2023.04.02, Vasárnap

Kiskunfélegyháza

Idén is izgalmas programokat kínál a Félegyházi Napok rendezvénysorozat

2022.08.07

Kiskunfélegyháza

Az Államalapítás ünnepén megszentelik az új kenyeret és szentmisét is tartanak.  

Néptáncgálával és bajuszfesztivállal ünnepelnek Kiskunfélegyházán

2022.05.23

Kiskunfélegyháza

Néptáncgálával, bajuszfesztivállal, szentmisével és ünnepi közgyűléssel emlékeznek kiskun elődeikre május 20-a és 22-e között Kiskunfélegyházán - közölték a szervezők az MTI-vel.

Három megyei rádió is támogatást nyert a Médiatanács műszaki pályázatán

2021.11.12

Megye

Huszonhárom rádió huszonhét műsora jutott összesen 88,5 millió forinthoz a médiatanács hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését ösztönző 2021-es pályázatának harmadik fordulójában.

Szeptember 10-én és 11-én lesz a XXII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál

2021.08.31

Kiskunfélegyháza

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel hív minden érdeklődőt a szeptember 10-én és 11-én tartandó XXII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál programjaira. A fesztivál fővédnöke: Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője. Védnökei: Csányi József, Kiskunfélegyháza város polgármestere és dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök–vezérigazgatója.

Jelentős beruházásra nyert forrást a kiskunfélegyházi orvostechnikai lábbeliket gyártó cég

2021.04.13

Kiskunfélegyháza

Gyártócsarnokot bővítenek, automata bőrdigitalizáló- és bőrszabászgépeket vásárolnak, illetve szoftverfejlesztéssel speciális cipőipari gépeket modernizálnak.

Párját ritkító, profi skate-pálya épül Kiskunfélegyházán

2021.03.31

Kiskunfélegyháza

A Vasas-pálya területén egy 16×34 méteres, 544 négyzetméter alapterületű pálya valósul meg.

Megújul Kiskunfélegyházán a gyermekkönyvtár

2021.03.09

Kiskunfélegyháza

Megújul a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára. Már decemberben értesítést kaptak a jó hírről, ám csak a napokban érkezett meg a hivatalos értesítés, hogy a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán 3 millió 800 ezer forint támogatásban részesült az intézmény.

Szünetelnek a Kiskunfélegyházi könyvtár személyesen igénybe vehető szolgáltatásai

2020.11.23

Kiskunfélegyháza

Virtuális szolgáltatások elérhetőek a könyvtár honlapján, illetve facebook oldalán.

Kiskunfélegyházán folytatódik az Unique Alpine AG mesterlövész- és vadászfegyvereinek gyártása

2020.11.06

Kiskunfélegyháza

Az új termékek már most is komoly érdeklődésre tartanak számot a rendvédelmi szervek részéről Európában, illetve a katonai szervek között az egész világon.

Ebben az alföldi városban adtak át új vágóhidat

2020.09.21

Megye

Közel másfél milliárd forintos beruházással, mintegy 500 millió forintos állami támogatással épült meg az Integrál fejlesztése.

Versenyképesség-növelő támogatást kapott a Félegyházi Pékség

2020.09.10

Kiskunfélegyháza

A támogatásnak köszönhetően a cég 100 kilométernél nagyobb távolságra is szállíthat az új technológia birtokában, így más országok piacaiból is részesedhet.

Gyenes Attila lett a Dózsa György iskola intézményvezetője

2020.07.06

Kiskunfélegyháza

A nemrégiben kinevezett intézményvezető 1997 óta tagja a tantestületnek, 2015 óta intézményvezető-helyettesként dolgozik az iskolában. 2019-ben a Kecskeméti Tankerületi Központ nevelő-oktató munkáját az „Év pedagógusa” díjjal ismerte el. Vezetőként a hagyományok ápolása mellett a magas színvonalú szakmai munka és a folyamatos fejlődés mellett kötelezi el magát.

70 millió forint többlettámogatást kapott Félegyháza a Zöld Város projekthez

2020.07.01

Kiskunfélegyháza

A pénzt nem fejlesztésekre, hanem a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet kezelésére fordítja Kiskunfélegyháza.

Közösségi térrel születik újjá a volt Vasas-pálya Kiskunfélegyházán

2020.06.08

Kiskunfélegyháza

Az első ütemben többek között a nyitott közösségi tér kialakítása, a sportpálya megújítására, szolgálati lakás kialakítása, két darab szociális bérlakás vásárlására és felújítására, és közbiztonsági fejlesztésekre kerül sor.

Fejlődik Kiskunfélegyháza ipari parkja: újabb vállalkozások érkezhetnek

2020.04.25

Megye

A Délút kivitelezésében megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy olyan befektetők érkezzenek a térségbe, akik újabb munkahelyeket teremtenek.

Nyári szünidei étkeztetésben részesülnek a kiskunfélegyházi hátrányos helyzetű fiatalok

2022.06.06

Kiskunfélegyháza

Déli meleg főétkezést nyújt 5 hónapos kortól Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata június 16-ától szünidei gyermekétkeztetés keretében a nyári szünet munkanapjaira a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, kiskunfélegyházi lakóhellyel rendelkező, valamint a 106/2022. Korm. rendelet 3/A § alapján azon gyermekek, tanulók részére, aki menedékes, menedékesként elismerését kérő vagy az Ukrajnában állandó lakóhellyel rendelkező és 2022. február 24-én, vagy azt követően Ukrajnából érkező magyar állampolgár kiskorú gyerekek részére.

