2019.05.19, Vasárnap

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Bács-Kiskun megye gazdasága szépen teljesít

2018.12.06

Megye

Azokat ünnepeljük, akik értéket, munkahelyeket teremtenek. Ha jól működik a gazdaság, akkor minden más is jól működhet. Így köszöntötte Gaál József a megye gazdaságának legkiválóbbjait. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a „TOP 100 – Bács-Kiskun Megye Gazdasága 2018” című kiadvány bemutatóján kijelentette: megyénk gazdasága szépen teljesít.

A 650 éves Kecskemét gazdaságtörténeti kincsei - Kecskemét iparosítása

2018.10.19

Megye

A különféle gyárüzemek, valamint a BÁCSVÍZ története is nyomon követhető a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által rendezett Évszázadok öröksége - Fejezetek Kecskemét gazdaságtörténetéből című kiállításon. A tárlat október 31-ig hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között látogatható Kecskeméten a Rákóczi út 4. szám alatt, a volt SZIGMA épületében.

Fogyasztóvédelmi fórumsorozatot indított a Bács Megyei Iparkamara

2018.05.30

Megye

Ha nem ismeri a vállalkozására vonatkozó fogyasztóvédelmi jogszabályokat, ha nem tudja, hogyan kell kezelni a fogyasztóvédelmi panaszokat, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara segít! Ennek érdekében szervezett a köztestület május utolsó napjaira fogyasztóvédelmi fórumokat négy városban. A nyitó rendezvényre Kecskeméten került sor.

Újra "Nőnek lenni jó!" konferencia Kecskeméten

2018.03.09

Kecskemét

A hetedik "Nőnek lenni jó!" konferencián a Generációk témaköre kerül a középpontba nagyszerű előadók és fotósok segítségével a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában, március 9-én.

„Amikor a sok kis hal összeáll” – a dél-alföldi klaszterek együttműködése

2017.06.28

Kecskemét

Innováció, export, Ipar 4.0. Ezek azok a kulcsszavak, amelyek új lendületet adnak a klasztereknek, hogy a globális gazdaság egyre élesedő versenyében megállják a helyüket, mégpedig egy újfajta összefogással: a tömörüléssel. Ez a stratégiát elemezték a dél-alföldi régió klasztereinek képviselői az ArchEnerg Klaszter és a Hírös Beszállítói Klaszter közös rendezvényén, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Vállalkozz digitálisan Kecskeméten

2017.03.07

Gazdaság

A Hotel Három Gúnár Rendezvényházban március 9-én megrendezendő előadás lehetőséget teremt a megyei mikro-, kis- és középvállalkozásoknak arra, hogy elsajátítsák a naprakész üzleti infokommunikációs technológiákat, megismerkedhessenek a munkájukhoz szükséges informatikai eszközökkel, amelyekkel felzárkózhatnak az elektronikus gazdaságba.

Újabb mestereket avatott az Iparkamara

2017.01.23

Megye

Autószerelők, épület- és szerkezetlakatosok, valamint kereskedők tettek sikeres mestervizsgát a megyében. Az igazi mesterek címerét, a mesterleveleket 22-en vették át a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Többet tudhatunk meg az EKÁER szabályainak változásairól

2017.01.03

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az EKÁER szabályainak változásairól előadásokat szervez a megyében Kiskunhalason és Baján.

Adószakmai napok Bács-Kiskunban

2018.12.28

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 2019. évi adótörvény változások címmel szakmai napot rendez Baján, Kalocsán és Kiskunhalason.

Gazdasági Évnyitót rendezett a Megyei Iparkamara Lajosmizsén

2017.02.24

Gazdaság

A hazai vállalkozások fejlődésének egyik legnagyobb gátja ma már a munkaerőhiány, a pozitív gazdasági mutatók fenntartásához és a versenyképesség javításához hosszú távú jövedelem-felzárkóztatásra és a hatékonyság növelésére van szükség.

