2024.04.25, Csütörtök
Ezreket igyekszik majd egészségesebb életmódra oktatni Kecskemét
Illusztráció (pexels.com)

Ezreket igyekszik majd egészségesebb életmódra oktatni Kecskemét

kecskemet.hu

2018.09.18. 14:14

Az új Egészségfejlesztési Iroda számtalan prevenciós programmal készül majd a városban.

Hirdetés

Egészségesebb életmódra oktat, miközben segít a prevenciós kampányokban is az új Egészségfejlesztési Iroda Kecskeméten. Az intézmény nem titkolt célja, hogy összefogja a már eddig is létező preventív szervezeteket, és új, kreatív programokat szervezzen. Az új ernyőszervezet a Szociális Intézmények Igazgatósága és Kecskemét Megye Jogú Város összefogásával jött létre egy nyertes pályázatnak köszönhetően. – olvasható a kecskemet.hu oldalán.

Egészséges életmód programokat szerveznek

Dr. Móczár Csaba, az Egészségfejlesztési Irodaszakmai vezetője elmondta, az intézmény a lakosság egészségismereteit hivatott javítani. Fő célja az egészségtudatosság, az egészséges életmód minél szélesebb körben történő népszerűsítése. A lakosságot ezzel kapcsolatban tervezik különböző programokkal megszólítani.

Interaktív kiállításokat és előadásokat is szerveznek, de az egyedibb ötletek sorából nem hiányozhat egy tornaszoba, és egy mintakonyha berendezése és kialakítása sem, amelyekben természetesen rendszeres foglalkozásokat tartanak majd.

Az Egészségfejlesztési Iroda törekszik majd minél nagyobb területet lefedni aktív jelenlétével.

A dohányzás is kiemelt téma lesz

Az új központ igyekszik majd felvenni a kesztyűt a dohányzással szemben is. Mint a mai hivatalos megnyitón elmondták, ez egy ernyő szervezet, amely számtalan területet igyekszik majd összefogni, és összekötni az orvosláson belül. Minderre közel 90 millió forint pályázati összeget sikerült elnyerni. A megnyitón külön köszönetet mondtak Engert Jakabné képviselőnek a pályázathoz nyújtott komoly szakmai segítségért. A rendelkezésre álló anyagi keret 3 évig garantálja az Egészségfejlesztési Iroda működését.

Kecskemétegészségügyegészségegészséges életmód