2024.07.23, Kedd

Kecskemét

Tizedik alkalommal szervezték meg a Magyarország Mária országa konferenciát Kecskeméten

2023.10.05

Kecskemét

A társadalomban a kereszténység és más felekezetek is fontos szerepet játszanak, szükséges a jelenlétük - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten.

Férfi röplabda Extraliga - a vasárnapi szezonnyitón a Kecskemét a Dágot fogadja

2023.09.30

Megye

Az erőviszonyok alapján a címvédő Kaposvár és a legutóbb ezüstérmes MÁV Előre versenyfutására lehet számítani az átalakult, immár 12 csapatos férfi röplabda-élvonal vasárnap rajtoló új idényében.

Befejeződött a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium energetikai korszerűsítése

2023.09.26

Kecskemét

Befejeződött a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium energetikai korszerűsítése - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóirodája az MTI-vel.

Kutatók éjszakája - Több mint húsz programmal várják az érdeklődőket Bács-Kiskun vármegyében

2023.09.24

Kecskemét

Három helyszínen, Kecskeméten, Baján és Kiskunfélegyházán több mint húsz programmal várják a látogatókat a Kutatók éjszakáján, szeptember 29-én - közölték a rendezvénysorozat honlapján.

Rekordösszegű adománnyal segítette a kecskeméti kórházat a Duna Aszfalt

2023.09.21

Országos Hírek

A támogatásból többek közt egy 18 millió forint értékű ultrahang készüléket szereztek be, mellyel egyre komplexebb veleszületett szívfejlődési rendellenességeket tudnak vizsgálni.

Nagy erőkkel zajlik a Kecskemét és Nagykőrös közötti út fejlesztése

2023.09.04

Megye

A Colas dolgozik a mintegy 10 kilométert érintő projektben, melynek során közel 3 kilométeren négysávosítják a főutat.

Elvesztette veretlenségét a Puskás Akadémia: 4-1-re győzött a Kecskeméti TE

2023.08.28

Kecskemét

A legutóbb ezüstérmes Kecskeméti TE 4-1-re legyőzte a vendég Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

Kecskemétet is érintő közúti beruházások indulnak el hamarosan

2023.08.22

Gazdaság

A szóban forgó beruházások kivétel nélkül vidéki városok ipari infrastruktúra fejlesztésére irányulnak.

Állatkertek Éjszakája - fáklyafényben úszó varázserdővé változik a Kecskeméti Vadaskert

2023.08.18

Kecskemét

A Kecskeméti Vadaskert augusztus 25-én rendezi meg az Országos Állatkertek Éjszakáját, amelyen különleges programokkal várja a látogatókat.

Szakmai napot tartottak Kecskeméten a halgazdálkodási ágazat szereplői részére

2023.07.20

Kecskemét

Nagy érdeklődés mellett tartottak szakmai napot Kecskeméten a halgazdálkodási ágazat szereplői részére, melyen érdekképviseleti szervezetek és gazdálkodók egyaránt képviseltették magukat. A műhelymunkában részt vett Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium közös agrárpolitika végrehajtásért felelős helyettes államtitkára is - közölte az agrártárca.

Példaértékű vízügyi projektet kivitelez a Duna Aszfalt Kecskeméten és Ballószögön

2023.07.13

Aktuális

A hálózatfejlesztés terén áttörést hoztak ez elmúlt évek, többek közt megkétszereződött a hazai szennyvíztelepek száma, a meglévő hálózatra azonban kevesebb figyelem jutott.

Médiatanács: lezárult a kecskeméti rádiós frekvenciapályázat

2023.07.07

Kecskemét

Körzeti vételkörzetű kereskedelmi rádiót működtethet decembertől a kecskeméti 96,5 MHz rádiós frekvenciapályázat nyertese - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa csütörtökön az MTI-vel.

Kiosztották a 16. Kecskeméti Animációs Fesztivál díjait

2023.06.28

Kecskemét

Szombat este a kecskeméti Hírös Agórában tartották a 16. Kecskeméti Animációs Fesztivál záróeseményét. 111 alkotás volt versenyben és 20 kategóriában osztottak ki díjakat.

Múzeumok éjszakája - Veterán buszjáratok segítik a helyszínek megközelítését Kecskeméten

2023.06.24

Kecskemét

Tíz múzeumi veterán buszjárat segíti a 34 helyszín megközelítését Kecskeméten június 24-én, szombaton a  Múzeumok éjszakáján - közölte a programokat összefogó Bozsó Gyűjtemény az MTI-vel.

Nem tudta elérni a 15 százalékos árnövekedést a Kecskeméti lakáspiac 2022-ben

2023.06.15

Kecskemét

Tavaly ellentétes hatások érték a lakáspiacot: nagyjából tíz százalékos forgalomcsökkenés mellett 18,5 százalékos árnövekedéssel zárta az évet az ágazat - közölte az OTP Ingatlanpont legújabb Lakóingatlan Értéktérképüket ismertető közleményében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Nemzeti Vágta - Kecskemét lovasa nyerte a 16. Nemzeti Vágtát

2023.10.02

Kecskemét

Tóth Tamara, Kecskemét lovasa nyerte Galaxy nevű lovával a 16. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban - hangzott el a Duna csatornán.

