2024.03.28, Csütörtök
SZÍN-TÉR PROJEKT – A test gyógyulása a lélek nyugalmával kezdődik

SZÍN-TÉR PROJEKT – A test gyógyulása a lélek nyugalmával kezdődik

Bács-Kiskun Megyei Kórház

2020.01.29. 14:12

Elkezdődött a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház előcsarnokának átalakítása, mely során az impozáns tér változatos, színes és hasznos funkciókkal bővül.

Hirdetés

Már évekkel ezelőtt, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház székhelyén, Kecskeméten, az új épületszárny (’A’ épület) átadásakor felmerült a gondolat Dr. Svébis Mihály főigazgatóban, hogy az előcsarnok egyszer a lélek nyugalmát is szolgáló barátságos, funkcionális térré alakuljon át. Álmaihoz Szemők Zsuzsanna szobrászművész személyében és kivitelező csapatában megtalálta a tökéletes partnert. A Duna-Aszfalt Kft. támogatásának köszönhetően pedig elérkezett az idő, hogy az álomból valóság váljon.

 

A Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány SZÍN-TÉR PROJEKT elnevezésű programja során a kecskeméti megyei kórház főbejárati előcsarnoka megújul, és számos, a látogatókat, betegeket szolgáló színes funkcióval bővül. Megtöltjük a teret, hogy Önök a várakozás perceit egy hangulatos váróban, kényelmesen tölthessék.

A „SZÍN-TÉR PROJEKT Funkcionális és díszítő elemek elhelyezése a Központi Előcsarnokban” négy fő teret foglal magában.

Az első, melynek kialakítása már elkezdődött, egy emléksarokkal díszített pihenő (2). A várakozást modern, színes ülőbútorok teszik kényelmessé. Az emléksarokban az intézmény által alapított elismerésekben részesült munkatársaink névsora olvasható. (Semmelweis Ignác, Kossuth Zsuzsanna, Gróf Széchenyi István és Tudományos Díj Emlékplakett)

Az előcsarnokba érkezőket világító információs fal (3) várja. Ez segít az eligazodásban, megtalálható lesz rajta a telephely térképe, az osztályok elhelyezkedése, de elolvashatják kórház rövid történetét is.

Az intézményben számos tehetséges művész munkatárs dolgozik, ezért régi vágy teljesül a Lift Galéria (4) kialakításával. Az előcsarnokban található lift körül egy olyan galériát alakítanak ki, mely alkalmas a kórházi munkatársak és egyúttal a pszichiátriai betegek alkotásainak állandó vagy ideiglenes kiállítására is.

A várakozás sokszor a legkisebbeknek megy a legnehezebben, így Családbarát Kórházként törekednek a gyermekekkel érkezők helyzetét megkönnyíteni. Számukra nyújt tartalmas perceket az új gyermeksarok (5), mely színes kisbútorokkal, játékokkal várja a családos látogatókat.

A SZÍN-TÉR PROJEKT megvalósulása folyamatban van, még a tél vége előtt elkészül, és a tavasz egy megújult, élményekkel teli előcsarnokban várható.

KecskemétBács-Kiskun Megyei KórházSZÍN-TÉR PROJEKT