2018.06.25, Hétfő

Közösség

Hatalmas jurta falu épül a 2018-as Nagy Kurultajra

2018.05.18

Idén augusztusban a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepére megépül egy hatalmas nomád tábor Bugacon. A 2018-as jubileumi Nagy Kurultajra felépülő jurta falu a sztyeppei lovasnomád népek és kiemelten a honfoglalás kori magyarok életébe enged bepillantást.

3 tipp, amivel tiszta (digitális) lappal kezdjük az évet

2018.01.04

Számítógépünk óriási mennyiségű böngészési adatot tárol, gyakran olyanokat is, amiket igazán nem sejtenénk.

Szamárbarát zebrák garázdálkodtak Bátaszéken

2017.11.30

Az állatok egy cirkuszból szabadultak el.

Kecskeméti gimnazisták nyerték a PénzSztár verseny megyei selejtezőjét

2017.10.27

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium Fal Utca Rókái nevű csapata nyerte az immár ötödik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyének Bács-Kiskun megyei selejtezőjét.

Idén is elindul a nyári diákmunka program

2017.05.31

A programban azok a nappali tagozatos diákok vehetnek részt, akik a program indulásakor (július 1-jén) már betöltötték a 16. életévüket, befejezésekor (augusztus 31-én) pedig még nem múltak el 25 évesek.

Személyijövedelemadó-bevallás határideje: május 22.

2017.05.11

Az új internetes e-SZJA felületen keresztül – mely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjáról elérhető – a legegyszerűbb átnézni, elfogadni vagy akár kiegészíteni az szja-bevallási tervezetet. Sőt még az 1+1 százalékról dönteni is itt lehet a leggyorsabban hiba nélkül. A rendszer használatához csupán ügyfélkapus regisztráció szükséges, így akinek még nincs, még mindig nem késő Ügyfélkaput nyitni.

Bács-Kiskun megyéből közel 400-an neveztek a 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futásra

2017.04.05

A Magyar Telekom és a Budapest Sportiroda szervezésében április 8-án és 9-én megrendezendő futamok rajtja és befutója új helyszínen lesz, a Városligetben. Magyarország 995 településéről neveztek futók az eseményre. Budapestet és Pest megyét nem számítva a legtöbben Fejér megyéből, majd utána közel 400 fővel neveztek Bács megyéből.

Így tanulhatnak a jövő sofőrjei

2017.03.24

Az autóipari technológiák őrült tempójú fejlődése nemcsak olyan izgalmas újdonságokkal szolgál, mint az önvezető autók, de komoly kihívásokat is jelent a közlekedésbiztonsági szakemberek és a járművezető képzés számára. A közúti közlekedés jelenlegi helyzetéről és jövőbeli kihívásairól a minap Budapesten tartott konferencián a szakemberek azt mutatták be, miként fog változni az autók és vezetőik kapcsolata, és hogyan lehet erre felkészíteni a ma sofőrjeit.

A Fradi legendás játékosai avatják fel a kiskunmajsai műfüves pályát

2017.03.22

Március 25-én, szombaton 14 órakor avatják Kiskunmajsán a Horváth István Sporttelepen elkészült műfüves focipályát. A szalagátvágást követően kezdődik a Kiskunmajsa – Ferencvárosi TC öregfiúk labdarúgó mérkőzés.

Nincs veszélyben a lakosság a kanyarómegbetegedések miatt

2017.03.10

Magyarország járványügyi helyzete stabil, a lakosság a Makón észlelt kanyarómegbetegedések miatt nincs veszélyben - mondta az Országos Epidemiológiai Központ főigazgató-főorvosa.

Újra szólhat a nagykőrösi templom harangja

2016.10.28

A város, az egyház és a helyiek egyaránt beszálltak a beruházáshoz szükséges forrás előteremtésébe.

A meteorológusok szerint az utóbbi száz év leghidegebb telének nézünk elébe

2016.10.10

A 2016/2017-es tél az utóbbi száz év leghidegebb tele lesz Európában, figyelmeztetnek a meteorológusok. A kontinenst sarkvidéki légtömegek szelik majd át, a nap csak ritkán fog előbújni a felhők mögül, írja az adevarul.ro.

Megkezdődött a hűtlen kezeléssel vádolt 75 ember tárgyalása

2016.10.03

A vádlottak között vannak a takarékszövetkezet egyes vezetői, tisztségviselői, ügyintézői, de cégek vezetői és magánemberek is, akik hiteleket vettek fel a Bács-Kiskun megyei pénzintézettől.

Vasárnap új polgármestert is választanak Fülöpházán

2016.09.28

A voksolást azért kellett kiírni, mert a település korábbi vezetője, a független Balogh József lemondott tisztségéről, miután júniusban jogerősen tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék.

Reggelivel és uzsonnával várják a bringásokat holnap több helyen a megyében

2016.09.21

A nemzetközi Autómentes Nap alkalmából a Magyar Kerékpárosklub finomságokkal lepi meg a bringásokat Kecskeméten, Kiskőrösön és kiskunhalason szeptember 22-én.

