2024.04.27, Szombat
Újjáéled a testvérszínházi kapcsolat a kecskeméti és nagyváradi társulat között
Fotó: kecskemetinemzeti.hu

Újjáéled a testvérszínházi kapcsolat a kecskeméti és nagyváradi társulat között

Forrás: kecskemetinemzeti.hu

2024.03.19. 11:16

A nagyváradi színház a Csinibaba zenés komédiát mutatja be Kecskeméten. Míg a Katona József Színház A miniszter félrelép bohózattal utazik Nagyváradra.

Hirdetés

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház és a Nagyváradi Szigligeti Színház kapcsolata jóval korábbra nyúlik vissza, idén azonban újjáéled. Míg a társulatunk Nagyváradon, a nagyváradiak nálunk vendégeskednek.
 


A Ciróka Bábszínház is csatlakozott a programhoz

Egy pályázat keretein belül nyílt alkalom feléleszteni a korábbra visszanyúló kapcsolatot Nagyváraddal. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház és a Nagyváradi Szigligeti Színház ezentúl testvérszínházi formában szeretné működtetni kapcsolatát, amelynek célja elsősorban az előadáscsere – azaz mindkét teátrum bemutatja egy választott előadását a másiknál. A programhoz, ami a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő támogatásával valósul meg a kecskeméti Ciróka Bábszínház is csatlakozott.

A Csinibaba vígjátékkal érkezik a nagyváradi társulat 

Márciusban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház nagyszínpadán Besenczi Árpád rendezésében látható A miniszter félrelép című nagy sikerű bohózatunkkal látogatunk el Nagyváradra, míg testvérszínházunk a Novák Eszter rendezte Csinibaba című zenés vígjátékot hozza el a kecskeméti közönségnek.

KultúraKecskemétKecskeméti Katona József Nemzeti SzínházNagyváradi Szigligeti Színháztestvérszínház