2024.03.19, Kedd

Gasztrotour

Igazi gasztronómiai innováció Visegrádon: bemutatkoznak a Silvanus Borbonbonok

2020.07.27

Füstölt kolbászos, májas, húsos vagy épp sajtos csokoládébonbon? Első hallásra kissé furcsán csenghetnek ezek az összeállítások, de egy desszertet nem lehet hallomásból megítélni. Csak az íz az, ami számít. És ha nem lennének kísérletező kedvű séfek vagy cukrászok, a ma már mindennapinak számító narancsos vagy chilis csokoládé sem készült volna el soha.

Birkapörköltfőző fesztivált tartottak Csólyospáloson

2019.07.30

A kiskunmajsai térség közösségteremtő rendezvénysorozata 2019. július 27-én Csólyospáloson, a Nyári Birkapörköltfőző Fesztiválon folytatódott.

Gere Attila újra Kecskeméten

2019.04.01

Öt év után ismét a kecskeméti Grande borestek sorozat vendége volt pénteken Gere Attila villányi borász, akitől ez alkalommal nem csak a borairól, hanem a borászatának a történetéről is hallhattak a a vendégek.

Jó évre számítanak 2019-ben a Font Pincészetnél

2018.12.10

A kunsági bor márkájának fellendítéséért sokat tevő Font-testvérek lapunknak többek között azt is elárulták, hogy külföldön is érdeklődnek termékeik iránt.

Bivalyhúst népszerűsítő program indult

2018.06.14

Szeri Bivaly Gasztronómiai Nap néven tartott rendezvényt a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a Szeri Csárda Ópusztaszeren. A szervezők elsőként a vendéglátásban dolgozó szakemberek körében kívánják népszerűsíteni kevésbé ismert őshonos háziállatunkat, a házi bivalyt, annak húsát és a belőle készíthető ételeket.

Földrajzi eredetvédelem alá került a homokháti őszibarack pálinka

2018.06.10

A pálinkát a homokháti kistérség - Mórahalom, Ásotthalom, Domaszék, Zákányszék, Ruzsa, Öttömös, Pusztamérges, Üllés, Bordány, Forráskút, Zsombó, Szatymaz, Kelebia, Balotaszállás - területről származó, a térségre jellemző, homoktalajon termő, magas beltartalmi értékekkel rendelkező, meghatározott fehér- vagy sárgahúsú, nektarin vagy konzervipari fajták, illetve vadőszibarack felhasználásával készítik. A cefrézését, a kisüsti rendszeren történő kétszeres lepárlását, pihentetését, érlelését és palackozását is ebben a térségben végzik.

2018 - Visszatért a Kövidinka!

2018.05.28

Az 1992-óta a francia Bordeaux-ban megrendezésre kerülő, mára világhírű borversenyen, a soltvadkerti Font Pincészet 2017-es Kövidinkája aranyérmet szerzett a 2018-as megmérettetés során. Font Gáborral a pincészet borászával beszélgettünk:

Újra nyitott pincék a Hajósi Pincefaluban március 24-én

2018.03.18

A Tavaszi Pincenyitogatón közel 20 hajósi termelő nyitja ki borospincéjét, hogy legfrissebb borai mellett érettebb, komolyabb tételeit is kóstolásra kínálja.

Térségi összefogás kovácsolódik a soltvadkerti Font Gábor borász köré

2018.01.24

A Soltvadkerti Televízió, a Régió Napló térségi hetilap, Kiskőrös város közösségi oldala... mind-mind arra bíztatja az olvasóit-nézőit, hogy a támogassák szavazatukkal a közkedvelt soltvadkerti borászt az egyik legjelentősebb hazai borászati díj közönségszavazásán, ahová nem más, mint a 2007-es Év Bortermelője díjjas Frittamnn János jelölte Font Gábor borászt, mint a jelenleg a legtehettségesebbnek ítélhető Duna-Borrégiós borászt.

Épül-szépül a Font Pincészet Soltvadkerten

2017.12.11

Nem túlzás kijelenteni, hogy az Alföldön az évi tízezer hektoliter alatti pincészetek körében az egyik legorganikusabban jelenleg a soltvadkerti Font Pincészet fejlődik. Lassan húsz éve, hogy Font Gábor borász kiállt a vadkerti borfesztiválra az akkor még szinte ismeretlennek mondható Irsai Olivér borával és óriási sikert aratott.

Miről ismerjük meg az igazi mézet?

2017.11.08

A válaszhoz a hamisítási módokkal is meg kell ismerkednünk. A legtutibb megoldás sok más termékhez hasonlóan a közvetlen kapcsolat kialakítása a termelővel.

Újabb kaland vár hétvégén a hajósi borok szerelmeseire

2017.06.22

A fiatal hajósi borászok szerint a fröccsnek is kijár az ünneplés. A VINTEGRO Pinceszövetség szervezésében június 24-én ismét megrendezik a Fröccsözön fesztivált a Hajósi Pincefaluban.

Meggykonferencia – kötelező szerződés, és változó kárenyhítési szabályozás

2017.06.09

Két napos meggyünnep vette kezdetét pénteken reggel Kecelen, ahol először még meggysörmentesen szakmáztak a termelők és a politikusok.

Szomorú politikai színdarabbal kezdődött a Kiskőrösi Rétesfesztivál

2017.05.20

A kritikus munkája egyszerű. A saját sikere, vagy sikertelensége keltette hangulat alapján leülhet a számítógépe mellé és akár egy-két nap alatt átírhatja mondjuk Karinthy Frigyes: Bűvös szék című egyfelvonásos komédiáját és egy lelkes (és vélhetően félrevezetett) kiskőrösi társulattal, két napos érdemi próba után, előadhatja azt a város kíváncsi népének. Az előadás után a kritikus boldog lehet, hiszen a népek jókat nevettek az előadás szarkasztikus humorán és ezzel a kritikus a vélhető sikertelenségét is megtorolta a szerinte azt okozókon.

