2019.05.24, Péntek

Megye

Felkerült a kékfestés az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára

2018.11.29

Erről Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) illetékes bizottsága döntött Port Louis-i tanácskozásán 2018. november 28-án.

Két új kemoterápiás székkel gyarapodott a kecskeméti Onkoradiológiai Központ

2018.11.28

Egy kerekegyházi jótékonysági rendezvény bevételéből bővült a második emeleti ambuláns kezelő.

12 vízitúra megállóhely újul meg az Alsó-Tisza szakaszon

2018.11.28

Iskolák, civil szervezetek, vállalkozások ismerkedhetnek meg a vízi jármódokkal, a technika és az új eszközök megjelenésével új szabadidős csoportok formálódhatnak, s egyben lehetőség nyílik a térség természeti és kulturális kincseinek felfedezésére, megismerésére is.

Jövő szeptemberben Kecskeméten is dübörögni fog a rockflashmob

2018.11.27

Több százan zenélnek majd együtt jövő év őszén a KecskemétRocks produkcióban a hírös város szabadidőközpontjában.

Decemberben éjszakai fürdőzés retro slágerekkel

2018.11.24

December 7-én, pénteken 21 órától az év utolsó éjszakai fürdőzésére várja vendégeit a Kecskeméti Fürdő.

A Thorma János Múzeum adott otthont a Bács-Kiskun Megyei Turisztikai Konferenciának

2018.11.23

A feladatok között szerepelt a megye turisztikai helyzetképének felvázolásán túl, az ágazatban rejlő lehetőségek feltárása is.

Közelebb kerül az autópálya Bajához

2018.11.22

Megvalósulhat az 51-számú út felújítása az M9-es autóúttól egészen Bajáig. A fejlesztés további része egy Sükösdöt és Érsekcsanádot is tehermentesítő elkerülő út építése, amelynek fő célja, hogy a térségben élők gyorsabban közelíthessék meg az M6-os autópályát.

Több mint ötszáz millió forintból bővül tovább a Szent László ÁMK Baján

2018.11.21

Baja központjában, a Tóth Kálmán, Katona József és Hattyú utca kereszteződésében épülhet fel a Szent László ÁMK új épületszárnya.

A Kecskeméti Művésztelep mestereinek munkáiból nyílik kiállítás a megyeszékhelyen

2018.11.20

A Kecskeméti Művésztelep alapító mesterei és jeles tanítványaik munkáiból mutat be válogatást a kecskeméti Bozsó Gyűjtemény legújabb kiállításán, amely november 22-étől látogatható.

Kis hősöket ünnepeltek a koraszülött "PIC"NIK-en Kecskeméten

2018.11.19

A Koraszülöttek Világnapja alkalmából a kis hősöket ünnepelték Kecskeméten, a Kosárlabda Akadémián. A Koraszülött „PIC”NIK Óriásföldén elnevezésű rendezvényt idén 4. alkalommal rendezték meg. Apukák, anyukák, sok-sok kisgyerek és a kórház dolgozói is lila színbe öltöztek erre a különleges alkalomra; ezzel is azt hirdették, minden koraszülött baba igazi hős.

40 éves a kecskeméti Lánchíd Utcai Óvoda

2018.11.19

A kerek évforduló alkalmából ünnepséget tartottak az intézményben, amelyre a gyerekek és az óvónők is műsorral készültek.

Új környezet várja a bajai kollégistákat

2018.11.18

Megújult a Szent László ÁMK Lánykollégiuma. Az épület teljes körű energetikai felújításon esett át, amelynek eredményeként szebb, otthonosabb és környezetbarátabb épület várja a tanulókat. Az intézmény több mint 30 millió forintból válhatott korszerűbbé.

Megérkezett Baja új versenyzongorája

2018.11.17

A mintegy 15 millió forintos beruházás városi költségvetésből valósult meg, az új hangszert Balázs János Liszt-díjas zongoraművész, Magyarország Érdemes Művésze avatja fel november 23-i koncertjén. 

"Új Karrier Magyarországon” Európai Online Állásbörze

2018.11.16

A hazai karrierlehetőséget keresők számára, a külföldön élő magyar munkavállalók és fiatalok hazavonzására, a magyarországi munkaerőhiány enyhítésére az EURES Nemzeti Koordinációs Iroda szakmai irányítása mellett a megyei kormányhivatalok, így a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály és a megyei járási hivatalok foglalkoztatási osztályai bevonásával 2018. november 20-án 10.00-16.00 óra között ”Új Karrier Magyarországon” Európai Online Állásbörzét szerveznek.

Elkészült a félegyházi sportcsarnok akusztikai korszerűsítése

2018.11.15

A játéktér és az azt határoló falak belső felületére 1000 négyzetméter hangelnyelő burkolat került.

Átadták a piarista kollégium felújított épületét Kecskeméten

2018.11.29

A beruházás során a meglévő falakat, nyílászárókat, lépcsőket a lehető legnagyobb mértékben megtartották és felújították. Az eredetileg csak fiúkollégiumként működő épület a beruházás eredményeként ma már lányokat is fogad. A megújult kollégium 41 fiúnak és 34 lánynak nyújt otthont a tanév során.