Kecskemét is képviselteti magát az idei Judafesten

2018.05.07

Történelmi séták, mozisátor, gyerekkibuc és civil utca is várja a látogatókat idén június 7. és 10. között, a fővárosi Judafest programjai között.

Túl minden határon est Kecskeméten

2017.12.18

Jegyek még kaphatók a 2018. február 24-i Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban megrendezendő előadásra.

Darvadozásra hív a Kiskunsági Nemzeti Park

2017.11.04

Idén már 6. alkalommal rendezik meg a Fehértavi Darvadozás – a madárvonulás dél-alföldi ünnepe elnevezésű népszerű rendezvényt. November 10-11-én, Szatymazon várják az érdeklődőket, ahol több helyszínen párhuzamosan zajlanak majd a családi programok, de a főszereplők természetesen a darvak lesznek.

Tompa is csatlakozott a Közösségi Kertek Éjszakájához

2017.09.01

2016 őszén tizenkét fővárosi közösségi kert összefogásával megrendezték az I. Közösségi Kertek Éjszakáját. 2017-re már vidéki kertközösségek is csatlakoztak, hogy megmutassák a közösségi kertekben rejlő energiát.

Ketyeg az óra: öt nap van hátra az szja-bevallás határidejéig!

2017.05.18

Akik a NAV bevallási tervezetét elfogadják, azoknak nem kell tenniük semmit, ugyanis a tervezet minden további adminisztráció nélkül hivatalos bevallássá válik.

Ha átnézte és egyetért bevallásával, nincs más teendője

2017.04.06

Május 22-e után a bevallási tervezet hivatalos bevallásnak minősül majd, ha addig nem nyilatkozik másképp az adózó. Lényeges, hogy mindenki nézze át a tervezetet, mert az adózók felelőssége, hogy jövedelmükről precíz bevallás készüljön, abból ne hiányozzon semmi.

Indul a medvehagymaszezon! Mire figyeljünk?

2017.03.27

A medvehagyma gyűjtési szezonja március vége, április eleje. Sokan nincsenek azonban tisztában azzal, hogy a hazánkban több helyen is megteremő „vadfokhagyma” gyűjtése engedélyhez kötött.

Érdemes mielőbb átnézni a NAV által készített SZJA tervezetet

2017.03.23

Sokan már az első pillanatban felkeresték a NAV új, internetes e-SZJA felületét, hogy minél előbb kiderüljön, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük. Valamennyi adózó felelőssége és érdeke, hogy a tervezetekből ne maradjon ki semmi, ezért érdemes mielőbb átnézni a NAV kimutatását akár a nav.gov.hu oldalról elérhető felületen ügyfélkapus jelszóval, akár papíralapon vagy a NAV bármely ügyfélszolgálatán.

Szemétszedéssel az erdőkért

2017.03.16

Erdőtakarítási akciót hirdet a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. 2017. március 21-én, kedden délelőtt az "Erdők Nemzetközi Napja" alkalmából Bács-Kiskun megye erdeiben. Az önkéntesek csatlakozását is várják!

Egy januárban kilakoltatott lakosért gyűjtésbe kezdett a nagyrévi polgármester

2017.01.26

A Tiszazugban nem lett egyszerűbb az élet - Burka István Nagyrév polgármestere, Gál József alpolgármester és Kátainé Jómás Erika képviselő egy a házából kilakoltatott, majd e miatt kórházba került nagyrévi asszonynak kezdtek gyűjtésbe a falu facebook oldalán keresztül.

Felvidéken jártak a szentkirályi hetedikesek

2016.10.18

A Szentkirályi Általános Iskola 7.osztályos tanulói az Emberi Erőforrások Minisztérium Határtalanul pályázatán 627.000 Ft-ot nyertek.

Boldog Iskola lett a Félegyházi Móra

2016.10.08

A tanév során az intézmény minden osztálya és minden tanulója 10 alkalommal az osztályfőnökök által tartott boldogságórán vesz részt, az osztályfőnöki órák keretein belül.

Két kecskeméti diák a nemzet fiatal tehetségei ösztöndíjasai között

2016.09.29

Szécsi Adél Lilla és Dobák Dávid, akik egyaránt a Katona József Gimnázium tanulói, a logika, matematika területén elért kimagasló eredményeikért részesültek az elismerésben.

Népszavazási kampány Kiskunmajsán

2016.09.23

Rákossy Balázs tartott tegnap este lakossági fórumot a városban, felhívta a figyelmet a betelepítés jogszerűtlenségére, és kérte, minél többen vegyenek részt a népszavazáson.

A megyei Öveges laborok is várják a vendégeket a Kutatók éjszakájára

2016.09.16

Szeptember 30-án zajlik országosan a Kutatók éjszakája programsorozat. Felsőoktatási intézmények, iskolák, kutatóhelyek, múzeumok kínálnak programokat a kutatói pálya és a természettudományok népszerűsítésére. Az iskolák között számos, a TÁMOP 3.1.3 pályázatok támogatásával létrejött diáklabor is kínál programokat.