Tázlár, a bringás - virágos falu

2017.05.09

Ha kiírnának egy versenyt az Alföld legszínesebb faluja címért, Tázlár biztos az esélyesek között lenne és a huszonkét színes bicikli-virágosláda még nem is minden.

TokajiMyLove.com néven indítottak webáruházat a történelmi borvidék szereplői

2020.06.16

Bátran nevezhetjük ezt a kezdeményezést példaértékű összefogásnak, hiszen kizárólag helyi borászok, termelők és szolgáltatók minőségi, hazai termékek széles palettáját kínálják egy igényes, színvonalas webáruházban.

Barackpálinka és borfesztivállal indítják a nyarat

2019.06.05

Június 15 és 23. között negyedik alkalommal rendezik meg a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivált a főtéren. Kilenc napon át több mint hetven zenei, családi és gasztronómiai programból válogathatnak a fesztiválozók.

Ismét Böllérkirályi címet nyert a HurKalandorok csapata

2019.02.11

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg Lakitelek Kárpátaljai testvértelepülésén, Mezőgecsén a térség legnagyobb gasztronómiai rendezvényét, a Mezőgecsei Nemzetközi Böllérversenyt. A Lakiteleki HurKalandorok csapata egymást követő harmadik alkalommal nyerte el a fesztivál legnagyobb elismerésének számító Böllérkirályi címet, és az ezzel járó vándorserleget, mely így végleg otthonra talált a csapatnál.

2018 a kékfrankos bor éve

2018.06.18

Az Agrárminisztérium immár hagyományt teremtve, a 2017-es Furmint éve után 2018-at a Kékfrankos évének nyilvánította annak érdekében, hogy felhívja a nemzetközi és a belföldi piac, illetve a fogyasztók figyelmét az egyik legfontosabb őshonos magyar szőlőfajtára.

Jövő héten rendezik a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivált

2018.06.13

Az idei fesztivál némileg eltér a korábbi kettőtől, hiszen a rendezvény az idén 650 éve mezővárosi rangra emelt Kecskemét előtt tiszteleg. 

Kampány indult a magyar sajtok népszerűsítésére

2018.06.04

Magyarországon legalább húsz-harminc sajtmanufaktúra termékeit lehet biztonsággal ajánlani, és ezek száma egyre bővül.

38. Orbán napi borünnep a Hajósi Pincefaluban

2018.05.19

A helyi kultúra és a helyi borok szerelmeseit, a sváb hagyományokat tisztelőket, a jó muzsikát, fergeteges bulikat kedvelőket, időseket és fiatalokat, családokat és baráti társaságokat egyaránt tárt kapukkal /pincékkel/ vár egy önfeledt, vidám és hangulatos hétvégére a Pincefalu.

Csukák a dávodi bográcsokban

2018.03.04

Rekord számú résztvevővel rendezték meg az V. Püspökpusztai Csukapörköltfőző versenyt. Az idén a határon túlról, Szerbiából, Horvátországból és Szlovákiából is érkeztek vendégek, hogy összemérhessék főzőtudásukat. A közel 30 csapatnak nem kellett aggódnia a tilalmi időszak miatt sem, a bográcsba való csukát a szervezők biztosították számukra.

Koch Csaba a Magyar Bor Nagydíj győztese

2018.01.05

Györgykovács Imre 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja és Koch Csaba 2012-es Villányi Csanád Cuvée-je nyerte el a Magyar Borszakírók Körének Magyar Bor Nagydíját.

A Három Gúnár sem viccel, ha a libacombról van szó

2017.11.11

Mintha egyre sziporkázóbbak lennének a szokásosnak mondható, sorrendben a huszonötödik alkalommal megrendezett Grande borestek Kecskeméten. Pénteken este hét fajta 2017-es szüretelésű szőlőből készült "újbort" kóstolhattak meg az illusztris vendégek.

Megkezdődött az őszi Országos Étterem Hét

2017.10.10

Több mint 100 közép- és felső kategóriás étterem várja az érdeklődőket hétfőtől országszerte az Országos Étterem Héten, ahol kedvezményes áron kóstolhatók háromfogásos menüsorok, a magyar éttermek különleges fogásai.

Grande Duett párharc zajlott a Három Gúnárban

2017.06.13

A villányi vagy a badacsonyi borok a jobbak? Eldöntetlen maradt a kérdés a legutóbb megrendezett Granda Duett boresten a Három Gúnár teraszán, ahol a "szurkolók" ez esetben is remekül szórakozhattak, miközben a villányi Günzer és a badacsonyi Laposa borokat ismerhették meg.

Milliárdos üzletté vált Kecelen a meggy!

2017.05.29

A jogi keretek biztosította TÉSZ társasági forma úgy látszik, hogy fenntarthatóvá, mi több fejlődővé tudja tenni a gyümölcstermelést. A Juhos Csaba által vezetett Fresh-Friut TÉSZ nyolcadszorra rendezi meg Kecelen a térségi fesztivállá vált meggyfesztivált.

Mennyei borokkal és vadételekkel kecsegtet Nemesnádudvar

2017.05.12

2017. június 3-án idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Vadgasztronómiai és Borfesztivál a festői szépségű sváb faluban.

Fagyi imádók, figyelem: Hétfőn féláron nyalhatunk!

2017.05.07

2017. május 8-án ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Kézműves Fagylalt napja. Bács-Kiskun megyében idén is számos fagylaltozó és cukrászda kínálja féláron a finom fagylaltokat.