2018.07.23, Hétfő

Megye

Most érdemes a gyereket a Kecskeméti Vadaskertbe vinni

2016.09.15

A 7 év alatti gyermekek ingyenesen látogathatják meg az állatkertet szeptember 14. és 21. között.

Szombaton Színházak Éjszakája a Katonában

2016.09.14

Kulisszajárással, jelmezes fotózással és interaktív táncpróbával kapcsolódik a kecskeméti Katona József Színház a színházak éjszakája szeptember 17-i rendezvényéhez.

Elkezdődött a mederkotrás a Tiszaalpári Nagy-tó területén

2016.09.14

A madarak százainak otthont adó Tiszaalpári Nagy-tó területén elkezdődtek azok a munkálatok, amelyeknek köszönhetően valóságos madárparadicsom alakulhat ki a vizes élőhelyen.

Prima Primissima díjra jelölték Mikulás Ferencet

2016.09.13

A kecskeméti jelölt a magyar animációs kultúra egyik legjelentősebb alakja. Stúdióalapító-vezető, a Kecskemétfilm Kft. animációs stúdió ügyvezető igazgatója, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál igazgatója.

A népzene és a néptánc városa lesz Kecskemét három napra

2016.09.13

Rendhagyó népzenei órák, hagyományőrző gálaműsorok, táncházak, koncertek, hangszer-bemutatók és mindhárom napon egyedi, kézzel készített népi és iparművészeti portékák vására a Főtéren. A kecskefőző verseny már csak ráadás.

Mák Kornél bizonyított

2016.09.13

Miközben Kötsén zajlott az évente megrendezésre kerülő Fidesz csapatépítő, Mák Kornél elérte, hogy két Fideszes országgyűlési képviselő is ott álljon mögötte a választási körzetében rendezett szombati SZüreti Napok ünnepség megnyitóján. Ügyes!

Két Bács megyei korcsoport elsőség a félmaratonon

2016.09.12

Szokatlanul meleg időben zajlott a 31. Wizz Air Budapest Félmaraton, amelyre összességében bő 15 ezren neveztek. A megyéből 139 férfi és 104 nő indult a versenyen, akik remekül helyt álltak.

A jövő autói jönnek a hétvégére Kecskemétre

2016.09.12

Magyarország tizenöt éve rendezi meg az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Napot szeptember 16-22. között. Idén több mint 30 szakmai és civil szervezet foglalkozásait és bemutatóit látogathatják az érdeklődők a Kossuth téren, Kecskeméten.

Vannak fiatalok Kalocsán!

2016.09.09

Csütörtökön délután az új kalocsai érsekkert elegáns büféjében jelerntették be az új kalocsai egyesület létrejöttét, ami sokat mondóan Kalocsa Jövőjéért Egyesület nevet kapta.

Több milliós felújítás a kecskeméti Arany János Iskolában

2016.09.09

Pályázaton nyert bruttó 6,3 millió forintot a kecskeméti Arany János Általános Iskola. A sportfejlesztésre szánt pénzt a tornaterem felújítására és az udvar sportpályájának fejlesztésére szánják. A tornaterem elkészült, az udvaron most kezdődtek el a munkálatok.

Fiatalos bisztróhangulat és hívogató közösségi tér a Malomban

2016.09.08

Teljesen átalakult a Malom Központ 3. emelete Kecskeméten, ahol most nagyobb kényelemben, igényesen kialakított, a mai trendeknek megfelelő környezetben étkezhetünk vagy akár készülhetünk egy üzleti tárgyalásra.

Lakossági fórum földikutya ügyben

2016.09.08

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság elkészítette a Bajai Földikutya Rezervátum Természetvédelmi Terület védetté nyilvánítására vonatkozó javaslatát. A bajai lakosság álláspontjának megismerése érdekében lakossági fórumot tartanak.

Nagy erőkkel folyik a határvadászok toborzása

2016.09.08

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint szeptember elseje óta már több mint kétezren kértek tájékoztatást a határvadász bevetési osztályokba jelentkezés részleteiről az Országos Toborzó Központban. Szigorú feltételek várnak rájuk.

Kecskemétre jön az Egészségváros

2016.09.07

Lesznek szűrések, tanácsadás, előadások és még a megyei kórház csecsemő-koraszülött osztályának is segíthetünk, ha részt veszünk a programokon a Kossuth-téren, szombaton.

Dobogós helyen a Dávodi Strandfürdő

2016.09.06

Közel 200 fürdő állt rajthoz a magyarországi fürdők legnagyobb versenyében, melyet idén második alkalommal rendeztek meg.

Ezüstérmes olimpikon a kecskeméti asztaliteniszező Csonka András

2016.09.14

 A kecskeméti asztaliteniszező a riói magyar küldöttség nyolcadik érmét szerezte, négy bronz mellett ez a negyedik ezüst.

