2018.05.23, Szerda

Gasztrotour

Csukák a dávodi bográcsokban

2018.03.04

Rekord számú résztvevővel rendezték meg az V. Püspökpusztai Csukapörköltfőző versenyt. Az idén a határon túlról, Szerbiából, Horvátországból és Szlovákiából is érkeztek vendégek, hogy összemérhessék főzőtudásukat. A közel 30 csapatnak nem kellett aggódnia a tilalmi időszak miatt sem, a bográcsba való csukát a szervezők biztosították számukra.

Koch Csaba a Magyar Bor Nagydíj győztese

2018.01.05

Györgykovács Imre 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja és Koch Csaba 2012-es Villányi Csanád Cuvée-je nyerte el a Magyar Borszakírók Körének Magyar Bor Nagydíját.

A Három Gúnár sem viccel, ha a libacombról van szó

2017.11.11

Mintha egyre sziporkázóbbak lennének a szokásosnak mondható, sorrendben a huszonötödik alkalommal megrendezett Grande borestek Kecskeméten. Pénteken este hét fajta 2017-es szüretelésű szőlőből készült "újbort" kóstolhattak meg az illusztris vendégek.

Megkezdődött az őszi Országos Étterem Hét

2017.10.10

Több mint 100 közép- és felső kategóriás étterem várja az érdeklődőket hétfőtől országszerte az Országos Étterem Héten, ahol kedvezményes áron kóstolhatók háromfogásos menüsorok, a magyar éttermek különleges fogásai.

Grande Duett párharc zajlott a Három Gúnárban

2017.06.13

A villányi vagy a badacsonyi borok a jobbak? Eldöntetlen maradt a kérdés a legutóbb megrendezett Granda Duett boresten a Három Gúnár teraszán, ahol a "szurkolók" ez esetben is remekül szórakozhattak, miközben a villányi Günzer és a badacsonyi Laposa borokat ismerhették meg.

Milliárdos üzletté vált Kecelen a meggy!

2017.05.29

A jogi keretek biztosította TÉSZ társasági forma úgy látszik, hogy fenntarthatóvá, mi több fejlődővé tudja tenni a gyümölcstermelést. A Juhos Csaba által vezetett Fresh-Friut TÉSZ nyolcadszorra rendezi meg Kecelen a térségi fesztivállá vált meggyfesztivált.

Mennyei borokkal és vadételekkel kecsegtet Nemesnádudvar

2017.05.12

2017. június 3-án idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Vadgasztronómiai és Borfesztivál a festői szépségű sváb faluban.

Fagyi imádók, figyelem: Hétfőn féláron nyalhatunk!

2017.05.07

2017. május 8-án ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Kézműves Fagylalt napja. Bács-Kiskun megyében idén is számos fagylaltozó és cukrászda kínálja féláron a finom fagylaltokat.

Döntöttek a bírák, kié legyen Kiskőrös Város Bora 2017 címe

2017.04.19

A Szentpéteri Borpince Kft. valamint a Vass-Bor Kft. borai képviselik Kiskőrös város borászait és borait ebben az évben.

Grande Duett - amikor desszertborral indul egy borvacsora

2017.04.03

A szekszárdi Takler és a tokaji Holdvölgy pincészetek csaptak össze Április elsején, szombaton este, a Három Gúnár Hotel éttermében immár huszonegyedik alkalommal megrendezett "Grande" borvacsorán.

Újra kinyílnak a Hajósi pincék

2017.03.30

Újból kitárják nagy ódon fa ajtajaikat a hajósi pincék, hiszen április 8-án bor- és gasztronómiai mini fesztiválra várnak minden érdeklődőt a pincefaluba, ahol borból és jókedvből bizonyára nem lesz hiány.

Neves elismerésben részesült a Koch Pincészet a Hajós-Bajai borvidékről

2017.03.20

A Koch borászat a PAR Wine Award International verseny Top Gold elismerése mellett két arany- és egy ezüstmedált is kapott a Düsseldorfban tartott nemzetközi bormustra vasárnapi díjátadó ünnepségén.

Borjour 2017: Négy Kunsági borászat is részt vesz az év legnagyobb borkóstolóján

2017.01.30

2017. február 11-én rendezik hazánk legnagyobb borkóstolóját Budapesten. A Kunsági borvidéket négy borászat képviseli majd a Borjour Magnum elnevezésű rendezvényen.

Újborral koccintottak Nemesnádudvaron

2016.09.26

Idén is megünnepelték az újbort Nemesnádudvaron. A Dél-alföldi település kultúráját az évszázadok során nagymértékben befolyásolta a borászat, a községben például több pince található, mint lakóház.

La esencia de la vida - A Haraszthy Pincészet újra Kecskeméten

2016.09.12

Nehéz eldönteni, hogy pénteken este a a címben említett élet eszenciáját a borok, vagy a Három Gúnár étterem ételvarázslatai adták meg inkább, de lényegét tenintve talán mindegy is

Térségi összefogás kovácsolódik a soltvadkerti Font Gábor borász köré

2018.01.24

A Soltvadkerti Televízió, a Régió Napló térségi hetilap, Kiskőrös város közösségi oldala... mind-mind arra bíztatja az olvasóit-nézőit, hogy a támogassák szavazatukkal a közkedvelt soltvadkerti borászt az egyik legjelentősebb hazai borászati díj közönségszavazásán, ahová nem más, mint a 2007-es Év Bortermelője díjjas Frittamnn János jelölte Font Gábor borászt, mint a jelenleg a legtehettségesebbnek ítélhető Duna-Borrégiós borászt.

