2024.04.19, Péntek

Kultúra

A világ legjobb fotósa ceglédi

2017.01.06

Papp Elek ceglédi fotóművész nevét az Amerikai Fotográfusok Szövetsége által felállított világranglista első helyén olvashatjuk - írja az infocegled.hu

Az Erzsébet-híd Turulmadarával bővült a Hídépítők kertje

2016.12.22

A Hídépítők Egyesülete a Közlekedési Múzeummal együttműködve fontos társadalmi szerepet vállal épített örökségünk megőrzésében, amit az A-Híd budapesti székházának udvarán elhelyezett kiállítás, a hídkert is erősít.

Szecessziós Házként újul meg Szentes egykori fő turistaattrakciója

2016.12.22

A 19. század végén épült Petőfi Szálló mára teljesen leromlott állapotban van, a megújítását hosszú ideje tervezik. A Norvég Alapnak köszönhetően végre indulhat a rekonstrukció.

Fekete Tibor viszonzott szeretete a kecskemétiek iránt

2016.12.06

A kecskeméti Katona József Színház legújabb bérletsorozata a kecskeméti színház örökös tagjának, Fekete Tibor színművésznek a nevét viseli. A sorozat első előadására december 17-én kerül sor.

Kiskunmajsáról indul a Ghymes karácsonyi turnéja

2016.11.25

Mennyből az angyal címmel új karácsonyi lemezt készített a Ghymes. A népszerű világzenei együttes pénteken Kiskunmajsán a Római Katolikus Templomban kezdi tizennégy állomásos karácsonyi koncertsorozatát, amely december 28-án a budapesti Szent István Bazilikában zárul.

Elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester

2016.11.07

Életének hatvanötödik évében vasárnap délután elhunyt Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett zongoraművész, karmester, zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója - közölte a Nemzeti Filharmonikus Zenekar az MTI-vel.

Szécsi Gábort az Országos Tudományos Diákköri Tanács alelnökévé választották

2016.11.02

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) októberi tisztújító ülésén a Pécsi Tudományegyetem Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központjának igazgatóját, a PTE tanszékvezetőjét, Dr. Szécsi Gábort az OTDT alelnökévé választották. Szécsi Gábor 2008 óta tölti be ezt a pozíciót, amelyben a szavazásra jogosultak a tisztújító ülésen további négy évre megerősítették.

Kiváló filmválogatást láthatunk a 6. Mozinet Filmnapokon

2016.10.26

A kecskeméti megnyitón A vörös teknős című animációs film Oscar-díjas rendezője is részt vesz.

A legszebb tündérmesére vár a Kamaraszínház

2016.10.21

A János Vitéz egy szívmelengető történet szerelemről, csalódásról, hűségről és önfeláldozásról, gyönyörű dalokkal, sok humorral és érzelemmel, a Katona József Színház művészeinek előadásában.

Dán egyházi dalok szólalnak meg Kiskőrösön

2016.10.18

A dán Midtjysk Pigekor – Közép-Jütlandi Leánykar tart zenei estet Kiskőrösön a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskolában, a Tarnowi téren október 19-én, szerdán 17 órakor.

A Katona József Múzeumba is kerültek kortárs alkotások a műteremlakásokból

2016.10.15

Tizenkilenc olyan alkotást adományozott magyar kortárs művészekkel foglalkozó közgyűjteményeknek a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., melyek a szervezethez tartozó műteremlakásokban születtek.

Szabó Attila Egy Isten, két nemzet című filmje kapta meg XVI. Lakiteleki Filmszemle fődíját

2016.10.14

Az erdélyi rendező filmjéért az emberi erőforrások minisztere a Nemzeti Kulturális Alap keretéből felajánlott egymillió forint összegű díját vehette át.

Válogatott költői káromkodások

2016.10.10

Ezek a versek tényleg nagyoknak szólnak! Aki nincs még 18 éves vagy nagyon prűd, ne menjen el a TabulArt Szobaszínház előadására Baján.

58'-ban is forgatott és most is fog a Nagy Imre perben

2016.10.07

A felvételek egy önálló, az eredeti tárgyalás és a kivégzés eseményeit feldolgozó dokumentumfilm alapját képezik majd Borsody István rendezésében, amelyben hangsúlyos szerepet kaphat egy operatőr, aki ott volt az 1958-as ítéletkor a forgatócsoport tagjaként.

Egészségügyi piárral nyert novellapályázatot a kalocsai csinos-nővér!

2016.10.06

Egészen elképesztő az egészségügyben dolgozók elszántsága annak ellenére, hogy a bérek, ugye, a körülmények ugye, a viszonyok ugye... és ahogy miondani szokták, és mégis mozog a föld, amit be is mutatott a kalocsai gyógyszer-asszisztens!

A harcsa lett az év hala 2017-ben

2017.01.01

A Magyar Haltani Társaság honlapján októberben elindított közönségszavazáson több mint ötezren voksoltak. A harcsa lett 2017-ben a győztes hal.

