2024.04.27, Szombat
Útfejlesztésekkel folytatódik Kecskemét nagymúltú objektumának újjáépítése

Útfejlesztésekkel folytatódik Kecskemét nagymúltú objektumának újjáépítése

magyarepitok.hu

2024.02.06. 09:00

Új utak építése segíti a Kada Elek Szakgimnázium leendő otthonának kialakítását.

Hirdetés

Útfejlesztésekkel folytatódik a kecskeméti Rudolf-laktanya újjászületése. A kecskeméti önkormányzat TED-en megjelent hirdetménye szerint a Sport utca, Olimpia utca és Izsáki út által közrefogott területen három darab kiszolgáló utat, valamint összesen 100 parkolót alakít ki a nyertes Colas Út Építőipari Zrt.


Itt nyer új otthont a Kada Elek Szakgimnázium

Ahogy arról korábban több cikkben is beszámoltunk, az egykori Rudolf-laktanya észak-nyugati részén három épületből családsegítő központot alakítottak ki, amelyet 2022-ben adtak át. A 19. század végén Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján elkészült komplexum felújítását a Lecpes Kft. kivitelezte.

Az egykori laktanya további épületei egy másik projektben újulnak meg. Az objektum törzsépületét, a tiszti épületet és az altiszti épületet a Horváth Építőmester Zrt. restaurálja, építi át és bővíti. Emellett a három korábbi legénységi épület állagmegóvása is megtörténik. A munkálatok által a Kada Elek Szakgimnázium kap majd új otthont, melynek a Kodály Intézet felújítása következtében költözik el régi otthonából.


Új térvilágítási hálózat is kiépül

A most meghirdetett közbeszerzés a leendő iskola három kiszolgáló útját nevesíti. Eszerint a tervezett „A” és a „C” jelű, egymással párhuzamos utakat merőlegesen köti majd össze a „B” jelű út, amely a leendő Kada Elek iskolatömb előtt fut majd. A kivitelező feladata lesz a kiépülő közlekedési útvonalak, járdaburkolatok, parkolók mentén térvilágítási hálózat kiépítése is.

A kecskeméti önkormányzat januárban közzétett hirdetménye egy másik részfeladatot is tartalmaz, amely a Nyíri út felújításának folytatását célozza meg. Ennek során a nyertes Duna Aszfalt Zrt. feladata a felújítás kivitelezése a III. Béla és Károly Róbert körutaknál található körforgalom, valamint a Széles köz közötti szakaszon.

MegyeKecskemétColasHorváth Építőmester Zrt.Lecpes Kft.laktanyaDuna Aszfalt Zrt.Duna Group