2024.04.27, Szombat
Felnőtteknek szóló, egészestés animációs film, a Kék Pelikan Kecskeméten
Fotók: Tamás Dorka sajtókommunikáció

Felnőtteknek szóló, egészestés animációs film, a Kék Pelikan Kecskeméten

Tamás Dorka sajtókommunikáció

2024.03.28. 09:00

Bár a Kék Pelikan csak április 4-én érkezik országszerte a mozikba, Csáki László fanyar humorú, valós eseményeket feldolgozó, felnőtteknek szóló egész estés animációs filmje már március 28-án 18 órakor premier előtt látható lesz az animáció hazai fellegvárában, Kecskeméten. Az indigóval vonatjegyet hamisító fiatalokról szóló mozifilm vetítése után a közönség találkozhat Csáki László rendezővel és Temple Réka koproducerrel.

Hirdetés

1988-ban Magyarországon már mindenki igényelhetett világútlevelet, kinyíltak a határok, felszabadult az utazás lehetősége, a vonat és a busz azonban nagyon drága volt. Mit ér a szabadság, ha nem lehet élni vele? A Nyugatra vágyódó három jóbarát, Ákos, Laci és Petya rájönnek, hogy a MÁV-nál a jegyeket kézzel írva, kék Pelikan indigót használva töltik ki – egy budapesti belvárosi bérház egyik lakásában megkezdődnek a kémiai kísérletezések, hogy hamis vonatjegyekkel mehessenek világot látni…

 

 

A valós eseményeket feldolgozó, felnőtteknek szóló animációs film sok humorral és korabeli zenékkel meséli el hogyan oldották meg okosba’ az utazást a kilencvenes évek csibészei. A Kék Pelikan igazi nosztalgiautazás, amelyen a felidézett tárgyak vagy olyan korabeli zenék segítségével vehetnek részt a nézők, mint az Induljon a banzáj! a Bonanza Banzai-tól, a Lidocain a Hiperkarmától vagy a Húsrágó hídverő a Kispál és a Borztól.

Aki megélte, annak jóleső nosztalgia lehet a film, a mai fiatalok számára pedig szellemesen ábrázolja szüleik fiatalságának korát, a rendszerváltás időszakát.

Március 28-án 18 órától Kecskeméten az Otthon moziban vetítik ezt az unikális alkotást, majd Csáki László rendezővel és a film koproducerével, Temple Rékával lesz közönségtalálkozó.

A Kék Pelikan című egész estés animációs film írója és rendezője Csáki László, producere Felszeghy Ádám és Kázmér Miklós. Az operatőr Horváth Árpád, a vágó Szabó Dániel, a zeneszerző Tövisházi Ambrus és Preiszner Miklós. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával az Umbrella Entertainment produkciójában, Temple Réka koproducer szakmai támogatásával és a Cinemon Entertainment gyártásában készült. A Kék Pelikan a JUNO11 Distribution forgalmazásában április 4-étől látható a hazai mozikba.

 

 

KecskemétKecskemétOtthon Mozi