2024.04.23, Kedd
Kecskeméten épül a pénzügyi tudatosság hálózata
aszhirportal.hu

Kecskeméten épül a pénzügyi tudatosság hálózata

Állami Számvevőszék

2020.01.18. 13:07

Együttműködési megállapodást kötött az Állami Számvevőszék és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a lakosság pénzügyi tudatosságának és közpénzügyi ismereteinek bővítése érdekében, a Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesületének (MPGE) kecskeméti rendezvényén.

Hirdetés

Domokos László, az ÁSZ és az MPGE elnöke hangsúlyozta: „Tennünk kell annak érdekében, hogy a lakosság pénzügyi, közpénzügyi, közteherviselési ismeretei bővüljenek, azok hasznosítható tudásként jelenjenek meg a mindennapokban." Az ÁSZ elnöke korábban Miskolcon, Debrecenben és Salgótarjánban írt alá megállapodást a megyei kormánymegbízottal, a következő hónapokban pedig további megyei kormányhivatalokkal indít együttműködést az ÁSZ.

Az Állami Számvevőszék az elmúlt években társadalmi felelősségvállalásának kiemelt területévé tette a magyar lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését, és jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a lakosság pénzügyi, közpénzügyi, közteherviselési ismeretei bővüljenek, valamint ezzel párhuzamosan a (köz)pénzügyekkel kapcsolatos attitűdök és magatartásformák fejlődése is megvalósuljon. Az Országgyűlés 2014-ben határozatban ismerte el, illetve támogatta az ÁSZ ez irányú tevékenységét, törekvéseit.


Az ÁSZ Pénzügyi Tudatosság Projektjének legújabb területe az együttműködési háló kialakítása a megyei kormányhivatalokkal. Ennek keretében az ÁSZ tájékoztató anyagai, az online és közösségi médiaplatformokon elérhető animációs kisfilmjei a kormányhivatalok ügyféltereiben is elérhetőek lesznek, Miskolc, Debrecen és Salgótarján után már Kecskeméten is, ugyanis 2020. január 17-én Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke együttműködési megállapodást írt alá Kovács Ernő Bács-Kiskun megyei kormánymegbízottal.

 


A kecskeméti rendezvényen Domokos László, az ÁSZ és az MPGE elnöke rámutatott: „Szükséges a pénzügyi tudatosság fejlesztése. Ugyanakkor nem elégséges csupán az iskolások szemléletformálására hagyatkozni. Szükség van a felnőtt korosztály pénzügyekhez kapcsolódó, gazdálkodási tudásának és tudatosságának fejlesztésére is. Az ÁSZ Pénzügyi Tudatosság Projektje, illetve a megyei kormányhivatalokkal megszülető együttműködési megállapodások ehhez járulnak hozzá" – hangsúlyozta Domokos László.


További megyeszékhelyekre jut el az ÁSZ Pénzügyi Tudatosság Projektje

Az Állami Számvevőszék és a megyei kormányhivatalok közötti együttműködési háló kialakítása hozzájárul az ügyeiket intéző lakosság pénzügyi tudatosságának és közpénzügyi ismereteinek bővítéséhez, a magyar családok pénzügyi biztonságának erősítéséhez. Az ÁSZ a következő hónapokban további megyei kormányhivatalokkal indít együttműködést a lakosság pénzügyi tudatosságának és közpénzügyi ismereteinek bővítése érdekében.


 

MegyeÁllami számvevőszékBács-Kiskun Megyei Kormányhivatal