2024.05.27, Hétfő

A Zempléni Fesztivált is bearanyozza a kecskeméti Aurin Leánykar

Durányik László

2017.08.11. 09:11

Tokaj-Hegyalja és Zemplén gyönyörű vidékén immár 26. alkalommal rendezik meg augusztus 11–19. között a Zempléni Fesztivált.

Hirdetés

A rendezvénysorozat a nagy évfordulókhoz is kapcsolódik. A Kodály emlékév keretében a fesztiválon így két alkalommal is fellép a kecskeméti Aurin Leánykar.

A nagy sikerű angliai koncertsorozat fáradalmait kipihenő leányok bemelegítésként augusztus 12.-én Komlóskán a Ruszin-parkban énekelnek. Kirándulás koncertekkel című műsorukat Durányik László vezényli.

Augusztus 13.-án Sárospatakon a Művelődés Házában Kodály Zoltán 11 kórusműve hangzik el előadásukban - Hollerung Gábor karmester magyarázatával. A megérthető zene - A mindenség a gyermekek hangján című hangversenyen Kodály gyermekkarainak legjavát mutatják be közreműködésükkel. Kodály Zoltán kórusirodalmában hihetetlen egyszerűséggel, játékos, ám szemléletes ellentétekkel írt olyan, a történelmünket, népszokásainkat, hagyományainkat  felelevenítő remekműveket, melyek a gyermekek számára is érthetők, de a felnőtteket is magukkal ragadják. Ezek közül válogat, magyaráz és vezényel Hollerung Gábor karmester. Karigazgató Durányik László.

KecskemétKultúraKodályfesztiválkoncertkórusAurin Leánykar