2020.07.27
Füstölt kolbászos, májas, húsos vagy épp sajtos csokoládébonbon? Első hallásra kissé furcsán csenghetnek ezek az összeállítások, de egy desszertet nem lehet hallomásból megítélni. Csak az íz az, ami számít. És ha nem lennének kísérletező kedvű séfek vagy cukrászok, a ma már mindennapinak számító narancsos vagy chilis csokoládé sem készült volna el soha.
2019.07.30
A kiskunmajsai térség közösségteremtő rendezvénysorozata 2019. július 27-én Csólyospáloson, a Nyári Birkapörköltfőző Fesztiválon folytatódott.
2019.04.01
Öt év után ismét a kecskeméti Grande borestek sorozat vendége volt pénteken Gere Attila villányi borász, akitől ez alkalommal nem csak a borairól, hanem a borászatának a történetéről is hallhattak a a vendégek.
2018.12.10
A kunsági bor márkájának fellendítéséért sokat tevő Font-testvérek lapunknak többek között azt is elárulták, hogy külföldön is érdeklődnek termékeik iránt.
2018.06.14
Szeri Bivaly Gasztronómiai Nap néven tartott rendezvényt a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a Szeri Csárda Ópusztaszeren. A szervezők elsőként a vendéglátásban dolgozó szakemberek körében kívánják népszerűsíteni kevésbé ismert őshonos háziállatunkat, a házi bivalyt, annak húsát és a belőle készíthető ételeket.
2018.06.10
A pálinkát a homokháti kistérség - Mórahalom, Ásotthalom, Domaszék, Zákányszék, Ruzsa, Öttömös, Pusztamérges, Üllés, Bordány, Forráskút, Zsombó, Szatymaz, Kelebia, Balotaszállás - területről származó, a térségre jellemző, homoktalajon termő, magas beltartalmi értékekkel rendelkező, meghatározott fehér- vagy sárgahúsú, nektarin vagy konzervipari fajták, illetve vadőszibarack felhasználásával készítik. A cefrézését, a kisüsti rendszeren történő kétszeres lepárlását, pihentetését, érlelését és palackozását is ebben a térségben végzik.
2018.05.28
Az 1992-óta a francia Bordeaux-ban megrendezésre kerülő, mára világhírű borversenyen, a soltvadkerti Font Pincészet 2017-es Kövidinkája aranyérmet szerzett a 2018-as megmérettetés során. Font Gáborral a pincészet borászával beszélgettünk:
2018.03.18
A Tavaszi Pincenyitogatón közel 20 hajósi termelő nyitja ki borospincéjét, hogy legfrissebb borai mellett érettebb, komolyabb tételeit is kóstolásra kínálja.
2018.01.24
A Soltvadkerti Televízió, a Régió Napló térségi hetilap, Kiskőrös város közösségi oldala... mind-mind arra bíztatja az olvasóit-nézőit, hogy a támogassák szavazatukkal a közkedvelt soltvadkerti borászt az egyik legjelentősebb hazai borászati díj közönségszavazásán, ahová nem más, mint a 2007-es Év Bortermelője díjjas Frittamnn János jelölte Font Gábor borászt, mint a jelenleg a legtehettségesebbnek ítélhető Duna-Borrégiós borászt.
2017.12.11
Nem túlzás kijelenteni, hogy az Alföldön az évi tízezer hektoliter alatti pincészetek körében az egyik legorganikusabban jelenleg a soltvadkerti Font Pincészet fejlődik. Lassan húsz éve, hogy Font Gábor borász kiállt a vadkerti borfesztiválra az akkor még szinte ismeretlennek mondható Irsai Olivér borával és óriási sikert aratott.
2017.11.08
A válaszhoz a hamisítási módokkal is meg kell ismerkednünk. A legtutibb megoldás sok más termékhez hasonlóan a közvetlen kapcsolat kialakítása a termelővel.
2017.06.22
A fiatal hajósi borászok szerint a fröccsnek is kijár az ünneplés. A VINTEGRO Pinceszövetség szervezésében június 24-én ismét megrendezik a Fröccsözön fesztivált a Hajósi Pincefaluban.
2017.06.09
Két napos meggyünnep vette kezdetét pénteken reggel Kecelen, ahol először még meggysörmentesen szakmáztak a termelők és a politikusok.
2017.05.20
A kritikus munkája egyszerű. A saját sikere, vagy sikertelensége keltette hangulat alapján leülhet a számítógépe mellé és akár egy-két nap alatt átírhatja mondjuk Karinthy Frigyes: Bűvös szék című egyfelvonásos komédiáját és egy lelkes (és vélhetően félrevezetett) kiskőrösi társulattal, két napos érdemi próba után, előadhatja azt a város kíváncsi népének. Az előadás után a kritikus boldog lehet, hiszen a népek jókat nevettek az előadás szarkasztikus humorán és ezzel a kritikus a vélhető sikertelenségét is megtorolta a szerinte azt okozókon.
