2024.02.27, Kedd
OTP Bank Liga - Magabiztos kecskeméti győzelem
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

OTP Bank Liga - Magabiztos kecskeméti győzelem

MTI

2024.02.05. 09:30

Jól kezdte a tavaszi szezont az előző idényben a labdarúgó NB I. második helyén végző Kecskemét.

Hirdetés

Az előző idényben ezüstérmes Kecskemét 3-0-s győzelmet aratott vasárnap az utolsó előtti helyen álló Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában.

A Bács-Kiskun vármegyei együttes négy nyeretlen bajnoki találkozó után gyűjtötte be a három pontot, míg a kövesdieknek ez már sorozatban a harmadik hazai vereségük volt, illetve öt kör óta nyeretlenek, így a kiesést jelentő 11. helyen állnak a tabellán.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Kecskeméti TE 0-3 (0-3)

Mezőkövesd, v.: Bognár
gólszerzők: Lukács (12., 13.), Szabó A. (31.)
sárga lap: Cseke (35.), illetve Szabó A. (9.), Banó-Szabó (55.), Vágó (83.)

Mezőkövesd Zsóry FC:
Piscitelli - Kállai, Gomis (Szolgai, 84.), Pillár, Vajda - Beriasvili, Samperio (Bőle, a szünetben), Cseke (Cseri, a szünetben) - Da. Babunski (Szilágyi, 29.), Drazic, Molnár G. (Hedlund, a szünetben)

Kecskeméti TE:
Varga B. - Szabó A. (Szűcs, a szünetben), Belényesi, Katona L. - Májer (Nagy O., 79.), Vágó, Zsótér, Banó-Szabó (Meszhi, 65.), Zeke - Lukács (Pálinkás, 65.), Horváth K. (Szendrei, 65.)

Az első tíz percben semmi előjele nem volt annak, ami aztán a következő háromban történt: a Kecskemét ugyanis pillanatok alatt két gólt szerzett, ráadásul mindkétszer Lukács Dániel volt eredményes, az ő duplája pedig nagyon meglepte a hazaiakat. A második negyedórában valamelyest magukra találtak Kuttor Attila vezetőedző tanítványai, ebben az időszakban a labdabirtoklási arány is egyenlővé vált. A hazaiak ennek ellenére nem tudták elkerülni a harmadik kapott gólt, melyet a védő Szabó Alex szerzett fejjel egy szabadrúgást követően. A játék összképe alapján a többet és hatékonyabban támadó vendégek megérdemelten vonulhattak megnyugtató előnnyel a szünetre.

Megtartotta előnyét a Kecskemét a második játékrészben

Fordulás után a hármas cserével felfrissített Mezőkövesd kezdeményezőbbé vált, igaz, a Kecskemét elsősorban az eredmény megtartására rendezkedett be, inkább a védekezésre helyezte a hangsúlyt. A második félidőben ennek megfelelően valamivel többet volt a labda a hazaiaknál, fölényük azonban meddőnek bizonyult, mert igazán komoly helyzetig nem tudtak eljutni. A vendégek jól zárták le a területeket a saját tizenhatosuknál, a kapu elé ívelt labdákat pedig a védelem rendre visszajuttatta a mezőnybe. A Kecskemét így elsősorban a hatékony első félidei játékának köszönhetően megérdemelten vitte el a három pontot Mezőkövesdről.

KecskemétKecskemétOTP Bank LigalabdarúgásKecskeméti TEgyőzelem