2019.03.25, Hétfő

pályázat

Újabb pályázati lehetőség a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

2018.07.25

Megye

A Pénzügyminisztérium 2018. július 23-ától újabb, 6 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdet a mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő és -megőrző beruházásainak elősegítésére.

Kalocsa 200 milliót nyert csapadék-elvezetésre

2017.12.27

Kalocsa

Péntek reggeli sajtótájékoztatóján dr. Bálint József polgármester az óvodaépítési beruházásra, illetve a Foktői úti laktanyából kihasított területén tervezett inkubátorház létesítésére nyert TOP pályázati források bejelentése mellett a kertvárosi csapadékvíz-elvezető rendszerek korszerűsítésére, záportározó kiépítésére elnyert 200 millió forintos támogatás hírét is megosztotta a nyilvánossággal.

Kapósak lettek a mosógépek: Felfüggesztették a dél-alföldi pályázatot

2017.08.09

Gazdaság

Az észak-alföldi régió után a Dél-Alföldön is több ezren jelentkeztek a vissza nem térítendő támogatásért.

Idén is lehet pályázni a Dél-alföldi Innovációs Díjra

2017.08.04

Megye

A 2010-ben alapított Dél-alföldi Innovációs Díj célja a Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye területén létrejött szellemi alkotások elismerése, valamint az innováció, illetve a technológiai transzfer támogatása.

1,5 milliárd forintot nyert az Egyetem három pályázaton

2017.05.29

Kecskemét

Folyamatosan újabb mérföldkőhöz érkezik a Pallasz Athéné Egyetem, a Campus építése, a nemzetközi tanfolyamok szervezése és a különböző fejlesztések mindazt mutatják, az intézmény vezetősége jó úton jár, hogy a jövő Egyetemét létrehozzák Kecskeméten.

Tornacsarnok-fejlesztés kezdődhet Kiskunhalason

2017.02.14

Kiskunhalas

Elfogadták Kiskunhalas jelentkezését a Magyar Kézilabda Szövetség tornaterem-felújítási pályázatára. Ennek eredményeképpen 100 millió forintos értékben kezdődhet el a Kossuth utcai sportcsarnok fejlesztése.

Javulni fog a betegbiztonság és a betegellátás a Kórházban

2017.01.24

Megye

Összesen 366 millió forintot nyert el a Bács-Kiskun Megyei Kórház az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán, amelyet az intézmények betegbiztonságának és -ellátásának javítására, valamint gazdaságosságuk növelésére írtak ki.

Kerékpárút-tervezésre, logisztikai központra, vásártér felújításra pályázik Kiskunhalas

2017.01.16

Kiskunhalas

Határon átnyúló együttműködés jegyében hat pályázatot nyújt be a város a hónap végéig. A képviselő-testület döntése értelmében többek között a Kiskunhalas és a kisszállási körforgalom közötti kerékpárút, a Szegedi úton vasúti logisztikai központ tervezése, a halasi vásártér felújítása a cél, ebben szabadkai, zombori, újvidéki és vajdasági tartományi partnereink vannak.

Újabb nyertes pályázat a bajai Szent Rókus Kórházban

2017.01.06

Baja

A 2016. év végi kórházi konszolidáció részeként a „Fekvőbeteg szakellátó intézmények támogatására - a gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz, ehhez kapcsolódó szakmai és/vagy működési koncentrációt szolgáló fejlesztések megvalósítására” kiírt pályázaton 85.524.000 Ft összeget nyert el a Bajai Szent Rókus Kórház. A pályázati forrás által a működési infrastrukturális feltételek javítására, a kapcsolódó ellátások szakmai színvonalának növelésére és a szakmai és üzemeltetési szolgáltatások költségtakarékos átalakítására nyílik lehetőség.

Félmilliárdot nyert a halasi református iskola

2016.11.28

Kiskunhalas

A halasi oktatási intézmények közül egy összegben soha ennyi pénzt még nem nyert egyik sem, mint most a Központi Református Általános Iskola fenntartója. A Kiskunhalasi Református Egyházközség 499 millió forintra pályázott infrastrukturális fejlesztésre, és száz százalékban elnyerte a kért támogatást, ráadásul egyetlen forint önrészre sem volt szükség hozzá.

Klímaváltozásra adott innovatív válaszok Bács-Kiskunban

2016.11.17

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a megyei klímastratégia elkészítésére.

Végre! Augusztusban megjelenik a mikrovállalkozások indítását támogató pályázat

2016.07.27

Gazdaság

A fejlesztés megvalósulásának helye csak 10.000 fő alatti település lehet.

Szabadtéri edzőparkokra pályázhatnak a települések

2016.07.08

Közösség

Egyre népszerűbb a „street workout”, azaz a szabadtéri edzőeszközök használata. Most pályázhatnak is rá az önkormányzatok.

