2023.12.10, Vasárnap

Baja

Ismét a koraszülöttekért sétáltak

2023.11.19

Baja

Második alkalommal szervezetek közösségi programot a Koraszülöttek világnapja alkalmából a bajai Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény (EGYMI) utazó hálózatának konduktorai.

Töltőállomással, autótöltővel és étteremmel bővítette szolgáltatásait a bajai Bácska-Logistik Kft.

2023.11.02

Baja

Mintegy 650 millió forint összköltségvetésű beruházás keretében üzemanyag töltőállomással, elektromos autótöltővel és önkiszolgáló étteremmel is bővítette szolgáltatásait a bajai Bácska-Logistik Kft. - közölte a cég az MTI-vel.

Immár huszadik alkalommal nyílik pályaválasztási kiállítás Kecskeméten

2023.10.15

Megye

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal immár huszadik alkalommal rendezi meg a Pályaválasztási Kiállítás rendezvénysorozatot, melyre a 7-8. osztályos tanulókat, pedagógusokat és a szülőket várják.

Maradnak a bérleti díjak a bajai piacon

2023.10.07

Baja

A csütörtöki képviselő-testületi ülésen Pozsgai Imre, a városi piacot üzemeltető Baja Vagyon Zrt. vezérigazgatója jelenleg hatályos piacrendelet felülvizsgálatát és módosítását indítványozta, de nem sikerült megszavaztatni a díjtételek 50 százalékos emelését.

Nem csupán a jégkorong sportot szolgálja ki a Baján felépült új csarnok

2023.09.21

Megye

Az egész évben biztosított jégfelülethez 21 kilométernyi hűtővezetéket fektettek le az INETON által kivitelezett fejlesztésben, a telepített technológia az épület fűtését és hűtését egyaránt támogatja.

Két óvódát is korszerűsítenek Baján

2023.07.11

Baja

A munkaterület átadással július 10-én, hétfőn megkezdődött a Damjanich utcai és a Kiscsávolyi óvoda épületének energetikai korszerűsítése 34,72 millió forintos uniós támogatásból.

A JYSK bajai áruháza megújulva várja vásárlóit

2023.05.17

Baja

A JYSK folyamatosan újítja meg hazai áruházait: május 17-én bajai üzletük is megfiatalodva, még több inspirációt kínálva nyílt meg újra. A közel ezer négyzetméteres áruház immár a JYSK legmodernebb, 3.0-ás koncepciójának megfelelve várja a vásárlókat.

Negyven dolgozó kapott csomagot Baján

2023.04.23

Baja

Többféle ajándékkal gazdagodhattak a Bajakert Nkft. kötelékében dolgozó munkások, illetve közfoglalkoztatottak: április 21-én a Máltai Szeretetszolgálat bajai csoportjának Fáy utcai székhelyén nemcsak tartósélelmiszer-csomagokkal térhettek haza, de további lehetőségekről is értesülhettek.

Százharminc madárodút telepítenek Szekszárd és Baja környékén

2023.04.21

Megye

Százharminc, fából készült madárodút telepítenek Szekszárd és Baja környékén áprilisban a Gemenc Zrt. munkatársai - közölte az erdőgazdaság csütörtökön az MTI-vel.

Kulturális örökség napjai - Belvárosi séták, színházi kulisszajárás, különleges tárlatok Bács-Kiskun megyében

2022.09.16

Kalocsa

Csoportfoglalkozásokra várja a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház különböző korosztályok képviselőit szeptember 17-én délelőtt.

Gyártásszimulációs egységekből álló berendezést telepítettek a Jelky iskola tanműhelyébe

2022.05.29

Megye

A fejlesztés a szakemberek folyamatos, minőségi képzését szolgálja.

Megkezdődtek a dunai vízhozam és hordalékmintavevő mérések

2022.04.05

Baja

A mérések novemberig tartanak, és minden második hónapban három napot vesznek igénybe.

Élményfürdő épül a bajai Petőfi-szigetre

2022.02.15

Megye

Egy 600 fős lelátóval rendelkező, versenyek lebonyolítására alkalmas sportuszoda kialakítására is kerül sor - a két épület között zárt átjáró lesz.

Megépülhet Baja déli elkerülője

2022.01.04

Megye

A csaknem 4 kilométer hosszú út levezeti majd a belvároson átmenő forgalmat.

Állatorvosi ügyelet lehet Baján

2021.12.17

Baja

Hatalmas szükség mutatkozik az állatorvosi ügyelet megszervezésére, mivel a kisállat-tartók rendelési időn kívül csak igen távoli településekre tudják vinni állataikat, ha hirtelen betegség vagy sérülés lép fel.

