2024.02.23, Péntek
Legyen kiszámítható a jövő!

Legyen kiszámítható a jövő!

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2020.01.25. 14:18

A szakképzési struktúra változik, hogy lépést tartson a világban zajló átalakulásokkal. A pályaválasztás előtt álló fiatalok álmainak megvalósulása össztársadalmi érdek. Ezzel egyetértésben gyűltek össze a Kecskeméti Tankerületi Központ vezetői, iskolaigazgatók, pályaorientációs felelősök és az érintett osztályfőnökök, hogy informálódjanak a képzési, szakképzési kínálatról, a pályaorientáció aktualitásairól. A találkozót a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Kecskeméti Szakképzési Centrum szervezte.

Hirdetés

A kamara székházában zsúfolásig megtelt a gróf Széchenyi István Konferenciaterem. Szakmai előadások vázolták fel a teljes képzési struktúrát. Szó esett a gimnáziumokról, a középfokú szakképzés új rendszeréről, külön a középfokú agrárszakképzésről és a duális képzés felsőoktatási gyakorlatáról.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Ördög Dóra szakképzési igazgató egy rendkívül hasznos és gondolatébresztő prezentációt tartott a jövő szakmáiról, a szakmák jövőjéről.
Az mindenki számára egyértelmű, hogy a szüntelen változó világban megalapozott döntést a hatékony pályaorientációs folyamat nagyon erősen tudja segíteni. Ehhez elengedhetetlen, hogy a fiataloknak legyen reális önismerete, jól körvonalazható érdeklődése. A képzési kínálat alapos megismeréséhez pedig az egyik legfontosabb az iskolák informatív, naprakész honlapja.

Köztudott, mennyire sikeres a megyei kereskedelmi és iparkamara Szaki Tábora. Ez csak egy elem a köztestület interaktív, élményközpontú pályaorientációs tevékenységéből. Bársony István pályaorientációs tanácsadó az előadásában egy filmmel illusztrálva foglalta össze a hatékony munka lényegét.
A konferencia lezárásaképpen minden jelenlévő bepillanthatott a rendhagyó technikaórák hangulatába.

KecskemétBács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és IparkamaraKecskeméti Szakképzési Centrum