Nagyszabású zöld beruházást jelentettek be Kecskeméten

2023.09.28

Megye

Az előrejelzések szerint 2030-ra a maihoz képest kétszeresére nő hazánkban a napenergiás fotovoltaikus létesítmények kapacitása.

A családi összetartozás fontosságára hívja fel a figyelmet a kecskeméti bábszínház új darabja

2023.09.25

Kecskemét

A családi összetartozás fontosságára hívja fel a figyelmet a kecskeméti Ciróka Bábszínház Családfa-mesék című új darabja, amelyhez játékos foglalkoztató füzet is készült.

Országos premierrel és közönségtalálkozóval kezdődik a bűnügyi filmfesztivál Kecskeméten

2023.09.23

Kecskemét

Egy országos premierrel, az Éger című magyar film bemutatójával és közönségtalálkozóval nyit a MetroPOLICE néven megrendezendő bűnügyi filmfesztivál Kecskeméten - közölte az MTI-vel a szervezők nevében a Hírös Agóra Otthon mozi vezetője.

Kecskeméti csomagautomatán látható a Posta kreatív versenyének győztes alkotása

2023.09.20

Kecskemét

A Magyar Posta Zrt. „Csinosíts csomagautomatát!” design versenyének legjobb alkotásai közül az egyik mostantól egy Bács-Kiskun vármegyei MPL csomagautomatán is megtekinthető.

Négy új bemutatóval készül az évadra a kecskeméti Ciróka Bábszínház

2023.08.31

Kecskemét

Négy új bemutatóra, köztük egy felnőtteknek szóló darabra és a Magyarországi Bábszínházak 16. Találkozójára is készül a 2023/2024-es évadban a kecskeméti Ciróka Bábszínház társulata.

Bűnügyi filmfesztivált rendeznek Kecskeméten

2023.08.26

Kecskemét

MetroPOLICE néven bűnügyi filmfesztivált rendeznek Kecskeméten, amelyre szeptember 7-éig várják a nevezéseket - közölte az MTI-vel a szervezők nevében a Hírös Agóra Otthon mozi vezetője.

A kosáredző, aki elnyerte a Magyar Ezüst Érdemkeresztet

2023.08.21

Kecskemét

Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki Szabó Lászlót, Laci bácsit a kecskeméti kosáredzőt, a Bányai Júlia Gimnázium volt tesi tanárát. A 41 éves pályafutása alatt 75 csapattal jutott be országos döntőre, amelyeken 13-szor első, 14-szer második helyet nyert el, a többi alkalommal 3.-8. helyen végeztek.

Tíz ország százhúsz zenésze lép színpadra a kecskeméti Jazzfőváros fesztiválon

2023.07.23

Kecskemét

Négy nap alatt tíz ország mintegy százhúsz zenésze lép színpadra az augusztus 3. és 6. között zajló hetedik kecskeméti Jazzfőváros szabadtéri családi fesztiválon - tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

Gőzfelhős kirándulás Kecskemétre Petőfi Sándor nyomában

2023.07.18

Víkend

Az utazás a Petőfi emlékévhez kapcsolódóan keresi fel az alföldi várost.

Himalájai fényfácán-kakas érkezett a Kecskeméti Vadaskertbe

2023.07.10

Kecskemét

Láma, dámszarvas borjú és indiai ludak is születtek a Kecskeméti Vadaskertben, de a ritkaságnak számító himalájai fényfácán-kakas is látható már az állatkertben - közölte az intézmény igazgatóhelyettese az MTI-vel.

Hétfőn kezdődik a Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál Kecskeméten

2023.07.06

Kecskemét

Hétfőn kezdődik a Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál Kecskeméten; a zenei kínálat középpontjában ezúttal a kórusok állnak - közölték a szervezők az MTI-vel.

Lézervágó és rozsdapor - indusztriális alkotásokból nyílik kiállítás Kecskeméten

2023.06.25

Megye

Grillsütőként is funkcionáló robotszobrok és acéllemezekből formázott emberi fej: többek között ilyen egyedi alkotások láthatóak a K-ARTS Művészeti Alapítvány június 23-án Kecskeméten megnyíló kiállításán.

Múzeumok éjszakája - Kecskeméten is várja a MÁV az érdeklődőket

2023.06.22

Kecskemét

A MÁV-Volán-csoport 2023-ban is számos programmal készül a június 24-én megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakájára, ahova idén 18 település 19 helyszínével csatlakozott - közölte a MÁV-csoport kedden az MTI-vel.

Kecskeméten is közlekedésbiztonsági ajándékcsomagot kapnak a nagycsoportos óvodások

2023.06.13

Kecskemét

A „Biztonságosan az iskolába” rendezvénysorozat keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet (KTI) – az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervez közlekedésbiztonsági programot, valamint 10.000 db, közlekedésbiztonsági eszközöket is tartalmazó, ajándékcsomagot oszt szét.