2021.09.19, Vasárnap

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Folyamatos a 12-18 éves korosztály oltása és a harmadik vakcinák beadása Bács-Kiskun megyében

2021.08.16

Megye

Egész nyáron fogadják az oltóhelyek a fiatalokat, így továbbra is folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására. Így nem kell megvárni a tanév kezdetét, amikor az iskolákban is lesz lehetőség az oltás felvételére. Ennek köszönhetően a magyar iskolákban nagyobb biztonságban kezdődhet meg az oktatás.

A százötvenezredik ügyfelet köszöntötték a tiszakécskei kormányablakban

2021.07.28

Megye

A szerencsés ügyfél, Miskóné Makovics Györgyi július 22-én délután érkezett a kormányablakba vezetői engedélyével kapcsolatban ügyet intézni, ahol a dolgozók az örömhírrel fogadták.

Kormányhivatali dolgozók részesültek elismerésben

2021.07.14

Megye

Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Dr. Balogh Melinda, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály vezetője Gulyás Gergelytől, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, Szénásné Ország Krisztina, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály Földhivatali Hatósági Osztály vezetője pedig Dr. Nagy István agrárminisztertől.

Visszatér a bajai járásba a mobilizált ügyfélszolgálat

2021.06.25

Baja

Június 28. és július 2. között ismét szolgálatot teljesít a Bajai járásban a kormányablakbusz, amely az év során a megye valamennyi járásába eljut majd.

Pünkösd után időpontfoglalás nélkül is intézhetjük ügyeinket

2021.05.17

Megye

A fokozatos újranyitásra irányuló kormányzati intézkedésekkel összhangban, a kormányablakokban és okmányirodákban újra lehetséges a sorszámhúzás az ügyfélszolgálatokon.

Már elektronikusan is igényelhető a védettségi igazolvány

2021.04.17

Országos Hírek

A www.magyarorszag.hu weboldalon elektronikusan is benyújtható a védettségi igazolvány cseréje, pótlása iránti kérelem, valamint az ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány iránti kérelem.

Megtartotta első idei ülését a Bács-Kiskun Megyei Területi Tervtanács

2021.02.12

Megye

A február 10-i kecskeméti tanácskozáson az örökségvédelem témájában egy engedélyezési és egy bejelentési dokumentációt tárgyaltak meg.

Más számára is foglalhatunk időpontot a kormányablakba

2021.01.29

Országos Hírek

A magyarorszag.hu új, egységes felületet kínál a kormányablakokba, okmányirodákba történő időpontfoglaláshoz. A bejelentkezett felhasználó akár a nagyszülők részére is foglalhat időpontot.

Elkezdődik a gyermekvédelemben és szociális alapszolgáltatásban dolgozók tesztelése is

2021.01.12

Megye

A tesztelést a kormányhivatalok szervezik a január 16-17-ei hétvégén, országszerte 127 mintavételi ponton várják az ágazatban dolgozókat. A vizsgálatok célja a járvány terjedésének további lassítása és emberek egészségének védelme. Az érintettek a várakozás elkerülése érdekében a https://szocszures.kh.gov.hu/ honlapon már foglalhatnak időpontot.

Maszkadományban részesültek a Bács-Kiskun megyei Tankerületi Központok

2020.12.15

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal nevében közel 25 000 db gyermek maszkot adott át Kovács Ernő Kormánymegbízott a Bács-kiskun megyei Tankerületi Központok részére.

Még nincs influenza szezon Bács-Kiskun Megyében

2020.11.23

Megye

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint idén november 9. és november 15. között 46 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Új helyen fogadja Kecskeméten ügyfeleit a családtámogatási szakterület

2020.11.13

Kecskemét

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Nyugdíjbiztosítási Főosztály Családtámogatási Osztálya november 16-tól a Deák Ferenc tér 5. szám alá költözik a hatékonyabb működés érdekében a Kecskemét, Kuruc krt. 16. szám alól.

Csak időpontfoglalással fogadják ügyfeleiket a kormányhivatalok

2020.11.11

Megye

Aki teheti, online intézze hivatali ügyeit!

Még nincs influenza Bács-Kiskun Megyében

2020.11.07

Megye

A betegek között legkevesebben a 60 év felettiek vannak.

Személyi igazolvány pótlása már elektronikus úton is lehetséges

2020.09.30

Megye

Az elveszett, eltulajdonított vagy megsemmisült személyi igazolvány pótlását már elektronikusan is intézheti:

Magyarország az első, ahol már a harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni

2021.07.29

Megye

Az eeszt.gov.hu időpontfoglalóban a kórházi oltópontok már meghirdették a foglalható időpontokat.

