2020.02.27, Csütörtök

Megye

Felújították Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat

2019.09.16

A beruházás során teljes homlokzat szigetelés, nyílászáró cserék, és egyéb energiahatékonysági korszerűsítési munkálatok valósultak meg.

Az idei, XXX. Kalocsai Paprikafesztivál programhelyszíne idén is az Érsekkert volt

2019.09.16

Három színpadon zajlottak a programok péntek délutántól szombaton éjszakáig, valamint az Érsekkerthez vezető sétányon-parkolóban, valamint a park árnyas fái alatt rotyogtak a bográcsokban a finom paprikás ételek.

Megújul a félegyházi Petőfi lakótelep közösségi tere

2019.09.15

A nyári szünet utolsó napján megkezdődtek a Petőfi lakótelepen a Darvas téri szabadidőpark építési munkálatai.

Bács-Kiskun megye az Országos Vállalkozói Mentorprogram szülőhazája

2019.09.14

A már zajló Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében megjelentek a Bács-Kiskun megyei, beszállítói és külpiaci területen mentorálandó kis- és középvállalkozások kiválasztására vonatkozó pályázati felhívások.

Péntektől látogatható Lesznai Anna és Zoób Kati közös tárlata Kecskeméten

2019.09.13

Péntektől látogatható a Lesznai Anna életművéből és Zoób Kati divattervező száz évvel későbbi, az egykori író, költő és iparművész által is inspirált kollekciójából nyíló tárlat a kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén.

Mobilizált ügyfélszolgálat járt a kecskeméti nagyvállalatoknál

2019.09.12

A kormányablak busz Kecskeméten teljesített szolgálatot 2019. szeptember 2–6 között, ahol a helyi nagyvállalatokat kereste fel, így a Kühne&Nagel Kft.-t, a CabTec Kft.-t, a Phoenix-Mecano Kecskemét Kft.-t, a Fornetti Kft. kecskeméti telephelyét, az SMP Hungary Kft.-t és a KÉSZ Kft.-t.

Díjjal ismerték el a Barack Thermal Resort tevékenységét

2019.09.11

A megye turizmusfejlesztésében betöltött kiemelkedő szerepének elismeréseként a napokban Bács-Kiskun Megye Turizmusáért Díjat kapott a tiszakécskei Barack Thermal Resortot üzemeltető Tiszaparti Termálfürdő Kemping és Étterem Kft.

Kerek egy világ lett

2019.09.10

Több mint tíz éves álom egyik utolsó darabja került a helyére Kerekegyházán, mikor átadták az óvoda legújabb szárnyát. Két különálló intézmény épületet foglal magába mától a korszerű létesítmény, amely igazodik a fejlődő Kerekegyháza igényeihez.

Helyére került a bajai piac alapköve

2019.09.09

Szeptember 6-án, pénteken megkezdődött az új csarnok építése.

Szüreti felvonulás és mulatság volt Foktőn

2019.09.09

A régi hagyomány felelevenítése tavaly kezdődött a faluban, helyi civilek szervezésében.

Érseki áldással adták át a Constantinum Intézmény új általános iskoláját

2019.09.08

Megkezdődött a tanítás Kiskunfélegyháza új iskolaépületében is, a Constantinum Intézmény Móra Ferenc Általános Iskolájában. A létesítményt dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek áldotta meg, majd szentmisét celebrált az intézmény sportcsarnokában.

Használatbavételi engedélyt kapott a Kecskeméti Egyetem Campus Oktatási épülete

2019.09.06

A CAMPUS Oktatási épületében a terveknek megfelelően elindulhat a bútorok és mobilia elemek telepítése, beszerelése, az esetleges hibajavítások elvégzése.

Kórházi osztályok felújításában és orvosi eszközök beszerzésében segített a Poli-Farbe

2019.09.06

A bócsai Poli-Farbe Vegyipari Kft. idén tavasszal meghirdetett „Színnel-lélekkel” elnevezésű pályázatának köszönhetően 9 magyarországi kórház 25 osztályát festhetik szépre és tisztára az ősz folyamán, valamint 15 korszerű gyógyászati berendezést szerezhetnek be a nyertes egészségügyi intézmények.

Kecskemét társulata is fellép a Vidéki Színházak Fesztiválján

2019.09.04

Hétfőn kezdődött el a Vidéki Színházak Fesztiválja a budapesti Thália Színházban, ahol hét nap alatt kilenc előadást láthat a közönség.