Halad a korral a Kígyósi Csárda

2016.09.14

Az elektromos autóval érkezőket töltési lehetőséggel várja az 52-es mellett lévő csárda.

Kitette a belvárosból a paprikafesztivált a polgármester Kalocsán

2016.09.13

A kalocsai városvezetésnek sok-sok "érdekes" cselekedetéről be tudtunk számolni az elmúlt két évben, amiből látható, hogy nem igen mutatnak érzékenységet érdemben sem a város, sem pedig annak a kultúrája iránt.

Kecskemét kulturális intézménye nyereségesen és szabályszerűen gazdálkodik

2016.09.13

Az Állami Számvevőszék befejezte a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. közfeladat-ellátását érintő gazdálkodási tevékenységének 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy a társaság felett tulajdonosi jogokat gyakorló Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a közfeladatok ellátását biztosította, a tulajdonosi jogait összességében szabályszerűen gyakorolta. A társaság gazdálkodása alapvetően szabályszerű volt, a beruházások és felújítások elszámolása azonban nem volt megfelelő.

Kecskeméti robbanómotoros repülők mennek Kínába

2016.09.13

Több mint 30 millió eurós beruházásról és közös vállalat létrehozásáról szóló megállapodást írt alá a kecskeméti székhelyű  Magnus Aircraft repülőgépgyártó a kínai Tianshan Industrial Grouppal

Dél-Afrikában is bizonyíthat a kecskeméti napelemes autó

2016.09.12

Szeptember 12-én délután indult útnak a Pallasz Athéné Egyetem MegaLux járműépítő csapata Dél-Afrikába, hogy napelemmel hajtott autójukkal átszelhessék az afrikai országot. A GAMF csapata által épített jármű tavaly Ausztráliában 46 induló csapat közül a 7. helyen ért célba.

Várja a megyeszékhely a nagyberuházókat, már az áramszolgáltatás terén sincs akadály

2016.09.12

Kecskemét város villamos energia ellátásának fejlesztése jelentős mérföldkőhöz érkezett. Elkészült a Szultán utcában egy fontos beruházás, egy alállomás bővítés, ami energetikai hátteret nyújt a nagy számú ipari fogyasztók, valamint a lakosság ellátásához.

A Mozaik Múzeumtúra road-show első állomása Kecskemét lesz

2016.09.10

A regionális jellegű, tartalmasan szórakoztató és közönség-csalogató minta-programokra 2016. szeptember 16-án, pénteken 10 és 21 óra között kerül sor néhány kiemelt, népszerű muzeális intézményben. A projekt helyi-térségi szakmai gesztora a Kecskeméti Katona József Múzeum.

Ismét „Bács-Kiskun a mi megyénk” – terítéken a Tiszakécskei Járás

2016.09.09

Ma délelőtt ünnepélyes keretek közt nyitotta meg Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke a Megyei Önkormányzat „Bács-Kiskun a mi megyénk” programsorozatának e havi rendezvényét, melynek keretében a Tiszakécskei járás mutatkozott be.

A dobogó két helyére is Bács-Kiskun megyei versenyző állhatott az országos favágó versenyen

2016.09.09

Tizenkilenc csapat versenyzői mérték össze motorfűrész-használat terén szerzett tudásukat a IV. Országos Tűzoltó Favágóversenyen a somogyi erdőben, Ropolypusztán. A versenyzők három számban indultak: egyéni szerelésben és fadöntésben, valamint a kombinált számban.

Hosszú távra tervez a Mercedes-Benz Magyarországon

2016.09.08

A magyar kormány jelentős energetikai és úthálózati fejlesztéseket indít Kecskeméten és térségében a Mercedes-gyár zavartalan energiaellátásának biztosítása, illetve az üzem és az M5-ös autópálya összeköttetésének további javítása céljából.

Boronkay Péter élete formájában érzi magát

2016.09.08

A kecskeméti sportoló szombaton, magyar idő szerint 15 órakor kezdi meg versenyét Rióban. A triatlonosok sprint távon versenyeznek, azaz 750 métert úsznak, 20 kilométert kerékpároznak és végül 5 kilométert futnak.

Kecskeméti cég a hónap startup vállalata

2016.09.07

A kecskeméti Magnus Aircraft kisrepülők gyártásával és fejlesztésével foglalkozik. Elektromos repülőgépe innovációs díjat is nyert.

Tovább folytatódik az óvodafejlesztés Baján

2016.09.07

Óvónők, szülők és gyerekek vehették boldogan birtokba a nemrég teljesen megújult Templom utcai óvodát Bajaszentistvánon.

Közgazdász központtá válik Kecskemét

2016.09.06

42 év után tér vissza Kecskemétre a magyar közgazdászok legnagyobb éves konferenciája, a több mint félezer fős közgazdász-vándorgyűlés.