2024.02.27, Kedd
 OTP Bank Liga – Hazai környezetben nyert a Kecskemét

OTP Bank Liga – Hazai környezetben nyert a Kecskemét

MTI

2024.02.09. 09:02

Az idei második győzelmével a bácsi csapat feljebb lépett a tabella 7. helyére.

Hirdetés

Horváth Krisztofer duplájával 2-1-re legyőzte a Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában hazai pályán a Kecskemét. A kecskemétiek idei második mérkőzésüket is megnyerték, sikerükkel pedig megelőzték a DVTK-t és a hetedik helyre léptek előre a tabellán.
OTP Bank Liga, 19. forduló:
Kecskeméti TE-Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)
gólszerzők: Horváth K. (18., 72.), illetve Pozeg Vancas (59.)
sárga lap: Lukács (58.), Katona (82.), illetve Popadiuc (10.)

 Izgalommentesen telt a mérkőzés első negyedórája, majd némileg váratlanul a hazaiak megszerezték a vezetést Horváth Krisztofer 16 méteres lövésével. A folytatásban a DVTK igyekezett irányítani a játékot, de a szünetig csak kevés helyzetet tudott kidolgozni, egyenlítenie pedig nem sikerült.

Nem tudta gólokra váltani fölényét a Diósgyőr

A fordulás után gyorsan betalálhatott volna a vendégegyüttes, ám Lund fejesét Varga bravúrral védte. Ezek után nagy tempóban futballoztak a csapatok, de mindkét oldalon sok hiba csúszott a játékba. Közel negyedórán át nem alakult ki helyzet egyik oldalon sem, majd - Edomwonyi jobb oldali elfutása és centerezése után - a DVTK előtt adódott ziccer, melyet Pozeg Vancas egy méterről nem hibázott el. A gól egyértelműen megfogta a házigazdát és a Diósgyőr a következő támadását is góllal zárta, de azt később les miatt érvénytelenítettek. A DVTK ekkor egyértelműen fölényben játszott, a hazaiak pedig hármas cserével igyekeztek változtatni és nem sokkal később egy szép támadás végén Horváth Krisztofer ismét előnyhöz juttatta csapatát. A hajrában megint sok volt a hiba, különösen a vendégek oldalán, akik egy veszélyes szabadrúgáson kívül nem tudtak helyzetet kialakítani, így vereséggel zárták a találkozót.

KecskemétKecskemétKecskeméti TEOTP Bank LigalabdarúgásgyőzelemDiósgyőr