2019.09.20, Péntek

Megye

Kecskemét polgármesterasszonya is ott van a legbefolyásosabb nők között

2019.04.04

A magyar Forbes ötödik alkalommal készítette el A legbefolyásosabb magyar nők listáját.

Újraéled a bajai Vasas pálya

2019.04.04

Előreláthatólag kora nyáron megkezdődnek a munkálatok, és a tervek szerint jövő tavasszal birtokba vehetik a város lakói az új létesítményt.

Gemenci faóriásokhoz indul túra a hétvégén

2019.04.03

A kirándulás szombaton délelőtt fél tizenegykor indul a Gemenz Zrt. keselyűsi fogadó épületétől, ahonnan a résztvevők erdei vasúttal utaznak a gemenci Duna-parthoz. A túra útvonala innen a kijelölt ösvényeket elkerülve az "igazi" Gemencként ismert, alsó-gemenci erdőben folytatódik mintegy 12 kilométeren át.

5 éves csúcson a cégalapítás 2019 első negyedévében

2019.04.03

Több mint 7600 új cég indult Magyarországon az első negyedévben, hasonló értékeket 2014 eleje óta nem láthattunk a hazai gazdaságban.

Így szépül meg Kiskunfélegyháza - fotókkal

2019.04.02

A városban egyre nagyobb területen folynak a Zöld város program kivitelezési munkái.

Gere Attila újra Kecskeméten

2019.04.01

Öt év után ismét a kecskeméti Grande borestek sorozat vendége volt pénteken Gere Attila villányi borász, akitől ez alkalommal nem csak a borairól, hanem a borászatának a történetéről is hallhattak a a vendégek.

Munkahelyteremtő támogatással kapcsolatos fórumsorozat indul

2019.03.30

A pályázat célja a kkv-szektor fejlesztésén túl a helyi gazdaságok megerősítése, a területi különbségek csökkentése és a hátrányos térségek felzárkóztatása. A központi program segítségével a kkv-k többek között új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, de a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják.

Kósa Ferenc filmrendező emlékére hirdetik meg a XIX. Lakiteleki Filmszemlét

2019.03.29

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. és a Dunaversitas Egyesület november 27. és 29. között rendezi meg a XIX. Lakiteleki Filmszemlét.     

Megújulhatott Tázlár egészségháza

2019.03.28

A Dobó utca 3. szám alatti épület Tázlár felnőtt és gyermek (vegyes) háziorvosi, fogorvosi és védőnői szolgálatának ad otthont. A helyi lakosságon kívül a környező településekről (többnyire Soltvadkertről, Bócsáról, Kiskunhalasról és Pirtóról) érkező betegeket is ellátják itt. A projekt keretében 2 rendelő, 1 védőnői tanácsadó és kapcsolódó helyiségei újultak meg és új vizsgálati eszközökkel gazdagodtak.

Kiskunhalasra is ellátogat idén az országjáró gasztro-konvoj

2019.03.27

A minőségi street foodokat 15 városba viszik el a food truckok tavasztól késő őszig. A hagyományos roadshow április végén Egerben indul, ezután májustól többek között Kiskunhalasra, Zalaegerszegre és Veszprémbe látogatnak a kocsik. A közel 200 autót számláló Street Food Egyesület célja, hogy az ország minden szegletében megteremtse az igényt a minőségi gyorsételekre.

Mobil jégcsarnok próbaüzeme kezdődött a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban

2019.03.27

A 40X20 méteres mobil jégcsarnok szeptemberben nyitja majd meg hivatalosan kapuit. A jégfelületet elsősorban a sportolók vehetik igénybe, de a szabadon hagyott időben a város lakói előtt is nyitva áll majd.

Nyílt nap a kecskeméti Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztályon

2019.03.26

A rendezvénnyel feltett szándéka az Intézménynek, hogy e téma iránt érdeklődők számára érthető, világos, élményekben gazdag, maradandó információt adjanak az aneszteziológia és az intenzív terápia szakterületéről.

Bronzkori, szarmata, Árpád- és török kori leleteket is találtak a régészek Bácsbokod határában

2019.03.26

A feltárt régészeti objektumok a restaurálást követően - amit a kecskeméti múzeumban végeznek el - a bajai Türr István Múzeumba kerülnek.

Bács-Kiskun megye egyik legnagyobb rendezvénye zajlott a hétvégén Kiskőrösön

2019.03.25

120 termelő több mint 4 ezer termékét vonultatta fel a X. Duna-Tisza közi agrárexpo és gasztronómiai fesztiválon szombaton Kiskőrösön.

Kapacitásbővítő beruházás a soltvadkerti Phoenix-Drink Kft.-nél

2019.03.25

A várhatóan október végéig tartó beruházás során két ásványvíz-gyártó csarnokot: egy csomagoló és osztályozó, valamint egy előkészítő és töltőcsarnokot építenek meg. Ezzel egyidejűleg az épületeket teljes gyártósorral is felszerelik, köztük: töltőgépsorral, valamint palackozó és zsugorfóliázó gépekkel.     

