2021.06.21, Hétfő

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Bács-Kiskunba is visszatér a mobilizált ügyfélszolgálat

2021.05.10

Megye

Május 10. és 14. között ismét szolgálatot teljesít a Kiskunfélegyházi járásban a kormányablakbusz, amely az év során a megye valamennyi járásába eljut majd.

Rendőri ellenőrzés a közokirat-hamisítás ellen

2021.03.26

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kezdeményezésére a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rendőri akciót hajtott végre a közlekedési hatóság kecskeméti járműműszaki vizsgálóállomásán.

Megkezdődött a dunai hajút fejlesztésének környezetvédelmi engedélyezése

2021.01.30

Aktuális

A tervezők szerint a folyó jobb hajózhatóságát célzó beavatkozások 2023-ban indulhatnak.

Folytatódik az oltás az idősotthonokban + videó

2021.01.13

Megye

A hétvégén folytatódik a koronavírus elleni oltás az idősotthonokban, ezen intézmények újabb 3600 lakója és dolgozója szerezhet védettséget a Moderna napokban érkezett szállítmányának köszönhetően – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Munkaerőpiaci program segíti a munkáltatókat

2020.12.29

Megye

A munkaerőpiaci program célja, hogy a létszámleépítések kezelése mellett a munkáltatók segítséget kapjanak a munkaerő felvételéhez, megtartásához, továbbá támogatást nyújtson a várhatóan csoportos létszámleépítéssel érintett munkavállalóknak képzéséhez, átképzéséhez még a munkaviszony megszűnését megelőzően az újbóli elhelyezkedés segítése, a munkanélkülivé válás megelőzése érdekében.

Bács-Kiskun megyében is elkezdődött a célzott csoportos tesztelés

2020.11.23

Megye

November 23-án Bács-Kiskun megyében is megkezdődött az iskolákban, óvodákban, valamint bölcsődékben dolgozók célzott csoportos tesztelése a megyei védelmi bizottságok és kormányhivatalok szervezésében.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

2020.11.20

Megye

A kormányhivatal ügyfélszolgálatain keresztül hívja fel a figyelmet a környezettudatosságra, a pazarlás mellőzésére, a hulladék mennyiségének csökkentésére, valamint az újrahasznosítás fontosságára.

Rendhagyó, online pályaválasztási börze indult Bács-Kiskun megyében

2020.11.12

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a sikeres „Jövőd a tét!” Pályaválasztási Kiállítással idén rendhagyó módon, online jelentkezik.

Online is lekérdezhető a COVID-tesztek eredménye

2020.11.09

Megye

Fontos, hogy a www.eeszt.gov.hu oldalra történő belépéshez Ügyfélkapu szükséges.

Még két hónapig érvényesek a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok

2020.10.21

Megye

A kormányhivatalok arra kérik az ügyfeleket, hogy akik még nem hosszabbíttatták meg személyi igazolványukat, útlevelüket vagy vezetői engedélyüket minél hamarabb, és lehetőség szerint előzetes időpontfoglalást követően keressék fel a kormányablakokat.

Visszatér a Kecskeméti járásba a mobilizált ügyfélszolgálat

2020.08.17

Megye

Augusztus 17. és augusztus 28. között a kormányablakbusz ismét szolgálatot teljesít a Kecskeméti járásban.

Közeleg a parlagfűszezon: már elektronikusan is jelenthetőek a szennyezett területek

2020.07.16

Megye

Világszerte milliók életét keseríti meg a parlagfű okozta allergia. Magyarországon több mint kétmillióan szenvednek a tünetektől, továbbá a mezőgazdaságban gyomnövényként közvetlenül is gondot jelent, irtása éppen ezért fontos, és törvény szerint is kötelező.

Fontos tudnivalók a forgalmi engedélyek érvényességének meghosszabbításáról

2020.07.11

Megye

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény alapján a 2020. március 11. és 2020. július 3. közt lejáró, a magyar forgalmi engedélyekbe bejegyzett műszaki érvényességi idők – függetlenül attól, hogy a kérdéses jármű magánszemély, vállalkozás, vagy esetleg költségvetési szerv üzemeltetésében van – 2020. december 15-ig automatikusan meghosszabbodnak.

Új nyitvatartás a kormányablakokban

2020.07.04

Országos Hírek

A hatékony és gyors ügyintézés biztosítása érdekében a kormányhivatal a Miniszterelnökséggel együttműködve felülvizsgálta a megyei kormányablakok nyitvatartási idejét, és – figyelembe véve az elmúlt évek tapasztalatait, az ügyfélforgalmi adatokat és a helyi sajátosságokat – új, az állampolgárok számára kedvezőbb ügyfélfogadási rendet határozott meg.