Rengeteg építőipari cég szállt be a 420 milliárdos fejlesztés árversenyébe

2016.05.26

Gazdaság

A korábbi aggodalmakat cáfolva az ország összes jelentősebb szakcége megjelent a szennyvíz- és ivóvízkezelési fejlesztésre hat régióban kiírt építési közbeszerzési pályázatokon – számolt be Nagypál Sándor az NFP ügyvezetője a magyarepitok.hu-nak.

A családi házasok is pályázhatnak energetikai korszerűsítésre

2016.04.07

Megye

Közvilágítás-bővítés JETA pénzből Kalocsán

2018.01.26

Kalocsa

Az atomerőműhöz köthető Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) „biztonságos életvitelt segítő beruházások” támogatására szánt forrásából pályázik közvilágítás-fejlesztésre Kalocsa városa.

Kerekesszéket használók pályázhatnak autóvásárlás támogatására

2017.12.06

Országos Hírek

A kerekesszékkel közlekedők személygépkocsi-vásárlásának támogatására hirdetett pályázatot a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felkérésére.

A Dél-Alföldön folytatódik a háztartási gépek cseréjének pályázata

2017.08.08

Gazdaság

Hétfőn elindult a háztartási nagygépek csereprogramja az észak-alföldi régióban. A dél-alföldi régióban élők augusztus 9-től nyújthatják be a támogatási igényeiket.

Egy kattintással bárki segíthet az Éjszakai Forgatagnak

2017.07.14

Kecskemét

Szombat éjfélig lehet szavazni a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér pályázatára.

400 + 60 millióra pályázik Kalocsa

2017.03.09

Kalocsa

Két pályázatot adnak be, az egyikből az egykori zsinagóga épületét fejlesztenék, a másikból zömében rendezvényeket szerveznének.

Rendszerváltó Filmszemlére várják az alkotásokat

2017.02.01

Megye

Filmszemlét rendeznek Lakiteleken, a Népfőiskola Kölcsey Házában április 25-e és 27-e között. A magyarországi rendszerváltáshoz kapcsolódó pályamunkákat március 21-éig lehet beküldeni. Az előzsűrizés április 4-én és 5-én lesz, amelynek eredményéről április 8-áig minden pályázót értesítenek. Nevezési díj nincs. A szemle legjobb alkotásait díjazzák: a fődíj 1 millió forint.

Pénzügyi pályázaton vehetnek részt a kecskeméti egyetem kreatív hallgatói

2017.01.17

Kecskemét

A Pallasz Athéné Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja közös ötletpályázatot hirdet az egyetem hallgatói számára a magyar fogyasztók pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében.

Málenkij robot diákszemmel – Pályázati felhívás a középiskolások számára

2017.01.08

Megye

A Bács-Kiskun megyei középiskolák diákjai számára „A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve” alkalmából pályázatot hirdet a Kecskeméti Katona József Múzeum.

Pályázaton elnyert felszereléseket adtak át az önkéntes tűzoltó egyesületeknek

2016.12.28

Megye

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán különféle tűzoltóeszközök és felszerelések beszerzéséhez, működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai, védőruházattal való ellátásra, valamint a tagok oktatására és vizsgáztatására lehetett támogatást elnyerni. A megyénkből mind a 34 pályázó sikeresen vett részt a pályázaton, így több mint 25 millió forint összegű támogatásban részesülnek. Az eszközök a napokban jutnak el a támogatott egyesületekhez.

Megépülhet Nemesnádudvar sportcsarnoka

2016.11.27

Megye

A nemesnádudvariak régi álma válhat valóra a közeljövőben. A település megközelítőleg 300 millió forint TAO-s pályázati forrást nyert, így hamarosan sportcsarnok épülhet a községben. A pályázat sikerességét nagy mértékben segítette, hogy a helyi vállalkozók kimondottan erre a célra ajánlották fel adóforintjaikat.

Denevérre (ultra)hangolódva

2016.07.30

Közösség

A nagyobbak videó-klipet készíthetnek, a kisebbek rajzolhatnak.

Holnap még lesz két óra esély a hűtőgépcsere pályázat beadására

2016.07.12

Megye

Tegnap már 10 órára kimerült a keret, de holnap újra megnyitják 8 és 10 óra között.

Ismét lehet majd pályázni hűtőgépcserére

2016.06.01

Egyéb

Pályázati felhívás álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására

2016.04.11

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal 2016. április 1-től pályázatot hirdet az álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő, 2 millió forintig terjedő tőkejuttatásos támogatásához.

Mi táborunk! - Pályázat általános iskolásoknak

2016.02.15

Közösség