2024.04.23, Kedd

Elindította az évet a kamara elnöksége

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2017.02.04. 08:25

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megtartotta idei első elnökségi ülését. Jelen volt a 21 tagú elnökség, valamint az ellenőrző bizottság elnöke is. Az évindító elnökségi ülésen a vállalkozásokat érintő fontosabb változásokat tárgyalták meg, illetve megfogalmazták a köztestület ez évi működésének feltételeit.

Hirdetés

A napirendi pontok között szerepelt az a tájékoztató, amely a Hírös Beszállítói Klaszterben történt változásokról szólt. Ennek a tárgyalása keretében mutatták be az elnökségnek Gurabi Attila klasztermenedzsert. 

Az ülésen a tagok meghatározták a testületi ülések első féléves időpontjait és munkatervét, valamint megtörtént a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Kollégiumaiba történő delegálás is. A 2016-2020-as új kamarai ciklusban több Bács-Kiskun megyei szakember, vállalkozó képvisel egy-egy szakterületet.


Az előző elnökségi ülés óta eltelt időszak eredményeit is összegezték az elnökségi ülésen.
A Modern Vállalkozások Programja infokommunikációs témában sikeres rendezvény zajlott le Kiskunfélegyházán és Kalocsán. 
A megye több városában pályaválasztási kiállításokon, üzemlátogatásokon vettek részt a diákok a kamara jóvoltából.

Ebben az időszakban zajlott le a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara tisztújító küldöttgyűlése, amelyen Tan Attilát, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara delegáltját választották meg alelnöknek. Az OTP Bank szerepvállalását támogatva - Tan Attila alelnök úr és bajai vállalkozók bevonásával - a közeljövőben közös rendezvény várható szegedi székhellyel. Célja a magyar-szerb üzleti kapcsolatok továbbfejlesztése.

 

Eredményként könyvelhető el több szakmai előadás, például a cafeteria változásokról, az adóváltozásokról, az EKÁER rendszerről, a szakképzési hozzájárulásról. 

Nagy sikert aratott a TOP 100 bemutató, valamint komoly érdeklődés kísérte a belga nagykövet látogatását. 

 

MegyeBács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara