2024.04.18, Csütörtök
Új igazgató a kecskeméti Mercedes gyárban
Fotó: jarmuipar.hu

Új igazgató a kecskeméti Mercedes gyárban

Forrás: jarmuipar.hu

2024.02.24. 10:00

Jens Bühlert nevezték ki a német autógyár kecskeméti egységének élére.

Hirdetés

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárának igazgatói posztját a jövőben Jens Bühler tölti be - közölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.  A vállalatnál 21 éve különböző vezetői pozíciókban dolgozó szakember új szerepkörében a folyamatban lévő gyárbővítésért, valamint a Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA) és a Mercedes-Benz Electric Architecture Midsize (MBEAM) platformok jövőbeni modelljeinek gyártásba történő integrálásáért felel - ismertette az új igazgató feladatkörét a jarmuipar.hu.

Az új magyarországi igazgató 2003 óta dolgozik a Mercedesnél

Jens Bühler gépészmérnöki tanulmányait követően, 2003-ban csatlakozott a vállalathoz a Mercedes-Benz sindelfingeni gyárában gyártási folyamatokért és anyagtechnológiáért felelős szakemberként. A folyamattervezésben betöltött különböző szerepek után 2014-ben vette át a pekingi Beijing Benz Automotive Company (BBAC) üzemben az MRA sorozat (GLC és E-osztály) gyártástervezési feladatainak vezetését, és jelentős szerepet vállalt a BBAC MRA II gyárbővítésének felépítésében. Később a kecskeméti gyárbővítés projekt tervezéséért, majd 2018-tól a Mercedes-Benz Operations stratégiai irányainak, illetve irányítási modelljének a kialakításáért volt felelős.

Bühler elődje nyugdíjba vonult

A Mercedes-Benz globális gyártervezési területét 2021 óta vezeti. Ebben a pozícióban jelentős szerepe volt a Mercedes-Benz Cars gyártástervezési funkcióinak átalakításában, és lefektette a Mercedes-Benz AG jövőbeni gyárainak tervezési irányelveit. Széleskörű projektmenedzseri tapasztalatával – és az általa vezetett csapattal – az elmúlt három évben világszerte ő irányította a vállalat építési és gyártósori projektjeit. Bühler 2024 januárjában Christian Wolfftól vette át a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. vezetését, aki nyolc évig irányította az üzemet, majd ezt követően nyugdíjba vonul.

KecskemétKecskemétMercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.Mercedes-Benz Gyár