2024.04.19, Péntek
Hatalmas sikert aratott Erdélyben a kecskeméti színház társulata
Fotó: Kecskeméti Katona József Színház Facebook

Hatalmas sikert aratott Erdélyben a kecskeméti színház társulata

mti

2017.06.25. 18:09

Teltházas bemutatókat tartott nemrégiben az erdélyi Hargita megye három városában a kecskeméti Katona József Színház társulata, ahol Marc Camoletti Boeing, Boeing című vígjátékát mutatták be.

Hirdetés

A teátrum igazgatója felidézte: Hargita és Bács-Kiskun testvérmegyék, és a kecskeméti orvosok tíz éve végeznek Erdélyben ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat. A kapcsolat most kulturális együttműködéssel is kiegészült. Mint mondta, mindent megtesznek azért, hogy a kulturális kapcsolat éppen olyan fontossá válhasson az itt élők számára, mint a szűrőprogram.     

Nagy örömmel jöttünk, és a fogadtatás minden várakozásunkat felülmúlta - fogalmazott Cseke Péter.     A Boeing, Boeing az elmúlt évek egyik legnagyobb közönségsikere volt Kecskeméten. Az első erdélyi előadásnak különös érdekességet adott, hogy a főszereplő, Zayzon Zsolt, "hazai pályán" léphetett fel, lévén gyergyószentmiklósi születésű - tette hozzá.     

A társulat június 20-án Csíkszeredában, a Csíki Játékszínben, másnap Székelyudvarhelyen, a Tomcsa Sándor Színházban mutatkozott be.     

A kecskeméti színészeknek nem sok idejük jutott pihenésre, hiszen erdélyi útjuk előestéjén még a Pécsi Országos Színházi Találkozó gáláján vettek részt, ahonnan három díjat is elhozott Cseke Péter társulata.

 

Forrás: mti

KultúraKatona József SzínházszínházbemutatóErdélyHargita megye