Két helybeli cég újíthatja fel a Kecskeméti Városházát

2019.04.04

A Kecskeméti Városháza műemléki felújítására kiírt nyílt közbeszerzést két helybeli cég, a Horváth Építőmester Építőipari Zrt. és a Portula Építőipari Kft. nyerte, nettó 3 milliárd 415 millió forinttal.

Befejeződtek a kecskeméti egészségügyi intézmények fejlesztései

2019.04.04

A projekt 11 megvalósítási helyszíne Kecskeméten a következők voltak: Batthyány u. 16., 20., 22., Czollner tér 7., Kada E. u. 4/a., Nyíri út 61. (2 telephely), 63.(2 telephely), Széchenyi sétány 6.,Piaristák tere 7.

A Kiskunmajsai Járásban a kormányablak busz

2019.04.03

A Kormányablak busz ismét a Kiskunmajsai Járásban teljesít szolgálatot 2019.04. 01. és 04.05. között.

Két tucat facsemetével gazdagodott Baja egy világméretű projekt részeként

2019.04.02

Olyan helyet kerestek, ahol a fák egy csoportot alkothatnak, így esett a választás az MNÁMK előtti sétányra, ahol egész fasort képeztek a csemetékből.

Jótékonysági koncertet tartanak a Bács-Kiskun Megyei Kórház támogatására

2019.04.01

A koncertet az intézmény pszichiátriai osztályának javára tartják meg.

Hollandiából érkeznek Félegyháza új fái

2019.03.31

Októberre befejeződik Félegyházán a Zöld város projekt. A mintegy 2 milliárd forintos beruházással összefüggő munkálatok évekkel ezelőtt a tervezéssel kezdődtek, az utolsó mozzanat pedig a fatelepítés lesz. Ahogy mondani szokás, az i-re a pontot a Hollandiából érkező, hatalmas, akár három-négy emeletes előnevelt fák beültetése teszi majd fel.

Jól halad Kecskemét mellett az 54-es négysávúsítása

2019.03.29

A város déli elkerülőjeként is működő pálya fejlesztésén a Duna Aszfalt dolgozik.

Harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Dunai Nyári Tábor elektronikus fesztiválja

2019.03.29

Folytatódik a buli a Duna és a természet ölelésében, újabb előadókkal bővül a fesztivál zenekínálata és idén két meglepetéssel is készül a Flipside szervező brigádja. Idén újabb vizekre evez a fesztivál az irányzatokat tekintve és az egyik napot csak a psytrance stílus négynegyedes ritmusai kísérik majd végig. 

Védett természetvédelmi terület lett a Madarasi Marhajárás

2019.03.28

Hivatalosan is felavatták és kihelyezték a hatósági táblát a Madarasi Marhajárás természetvédelmi területre 2019. március 27-én, amely a közelmúltban került természetvédelmi oltalom alá.

Nemes programhoz csatlakoztak a kecskeméti kosarasok

2019.03.27

Két nappal az Autizmus Világnapja előtt, a március 31-én rendezendő KTE-Duna Aszfalt-Paks bajnoki mérkőzésen a csapat tagjai egyedi, erre az alkalomra készített bemelegítő pólót használnak majd, felhívva ezzel a figyelmet az Autizmussal élőkre.

Az idei kecskeméti Palacsinta Fesztivál az 50's, 60's évek jegyében zajlik

2019.03.27

Április 12 és 14 között kerül megrendezésre Kecskemét főterén a 3. Palacsinta Fesztivál, ahol sok sok ezer palacsinta különlegesség, palacsintaevő versenyek, palacsintasütő verseny, vidámság, minőségi kézműves vásár, amerikai autós találkozó és kiállítás, muzsika, étel, ital, rockabilly és rock'n roll várja a családokat.

Újra életbe lép a tűzgyújtási tilalom a keleti országrészben

2019.03.26

A korlátozás Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érinti.

Bővítik az M0-s autóút és az M5-ös autópálya közös csomópontját

2019.03.26

Növelik az M0-s autóút és az M5-ös autópálya közös csomópontjának kapacitását. Emiatt keddtől vasárnapig lezárásra, torlódásra kell készülni a térségben.

Az időben felfedezett tumor jó eséllyel gyógyítható

2019.03.25

Bács-Kiskun megyében három akkreditált emlőszűrő központ működik: Kecskeméten, Baján és Kiskunhalason. Mindenki a lakóhelye szerint illetékes központban tud vizsgálatra bejelentkezni. A rosszindulatú emlőtumor időben felfedezve, korszerű kezelésekkel, nagy eséllyel gyógyítható. Rendszeres szűrővizsgálattal – országosan- az emlőrák okozta halálozás 35-40%-os csökkenése érhető el.

Már várják a jelentkezéseket a KecskemétRocks-ra

2019.03.25

A rendezvényre komplett zenekarok, kórusok is nevezhetnek, de olyan zenészek is tagjai lehetnek Magyarország óriászenekarának, akik eddig csak otthon zenéltek. A www.cityrocks.hu oldalon a hangszer megjelölése mellett egy, a jelentkezőknek magukról készült kisvideót kell elküldeni a szervezőknek.