2020.01.15

Baja

Az első ütem végéhez közeledve szinte teljesen elkészült az új csarnok, amelyben március végén már elfoglalhatják standjaikat az árusok. Ha az időjárás továbbra is kegyes lesz a kivitelezőhöz, akkor január közepén a külső munkálatok is megkezdődhetnek.