Szép karácsonyfa és díszkivilágítás gyönyörködteti a félegyháziakat

2018.11.28

Dús lombozatú, szép karácsonyfát állítottak fel a főtéren november 26-án. A fenyő korábban a Majsai út 2/a. számú ház utcafrontját díszítette.

A kereskedelemben is letette a névjegyét a Merkbau

2018.11.27

Az építőipari gyártók szavazati alapján összesen kilenc vállalat kapott elismerést a hatékony tanácsadói, értékesítési és pénzügyi működésének köszönhetően.

Biztonságosabb úton Katymár és Bácsborsód között is

2018.11.26

Ismét felújított utat adtak át a térségben. Ezúttal a Katymár és Bácsborsód közötti, jelentős forgalmat bonyolító szakasz válhatott gyorsabbá és biztonságosabbá, megközelítőleg 725 millió forintból. Ezzel több mint egy milliárd forint fölé emelkedett az az összeg, amelyből augusztus óta a választókerület úthálózata fejlődhetett.

Balogh Levente tartott előadást a Neumann János Egyetemen

2018.11.24

Új rendezvénysorozat indult útjára szerda este a  Magyar Közgazdasági Társaság Neumann János Egyetem Ifjúsági Szervezete szervezésében. Az MKT NJE és az INPUT Program együttműködésével megvalósuló eseménysorozat a cégvezetéssel, üzletfejlesztéssel, és különböző menedzsment technikákkal kapcsolatos aktuális témákat jár körül.

Negyvenmilliárd forintra pályázhatnak a vállalkozó szellemű fiatalok és álláskeresők

2018.11.23

A 30 év alatti fiatalok és a 30 év feletti álláskeresők pályázhatnak, amivel fejenként 4,5 millió forint támogatást kaphatnak új vállalkozásuk elindításra.

Minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés a Neumann János Egyetem nyílt napja iránt

2018.11.22

2018. november 21-én szerdán tartotta az idei tanév első nyílt napját az Egyetem 4 kara Kecskeméten. A Gazdaság Tudományi Kar, a GAMF Műszaki és Informatika Kar, a Pedagógusképző Kar és a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar is rekord számú látogatót fogadott.  

Három intelligens zebra létesült Kecskeméten

2018.11.21

Három kecskeméti helyszínen létesült intelligens gyalogátkelőhely. Ezzel kapcsolatosan tartott ma sajtótájékoztatót dr. Homoki Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere és Olt Boglárka, a Generali a Biztonságért Alapítvány képviselője.

Mikulás ünnepséggel kedveskedik az apróságoknak Kiskunfélegyháza önkormányzata

2018.11.20

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának szervezésében tarják meg a városi Mikulás-ünnepséget.

Wass Albert kecskeméti emlékművéért gyűjtöttek

2018.11.19

Csütörtök este immár negyedik alkalommal szervezett adománygyűjtő rendezvényt a Hírös Rovókör és a Hírös OlWASSókör. A Piarista gimnázium dísztermében megtartott zenés irodalmi műsor célja ezúttal is Wass Albert szellemiségének ápolása, őrzése volt. Az est résztvevőinek lehetőségük volt arra, hogy anyagilag is támogassák a szervezők távolabbi szándékát, a neves erdélyi magyar író és költő kecskeméti emlékművének felállítását.

Az ország legjobbja a halasi roma felzárkóztatási program

2018.11.18

Országos példa lett több halasi kezdeményezés is, pályázatoknak köszönhetően pedig több program is beindulhatott a városban.

Megújult Mátételke polgármesteri hivatala

2018.11.17

Az épület az 1930-as években épült, s azóta folyamatosan bővítve lett. Mivel az épület nem csak hivatali feladatok ellátására használatos, hanem egyéb szociális intézmények és orvosi rendelő is működik benne, fontos volt a fejlesztése. 

A kiskőrösi Mátyás Pálinkaház Cserszegi fűszeres szőlőpálinkája lett Bács megye Legjobbja

2018.11.16

Az idei keceli Kárpát-medencei Pálinka és Párlatverseny volt a negyedik alkalom, mikor a megye legjobb pálinkáját választotta meg a szakmai zsűri.

A szociális ágazat dolgozóit köszöntötték Kiskunhalason

2018.11.15

Az ünnepségen hárman vehették át a Kiskunhalas Város Szociális Ellátásáért Díjat és átadták a Gép Károlyné emlékére alapított kitüntetést is. 

Évi 10 ezer milliárd forint értéket is termelhet a belföldi autóipar

2018.11.14

Szijjártó Péter szerint az ágazat termelési rekordját az eddig érkezett beruházások mellett az újabb autóipari befektetők érdeklődése valószínűsíti. A magyar gazdaság számára kulcsfontosságú kivitelben és a növekedés fenntartásában továbbra is kulcsszerepet játszanak a belföldön működő autógyárak és autóipari beszállítók - tette hozzá..