Megfelelő minőségűek a természetes fürdőhelyek Bács-Kiskun megyében

2020.06.26

Megye

A Népegészségügyi Főosztály munkatársai – a szezon megkezdése előtt és a fürdési idény alatt is – fokozottan ellenőrzik a közegészségügyi-járványügyi előírások és egyéb – a fürdőzők és dolgozók egészségének védelme érdekében hozott – intézkedések betartását.

Már elektronikusan is igényelhető a védettségi igazolvány

2021.04.17

Országos Hírek

A www.magyarorszag.hu weboldalon elektronikusan is benyújtható a védettségi igazolvány cseréje, pótlása iránti kérelem, valamint az ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány iránti kérelem.

Megtartotta első idei ülését a Bács-Kiskun Megyei Területi Tervtanács

2021.02.12

Megye

A február 10-i kecskeméti tanácskozáson az örökségvédelem témájában egy engedélyezési és egy bejelentési dokumentációt tárgyaltak meg.

Más számára is foglalhatunk időpontot a kormányablakba

2021.01.29

Országos Hírek

A magyarorszag.hu új, egységes felületet kínál a kormányablakokba, okmányirodákba történő időpontfoglaláshoz. A bejelentkezett felhasználó akár a nagyszülők részére is foglalhat időpontot.

Elkezdődik a gyermekvédelemben és szociális alapszolgáltatásban dolgozók tesztelése is

2021.01.12

Megye

A tesztelést a kormányhivatalok szervezik a január 16-17-ei hétvégén, országszerte 127 mintavételi ponton várják az ágazatban dolgozókat. A vizsgálatok célja a járvány terjedésének további lassítása és emberek egészségének védelme. Az érintettek a várakozás elkerülése érdekében a https://szocszures.kh.gov.hu/ honlapon már foglalhatnak időpontot.

Maszkadományban részesültek a Bács-Kiskun megyei Tankerületi Központok

2020.12.15

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal nevében közel 25 000 db gyermek maszkot adott át Kovács Ernő Kormánymegbízott a Bács-kiskun megyei Tankerületi Központok részére.

Még nincs influenza szezon Bács-Kiskun Megyében

2020.11.23

Megye

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint idén november 9. és november 15. között 46 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Új helyen fogadja Kecskeméten ügyfeleit a családtámogatási szakterület

2020.11.13

Kecskemét

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Nyugdíjbiztosítási Főosztály Családtámogatási Osztálya november 16-tól a Deák Ferenc tér 5. szám alá költözik a hatékonyabb működés érdekében a Kecskemét, Kuruc krt. 16. szám alól.

Csak időpontfoglalással fogadják ügyfeleiket a kormányhivatalok

2020.11.11

Megye

Aki teheti, online intézze hivatali ügyeit!

Még nincs influenza Bács-Kiskun Megyében

2020.11.07

Megye

A betegek között legkevesebben a 60 év felettiek vannak.

Személyi igazolvány pótlása már elektronikus úton is lehetséges

2020.09.30

Megye

Az elveszett, eltulajdonított vagy megsemmisült személyi igazolvány pótlását már elektronikusan is intézheti:

Visszatér a jánoshalmi járásba a mobilizált ügyfélszolgálat

2020.08.09

Megye

Augusztus 10. és augusztus 13. között a kormányablakbusz ismét szolgálatot teljesít a jánoshalmi járásban.

Szakmai gyakorlat a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalnál

2020.07.13

Megye

Amennyiben a kormányhivatalban vagy a tizenegy járási hivatal egyikében képzeli el szakmai gyakorlatát, tájékozódjon a hivatal Karrierportálján a Szakmai gyakorlat fül alatt, legyen szó szakmai vagy funkcionális szakterületről.

Új épületbe költözött Kecskeméten a gyámügyi és igazságügyi főosztály

2020.07.07

Megye

A megújult épület a megyei kormányhivatal eddig a város különböző pontjain széttagozódva működő gyámügyi és igazságügyi főosztálya 38 munkatársának biztosít helyet.

Visszatér a Kalocsai járásba a mobilizált ügyfélszolgálat

2020.06.29

Megye

Június 29. és július 3. között a kormányablakbusz ismét szolgálatot teljesít a Kalocsai járásban.

Automatikusan meghosszabbodnak az építési engedélyek

2020.06.20

Országos Hírek

Az érvényesség automatikus kitolódásától függetlenül a későbbiekben az ügyfél is kérelmezheti az engedély további meghosszabbítását, amennyiben erre a veszélyhelyzet előtt megszokott módon jogszabályi szerinti lehetősége van.