Ezt a műsort láthatjuk ebben az évadban a kecskeméti bábszínházban

2019.09.04

Öt új bemutatóval, valamint kínai és erdélyi vendégszerepléssel készülnek; előtérbe kerül a vizualitás és a bábeszközök.

Megkezdődött Lakitelken a Bocskai utca aszfaltozási munkálatainak előkészítése

2019.09.16

Ez már a hatodik utca lesz a városban, mely aszfaltos burkolatot fog kapni.

Új szakokkal és táborral indult a tanév a Mercedes-Benz képzési központjában

2019.09.16

Az idei tanévben 264 tanuló és 89 hallgató kezdte meg a tanévet.

Ismét mocskos választási kampányra számít a bajai polgármester

2019.09.15

A 2019. augusztustól bajai kezelésbe került Veránka szigetet bejárva futottunk bele pénteken délután Fercsák Róbertbe, Baja polgármesterébe, akinek a vállalkozása kapcsán ismét az országos kampány kereszttüzébe került a bajai választás!

Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át Kecskeméten

2019.09.13

Új, Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át csütörtökön a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.

Kormányzati támogatással újabb zsidó hittankönyv jelenik meg

2019.09.12

A magyar kormány továbbra is támogatja a zsidó hittankönyvek megjelenését, ezért az általános iskola negyedik osztályosai számára készülő kiadványhoz hatmillió forinttal járul hozzá.

Step by Step - Jó erőben a Bács-Kiskun megyei tűzoltók!

2019.09.11

A Megyei Lépcsőfutó Bajnokságot szeptember 11-én rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kecskeméten, a Malom Központban.

Speciális orvosi eszközzel gazdagodott Tiszakécske a Duna Bonum Alapítvány támogatásával

2019.09.10

A Duna Bonum Alapítvány által adományozott eszköz lehetőséget kínál a szívműködés, a keringés, a légzés és az anyagcsere egyidejű vizsgálatára.

Átvette kinevezését Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora

2019.09.10

2019. szeptember 4-én Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában ünnepélyes keretek között átvette a 2019. augusztus 1. és 2023. július 31. közötti időszakra szóló rektori megbízását Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

A világ legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán mutatkozik be az ország

2019.09.09

Az expón olyan kiemelkedő beruházásokkal mutatkozik be az ország, mint például a kecskeméti Campus.

Mesés környezet várja a bajai bölcsiseket

2019.09.09

A Kodály utcai intézményben az egész nyáron át tartó felújítási munkálatok után szeptember 2-án megkezdődött a munka, a végeredmény pedig mindenki tetszését elnyerte.

Ezüstérmes lett a kiskunmajsai fürdő

2019.09.07

Ezen a nyáron már ötödik alkalommal választotta meg az ország a kedvenc fürdőit. Az Év Fürdője közönségszavazáson idén is három kategóriában kerestek győztest. A Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő második lett Az Év Regionális Fürdője kategóriában, de egy másik Bács-Kiskun megyei fürdő is szépen szerepelt.

A Civil Korzó keretében várja az érdeklődőket az Ölelő Kéz Alapítvány

2019.09.06

A Városi Civil Kerekasztal szervezésében kerül sor ma délután az évente hagyományos Civil Korzóra, melyen az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány munkatársai egészségügyi szűrővizsgálatokat is végeznek.

Vegán borokkal lépett piacra a Gedeon Birtok Borászat

2019.09.05

A Gedeon borok a 2018-as évjárattól az Európai Vegetáriánus védjeggyel ellátva kerülnek forgalomba. Ezzel elsők között próbálják betölteni itthon azt a rést, amit a vegánság megjelenése teremtett.

Art noveau művész alkotásaiból nyílik kiállítás Kecskeméten

2019.09.04

Csütörtöktől látogatható a szecesszió emblematikus művésze, a cseh Alfons Mucha műveiből rendezett tárlat a kecskeméti Bozsó Gyűjteményben.

Iskola- és óvodakezdéshez nyújt segítséget a foktői növényolajgyár

2019.09.03

Több mint 140 óvodás és iskolás számára adott ma át évindító eszközcsomagot a foktői régió hat intézményében a Pannon növényolajgyár nevében Takács István gyárigazgató. A társaság mára hagyománnyá vált helyi jótékonysági megmozdulása keretében évente 3-3 óvoda és általános iskola gyermekei jutnak olyan alapvető eszközökhöz, amelyeket a szülők nem vagy nehezen tudtak volna megvásárolni.