Komoly fejlesztésekkel párosul az új makói könyvtár építése

2016.12.22

A Makovecz Imre által tervezett háromszintes épület környezetében kerékpárút, úttest, járda, parkolók és egy szökőkút jön létre, kiépül a közvilágítás.

A dusnoki Aprók lettek a közönség kedvencei

2016.12.17

A dusnoki Aprók Gyermek Néptáncegyüttes nyerte el a közönségdíjat a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor pénteki döntőjében, amelyet a Duna televízió élőben közvetített.

Lájk helyett #hashtag - Flour Tomi filmje Kecskeméten

2016.12.06

A hazai koronázatlan tinisztár ahogyan 2010-ben felfedezte a lájkra építhető hírnévben rejlő dollárokat, most kissé kikerekedve az egyre divatosabbá váló Facebook megoldásban, a hashtag-ben gondolta újrázni az áttörést.

Klebelsberg Kuno-hetet rendeznek tárlatokkal és koncertekkel

2016.11.07

Idén is megrendezik a Klebelsberg Kuno Hét elnevezésű programsorozatot, amelyen november 9. és 16. között tárlatokkal, koncertekkel, gálaműsorral és színházi előadással várják a közönséget a Klebelsberg Kultúrkúriában.

Bodolay Géza rendezésében látható az Ibsen-darab Szegeden

2016.11.03

Bodolay Géza rendező szerint saját választásainkról és lehetőségeinkről szól Henrik Ibsen A nép ellensége című drámája, a darabot pénteken mutatja be a Szegedi Nemzeti Színház.

A gyógynövénytermesztést mutatja be Ópusztaszer izgalmas fejlesztése

2016.10.29

Április végére gyógynövénykertet és foglalkoztató központot alakítanak ki az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban - jelentette be Kertész Péter, a park igazgatója csütörtökön. A látogatók az új létesítményben a középkori gyógynövénytermesztés és -feldolgozás hagyományait ismerhetik majd meg.

Az Otthon Moziban is levetítik az Oscar díjas Zsigmond Vilmos portréfilmjét

2016.10.25

A kecskeméti Otthon Moziban is látható lesz az Oscar-díjas operatőr pályáját feldolgozó Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal című francia film, amely az idei cannes-i fesztiválon debütált.

Ismét felborzolta a kedélyeket László Petra

2016.10.18

A Lakiteleki Filmszemle különdíját László Gábor nyerte, akinek távollétében annak felesége, a tavalyi migránsáradattal konfliktusba keveredő László Petra vette át a díjat. Az ellenzéki pártokat ez igen feltüzelte.

Itt az október a tüntetések hava

2016.10.17

Tegnap délután Budapesten elkezdődött az ország évi rendes tüntetéses időszaka. Ez a minden évben jelentkező össznépi zsúr pontosan olyan mint az évszakok, hiszen hol egy kicsit korábban, hol egy kicsit később veszi kezdetét az ősz, és hol egy kicsit esősebb, hol egy kicsit szárazabb.

A hülyeségnek nincs határa - Szabadulószobák éjszakája 2o16 október 28

2016.10.14

2016. október 28-án a szabadulószobáké a péntek éjszaka. Idén immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre az esemény. Ezen a napon országszerte hosszabbított nyitva tartással, és 50% kedvezménnyel játszhat minden érdeklődő számos budapesti és vidéki helyszínen. A Szabadulószobák éjszakája a baráti társaságoktól, a családokig vár minden érdeklődőt, aki szeret játszani, kedveli a rejtélyeket, a krimiket, és a logikai feladatokat.

Bábszínházi előadásokban dúskálhatunk a héten Kecskeméten

2016.10.10

Szerdán kezdődik a XIII. Magyarországi Bábszínházak Találkozója Kecskeméten, ahol öt nap alatt harmincöt előadást mutatnak be.

Október 26-án mutatják be Kecskeméten a forradalmi táncjátékot

2016.10.09

Folytatódik a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon nagy sikerrel bemutatott '56 Egy nép kiáltott című táncjáték országos turnéja. A forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára készült ünnepi műsor hamarosan Kecskeméten is látható lesz.

"Minket az ellenség dühös bosszúja juttatott ide."

2016.10.06

Október 6. az aradi vértanúk emléknapja. Arra a 13 honvédtábornokra emlékezünk ezen a napon, akiket 1849-ben végzett ki Julius Jacob von Haynau osztrák tábornagy. Egyébként Haynaunak nagy szerepe volt a szabadságharcot követő megtorlásokban és a lakosság megfélemlítésében. Mi az utolsó mondataikkal szeretnénk emlékezni a tizenhárom aradi vértanúra.

Futballhuszárok a János vitézben

2016.10.05

A magyar futballisták Eb-sikere inspirálta Szente Vajkot, amikor belekezdett a kecskeméti színházban a János vitéz rendezésébe. A bemutató október 7-én lesz az új Kamaraszínházban.