2024.06.13, Csütörtök
Napelemekkel újul meg a Kecskemét zöldövezetében fekvő idősek otthona
Forrás: google

Napelemekkel újul meg a Kecskemét zöldövezetében fekvő idősek otthona

magyarepitok.hu

2020.01.28. 14:08

A HÉP kivitelezésében többek közt a lapostető hő- és vízszigetelése, homlokzati hőszigetelés és akadálymentesítés is történik.

Hirdetés

A Horváth Építőmester (HÉP) Zrt. végzi el egy kecskeméti idősotthon energetikai felújítását – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A város szélén, zöldövezetben található Margaréta Otthon nettó 566 millió forintos beruházásban újul meg.


Több mint kétszáz nyílászárót cserélnek ki

Az ápolást és gondozást nyújtó, 246 férőhelyes otthon egy többhektáros parkban, az Arborétum közvetlen szomszédságában fekszik.

Az épület homlokzati hőszigetelést kap, ugyanakkor 5700 négyzetméternyi lapostetőn hő és vízszigetelést végeznek. Emellett megtörténik a kétszintes épület homlokzati nyílászáróinak cseréje, összesen 228 elemet cserélnek ki.

A projektben mindezek mellett a továbbiakat is elvégzik:

  • a napkollektoros és napelemes rendszer telepítése;
  • a radiátorokra termosztatikus szelepek és szelepfejek felszerelése;
  • a fűtési rendszer beszabályozása;
  • projektarányos akadálymentesítés.


A zavartalan és biztonságos működést garantálni kell

A hirdetményből kiderül, a felújítás idejére az intézmény nem költözik ki az épületből, a zavartalan és biztonságos működését a felújítás időtartama alatt biztosítani kell.

Az intézmény folyamatos működtetése érdekében az éppen felújítás alatt levő részről az ellátottakat a további helyiségekbe költöztetik át.

KecskemétMegyeHorváth Építőmester Zrt.