2020.10.26, Hétfő

Megye

Új idősek otthonát alakított ki a HÉP Kecskeméten

2020.04.24

A projekt keretében 13 darab két fős hálószobát, közösségi helyiségeket, valamint látogató- és foglalkoztatószobát is létrehoz a Horváth Építőmester Kft.

Kedden újraindul a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban

2020.04.23

A Mecedes-Benz kecskeméti gyárban április 28-tól fokozatosan újraindul a termelés, először egy műszakban folyik majd a munka. A gyártás újraindításánál szigorú, minden munkatársra érvényes higiéniai és egészségvédelmi intézkedéseket vezetnek be, a munkatársak védelme és a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében.

A magyar építőipar teljesítményét is dicséri a kiskunhalasi mobilkórház

2020.04.22

A 150 beteg fogadására alkalmas kórház a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason helyezkedik el.

Újabb vállalatokhoz érkeznek honvédelmi irányító törzsek

2020.04.20

A létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport döntése nyomán következő, újonnan bevont cégek az élelmiszer, valamint a gyógyszeripar maghatározó szereplői. A listán szerepel a Kecskeméti Konzervgyártó és Kereskedelmi Kft. is.

Madarász Dóra bízik az asztalitenisz Eb és vb szeptemberi megrendezésében

2020.04.18

Madarász több mint egy hónapja szüleivel együtt a kecskeméti otthonukban tartózkodik, ahol az erőnléti edzések mellett sportágspecifikusan a garázsban tud készülni, amelyből kisebb pingpongtermet alakítottak ki, így ott egy adogatógép segítségével gyakorolhat.

A látogatási szabályok betartásának fontosságára hívja fel a figyelmet a nemzetipark-igazgatóság

2020.04.17

A hétvégén ismét jó idő lesz, várhatóan sokan fognak szabadidős tevékenységet keresni a természetben.

Folyékony fertőtlenítőszert gyárt a Graboplast

2020.04.16

A tervek szerint napi 50-80 ezer darab, különböző kiszerelésű, gél formátumú terméket hoznak forgalomba.

Javában zajlik a Baja-Bezdáni-csatorna felújítása

2020.04.15

A magyar fejlesztések közül megkezdődött a csatorna kritikus szakaszainak kotrása Bátmonostor és Nagybaracska térségében. A felújítás fontos eleme az uszadék kiszedő helyek létesítése Hercegszántón, Nagybaracskán és Bátmonostoron, ez is folyamatban van, az önkormányzatokkal egyeztetve zajlik a kivitelezés.

Jelentős fejlesztést kap az 51-es és 55-ös számú főút

2020.04.14

A két útszakaszon összesen közel 35 kilométernyi burkolatot erősítenek meg, valamint párhuzamos kerékpárutakat is kiépítenek.

Elindult a Palackposta 2020 borpromóciós kampány

2020.04.11

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és az Agrármarketing Centrum (AMC) közös borpromóciós kampánya, amely az online termelői borrendelést népszerűsíti a fogyasztók felé.

Munkaszüneti napokon sincs kamionstop

2020.04.09

A koronavírus-járvány kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet miatt, a folyamatos áruellátás érdekében a nehéz tehergépkocsik visszavonásig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon. A kamionstop az ünnepek körüli munkaszüneti napokon, így húsvétkor sem lesz érvényben.

Turisztikai korlátozások országszerte

2020.04.09

Kecskeméten átmenetileg lezárják a Benkó Zoltán Szabadidőközpontot, az arborétumot és a Szent Hubertus Parkerdőt, közismert nevén a Nyíri erdőt - erről a helyi operatív törzs döntött szerdán. A szervezet tagjai abban állapodtak meg, hogy felkérik a Hírös Sport Kft. ügyvezetőjét és a KEFAG Zrt. vezérigazgatóját, hogy a közkedvelt kirándulóhelyek április 10-étől ne legyenek látogathatók. A csoportosulások megakadályozása érdekében felkérik a városrendészet és a városban működő polgárőr-egyesületek vezetőit, hogy fordítsanak fokozott figyelmet a játszóterekre, a parkokra, a lakótelepek környékére, a Csalánosi Parkerdőre és Csalánosi Erdőre.

A kijárási korlátozások betartását kérik a vidéki önkormányzatok is

2020.04.08

Kecskeméten megkezdődött a fogyatékossággal élők közül a nappali ellátást igénylők körének, állapotának és infokommunikációs eszközeinek felmérése. Az idősek ellátása érdekében létrehozott Gondoskodó Szolgálat feladatait ugyanis bővítik a fogyatékossággal élők által igényelhető szolgáltatásokkal.

