2019.11.22, Péntek

egészségügy

Újabb nyertes pályázat a bajai Szent Rókus Kórházban

2017.01.06

Baja

A 2016. év végi kórházi konszolidáció részeként a „Fekvőbeteg szakellátó intézmények támogatására - a gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz, ehhez kapcsolódó szakmai és/vagy működési koncentrációt szolgáló fejlesztések megvalósítására” kiírt pályázaton 85.524.000 Ft összeget nyert el a Bajai Szent Rókus Kórház. A pályázati forrás által a működési infrastrukturális feltételek javítására, a kapcsolódó ellátások szakmai színvonalának növelésére és a szakmai és üzemeltetési szolgáltatások költségtakarékos átalakítására nyílik lehetőség.

56 milliárd forint uniós forrás érkezik az egészségügybe

2016.10.21

Gazdaság

A fejlesztési programoknál már nem az infrastruktúrafejlesztés dominál majd, hanem inkább a betegek igényeit szeretnék jobban kielégíteni, a betegellátás biztonságát növelni.

Csaknem négymilliós támogatás a Jánoshalmi Egészségügyi Központnak

2016.07.25

Közösség

A K&H Gyógyvarázs program pályázatán két nyertes is van a megyéből: a Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ és a Bácsalmási Mentőállomás.

Megújulnak az egészségügyi ellátórendszer pénzügyi irányítási és közigazgatási funkciói

2019.03.23

Országos Hírek

Az elektronikus ügyintézési rendszereknek köszönhetően csökkennek az engedélyezési eljárásokkal kapcsolatos adminisztrációs terhek, így egyszerűbb lesz többek között a halottvizsgálati bizonyítványok kiállítása, és összekapcsolódik a védőnői valamint e-anyakönyvi rendszer is.

További fejlesztések várhatóak a Bajai kórházban

2016.04.08

Baja

Bajai Szent Rókus Kórházba látogatott Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

Megújult a Bajai Kórház sürgősségi osztálya

2016.01.21

Baja

Kiemelt szerepet kap az egészségügy a 2017-es évben

2017.01.02

Gazdaság

A kormány elkötelezett a betegellátás színvonalának emelése, az egészségügyi ágazatban dolgozók élet- és munkakörülményeinek javítása, valamint az egészségügyi ellátórendszer fejlesztése mellett.

Csak pár perc és megtanulhatja az újraélesztést

2016.10.13

Kecskemét

Több, mint 22 ezer embert menthetnénk meg évente, ha tudnánk az újraélesztés alapszabályait. Vasárnap országszerte gyorstanfolyamokat tartanak a helyzet javításáért, a kecskeméti megyei kórházban is.

Megújult Sükösdön az Egészségügyi Központ

2016.07.08

Baja

Sükösdön pályázati pénzből újult meg az Egészségügyi Központ.

Ki lesz idén az év háziorvosa? – Kecskemétről is érkeznek a jelölések

2017.03.01

Egyéb

2016 decemberében hetedszer indult el „Az év praxisa a Kárpát medencében” című pályázat, amelyben keresik a tavalyi év legjobb, a betegeivel legtöbbet törődő háziorvosát, nővérét, egyszóval praxisát. Több jelölés is érkezett már a pályázat oldalára, főként Szolnokról, Mátraderecskéről, Kecskemétről, Pusztaföldvárról.

Dr. Svébis Mihály a Magyar Kórházszövetség új elnöke

2016.03.04

Megye

Svébis Mihályt, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatóját választotta elnökének a Magyar Kórházszövetség. A kórházszövetség Siófokon tartja háromnapos tisztújító közgyűlését, ahol döntöttek arról is, hogy Velkey György, a fővárosi Bethesda Gyermekkórház főigazgatója - a kórházszövetség eddigi elnöke - és Ficzere Andrea, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója lesz a két elnökhelyettes.