Tájékoztatás útfelújítási munkálatokról Kiskunfélegyházán

2022.05.05

Kiskunfélegyháza

A kiskunfélegyházi Korona utcában, illetve a Deák Ferenc utca (Kossuth u. – I. köz közötti szakasz) és csatlakozó közökben teljes körű burkolat – és környezet felújítások valósulnak meg.

Újra önálló a kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola

2021.09.13

Kiskunfélegyháza

2007 nyarán lett tagintézménye az akkor létrejött Kiskunfélegyházi Összevont Általános Iskolának a Platán Utcai Általános Iskola. Most, 14 év után – az idei tanévtől – újra önálló iskolaként folytatja nevelő-oktató tevékenységét az intézmény. Ezzel régi vágya teljesült a tantestületnek és a szülői közösségnek. A 2021/2022-es tanévben az iskola vezetői – Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezető, Szunyi Anikó és Takácsné Medveczki Zsuzsanna intézményvezető-helyettesek – egyéves megbízással látják el feladatukat.

Bács-Kiskunba is visszatér a mobilizált ügyfélszolgálat

2021.05.10

Megye

Május 10. és 14. között ismét szolgálatot teljesít a Kiskunfélegyházi járásban a kormányablakbusz, amely az év során a megye valamennyi járásába eljut majd.

56 millió forintból újultak meg a bölcsődék és óvodák energetikai rendszerei Kiskunfélegyházán

2021.04.09

Kiskunfélegyháza

A 9 helyszínen 88 kW napelem került a város óvodáinak, bölcsődéinek épületére, ezzel nagyrészt kiváltva az elektromosenergia-fogyasztást.

Megérkezett Magyarországra a második vasút-villamos

2021.03.18

Kecskemét

Jelenleg a hódmezővásárhelyi és a szegedi villamosvasúti vonalakon zajlanak a próbák, ezzel egyidőben pedig megindulnak a hatósági villamosvonali futópróbák Szegeden is.

Megnyílt az uszoda a félegyházi sportolók előtt

2021.01.22

Kiskunfélegyháza

Január 18-ától ismét használhatják a Félegyházi Termál Parkfürdő benti nagymedencéjét a félegyházi egyesületek igazolt sportolói, úszói. Az egyeztetéseket követően a Jogging Plus Sportegyesület, a kiskunfélegyházi 3K Sportegyesület, a Kiskun Vízi és Szabadidő Egyesület tagjai és a vízilabdázók vehették birtokba a nagymedencét. A lakosság számára az uszoda továbbra is zárva tart. Minderről Balla László alpolgármester számolt be.

Újabb ipari parkot alakítottak ki Kiskunfélegyházán

2020.11.11

Kiskunfélegyháza

Az új, mintegy 30 hektáros ipari parkot egy év alatt alakították ki. A modern, portaszolgálattal, kerítéssel, teljes út- és közműhálózattal ellátott terület iránt nagy az érdeklődés, hiszen már több előszerződést is kötött a kiskunfélegyházi önkormányzat. Az új ipari parkban négyzetméterenként - áfa nélkül - 1550 forintért értékesítik a területeket.

Igény lenne Kiskunfélegyházán egy extrém sportpark létesítésére

2020.10.21

Kiskunfélegyháza

Csányi József, Kiskunfélegyháza város polgármestere, dr. Faragó Zsolt jegyző és dr. Gyuricza Gergely, az önkormányzat fejlesztési csoportvezetője fogadta október 7-én azoknak a fiataloknak a képviselőit, akik álma egy megvalósuló félegyházi skate-park.

Új minőséget kap a szabadidő eltöltése a kiskunfélegyházi Petőfi-lakótelepen

2020.09.15

Kiskunfélegyháza

A Petőfi-lakótelepen adták át a felújított közösségi- és játszóteret szeptember 12-én. Az ünnepélyes átadón Balla László alpolgármester, Kecskeméti Katalin, a kivitelező ÚTÉPKER Kft. ügyvezetője és Horváth Gábor, a körzet önkormányzati képviselője közösen vágták át a nemzeti színű szalagot. Az átadást követően a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes műsora szórakoztatta a megjelenteket.

Az új főtér Félegyháza jelképévé válik

2020.08.26

Kiskunfélegyháza

Augusztus 20-án adták át Félegyháza egyik legnagyobb beruházását, amely a Zöld Város projekt keretében valósulhatott meg.

Csányi József lett az Év Polgármestere Bács-Kiskun Megyében

2020.07.02

Kiskunfélegyháza

Kiskunfélegyháza polgármestere nyerte el a neves kitüntetést.

Városi sétákra hív Kiskunfélegyháza

2020.06.30

Kiskunfélegyháza

A sétákra minden szombaton sor kerül, minden alkalommal más-más személy vezetéséve.

Takarékos üzemmódban működik Petőfiszálláson a tejfeldolgozó

2020.05.08

Kiskunfélegyháza

A jelenlegi járványhelyzet a Gazda-Tej Értékesítési Szövetkezet petőfiszállási feldolgozó üzemére is komoly hatással van. A járvány berobbanásáig folyamatosan építették a piacaikat, ami most megtorpant. Az iskolák és óvodák bezárásával a konyháknak történő szállítások nyolcvan százalékkal estek vissza.

Kipróbálták Félegyháza legújabb szökőkútját

2020.03.15

Kiskunfélegyháza

A nyári melegek beköszöntével a partjára le tudnak ülni a járókelők, és bár belemenni nem lehet, a láblógatás engedélyezett lesz.