Megszületett a Kecskeméti Katona József Múzeum új imázsfilmje

2020.04.07

A lendületes, magával ragadó, 3 perces filmbe az alkotók igyekeztek belesűríteni mindazt, kik és mik: milyen sokrétű munkát végeznek a kulisszák mögött, milyen ars poetica hatja át a mindennapjaikat és ad lendületet számukra.

Nem szűnik meg a Neumann János Egyetem

2020.04.06

Az ősszel még a szegedi felsőoktatásba történő teljes beolvadás várt volna az intézményre, ami a Neumann János Egyetem megszűnését jelentette volna. Ezt sikerült megakadályozni a tárgyalásoknak köszönhetően.

Az elkövetkező hetekben 11 megyében hangzik fel a muzsika a köztereken

2020.04.23

A közönség az ablakokból, erkélyekről, lakásokból, balkonokról, a házak kertjeiből hallgathatja majd a koncerteket, mivel olyan köztereken csendülnek fel, amelyek környezetéből jól látható és hallható lesz a produkció.

Digitális térbe költözött a KÉSZ Csoport duális képzése

2020.04.23

A programban öt szakmát érintően tértek át az online oktatásra, amely során a diákok videokonferencián és gyakorlati feladatok útján sajátíthatják el az ismereteket.

Újabb két pályázati lehetőséggel bővül a Magyar falu program

2020.04.21

Az önkormányzat tulajdonában lévő játszóterek felújítását, építését, valamint az óvodai játszóudvar és kültéri játékok, eszközök vásárlását célozza az "Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése" alprogram.

Buborékágyat mutattak be Kiskunhalason

2020.04.19

Szakápolók bemutatják a buborékágy használatát Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban.

Szíjj László magánalapítványa minden tiszakécskei lakos számára biztosít egy orvosi minősítésű maszkot

2020.04.17

A Duna Aszfalt Kft., két darab GE Carescape R860 magas tudású intenzívosztályos lélegeztetőgép megrendeléséhez segítette a Bács-Kiskun Megyei Kórházat.

Két Bács-Kiskun megyei baromfitelepen rendelt el forgalmi korlátozást a Nébih

2020.04.16

Az állatok a madárinfluenza miatt elrendelt zártan tartás ellenére az ellenőrzés időpontjában a szabadban tartózkodtak és kifutójukban nem volt madárháló felszerelve. Utóbbi azért lenne fontos, mert az védené az állományt a vadmadarakkal való közvetett vagy közvetlen érintkezéstől.

Ivkovics Sztojan bizonytalan a kaposvári folytatást illetően

2020.04.15

Itt előbb a klub szakmai igazgatójaként, majd vezetőedzőként tevékenykedett a szezonban.

20 kilométeren kezdődött meg a 44-es főút felújítása

2020.04.15

A Közgép munkájával a burkolatmegerősítésen túl két új csomópont is épül.

Útjavítások indultak Kecskemét belvárosában

2020.04.14

A Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. és a Bácsvíz Zrt. április 14-én kezdi meg a Gáspár András körúton a csatornaakna-fedlapok és az útburkolat javítását, a belső forgalmi sávban.

Kiskőrösön a Wattay a 3D-s nyomtatást állította a védekezés szolgálatába

2020.04.10

Több 3D nyomtató hadrendbe állításával eddig 30 darab arcvédő maszk kerete készült el.

Vért adtak a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkatársai

2020.04.09

Április 6-án szervezték meg a kormányhivatal tisztviselői részére a tavaszi véradást.  

Húsvéti kút Halason

2020.04.08

A településen negyedszer van húsvéti kút. Virágokkal, szalagokkal és díszes tojásokkal tették feltűnővé a helyet.

Gereben Lívia májusban már a kispadra is leült volna

2020.04.07

A 20 éves bedobó tavaly kemoterápiás kezeléseket kapott, majd októberben csontvelő-transzplantáción esett át. Azóta családi környezetben, Kecskeméten gyógyult, ahol az utóbbi időszakban fokozatosan elkezdhette az edzéseket is.

Példaértékű nemzetiségi oktatásfejlesztések Hartán

2020.04.06

Harta nagyközségben, de a környező településen élők körében is komoly presztizse van a német nemzetiségi nyelvet oktató, kétnyelvű Ráday Pál Általános Iskolának, amelynek a zeneiskolával, az óvodával és a bölcsődével együtt immár 2015 óta a Német Nemzetiségi Önkormányzat a fenntartója.

Példás összefogásról tettek bizonyságot az építőipari cégek

2020.04.06

A Stravia Kft. kivitelezéséhez a Colas Út Zrt. mellett, a Gánt Kő Kft., a Bácska-Logistik Kft., a Tro-Passage Kft., valamint az RBM Kft. is hozzájárult.