2024.04.27, Szombat
Keresett szakma képzése indul a következő tanévben Baján
Fotó: bajahangja.hu, BKVKIK

Keresett szakma képzése indul a következő tanévben Baján

Forrás: bajahangja.hu

2024.01.15. 12:31

Év iskolája címet nyerte el a Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikuma.

Hirdetés

Elismeréssel zárta a 2023-as évet a Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikuma: december 14-én vehette át az intézmény a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara által odaítélt, Az Év Szakképző Iskolája címmel járó elismerő oklevelet – számolt be az eseményekről a bajahangja.hu. Az örömteli hírt pedig még egy újdonság erősítette meg, hiszen a 2024-2025-ös tanévtől újabb képzési formában bővülhet az iskola kínálata.

 

 

A tanulmányi- és versenyeredmények hozták az elismerést

Megtisztelő a cím, amelyet főleg az elmúlt során elért tanulmányi-, illetve versenyeredményekkel érdemelt ki az intézmény – tájékoztatta a portált Bor Katalin, a Türr István Technikum igazgatója. – Az Iparkamara minden év végén jutalmazza a térség gazdasági életének szereplőit, a legjobb vállalkozót, menedzsert, szolgáltatót, kereskedőt, ehhez kapcsolódóan pedig a szakképőz iskolákat is. Intézményünk technikumi rendszerben működik, kevesebb a gyakorlati, kihelyezett, duális partnernél zajló oktatás, ezért nem annyira szoros a kapcsolatunk a gazdasági élet szereplőivel, tavaly azonban nagyon szép tanulmányi- és versenyeredményeket értek el a diákjaink, idén nekünk ítélték a díjat – idézte fel az igazgató. Hozzátette: a cím még keményebb munkára kötelezi azt, aki kiérdemelte. – Tisztában vagyunk azzal, hogy ezt nem lehet minden évben elérni, de úgy gondolom, egyenletesen magas oktatási színvonalat biztosítunk. Ehhez az oktatóink lelkesedése, a tanulóink szorgalma, a fenntartó hathatós támogatása, illetve a város és a környező települések lakóinak bizalma, a partnerekkel való korrekt kapcsolat is jó alap.

Tervezzük, hogy a gazdasági-társadalmi elvárásoknak megfelelő képzéseket indítsunk a jövőben is – osztotta meg a jövőbeli terveket Bor Katalin. Hozzátette: az iskola közösségét jelenleg mintegy 600 diák és 60 oktató alkotja.

 

Új képzés indul a következő tanévben

Szintén az év végén jött a hír: a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal megadta az engedélyt az okleveles óvodai nevelő képzés indítására. A 2024-2025-ös tanévben már ilyen értelemben is várják a leendő kilencedikeseket – tájékoztatott Siposné Mikó Katalin gyakorlatioktatás-vezető. – Elsősorban azokat a diákokat várjuk, akik érdeklődnek az óvodapedagógia iránt. Nagyon gyakorlatorientált képzést tudunk biztosítani. Együttműködünk az Eötvös József Főiskolával, akik biztosítják az oktatás magas színvonalát, illetve a Türrben megszerezhető végzettség szinte egyesen utat biztosít az óvodapedagógiai felsőfokú képzésbe, hiszen ott tudják folytatni tanulmányaikat az itt végzett technikusi okleveles, óvodai nevelő szakos diákjaink – mondta, az oktató. Hozzátette: egyelőre 16 fővel indul majd a csoport. Aki pedig nem szeretné folytatni a tanulmányait, az is elhelyezkedhet óvodában, a végzettség egyfajta segítő státuszt jelent az óvodapedagógus mellett.

 

 

Centenáriumi ünnepség izgalmas eseményekkel

Az iskola centenáriumi évet ünnepel, ennek jegyében a Türr100 munkacsoport különféle programokat, eseményeket szervez. Tóth Gabriella történelemtanár, a munkacsoport vezetője elmondta: minden munkaközösség igyekszik kivenni a részét az eseménysorozatból. – Az idei tanévünk a százéves jubileum keretében zajlik. Szeptemberben ünnepi műsorral indítottunk, majd flashmobot, szavalóversenyt és városi sétát is szerveztünk a centenárium keretében. Idén a történelem, a pedagógia és a statisztika versenyünk is ehhez a témához kötődik. A programsorozat zárásaként, áprilisban nagyszabású Türr Napot tervezünk, ahol többek között iskolatörténeti vetélkedő, előadások, kiállítások várják majd a diákokat.

BajaBajaTürr Istvánszakképzési centrumszakképzésdíjBács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamaraóvoda