2024.04.20, Szombat

Kiskunfélegyháza

Adj vér és ments meg három életet!

2024.03.02

Megye

Tizenegy helyszínen szerveznek váradást Bács-Kiskun vármegyében.

Kettős jubileumot ünnepelnek Kiskunfélegyházán

2024.01.22

Kiskunfélegyháza

Egész éves programsorozattal ünnepli Kiskunfélegyháza várossá nyilvánításának 250 éves évfordulóját és megemlékeznek a 145 esztendővel ezelőtt született Móra Ferenc íróról is - jelentette be a település polgármestere.

Harminc ország erőemelői a jövő heti kiskunfélegyházi vb-n

2023.10.08

Kiskunfélegyháza

Harminc ország több mint 700 versenyzője lesz érdekelt a hétfőtől vasárnapig Kiskunfélegyházán sorra kerülő erőemelő-világbajnokságon.

Március 15. - Ünnepi programok Bács-Kiskun vármegyében

2023.03.14

Kultúra

Számos települések várják változatos programokkal a családokat.

Idén is izgalmas programokat kínál a Félegyházi Napok rendezvénysorozat

2022.08.07

Kiskunfélegyháza

Az Államalapítás ünnepén megszentelik az új kenyeret és szentmisét is tartanak.  

Néptáncgálával és bajuszfesztivállal ünnepelnek Kiskunfélegyházán

2022.05.23

Kiskunfélegyháza

Néptáncgálával, bajuszfesztivállal, szentmisével és ünnepi közgyűléssel emlékeznek kiskun elődeikre május 20-a és 22-e között Kiskunfélegyházán - közölték a szervezők az MTI-vel.

Három megyei rádió is támogatást nyert a Médiatanács műszaki pályázatán

2021.11.12

Megye

Huszonhárom rádió huszonhét műsora jutott összesen 88,5 millió forinthoz a médiatanács hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését ösztönző 2021-es pályázatának harmadik fordulójában.

Szeptember 10-én és 11-én lesz a XXII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál

2021.08.31

Kiskunfélegyháza

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel hív minden érdeklődőt a szeptember 10-én és 11-én tartandó XXII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál programjaira. A fesztivál fővédnöke: Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője. Védnökei: Csányi József, Kiskunfélegyháza város polgármestere és dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök–vezérigazgatója.

Jelentős beruházásra nyert forrást a kiskunfélegyházi orvostechnikai lábbeliket gyártó cég

2021.04.13

Kiskunfélegyháza

Gyártócsarnokot bővítenek, automata bőrdigitalizáló- és bőrszabászgépeket vásárolnak, illetve szoftverfejlesztéssel speciális cipőipari gépeket modernizálnak.

Párját ritkító, profi skate-pálya épül Kiskunfélegyházán

2021.03.31

Kiskunfélegyháza

A Vasas-pálya területén egy 16×34 méteres, 544 négyzetméter alapterületű pálya valósul meg.

Megújul Kiskunfélegyházán a gyermekkönyvtár

2021.03.09

Kiskunfélegyháza

Megújul a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára. Már decemberben értesítést kaptak a jó hírről, ám csak a napokban érkezett meg a hivatalos értesítés, hogy a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán 3 millió 800 ezer forint támogatásban részesült az intézmény.

Szünetelnek a Kiskunfélegyházi könyvtár személyesen igénybe vehető szolgáltatásai

2020.11.23

Kiskunfélegyháza

Virtuális szolgáltatások elérhetőek a könyvtár honlapján, illetve facebook oldalán.

Kiskunfélegyházán folytatódik az Unique Alpine AG mesterlövész- és vadászfegyvereinek gyártása

2020.11.06

Kiskunfélegyháza

Az új termékek már most is komoly érdeklődésre tartanak számot a rendvédelmi szervek részéről Európában, illetve a katonai szervek között az egész világon.

Ebben az alföldi városban adtak át új vágóhidat

2020.09.21

Megye

Közel másfél milliárd forintos beruházással, mintegy 500 millió forintos állami támogatással épült meg az Integrál fejlesztése.

Versenyképesség-növelő támogatást kapott a Félegyházi Pékség

2020.09.10

Kiskunfélegyháza

A támogatásnak köszönhetően a cég 100 kilométernél nagyobb távolságra is szállíthat az új technológia birtokában, így más országok piacaiból is részesedhet.

Egész héten várják a véradókat a vármegye számos településén

2024.02.26

Megye

Az Országos Vérellátó Szolgálat ismét véradást szervez Bács-Kiskun vármegyében.

A Magyar Kultúra Napja eseményei Bács vármegyében

2024.01.20

Megye

Koncertek, kiállítások, kvízjáték – bőséges programkínálattal készülnek az eseményre szerte a vármegyében.

Motokrosszfutam is lesz a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozón Kiskunfélegyházán

2023.08.11

Víkend

A világ számos pontjáról érkeznek oldalkocsisok a találkozóra.

Petőfi 200 - Lezsák Sándor: mintegy 500 pályamunka érkezett a nemzetközi Petőfi Sándor műfordítói pályázatra

2023.01.29

Kecskemét

A pályázatra Azerbajdzsánból, Kirgizisztánból, Törökországból, Üzbegisztánból, Türkméniából és Kazahsztánból várták a jelentkezőket Petőfi-versek fordításaival.

