2024.03.28, Csütörtök
Fodrász Klub alakult Kecskeméten
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Fodrász Klub alakult Kecskeméten

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2019.01.24. 13:17

A szépségszakmát művelők egyre nagyobb igénye, hogy inspirálódjanak, tanuljanak, de ne csak a főváros adjon erre lehetőséget, hanem Kecskemét is. Ennek fényében alakult meg a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyik újabb szakmai közössége, nevezetesen a Fodrász Klub.

Hirdetés

Vargáné Balázs Mária, a fodrász mestervizsgabizottság elnöke úgy véli: a folyamatos fejlődés elengedhetetlen, ami szakmai összetartással, a tudás önzetlen megosztásával még sikeresebb lehet. Ez kizárólag akkor valósítható meg, ha a klubtagok a szakszerű oktatást, az utánpótlásnevelés fontosságát, a szakmai alázatot mindig szem előtt tartják. 
Egy fodrász felelőssége óriási, már csak azért is, mert ízlést formál. Ezt Tasi László, a köztestület kézműipari alelnöke tette hozzá a klub megalakulásának perceiben.
A megyeszerte tanuló, leendő fodrászok tanáraikkal, oktatóikkal és természetesen a szakmát gyakorló fodrászokkal, valamint a szépségszakmák iránt érdeklődőkkel együtt lehettek tanúi az eseménynek, amit máris követett több látványos, inspiráló bemutató. Női alkalmi frizurasugallatok a farsang jegyében születtek. A fortélyokat szavakkal is kísérte a hírös város ifjú büszkesége, magyar bajnok, európai versenyek dobogósa, a világversenyeken előkelő helyezéseket szerző Hintenberger Máté mesterfodrász, a Hintenberger Hair & Style Szalon tulajdonosa. Munka közben elmondta: manapság már nagyon könnyű tájékozottnak lenni a divattal, a trendekkel kapcsolatban a külföldi tanulmányi lehetőségek által, de akár csak az internet segítségével is. Az a legfontosabb, ami ezután jön; ez pedig nem más, mint a szüntelen gyakorlás. Így lehet elérni sikereket, kitartva minden körülmények között a szakma szeretete és az alázat mellett.

A férfiak frizurája is hangsúlyt kapott a rendezvényen. Az inspirációkat Pulya Misi adta, aki a budapesti Marosfalvi Hair Professzionális Hajszalont képviselte, ám büszkén mesélte, hogy Kiskunfélegyházán tanulta a szakmát. Ismereteit később több alkalommal is gyarapította külföldön. Ezúttal ő gazdagította a közönséget kreatív Barber bemutatókkal, amit Szabóné Vincze Anikó kecskeméti fodrászmester egészített ki a férfi hajstílusdivatról tartott előadásával. 

A Fodrász Klub rendezvényét színesítette egyedi hajfonásaival Herczeg Eszter, a báli dress code ismertetésével Pázmány Patrícia stílustanácsadó, a Nefrit Stílus tulajdonosa, valamint a kamara egyik munkatársa, Kapás Eszter, aki szabadidejében egyedi gyöngy- és swarovski ékszereket készít.

KecskemétKecskemétBács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és IparkamaraFodrász Klub