2024.03.29, Péntek

Mesterleveleket adták át a Bács-Kiskun Megyei Iparkamarában

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2018.11.10. 15:37

Gaál József elnök összesen 9 szakmában 60 főt fogadott mesterré: 7 autóelektronikai műszerészt, 11 autószerelőt, 2 CNC gépkezelőt, 9 festő, díszítő, mázoló és tapétázót, 1 járműfényezőt, 9 karosszéria-lakatost, 4 lábápolót, 8 motorkerékpár-szerelőt, valamint 9 villanyszerelőt.

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetése a sikeres mestervizsgát tett szakembereknek ünnepélyes keretek között adta át a mesterleveleket.

A jóléti társadalmak legmegbecsültebb tagjai a mesterek. Itthon is így lenne, ám nagyon kevesen vannak – fogalmazott ünnepi beszédében a kereskedelmi és iparkamara elnöke. Gaál József hangsúlyozta: a minőségi munkára bőven van kereslet. Itt az utánpótlás, a frissen végzett mesterek, akik szakmájuk diplomáját vehették a kezükbe. Tudásuk megbecsülésére és továbbadására buzdította őket a kamarai elnök.
A gyakorlatorientált duális szakképzés szempontjából is kiemelten hangsúlyos, hogy minél több mester legyen a legkülönbözőbb szakterületeken. E cél érdekében rendszeresen szervez a kamara képzéseket. A felkészítők és a vizsgáztatók munkáját külön is értékelte és megköszönte Gaál József. 

 

A magyar nemzetgazdaság stratégiai érdeke a minőségi szakképzés és az erre épülő mesterképzés – fogalmazott Ördög Dóra, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatója. A mestervizsgáztatás a gazdaságot képviselő kamarák feladata, kompetenciája, amelyet kiemelt feladatként kezelnek. A mestervizsga a szakemberek szakmai fejlődési folyamatában jelentős mérő, értékelő és minősítő szintet hivatott képviselni – emelte ki a szakember. A minőségi színvonalon képzett mesterek szakmai tudásuk, munkatapasztalatuk, munkakultúrájuk birtokában hozzájárulnak a vállalkozások eredményes vezetéséhez, a vállalkozások munkafolyamatainak irányításához, szakmájuk, hivatásuk tovább örökítéséhez, a foglalkoztatáshoz, a munkahelyteremtéshez. Ördög Dóra hozzátette: a mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődés és az egzisztenciális életpályamodell, karrier kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását. A mestervizsga tanúsítja a vállalkozás működtetéséhez szükséges szakmai, gazdasági, pénzügyi, vezetési, munkaügyi és jogi ismeretek megszerzését és készségszintű ismeretét, valamint megteremti a szakmai megbecsülés, az anyagi és erkölcsi elismerés, illetve a bizalom garanciáját – summázta a szakképzési igazgató. 


A mesterek fogadalomtételét követően zárszót Tasi László mondott. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari alelnöke visszautalt a köztestület által szervezett és megrendezett gazdaságtörténeti kiállításra, amely Kecskemét 650 éves múltja előtt tisztelgett. Tasi László úgy fogalmazott: a hírös város életében mindig is fontos szerepet töltöttek be a mesterek becsületes munkájuk által. Az ünnepi rendezvény végén köszönetet mondott a hosszú évek óta folyamatosan bizonyított odaadó, lelkiismeretes szakmai munkájáért Pivon Józsefnek, a kamara mestervizsgákért felelős elnöki megbízottjának.

MegyeMesterlevélBács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamaramesterképzés