2020.09.27, Vasárnap

Megye

Európai hódításra készül a magyar napelemes tetőcserép

2020.02.21

A Generon szélesebb körű terjesztéséhez egy új divíziót hozott létre a Terrán, melynek vezetője forradalmi változást vár a terméktől.

Erdélyi háromkúti gyermekek kollégiumát támogatja a KDNP

2020.02.20

Közösségteremtő céllal ismertette ma délelőtti sajtótájékoztatóján a KDNP Kecskeméti Szervezete a közeljövő programjait, eseményeit.

Jótékony szülinapos adományozott a Bács-Kiskun Megyei Kórház javára

2020.02.19

Kárász Tamás, aki idén a barátoktól gyűjtött összeget, több, mint 1 millió forintot, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Neurológiai - és Stroke Osztályának fejlesztésére ajánlott fel.

Bács-Kiskun megye Afrikában

2020.02.19

A megyei önkormányzat szlogene, a „Bács-Kiskun boldoggá tesz” eljutott a forró kontinensre, Nyugat-Afrikába is – jó ügyet szolgált és valóban örömet okozott.

Új székházba költözött a Bajai Ifjúsági Fórum

2020.02.18

Az ország első és egyetlen, iskolai és munkahelyi zaklatások megelőzését célzó és áldozatsegítő központja mostantól néhány hónapon át a bajai Eötvös József Főiskola B épületében, az úgynevezett E-klubban kapott helyet.

Látogatóban a Neumann János Egyetem a Mercedes-Benz gyárban

2020.02.17

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára nagy hangsúlyt fektet a jövő generációinak gyakorlatorientált képzésére és a legfrissebb szakmai ismereteket továbbadására. Mindezek érdekében a vállalat szoros együttműködést ápol a Neumann János Egyetemmel, melynek képviselői a napokban szakmai látogatást tettek a gyárban.

A Mercedes-Benz munkatársainak segítségével újult meg a Sürgősségi Baleseti Ambulancia váróterme

2020.02.16

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként felelősséget vállal Kecskemét és a régió fejlődéséért.

A magyarok is egyre többet költenek Valentin-napi ajándékokra

2020.02.14

A Valentin-napi költések 17 százalékkal, a készülődés alatti vásárlások összege pedig több mint 30 százalékkal nőtt az elmúlt három évben - közölte a Mastercard egy 53 ország adatait feldolgozó tanulmány alapján. A magyarok is egyre többet költenek kedvesükre Valentin-napon.

Folytatódik a Színháziskola Bács-Kiskun megyében

2020.02.14

A 30 órás ingyenes, akkreditált képzésre nemcsak pedagógusok jelentkezését várják, hanem mindenkit, akihez közel áll a színház és a drámapedagógia.

Ingyenes képzési lehetőségeket kínál a kecskeméti NYITOK eMűhely vállalkozások számára

2020.02.13

A kecskeméti Lordok alatti belső udvarban működő eMűhelyben tartottak ma délelőtt szakmai workshopot vállalkozások, önkormányzatok és nonprofit szervezetek képviselői számára, ahol tartalmas beszámoló hangzott el leginkább a 21. században használt munkaeszközök használatáról.

Harminc kamera védi majd Kiskunfélegyháza megújult közterületeit

2020.02.12

30 térfigyelő kamera vigyázza majd a város megújuló területein a közbiztonságot és a megteremtett értékeket. Ez a tétel is része Kiskunfélegyháza 2020 évi költségvetésének, amit első idei ülésén, február 6-án, csütörtökön fogadott el a képviselő-testület.

Kiderült, ki építi az M44-es Kecskemét közeli szakaszát

2020.02.12

A Közgép kivitelezésében megkezdődhet a Szentkirály és Lakitelek közötti 4,6 kilométeres szakasz megvalósítása, illetve a Szentkirályt elkerülő út munkálatai is.

Évet értékelt Bács-Kiskun megye rendőrfőkapitánya

2020.02.11

Dávid Károly r. dandártábornok, Bács-Kiskun megye rendőrfőkapitánya 2020. február 10-én értékelte a főkapitányság 2019. évben végzett munkáját.

Járdányi100 - Koncertekkel és konferenciával is emlékeznek Járdányi Pál zeneszerzőre

2020.02.10

Koncertekkel, konferenciával, tárlatokkal és kötetekkel is emlékeznek idén Járdányi Pál zeneszerzőre, népzenekutatóra születésének 100. évfordulója alkalmából a Járdányi100 programsorozatban.

Hangolódhatunk a tavaszra, virágoznak a tarka sáfrányok a Kiskunságban

2020.02.08

A sáfrányok – vagy ahogy talán még többen ismerik: krókuszok – igen gyakoriak a kertekben és nőnap táján a boltok polcain. Azt talán már kevesebben tudják, hogy több fajuk a természetben is előfordul hazánkban. A Duna-Tisza közén a tarka sáfrány (Crocus reticulatus) él. A Kiskunság déli részén már virágzásnak indultak az állományai.

Első helyezett lett a kecskeméti Mercedes-Benz gyár a Daimler nemzetközi környezetvédelmi pályázatán

2020.02.20

20 éves az Environmental Leadership Award: a kiemelkedő vállalati környezetvédelmi projektek és kezdeményezőik ismét a figyelem középpontjába kerültek. A Mercedes-Benz magyar gyárát Stuttgartban, február 13-án tüntették ki a Daimler Environmental Leadership Award (ELA) nyerteseként.

Az intenzív kertészeti termelés teheti az ágazatot versenyképesebbé

2020.02.20

Kecskeméten a Malagrow Gazdasági Konferencián olasz, lengyel és szlovákiai előadók beszéltek a modern eljárások és a korszerű termelés előnyeiről.

Csökkent az ásványvizes piac, de a Magyarvíz növekedni tudott

2020.02.19

A Mizse – a család vize – továbbra is a vállalat legkedveltebb terméke, 115 millió darab fogyott belőle, a vállalat további márkatermékei a Primavera és a Zafír.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház az ország hatodik nemzeti színháza

2020.02.18

Nemzeti minősítéssel tüntette ki a kecskeméti Katona József Színházat 2020. január 1-jétől Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere. Az intézmény új nevéről Kecskemét városának önkormányzata döntött 2020. február 13-án, melynek értelmében Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházként működik tovább a teátrum.

Tavasszal kaphat építési engedélyt a bajai honvédelmi sportközpont

2020.02.18

Az átdolgozott Nemzeti alaptantervben már hangsúlyosabban jelenik meg a hazafias nevelés, amely a hazához való kötödést erősíti.

Még egy hónapig akár SMS-ben is kérhető a postázás

2020.02.17

 Akinek még nincs ügyfélkapuja, és nem is szeretne a digitalizáció útjára lépni és ügyfélkaput nyitni, az idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tennie, mint az adóazonosító jelét és a születési dátumát tartalmazó kérelmet SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz március 16-áig.

Gyarapodott a hazai túzokállomány

2020.02.15

Sikeresek a túzokvédelmi programok, a Kárpát-medencei és azon belül a magyarországi állomány is növekedett. A szakemberek idén is felmérték a fokozottan védett madárfaj létszámát, hogy pontos képet kapjanak a populációról. A túzokszinkronok adatai az elmúlt években körülbelül 10 százalékos gyarapodást mutatnak a Kárpát-medencében.

Kajszi konferenciát rendeznek Kecskeméten

2020.02.14

Kecskeméten hagyományai vannak a kajszi barack termesztésének, az egyik legsikeresebb fajtát Magyar, avagy Kecskeméti néven ismerik az emberek. A gyümölcs szerepel Kecskemét Város és Bács-kiskun Megye értéktárban is, a kecskeméti barackpálinka hungarikum lett.

Az EKÁER-bejelentéseket ellenőrzi a NAV Bács-Kiskunban

2020.02.13

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 17. és 21. között a megye közútjain ellenőrzik az EKÁER-bejelentések meglétét és szabályszerűségét, ezen belül 19-én a 44-es számú főút megyei szakaszán végeznek EKÁER-ellenőrzéseket.

Megújul Habsburg Frigyes millenniumi pavilonja a Gemencben

2020.02.13

Az impozáns, vörös fenyőből készült, vadászkastélyt mintázó épület stílusa ötvözi a német, svájci alpesi faházak és a magyar népi építészet egyes elemeit.

Elindult a Magyar Közút álomút rajzpályázatának közönségszavazása

2020.02.12

Az elmúlt években számos gyerek nyertes rajza díszítette már az utakat pásztázó útellenőri autók oldalát és rengeteg díjazott osztály szerzett felejthetetlen élményt a társaság interaktív kiskőrösi Úttörténeti Múzeumában.

Kedvezményes nyelvtanfolyamok a TIT és PTE közös szervezésében

2020.02.11

A középfokú nyelvvizsgára felkészítő, 50 órás tanfolyamokra bárki jelentkezhet.

Technikai fejlesztés Kerekegyházán a tűzoltóknál

2020.02.10

Kerekegyházi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokságon ünnepélyes keretek között állt szolgálatba a 6 fő, 4000 liter víz és számos szakfelszerelés szállítására alkalmas Renault Saurus gépjárműfecskendő, amely egy huszonöt éve szolgáló, sokat próbált „kollégája” helyét vette át.

Újabb 30 kilométeres négysávos szakasszal bővült az M4-es

2020.02.09

A Duna Aszfalt és az EuroAszfalt által kivitelezett ütemnek köszönhetően immár 60 kilométernyi egybefüggő szakasza van a gyorsforgalmi útnak.

Elérte az influenzajárvány Bács-Kiskun megyét

2020.02.07

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint január 27. és február 2. között 1665 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.