Baján folytatja roadshowját az SZTE

2023.11.14

Baja

A nagy sikerű, többszáz érdeklődővel bíró szolnoki nyílt nap után a bajai Bácskai Kultúrpalotában folytatja roadshowját a Szegedi Tudományegyetem. Az eseményen, 2023. november 18-án 10:00 és 14:00 óra között bemutatkozik az egyetem 12 kara és Tanárképző Központja is. A felvételizők, szüleik és tanáraik első kézből kaphatnak információt a legfontosabb tudnivalókról - derült ki a Szegedi Tudományegyetem sajtóközleményéből.

Fát ültettek Baján az elsősök

2023.10.23

Baja

Pótolták a felújított belvárosi templom mellett nemrég kipusztult facsemetét: a 10 millió Fa Alapítvány bajai közösségének szervezésében a Szent László ÁMK 1. B osztályának kisdiákjai és pedagógusai ültették el a maguk fáját a hajlék mellett.

Újabb támogatott lakhatásra nyílik lehetőség a bajai Sorsfordító Szolgáltató Központban

2023.10.14

Baja

Projektnyitó eseményre várták a vendégeket és az ellátottakat október 12-én, csütörtökön, a bajai Sorsfordító Szolgáltató Központ Dózsa Gy. út 155. szám alatti székhelyén: az intézmény európai uniós finanszírozással valósítja meg soron következő projektjét, amely lehetőséget teremt eddig ellátása bővítésére, bevezetve a támogatott lakhatást.

Fontos lépés a bajai déli elkerülő út projektjében

2023.09.22

Megye

Kiviteli tervek készülnek a Duna-parti város forgalmi terhelését enyhítő 3,93 kilométeres új úthoz.

Az áradások után a héten Baján is gyérítik a szúnyogokat

2023.08.21

Megye

Az áradások után a héten nyolc vármegye 235 településén és a főváros hét kerületében gyérítik a szúnyogokat - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Faldum Gábor és Nádas Nóra nyerte a sprinttávú triatlon ob-t Baján

2023.06.19

Baja

A férfiaknál Faldum Gábor, a nőknél pedig Nádas Nóra Romina győzött vasárnap a triatlonosok sprinttávú országos bajnokságán, Baján.

Hét régióban, köztük a bajai térségben is folytatódik a szúnyogirtás

2023.05.10

Baja

Hét régióban folytatódik a szúnyogirtás a héten: többek között földi biológiai lárvagyérítést terveznek a szakemberek a Dunakanyarban, valamint a folyó szekszárdi, bajai és mohácsi térségében, ahogyan a Velencei-tó környéki lápos élőhelyeken is - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Díjazták a macskás alkotásokat Baján

2023.04.22

Baja

Megtartotta irodalmi-alkotói pályázatának díjátadóját az Összefogás a Bajai Cicákért Egyesület: az állatvédők április 19-én, szerda délután a Bácskai Kultúrpalotában várták mindazokat, akik kiemelkedő színvonalú verssel vagy novellával jelentkeztek a kiírásra.

Ünnepi szentmise- és szertartásrend a bajai templomokban

2023.04.06

Baja

Az idei húsvét 2019 után újra mindenfajta korlátozás nélkül zajlik a templomokban. Az alábbi összeállításban a történelmi egyházak ünnepi szertartásrendjét tekintjük át.

Nyugdíjba vonuló pedagógusokat köszöntöttek Baján

2022.06.11

Baja

MNÁMK Bensőséges ünnepség helyszíne volt az MNÁMK aulája június 7-én, kedden este. Nyugdíjba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vett át Nagyhegyesiné Font Anikó és Gernerné Kemmer Rosemarie.

Négy éve született stratégiája negyedik üzletét is sikeresen indította be a Merkbau

2022.05.11

Megye

Ezek azok a termékek, amelyeket bemutatás nélkül nem lehet felfuttatni: immár Baján is elérhető a magyar építőipari cég által kínált széleskörű választék a csempe-szaniter ágazatban.

Egy év kihagyás után ismét megszervezték Baján a Maszkajárást

2022.02.28

Baja

Egy év kihagyás után ismét megszervezték a bajai Maszkajárást, melynek mindig is az öröm, a mulatság, a zene volt a farsangi hagyomány lényege.

A magyar kultúra napja - Irodalmi estek, díjátadó, himnuszmondó verseny Bács-Kiskun megyében

2022.01.21

Megye

Himnuszmondó versennyel, anyanyelvi játékokkal, kiállításokkal, zenés irodalmi estekkel, hangversenyekkel ünneplik Bács-Kiskun megyében a magyar kultúra napját.

Idei utolsó véradás Baján

2021.12.29

Baja

Az év utolsó véradására várják a jó szándékú donorokat december 30-án.

Új dobverőkkkel támogatta az Axiál az Egséges Gyógypedagógiai Intézményt Baján

2021.11.26

Baja

November utolsó hetében mintegy húsz darab dobverőt adományozott az Axiál Kft. a bajai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény munkáját segítő Egyesült Út Alapítványnak.