2024.04.24, Szerda
33 kiváló szakembert avatott mesterré a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

33 kiváló szakembert avatott mesterré a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2019.12.16. 18:21

Ebben az évben autószerelő, kézápoló és műkörömépítő, lábápoló, fodrász és bádogos szakmákban tett sikeres mestervizsgát 33 szakember.

Hirdetés

Gaál József ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta: amellett, hogy a mester cím megteremti a szakmai megbecsülés, az elismerés és a bizalom garanciáját, a mester hivatott az utódok oktatására.

A mesterleveleket átadta és mesterré avatott a kamara elnöke, mesterré pedig az adott szakma mestervizsga-bizottságának elnöke fogadta a jelölteket.
A fogadalomtétel elöljárója volt Somogyi Zsolt autószerelő mester.
Kilyén Barbara Erzsébet fodrász mester „Mesterként dolgozni tovább” címmel az új mesterek gondolatait tolmácsolta.

A hosszú időn keresztül, egyenletesen magas színvonalon végzett, erkölcsi és szakmai példamutatás terén is kimagasló teljesítményt nyújtó mesterek munkájának elismeréseként a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Mesterképzési és Mestervizsga Szabályzata alapján arany, ezüst és bronz koszorús mester cím adományozható.
A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a mesteravató ünnepen két olyan szakembernek ítélte e magas kitüntetést, akik kiemelkedő erkölcsi és szakmai munkásságukkal hozzájárulnak a térség gazdasági fejlődéséhez, a tanulóképzéshez és a szakmai utánpótlás neveléséhez. Magatartásuk, jellemük példamutató vállalkozó társaik, valamint a tanulóifjúság számára egyaránt. Tudásukat folyamatosan, magas szinten fejlesztik, megmutatva azt az igényességet, amely lehetővé teszi a saját és az elkövetkezendő generációk számára a feddhetetlen és követendő szakmaiság megtestesülését.
Göldner Tibor bajai cukrászmester és Bartek Károly kecskeméti építész, kőműves vehette át az Aranykoszorús mester kitüntető díjat.

Az ünnepélyes alkalmat a Kodály Iskola diákjainak műsora színesítette.

Galéria

MegyeBács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és IparkamaraMestervizsga