Nyári szünidei étkeztetésben részesülnek a kiskunfélegyházi hátrányos helyzetű fiatalok

2022.06.06

Kiskunfélegyháza

Déli meleg főétkezést nyújt 5 hónapos kortól Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata június 16-ától szünidei gyermekétkeztetés keretében a nyári szünet munkanapjaira a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, kiskunfélegyházi lakóhellyel rendelkező, valamint a 106/2022. Korm. rendelet 3/A § alapján azon gyermekek, tanulók részére, aki menedékes, menedékesként elismerését kérő vagy az Ukrajnában állandó lakóhellyel rendelkező és 2022. február 24-én, vagy azt követően Ukrajnából érkező magyar állampolgár kiskorú gyerekek részére.

Tájékoztatás útfelújítási munkálatokról Kiskunfélegyházán

2022.05.05

Kiskunfélegyháza

A kiskunfélegyházi Korona utcában, illetve a Deák Ferenc utca (Kossuth u. – I. köz közötti szakasz) és csatlakozó közökben teljes körű burkolat – és környezet felújítások valósulnak meg.

Újra önálló a kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola

2021.09.13

Kiskunfélegyháza

2007 nyarán lett tagintézménye az akkor létrejött Kiskunfélegyházi Összevont Általános Iskolának a Platán Utcai Általános Iskola. Most, 14 év után – az idei tanévtől – újra önálló iskolaként folytatja nevelő-oktató tevékenységét az intézmény. Ezzel régi vágya teljesült a tantestületnek és a szülői közösségnek. A 2021/2022-es tanévben az iskola vezetői – Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezető, Szunyi Anikó és Takácsné Medveczki Zsuzsanna intézményvezető-helyettesek – egyéves megbízással látják el feladatukat.

Bács-Kiskunba is visszatér a mobilizált ügyfélszolgálat

2021.05.10

Megye

Május 10. és 14. között ismét szolgálatot teljesít a Kiskunfélegyházi járásban a kormányablakbusz, amely az év során a megye valamennyi járásába eljut majd.

56 millió forintból újultak meg a bölcsődék és óvodák energetikai rendszerei Kiskunfélegyházán

2021.04.09

Kiskunfélegyháza

A 9 helyszínen 88 kW napelem került a város óvodáinak, bölcsődéinek épületére, ezzel nagyrészt kiváltva az elektromosenergia-fogyasztást.

Megérkezett Magyarországra a második vasút-villamos

2021.03.18

Kecskemét

Jelenleg a hódmezővásárhelyi és a szegedi villamosvasúti vonalakon zajlanak a próbák, ezzel egyidőben pedig megindulnak a hatósági villamosvonali futópróbák Szegeden is.

Megnyílt az uszoda a félegyházi sportolók előtt

2021.01.22

Kiskunfélegyháza

Január 18-ától ismét használhatják a Félegyházi Termál Parkfürdő benti nagymedencéjét a félegyházi egyesületek igazolt sportolói, úszói. Az egyeztetéseket követően a Jogging Plus Sportegyesület, a kiskunfélegyházi 3K Sportegyesület, a Kiskun Vízi és Szabadidő Egyesület tagjai és a vízilabdázók vehették birtokba a nagymedencét. A lakosság számára az uszoda továbbra is zárva tart. Minderről Balla László alpolgármester számolt be.

Újabb ipari parkot alakítottak ki Kiskunfélegyházán

2020.11.11

Kiskunfélegyháza

Az új, mintegy 30 hektáros ipari parkot egy év alatt alakították ki. A modern, portaszolgálattal, kerítéssel, teljes út- és közműhálózattal ellátott terület iránt nagy az érdeklődés, hiszen már több előszerződést is kötött a kiskunfélegyházi önkormányzat. Az új ipari parkban négyzetméterenként - áfa nélkül - 1550 forintért értékesítik a területeket.

Igény lenne Kiskunfélegyházán egy extrém sportpark létesítésére

2020.10.21

Kiskunfélegyháza

Csányi József, Kiskunfélegyháza város polgármestere, dr. Faragó Zsolt jegyző és dr. Gyuricza Gergely, az önkormányzat fejlesztési csoportvezetője fogadta október 7-én azoknak a fiataloknak a képviselőit, akik álma egy megvalósuló félegyházi skate-park.

Új minőséget kap a szabadidő eltöltése a kiskunfélegyházi Petőfi-lakótelepen

2020.09.15

Kiskunfélegyháza

A Petőfi-lakótelepen adták át a felújított közösségi- és játszóteret szeptember 12-én. Az ünnepélyes átadón Balla László alpolgármester, Kecskeméti Katalin, a kivitelező ÚTÉPKER Kft. ügyvezetője és Horváth Gábor, a körzet önkormányzati képviselője közösen vágták át a nemzeti színű szalagot. Az átadást követően a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes műsora szórakoztatta a megjelenteket.

Az új főtér Félegyháza jelképévé válik

2020.08.26

Kiskunfélegyháza

Augusztus 20-án adták át Félegyháza egyik legnagyobb beruházását, amely a Zöld Város projekt keretében valósulhatott meg.