Épül-szépül a Font Pincészet Soltvadkerten

2017.12.11

Nem túlzás kijelenteni, hogy az Alföldön az évi tízezer hektoliter alatti pincészetek körében az egyik legorganikusabban jelenleg a soltvadkerti Font Pincészet fejlődik. Lassan húsz éve, hogy Font Gábor borász kiállt a vadkerti borfesztiválra az akkor még szinte ismeretlennek mondható Irsai Olivér borával és óriási sikert aratott.

Miről ismerjük meg az igazi mézet?

2017.11.08

A válaszhoz a hamisítási módokkal is meg kell ismerkednünk. A legtutibb megoldás sok más termékhez hasonlóan a közvetlen kapcsolat kialakítása a termelővel.

Újabb kaland vár hétvégén a hajósi borok szerelmeseire

2017.06.22

A fiatal hajósi borászok szerint a fröccsnek is kijár az ünneplés. A VINTEGRO Pinceszövetség szervezésében június 24-én ismét megrendezik a Fröccsözön fesztivált a Hajósi Pincefaluban.

Meggykonferencia – kötelező szerződés, és változó kárenyhítési szabályozás

2017.06.09

Két napos meggyünnep vette kezdetét pénteken reggel Kecelen, ahol először még meggysörmentesen szakmáztak a termelők és a politikusok.

Szomorú politikai színdarabbal kezdődött a Kiskőrösi Rétesfesztivál

2017.05.20

A kritikus munkája egyszerű. A saját sikere, vagy sikertelensége keltette hangulat alapján leülhet a számítógépe mellé és akár egy-két nap alatt átírhatja mondjuk Karinthy Frigyes: Bűvös szék című egyfelvonásos komédiáját és egy lelkes (és vélhetően félrevezetett) kiskőrösi társulattal, két napos érdemi próba után, előadhatja azt a város kíváncsi népének. Az előadás után a kritikus boldog lehet, hiszen a népek jókat nevettek az előadás szarkasztikus humorán és ezzel a kritikus a vélhető sikertelenségét is megtorolta a szerinte azt okozókon.

Tázlár, a bringás - virágos falu

2017.05.09

Ha kiírnának egy versenyt az Alföld legszínesebb faluja címért, Tázlár biztos az esélyesek között lenne és a huszonkét színes bicikli-virágosláda még nem is minden.

Tánc, muzsika, bor, barátság - 37. Orbán Napi Borünnepre készül a hajósi Pincefalu

2017.05.02

A hajósi Borünnep, melyet idén május 26-28-án rendeznek, valóságos népünnepély, kiváló turisztikai attrakció, a környék legnagyobb és legrangosabb hagyományőrző ünnepsége.

Bodzából készült a megye legjobb szörpje

2017.04.13

Bács-Kiskun megyében rendezték meg az országban először az I. Nemzeti Szörpversenyt a Földművelésügyi Minisztérium, a NAK Bács-Kiskun megyei szervezete, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat valamint Soltvadkert támogatásával. Az eredményhirdetést április 8-án tartották.

Kezdetét vette az első nemzetközi szörpverseny Soltvadkerten

2017.03.31

Az első nemzetközi szörpversenynek fontos közösségépítő szerepe van, ugyanakkor a megmérettetés a magyar gyümölcsökből készült, jó minőségű termékek hírnevét is öregbíti.

Nyolcadik alkalommal várja látogatóit a kiskőrösi Agrár Expo

2017.03.24

Április 8-9-én immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a kiskőrösi Városi Sportcsarnokban a népszerű Duna-Tisza közi Agrár Expo.  A rendezők azzal a céllal hívták életre az eseményt, hogy népszerűsítsék a helyben termelt magyar élelmiszereket.

Soltvadkerten rendezik meg az első nemzeti szörpversenyt

2017.02.27

A rendezvény célja a magyar alapanyagból készült termékek megmérettetése.

Készülnek a prémium bejglik a Fodor Cukrászatban Kecskeméten

2016.12.01

A multinacionális áruházláncokban egyfajta különleges karácsonyi varázsporból készült bejglik mellett lehet karácsonyi süteményt venni a piacon a kendős néniktől, a kisboltban, a pékeknél... van viszont egy prémium szegmense is ennek az ünnepet meghatározó süteménynek, amit profi cukrászok készítenek.

Palackba került az első idei Font Írsai Olivér

2016.09.23

A Font Pincészet híres Irsai Olivérjei közül a 2015-ös is a borkiválóságok közé került.

Van humoruk a kecskeméti civileknek - Méltó torok társaság

2016.09.08

A bugaci Karikás Csárda adott otthont "Borozás Bugacon" elnevezésű zártkörű rendezvénynek, ahol számos kecskeméti közéleti személyiség is részt mint a Méltó Torok Asztaltársaság tagja.