Ismét közeleg a parlagfűszezon

2021.07.15

Megye

Világszerte milliók életét keseríti meg a parlagfű okozta allergia. Magyarországon is egyre többen szenvednek a tünetektől, továbbá a mezőgazdaságban gyomnövényként közvetlenül is gondot jelent, jelentős terméskiesést is okozhat, irtása éppen ezért fontos, és törvény szerint is kötelező.

Kormánymegbízotti érdemérmeket adott át Kovács Ernő

2021.06.29

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal elismerés átadó ünnepség keretében fejezte ki köszönetét egészségügyi dolgozók és kormánytisztviselők részére, akik a koronavírus járvány közepett kiemelkedő, megfeszített munkát végeztek.

Indul a Nyári diákmunka program

2021.06.05

Megye

Legkevesebb 1100 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanuló vállalhat nyári diákmunkát július-augusztusban Bács-Kiskun megyében. A program megvalósításához a kormány több mint 138 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít Bács-Kiskun megyében.

Bács-Kiskunba is visszatér a mobilizált ügyfélszolgálat

2021.05.10

Megye

Május 10. és 14. között ismét szolgálatot teljesít a Kiskunfélegyházi járásban a kormányablakbusz, amely az év során a megye valamennyi járásába eljut majd.

Rendőri ellenőrzés a közokirat-hamisítás ellen

2021.03.26

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kezdeményezésére a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rendőri akciót hajtott végre a közlekedési hatóság kecskeméti járműműszaki vizsgálóállomásán.

Megkezdődött a dunai hajút fejlesztésének környezetvédelmi engedélyezése

2021.01.30

Aktuális

A tervezők szerint a folyó jobb hajózhatóságát célzó beavatkozások 2023-ban indulhatnak.

Folytatódik az oltás az idősotthonokban + videó

2021.01.13

Megye

A hétvégén folytatódik a koronavírus elleni oltás az idősotthonokban, ezen intézmények újabb 3600 lakója és dolgozója szerezhet védettséget a Moderna napokban érkezett szállítmányának köszönhetően – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Munkaerőpiaci program segíti a munkáltatókat

2020.12.29

Megye

A munkaerőpiaci program célja, hogy a létszámleépítések kezelése mellett a munkáltatók segítséget kapjanak a munkaerő felvételéhez, megtartásához, továbbá támogatást nyújtson a várhatóan csoportos létszámleépítéssel érintett munkavállalóknak képzéséhez, átképzéséhez még a munkaviszony megszűnését megelőzően az újbóli elhelyezkedés segítése, a munkanélkülivé válás megelőzése érdekében.

Bács-Kiskun megyében is elkezdődött a célzott csoportos tesztelés

2020.11.23

Megye

November 23-án Bács-Kiskun megyében is megkezdődött az iskolákban, óvodákban, valamint bölcsődékben dolgozók célzott csoportos tesztelése a megyei védelmi bizottságok és kormányhivatalok szervezésében.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

2020.11.20

Megye

A kormányhivatal ügyfélszolgálatain keresztül hívja fel a figyelmet a környezettudatosságra, a pazarlás mellőzésére, a hulladék mennyiségének csökkentésére, valamint az újrahasznosítás fontosságára.

Rendhagyó, online pályaválasztási börze indult Bács-Kiskun megyében

2020.11.12

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a sikeres „Jövőd a tét!” Pályaválasztási Kiállítással idén rendhagyó módon, online jelentkezik.

Online is lekérdezhető a COVID-tesztek eredménye

2020.11.09

Megye

Fontos, hogy a www.eeszt.gov.hu oldalra történő belépéshez Ügyfélkapu szükséges.

Még két hónapig érvényesek a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok

2020.10.21

Megye

A kormányhivatalok arra kérik az ügyfeleket, hogy akik még nem hosszabbíttatták meg személyi igazolványukat, útlevelüket vagy vezetői engedélyüket minél hamarabb, és lehetőség szerint előzetes időpontfoglalást követően keressék fel a kormányablakokat.

Visszatér a Kecskeméti járásba a mobilizált ügyfélszolgálat

2020.08.17

Megye

Augusztus 17. és augusztus 28. között a kormányablakbusz ismét szolgálatot teljesít a Kecskeméti járásban.