2024.04.20, Szombat

Élnek még tündérek Kecskeméten

Katona József Színház

2017.09.25. 08:38

Szívhez szóló, szép mesével indult az idei évad a kecskeméti Katona József Színházban. A zenés mesejáték a hétköznapokban jelen lévő varázslatokról szól, mint amilyen a szerelem.

Hirdetés

"Ezt mindenkinek látnia kell, mert jót tesz a lelkünknek, kortól és nemtől függetlenül" - Danyi Judit.

A Hessmese története egy titkos tündér-postahivatalban játszódik, mégpedig a kecskeméti víztorony tetején. Itt ragasztja össze, iktatja és raktározza az eltépett szerelmesleveleket, becéző szavakat és verssorokat Hess kisasszony, a mindig morcos postamesternő. A leveleket Jónás és Aranka, a postagalambpár szállítja naphosszat a kecskeméti utcákról, terekről.

A darabban a szerelem és annak múlandósága mellett a remény is benne van: az érzések nem tűnnek el nyomtalanul, hiszen a széttépett szerelmeslevelek darabjait a tündérek összeragasztják, majd szétszórják a város felett, hogy  - ha rövid időre is, de - szebbé tegyék a világot.

A Hessmese szeptember 21-étől látható a kecskeméti Katona József Színházban Kuthy Ágnes rendezésében. Szereplők: Magyar Éva, Pál Attila, Danyi Judit, Hegedűs Zoltán, Illés Alexa és Koltai-Nagy Balázs e.h.

KecskemétKultúraKatona József SzínházHessmese