2018.05.23, Szerda

Kecskemét

Új játszósarok lett kialakítva a kecskeméti sürgősségi baleseti ambulancián

2018.03.27

Kecskemét

A Csengődi Napköziotthonos Óvoda nagycsoportosai látogattak el a Bács-Kiskun Megyei Kórház sürgősségi baleseti ambulanciájára, ahol megnézték a karácsonyi ünnepségen gyűlt adományok összegéből kialakított gyermeksarkot, melyet persze azonnal, lelkesen birtokba is vettek.

Kecskeméten tartották kiképző és továbbképző foglalkozásukat a Magyar Honvédség katonai testnevelői

2018.03.26

Kecskemét

Idén is Kecskeméten tartották éves szakmai felkészülésüket, és vettek részt fizikai állapotfelmérésen a katonai testnevelők.

Forgalomelterelés és lezárás lesz a hétvégén az M5-ösön Kecskemétnél

2018.03.23

Megye

Az M5 autópálya 80-as kilométerénél épülő közúti híd tartógerenda beemelések miatt autópálya-zárás és forgalomterelés lesz a 2018. március 24-25-i hétvégén.

Átadták a Kecskemét Város Polgára Leszek vetélkedő díjait

2018.03.22

Kecskemét

Huszonharmadik alkalommal díjazták a Kecskemét Város Polgára Leszek vetélkedő legjobbjait a Béke Általános Iskola tornatermében. A diákoknak több fordulón keresztül kellett bizonyítaniuk: ők ismerik a legjobban a hírös várost.

Új programokkal folytatódik a Harmadik Kor Egyeteme Kecskeméten

2018.03.21

Kecskemét

Az idei első két előadást Hajagos Csaba történész, muzeológus és Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanár tartotta a szép számmal megjelent hallgatóságnak.

Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napok Kecskeméten

2018.03.19

Kecskemét

Az idei évben 20 megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékkal élő személyt sikerült bevonni a programba.

Az idén újra Kecskemét környékére is érkezik a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat

2018.03.17

Kultúra

A rendezvény a Kecskeméthez közeli Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn május 26-án és 27-én, a Mátrai Művészeti Napokon június 30. és július 8. között, a gyulai Városerdőn és Püspökfürdőn szeptember 28. és 30. között várja az érdeklődőket - közölte a Muzsikál az Erdő Alapítvány az MTI-vel.

Működik az összefogás! – ezt üzente az IDEA Conference 2018

2018.03.13

Országos Hírek

Rengeteg olyan projekt és lehetőség van most a mérnökszakmában, amit egyedül lehetetlen megvalósítani. A szükséges együttműködés jó példáját adta a kecskeméti IDEA mérnökkonferencia, mely az egyik meghívott nemzetközi sztármérnöke szerint a világon bárhol megállná a helyét.

Új napközi otthont építenek értelmi fogyatékosoknak Kecskeméten

2018.03.12

Kecskemét

A kecskeméti Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonához kapcsolódva új telephelyet építenek az Európai Regionális Fejlesztési Alap pályázatán elnyert több mint 350 millió forintos uniós forrásból.

Feldíszítésre vár a 650 éves Kecskemét tojásfája

2018.03.10

Kecskemét

A Hírös Város Turisztikai Központ, a Kecskeméti Katona József Színház, és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében idén is megrendezésre kerül 2018. március 31-én a Húsvétoló a régi Városi Mozinál című rendezvény.

Újra "Nőnek lenni jó!" konferencia Kecskeméten

2018.03.09

Kecskemét

A hetedik "Nőnek lenni jó!" konferencián a Generációk témaköre kerül a középpontba nagyszerű előadók és fotósok segítségével a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában, március 9-én.

Kecskemétet is összekapcsolja Európa legnagyobb távolsági buszhálózatával a FlixBus

2018.03.08

Megye

Ausztriába és Bulgáriába napi rendszerességgel indulnak majd buszok március 23-tól, a jegyek már elérhetők a www.FlixBus.hu oldalon és az ingyenes magyar nyelvű mobilalkalmazásban.

Kecskeméten ad elő a 28 emeletes MOL-Campus tervezője is

2018.03.08

Kecskemét

Sorozatunk harmadik részében az IDEA Conference 2018 olyan résztvevőit mutatjuk be, akik a világ minden pontján maradandó nyomot hagytak már az általuk tervezett épületekkel.

Kecskemét, a puszták metropolisza

2018.03.07

Kecskemét

A pesti vonat meglepően gyorsan, alig egy óra alatt gördül be a kecskeméti vasútállomásra. Az épület Kodály Zoltán szülőháza, mellesleg pedig kiváló filmszatíra-forgatási helyszín hátteréül is szolgálhatna. A mozaikos falon a legújabb kijelzők, a padlón a wifi jele, Resti Presszó, hírlapárus, totó-lottó, jégkrém.

Mol Mester-M díjat kapott Varga József a kecskeméti Bányai Gimnázium matematikatanára

2018.03.06

Kecskemét

A kiemelkedő munkát végzett utánpótlásedzők és tehetséggondozó tanárok közül idén is tízen vehették át az egymillió forinttal járó Mol Mester-M díjat.

