2018.05.23, Szerda

Kecskemét

Keresik a megoldást a munkaerő-elvándorlásra a Mercedes kecskeméti gyárában

2018.03.06

Kecskemét

Létezik egy pszichológiai határ a fizetésekben, amely elérése esetén megtarthatóvá válnak a munkavállalók - szögezte le a Pénzcentrumnak adott interjújában Ács László.

Hárommilliárdos fejlesztés az Adient autóipari cégnél

2018.03.01

Gazdaság

Holtjátékmentesen működő ülésháttámla-állító termékcsaládot fejlesztettek ki a mezőlaki Adient autóipari cégnél, az összesen 2 milliárd 850 millió forintból új gépeket is terveztek, illetve gyártottak a termeléshez - tájékoztatta az Adient mezőlaki gyárának igazgatója csütörtökön az MTI-t.

Önként vállalták a szolgálatot

2018.02.28

Megye

Kecskemét, Tiszakécske, Kunszentmiklós és a Kiskunfélegyháza járási század tagjainak részvételével megkezdődött a területvédelmi tartalékosok idei kiképzési éve Bács-Kiskunban.

Szállodaigazgatók üzleti reggelije Kecskeméten

2018.02.26

Kecskemét

A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont adott otthont annak az évindító megbeszélésnek, amelyen a helyi és a város térségében működő szállodák igazgatói vettek részt.

Ingyenes csecsemő-újraélesztő tanfolyam lesz a Megyei Kórházban

2018.02.22

Kecskemét

Kampány a bölcsőhalál ellen! 2018. március. 19. Kecskeméten ingyenes csecsemő-újraélesztő tanfolyam lesz szülőknek a Megyei Kórházban.

Családi nap a Kecskeméti Fürdőben

2018.02.16

Kecskemét

Az idei évben minden hónap harmadik vasárnapján Családi napot szerveznek a Kecskeméti Fürdőben, első alkalommal február 18-án. A családok ezeken a napokon ingyenes programokon vehetnek részt, sőt kedvezményes áron vásárolhatják meg belépőiket.

Kecskeméten járt a Főzzük körbe Magyarországot! csapata

2018.02.15

Kecskemét

Egyre több kórház tárja ki a konyháját a „Főzzük körbe Magyarországot!” kampányban, mellyel azt bizonyítják, hogy a kórházi koszt is lehet finom és lehet íncsiklandóan tálalni. A roadshow ötödik állomása Kecskemét.

Húst és cigarettát találtak a pénzügyőrök egy kecskeméti lakásban

2018.02.12

Kecskemét

Több száz kilogramm, igazolatlan eredetű nyers húst, valamint mintegy 180 doboz adózatlan cigarettát találtak egy kecskeméti ingatlanon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun megyei pénzügyőrei.

Hajagos Csaba és Szécsi Gábor tart előadást a Harmadik Kor Egyetemén

2018.02.09

Kecskemét

Két új előadással folytatódik a Kecskeméti Harmadik Kor Egyeteme februárban. A képzésre jelentkező nyugdíjasoknak Hajagos Csaba történész, muzeológus és Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanár tart előadást a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Pécsi Tudományegyetem közös szervezésében megvalósuló programon.

A Kőműves Kelemen bemutatója Kecskeméten

2018.02.08

Kultúra

A nagyszabású zenés produkciót, a Kőműves Kelement február 9-étől láthatják nézők Cseke Péter rendezésében a nagyszínház színpadán. Egy héttel később, február 16-án a mitikus drámai alak, Übü története elevenedik meg a Kelemen László Kamaraszínházban a fiatal, s máris elismert művész, Hegymegi Máté rendezésében.

Katonai eskü a kecskeméti repülőgépbázison

2018.02.04

Kecskemét

Huszonnyolc újonc tett katonai esküt a kecskeméti repülőbázison. A hazánk biztonságának, határaink védelmének megvédésére elkötelezett fiataloknak február 2-án, pénteken Fekete Tamás ezredes, a bázis parancsnokhelyettese kívánt sok sikert, erőt, egészséget és katonaszerencsét.

Megérkezett a két Airbus Kecskemétre

2018.02.02

Kecskemét

Bemutatták azt a két Airbus A-319 repülőgépet pénteken Kecskeméten, amelyet a Magyar Honvédség hadrendjébe állítanak. Ez a honvédség történelmi fejlesztésének és fejlődésének fontos állomása.

Bemutatták az Ország Tojását, világszinten is egyedülálló

2018.02.01

Kecskemét

Az Európa legjobb tojáskészítőjeként számon tartott Zsigóné Kati egy éven át dolgozott Az Ország Tojásának alapját adó különleges strucctojáson.

Seuso-kincsek ékesítik a Cifrapalota termeit

2018.01.30

Kecskemét

A mai naptól látogathatók az egyedülálló késő római császárkor egyik legjelentősebb ezüstkincsei. A kiállítást ma délelőtt Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója nyitotta meg. A tárlat február 18-ig, hosszabbított nyitvatartással, naponta 08-20 óráig tekinthető meg.