2017.05.09
Ha kiírnának egy versenyt az Alföld legszínesebb faluja címért, Tázlár biztos az esélyesek között lenne és a huszonkét színes bicikli-virágosláda még nem is minden.
2020.06.16
Bátran nevezhetjük ezt a kezdeményezést példaértékű összefogásnak, hiszen kizárólag helyi borászok, termelők és szolgáltatók minőségi, hazai termékek széles palettáját kínálják egy igényes, színvonalas webáruházban.
2019.06.05
Június 15 és 23. között negyedik alkalommal rendezik meg a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivált a főtéren. Kilenc napon át több mint hetven zenei, családi és gasztronómiai programból válogathatnak a fesztiválozók.
2019.02.11
Tizenharmadik alkalommal rendezték meg Lakitelek Kárpátaljai testvértelepülésén, Mezőgecsén a térség legnagyobb gasztronómiai rendezvényét, a Mezőgecsei Nemzetközi Böllérversenyt. A Lakiteleki HurKalandorok csapata egymást követő harmadik alkalommal nyerte el a fesztivál legnagyobb elismerésének számító Böllérkirályi címet, és az ezzel járó vándorserleget, mely így végleg otthonra talált a csapatnál.
2018.06.18
Az Agrárminisztérium immár hagyományt teremtve, a 2017-es Furmint éve után 2018-at a Kékfrankos évének nyilvánította annak érdekében, hogy felhívja a nemzetközi és a belföldi piac, illetve a fogyasztók figyelmét az egyik legfontosabb őshonos magyar szőlőfajtára.
2018.06.13
Az idei fesztivál némileg eltér a korábbi kettőtől, hiszen a rendezvény az idén 650 éve mezővárosi rangra emelt Kecskemét előtt tiszteleg.
2018.06.04
Magyarországon legalább húsz-harminc sajtmanufaktúra termékeit lehet biztonsággal ajánlani, és ezek száma egyre bővül.
2018.05.19
A helyi kultúra és a helyi borok szerelmeseit, a sváb hagyományokat tisztelőket, a jó muzsikát, fergeteges bulikat kedvelőket, időseket és fiatalokat, családokat és baráti társaságokat egyaránt tárt kapukkal /pincékkel/ vár egy önfeledt, vidám és hangulatos hétvégére a Pincefalu.
2018.03.04
Rekord számú résztvevővel rendezték meg az V. Püspökpusztai Csukapörköltfőző versenyt. Az idén a határon túlról, Szerbiából, Horvátországból és Szlovákiából is érkeztek vendégek, hogy összemérhessék főzőtudásukat. A közel 30 csapatnak nem kellett aggódnia a tilalmi időszak miatt sem, a bográcsba való csukát a szervezők biztosították számukra.
2018.01.05
Györgykovács Imre 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja és Koch Csaba 2012-es Villányi Csanád Cuvée-je nyerte el a Magyar Borszakírók Körének Magyar Bor Nagydíját.
2017.11.11
Mintha egyre sziporkázóbbak lennének a szokásosnak mondható, sorrendben a huszonötödik alkalommal megrendezett Grande borestek Kecskeméten. Pénteken este hét fajta 2017-es szüretelésű szőlőből készült "újbort" kóstolhattak meg az illusztris vendégek.
2017.10.10
Több mint 100 közép- és felső kategóriás étterem várja az érdeklődőket hétfőtől országszerte az Országos Étterem Héten, ahol kedvezményes áron kóstolhatók háromfogásos menüsorok, a magyar éttermek különleges fogásai.
2017.06.13
A villányi vagy a badacsonyi borok a jobbak? Eldöntetlen maradt a kérdés a legutóbb megrendezett Granda Duett boresten a Három Gúnár teraszán, ahol a "szurkolók" ez esetben is remekül szórakozhattak, miközben a villányi Günzer és a badacsonyi Laposa borokat ismerhették meg.
2017.05.29
A jogi keretek biztosította TÉSZ társasági forma úgy látszik, hogy fenntarthatóvá, mi több fejlődővé tudja tenni a gyümölcstermelést. A Juhos Csaba által vezetett Fresh-Friut TÉSZ nyolcadszorra rendezi meg Kecelen a térségi fesztivállá vált meggyfesztivált.
2017.05.12
2017. június 3-án idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Vadgasztronómiai és Borfesztivál a festői szépségű sváb faluban.
2017.05.07
2017. május 8-án ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Kézműves Fagylalt napja. Bács-Kiskun megyében idén is számos fagylaltozó és cukrászda kínálja féláron a finom fagylaltokat.