2024.04.19, Péntek
Befejeződtek a kecskeméti egészségügyi intézmények fejlesztései
kecskemet.hu

Befejeződtek a kecskeméti egészségügyi intézmények fejlesztései

kecskemet.hu

2019.04.04. 09:19

A projekt 11 megvalósítási helyszíne Kecskeméten a következők voltak: Batthyány u. 16., 20., 22., Czollner tér 7., Kada E. u. 4/a., Nyíri út 61. (2 telephely), 63.(2 telephely), Széchenyi sétány 6.,Piaristák tere 7.

Hirdetés

Befejeződött az egészségügyi alapellátás innovációs célú infrastrukturális fejlesztése Kecskeméten. A vissza nem térítendő támogatást tartalmazó projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A projekt európai uniós támogatása bruttó 299.999.995 forint volt.

 

11 telephelyen történő fejlesztések keretében energia-megtakarítási célú, egyéb korszerűsítési vagy állagjavítási munkákat végeztek el, a telephelyek műszaki állapotának és a felmerülő fejlesztési igényeknek megfelelően. A projekt fontos célkitűzése volt az egészségügyi alapellátást nyújtó rendelők rossz műszaki állapotának megszüntetése.

 

A projekt keretében megvalósult a költséghatékony működtetés. Az ezzel párhuzamosan megjelenő egészségfejlesztő, egészségmegtartó és prevenciós programok a lakosság egészségi állapotot javítják és a háziorvos „kapuőri” szolgálatát is erősítik. A program révén javulhat az egészség-magatartás, az egészségtudatosság, és a betegségmegelőzés szintje Kecskeméten.

A meglévő rendelők infrastrukturális beruházásai mellett, a projekt ugyanis innovatív szakmai program megvalósítását is tartalmazta. A Piaristák téri rendelőkomplexumban a védőnői szolgálathoz kapcsolódó egyedülálló ellátás bevezetése valósult meg, mely hozzájárul a családok egészségének, valamint testi, lelki, szociális jólétének megteremtéséhez.

KecskemétKecskemétegészségügy