Új tudományos fokozattal gyarapodott a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kara

2018.03.26

Kecskemét

Jelentős tudományos eredmény született az egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karán 2018. március 14-én: dr. Baglyas Ferenc főiskolai tanár sikeresen habilitált a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Karán, Mosonmagyaróváron.

Cselgáncs országos bajnokságnak adott otthont Kecskemét

2018.03.25

Kecskemét

Az olimpikon Tóth Krisztián, Bor Barna és Karakas Hedvig is érvényesítette a papírformát szombaton a kecskeméti cselgáncs országos bajnokságon, amelynek ezúttal nem a Messzi István Sportcsarnok, hanem a szomszédban található Mercedes-Benz Sportakadémia adott otthont.

Újra Google Digitális Workshop Kecskeméten

2018.03.22

Kecskemét

Jelentkezni lehet a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján, így lehet részt venni a 2 órás, ingyenes előadáson, melyen bemutatják a hazai KKV-k lehetőségeit az online világban.

Csárdáskirálynő a POSZT versenyprogramjában

2018.03.21

Kultúra

Óriási öröm és büszkeség, hogy idén is látható lesz kecskeméti produkció a magyar nyelvterület legjelentősebb színházi seregszemléjén. A június 7-én kezdődő pécsi színházi mustrára az évad nagyoperettje, a Csárdáskirálynő kapott meghívást.

Évi hárommillió Mercedes a Daimler célja

2018.03.19

Kecskemét

A Daimler-konszern azt tervezi, a tavalyi 2,4 millióról 3 millióra növeli a Mercedes-Benz autók eladását rövid időn belül. Három új gyár segít majd elérni a célt, köztük az új kecskeméti komplexum.

A kecskeméti Bohém Fesztivált 27. alkalommal rendezik meg

2018.03.19

Kultúra

Huszonhetedszer rendezik meg a kecskeméti Bohém Fesztivált péntektől vasárnapig - mondta Dániel Balázs boogie woogie zongorista, a fesztivál egyik fellépője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Kisvitézek fel a lóra! - Bejegyzett szabadalom a kecskeméti Pedagógusképző karon

2018.03.16

Kecskemét

Szakmai konferenciával egybekötött műhelybeszélgetést szervezett a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának Petőfi Sándor Gyakorló Óvodája március 13-án.

Kecskemét a legvonzóbb befektetési helyszínek között

2018.03.13

Kecskemét

A Financial Times friss kiadványában négy magyar város is bekerült a jövő legvonzóbb európai befektetési célpontjai közé. Kecskemétet és Székesfehérvárt a vállalkozásbarát környezete helyezte a kilencedik helyre, Debrecent és a fővárost pedig e városok befektetésösztönző stratégiája tette európai elsővé kategóriájukban. Közép-Magyarország a humántőke szempontjából a legfejlettebb nyugat-európai régiók közé tartozik.

Jubileumi állománygyűlés Kecskeméten

2018.03.11

Kecskemét

Komoly és felelősségteljes munka folyt és folyik napjainkban is ennek az intézménynek a falai közt. A magas színvonalú gyógyító és a betegellátó tevékenységnek pedig nem csupán a katonák, de a helyi lakosok is haszonélvezői - köszöntötte március 9-én, pénteken, a fennállásának 65. évfordulóját ünneplő kecskeméti Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet munkatárasait Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka.

Meg kell mutatni a mérnökszakma sikereit!

2018.03.09

Gazdaság

Hiánypótló céllal rendezték meg Kecskeméten az első IDEA Konferenciát, melyen a Puskás Stadion beruházásáról és a hazai építőipar jövője szempontjából meghatározó BIM-ről egyaránt komoly szakmai elemzések hangzottak el.

Kecskeméten mutatkoznak be a jövő színészei

2018.03.08

Kultúra

A 9. alkalommal megrendezett SZÍN-TÁR-on egy csokorba gyűjtve láthatják három ország öt színművészeti egyetemének vizsgaelőadásait és vizsgafilmjeit, március 20-a és 24-e között.

Sztrájkkészültség a kecskeméti kábelgyártónál

2018.03.08

Kecskemét

Még több bért követelnek a dolgozók.

Hatodik alkalommal tartott diákfórumot Kecskeméten

2018.03.07

Kecskemét

A szervező Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat célja, hogy bevonja a fiatal kecskemétieket és az itt tanuló diákokat a közösségi életbe és, hogy elmondhassák véleményüket a városi programokról.

Elkezdődött a Mercedes-Benz és GAMF közös mérnökversenye

2018.03.06

Megye

A verseny célja, hogy a mérnök hallgatók gyakorlati megoldásokat dolgozzanak ki a Mercedes gyár mérnökei által biztosított műszaki kihívásokra. A hallgatók bizonyíthatják, hogy csapatban is képesek dolgozni és az eddig megszerzett tudásukat a gyakorlatban is fel tudják használni.

Az év hajózóját jutalmazta a Dongó Alapítvány

2018.03.06

Megye

Rögtönzött kis „házi ünnepség” keretében vette át a kecskeméti repülőbázison a kollégái és elöljárói által az Év hajózójának választott Hajdu Gy. Attila őrnagy azt a 420 eurós pénzjutalmat, amelyet az elismerő cím mellé a Dongó Alapítvány ajánlott fel.