Segítik a vállalkozókat, hogy belépjenek a digitalizáció világába

2016.06.20

Megye

A „Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan” című rendezvényen egy olyan pályázati lehetőségről tájékozódhattak a kis- és középvállalkozók, amelynek segítségével behozhatják informatikai lemaradásukat, ezzel növelhetik versenyképességüket.

Mesterleveleket adták át a Bács-Kiskun Megyei Iparkamarában

2018.11.10

Megye

Gaál József elnök összesen 9 szakmában 60 főt fogadott mesterré: 7 autóelektronikai műszerészt, 11 autószerelőt, 2 CNC gépkezelőt, 9 festő, díszítő, mázoló és tapétázót, 1 járműfényezőt, 9 karosszéria-lakatost, 4 lábápolót, 8 motorkerékpár-szerelőt, valamint 9 villanyszerelőt.

Egy 6 millió lakosú kínai város érdeklődik Kecskemét és térsége iránt

2018.10.17

Megye

A kínai Wuxi potenciális gazdasági partner lehet a Bács megyei vállalkozások számára. Jelentős ipari hagyományokkal rendelkezik, főként a rizstermesztés és a halászat, haltenyésztés kiemelkedő. A Taj-tó közelsége okán a turizmusa is fejlett.

Újra Google Digitális Workshop Kecskeméten

2018.03.22

Kecskemét

Jelentkezni lehet a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján, így lehet részt venni a 2 órás, ingyenes előadáson, melyen bemutatják a hazai KKV-k lehetőségeit az online világban.

A duális szakképzés egy sikertörténet, ami Kecskemétről indult

2017.10.06

Kecskemét

A gyakorlatorientált képzés kecskeméti modellje és jövőképe állt annak a konferenciának a középpontjában, amellyel ünnepélyes keretek között átadták a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara új konferenciatermét.

Kiállítás nyílt a nemzetközileg is elismert díszműüveges mester alkotásaiból

2017.03.16

Kecskemét

2017. március 16-án Holtság Károly díszműüveges, üvegfestő alkotásait bemutató kiállítás nyílt a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Elindította az évet a kamara elnöksége

2017.02.04

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megtartotta idei első elnökségi ülését. Jelen volt a 21 tagú elnökség, valamint az ellenőrző bizottság elnöke is. Az évindító elnökségi ülésen a vállalkozásokat érintő fontosabb változásokat tárgyalták meg, illetve megfogalmazták a köztestület ez évi működésének feltételeit.

Belga-magyar innovációs együttműködésről is tárgyaltak Kecskeméten

2017.01.12

Kecskemét

Kutatás-fejlesztési, illetve innovációs együttműködésről is szó volt a belga nagykövet és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetésének kecskeméti találkozóján.

JÖVŐD A TÉT! Pályaválasztási Kiállítás nyílt a Messziben

2016.11.11

Kecskemét

Kecskeméten, új helyszínen a Messzi István Sportcsarnokban nyílt meg a „JÖVŐD A TÉT!” pályaválasztási kiállítás, ahol két napon keresztül lesz lehetőség ismerkedni a kiállító tanintézményekkel és tájékozódni a továbbtanulás világában.

Negyvenmilliárd forintra pályázhatnak a vállalkozó szellemű fiatalok és álláskeresők

2018.11.23

Megye

A 30 év alatti fiatalok és a 30 év feletti álláskeresők pályázhatnak, amivel fejenként 4,5 millió forint támogatást kaphatnak új vállalkozásuk elindításra.

A jogszabálykövetésben segíti az Iparkamara a vállalkozókat

2017.02.22

Gazdaság

Immár több éves hagyomány, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a hatóságok vezetőivel kerekasztal megbeszélést tart, segítve ezzel a jó együttműködést a vállalkozók érdekében. A felek a legutóbbi ülésükön is a jogszabálykövetés elősegítése érdekében egyeztettek.