2024.03.19, Kedd
A Tisza és a Holt-Tisza mellett is fejleszti mellékútjait Tiszakécske
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A Tisza és a Holt-Tisza mellett is fejleszti mellékútjait Tiszakécske

magyarepitok.hu

2020.01.21. 09:23

A Duna Aszfalt három részprojektben fogja elvégezni a város környéki dűlőutak fejlesztését.

Hirdetés

A tiszakécskei önkormányzat kihirdette a város határában tervezett útfejlesztésekre vonatkozó közbeszerzés nyertesét. A Duna Aszfalt három részprojektben fogja elvégezni az összesen nettó 141 millió forintra rúgó beruházást.

Az első részprojekt a Tiszakécskét és a 44-es főutat összekötő 4625-ös (Fő út) útból nyíló dűlőre vonatkozik.

A Holt-Tiszára vezető Oláhházi dűlő 800 méteren kap új aszfaltréteget, a tervezett koronaszélesség 6 méter. Az út kétoldali tömörített zúzottkő padkát kap, a környezetetében levő zöldterületeket is rendezni kell.

A beruházás további két üteme a Tiszakcskétől északra, a Tisza közelében fevő Bögiszőlő dűlőutat érinti. Ezt a jelenlegi földutat mintegy 1 kilométeren aszfaltozzák le a projektben.

Ugyanezt a térséget fejleszti a szintén a Duna Aszfalt által kivitelezendő beruházás, melynek során mintegy 60 hektáron élesztik újjá a Holt-Tisza három holtágának élővilágát. Ahogy azt korábban megírtuk, a projektben sor kerül a holtágak iszapkotrására, a partok rendezésére és a holtágak közötti vízkormányzó műtárgyak felújítására is. Ezzel együtt kiépítik az említett holtágak vízutánpótlását biztosító vízkivételi műtárgyat a Tiszán, valamint átadnak egy tanösvényt is a megújult élőhelyen, az 1-es holtág területén.

útfelújításMegyeTiszakécskeDuna Aszfalt Kft.Aszfalt