Folytatódik a BIKE SAFE Kecskeméten

2018.01.26

Kecskemét

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 2018-ban is várják a kerékpárosokat.

Innovációra és együttműködésre sarkallja a mérnököket a kecskeméti IDEA Conference

2018.03.03

Kecskemét

Inspirációt hoznak a jövő újítói számára azok a neves szakemberek, akik a március 8-9-én Kecskeméten megrendezendő konferencia keretében adnak elő. Folytatjuk az őket bemutató sorozatunkat.

Enyedi Ildikó első játékfilmje újra a mozikba kerül

2018.03.01

Megye

A filmet az Uránia Nemzeti Filmszínház mellett a budapesti Tabán moziban és többek között Pécsen, Szegeden, Kecskeméten, Cegléden, Makón, Szolnokon és Jászberényben is vetítik digitálisan restaurált képpel és hanggal, angol felirattal.

Több mint száz rendezvény a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programjában

2018.02.27

Kecskemét

Kiemelt szerepet kapott a március 5. és 28. között több mint száz rendezvénnyel zajló 33. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál kínálatának összeállításakor, hogy a város idén ünnepli 650 éves évfordulóját.

Illegális hulladéklerakót fogott a térfigyelő kamera Kecskeméten

2018.02.24

Kecskemét

Az elmúlt időszakban két esetben illegális hulladéklerakást észleltek a térfigyelő kamerákat ellenőrző Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelői. Mindkét eset az Erzsébetvárosban történt.

Megnyílt Kecskemét első fedett műjégpályája

2018.02.22

Kecskemét

Megnyitott Kecskemét első fedett műjégpályája 2018. február 16-án a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, április 15-ig lehet korizni rajta!

Bemutatkozik a Ráday Múzeum Ládafia Utazómúzeuma

2018.02.16

Kultúra

A Ládafia Utazó Múzeum program lehetőséget kínál arra, hogy azok a diákok is bepillantást nyerjenek  a múzeumban őrzött értékekbe, akik a városi múzeumoktól távolabb működő iskolákban tanulnak, akik számára a kiállítások rendszeres látogatása nehezen oldható meg. Múzeumpedagógusok felkeresik az érdeklődő intézményeket, és ott tartják meg a kínálatukból kiválasztott vagy előre egyeztetett témájú foglalkozásokat.

Páros hónap óriási kedvezményekkel a kecskeméti színházban

2018.02.14

Kultúra

Február 14-étől Páros hónap a kecskeméti teátrumban. Vásároljon jegyet február 14-e és március 14-e között az akcióban szereplő előadások egyikére, és a második belépőjegyet ajándékba kapja.

A 200 000. ügyfelet köszöntötték a Kecskeméti Kormányablakban

2018.02.09

Kecskemét

A szerencsés ügyfél a kecskeméti Tóth-Kása Sarolta szerdán délelőtt érkezett a Kormányablakba, ahol az ott dolgozók már az örömhírrel fogadták.

Megteltek az előjegyezhető helyek a Seuso-kiállításon

2018.02.09

Kecskemét

A kiállításra még kaphatók jegyek, de már csak előre egyeztetett időpont nélkül van lehetőség a tárlat megtekintésére.

Kecskemét rendezi az országos döntőt

2018.02.07

Kecskemét

A területi fordulókon első helyezést elérő csapatok versenyének a Természet Háza ad otthont május 11-én.

Kecskeméten is gyártani fogják a Mercedes új A-osztályú modelleket

2018.02.02

Kecskemét

Az új A-osztályú modelleket márciustól lehet rendelni.

Tovább bővül a Magyar Honvédség repülőgépflottája

2018.02.01

Kecskemét

A többcélú szállító repülőgépek a napokban Csehországból érkeznek a kecskeméti bázisra. Külföldön a gépek festését és egyes átalakítási munkálatokat végeztek. 

Együttműködési megállapodás a Neumann János Egyetem és a Kecskeméti Tankerületi Központ között

2018.01.30

Kecskemét

A megállapodás célja, hogy az Egyetem közvetlen földrajzi környezetében, a beiskolázási körzetek hatókörében hosszú távon is sikeres kapcsolati hálót hozzon létre a köznevelés különböző szintjei, valamint a felsőoktatás között, a munkaerőpiac térségi igényeihez igazodva.

A holokausztról nyílt kiállítás Kecskeméten

2018.01.29

Kecskemét

A holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából kiállítás nyílt „A falak, jelek, sorsok – Magyar zsidók deportálása Auschwitzba” címmel.

Modern városok: a kecskeméti program összege mintegy 100 milliárd forint

2018.01.26

Kecskemét

A program keretében megvalósuló gazdaságfejlesztési alap teljesen újszerű, ilyen az országban még nem működik.