2023.02.05, Vasárnap
Bács-Kiskun megye az Országos Vállalkozói Mentorprogram szülőhazája
bkmkik.hu

Bács-Kiskun megye az Országos Vállalkozói Mentorprogram szülőhazája

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2019.09.14. 13:26

A már zajló Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében megjelentek a Bács-Kiskun megyei, beszállítói és külpiaci területen mentorálandó kis- és középvállalkozások kiválasztására vonatkozó pályázati felhívások.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara olyan termelőtevékenységet folytató kkv-kat keres beszállítói mentoráltnak, amelyek szeretnének belépni a hazai, illetve uniós/nemzetközi beszállítói láncokba. Külpiaci mentoráltnak pedig olyan kkv-k érdeklődését várják, amelyek exportképesek, és bővíteni szeretnék a külpiaci tudásukat, valamint szeretnék beindítani külkereskedelmi tevékenységüket neves közepes vagy nagyvállalatok közreműködése mellett.
A jelentkezéseket 2019. október 9-ig a www.vallalkozztudatosan.hu címen lehet benyújtani.

 

A projekt Bács-Kiskun megyei nyitórendezvényén a megjelenteket Gaál József köszöntötte. A kamarai elnök hangsúlyozta: az Országos Vállalkozói Mentorprogram eredeti ötlete Kecskemétről indult el. Egy országos folyamat lett a mentorprogram, ami a tudás átadását jelenti. A mentorok társadalmi szerepvállalása akkor lesz hathatós segítség a kkv-k számára, ha mentoráltként nyitottak lesznek, és jól tudják majd hasznosítani a megszerzett tudást.

Bács-Kiskun megye az Országos Vállalkozói Mentorprogram szülőhazája – ezt már dr. Balla Gergely, a projekt operatív vezetője emelte ki. A mentor cégek képviselőinek jelenlétében adott tájékoztatást a leendő mentoráltaknak a 2020 végéig tartó folyamatról. Mint mondta: a projekt része a vállalkozásfejlesztés mellett a szemléletformálás is. Ide tartozik a pénzügyi tanácsadás és a vállalkozói e-learning rendszer. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram jelentősége abban áll, hogy erősödhet az együttműködés kultúrája a kkv-k körében, elérhetővé válik a gyakorlati tudás és javulhat a termelékenység.

Bács-Kiskun megyében az ACPS Automotive Kft., a MAG Hungary Kft. beszállítói mentorcégek mellé 4-4 mentorálandó kkv jelentkezését várják. A FADDIKORR Kft. és a Pentacolor Kft. külpiaci mentorcégek mellé pedig 6-6 mentorálandó kkv kapcsolódhat.

A mentorálandó cégekre vonatkozó pályázati felhívásokról, a jelentkezés feltételeiről Zombori Ibolya, a projekt Bács-Kiskun megyei programkoordinátora (+36/20/374-0155, [email protected]www.vallalkozztudatosan.hu) adott és ad a továbbiakban az érdeklődő vállalkozásvezetőknek tájékoztatást.

MegyeOrszágos Vállalkozói MentorprogramKecskemétBács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara