2020.09.30, Szerda

Megye

Koronavírus: A védekezés új szakasza kezdődik mától

2020.05.04

A Magyar Közlönyben megjelent intézkedések szerint Pest megye és a főváros kivételével hétfőtől megszűnik a kijárási korlátozás.

Mától újra kinyit a Kecskeméti Vadaskert

2020.05.04

A családok megnézhetik a közelmúltban született kisállatokat: a muflonbárányt, a kis kecskéket és a kengurukölyköket.

Egy héttel csúszik a Kurultáj

2020.05.02

A jelenlegi helyzetre való tekintettel a Kurultáj-Magyar Törzsi Gyűlést idén augusztus 21-e és 23-a között rendezik meg, Bugacon.

Online is látható a jubileumi Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé anyaga

2020.04.30

A Szent vendégség (Eucharisztia/Úrvacsora) témában megrendezett X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé a kecskeméti múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén még március 14-én nyílt meg, de a járvánnyal kapcsolatos rendelkezések miatt a tárlat csak két napig volt látogatható.

A Flisom napelem-paneleket előállító gyárat épít Kecskeméten

2020.04.29

A fejlesztés első körben 140 új munkahelyet teremt, a svájci cégvezetés azonban három év alatt a kapacitások megháromszorozását tervezi.

Karanténgyűjtést indított a bajai Türr István Múzeum

2020.04.29

A bajai Türr István Múzeum szeretné összegyűjteni és megőrizni az utókornak a március 11-étől érvényben lévő veszélyhelyzethez kapcsolódó dokumentumokat, fényképeket, személyes történeteket, a karanténvilág sajátosságait, különleges életképeit, később, a veszélyhelyzet megszűnését követően pedig annak tárgyi emlékeit is.

Kerékpárutat kap Baja az 51-es főút mentén

2020.04.28

A település északi városrészét fejlesztő beruházást a Soltút és az Alisca Bau kivitelezi.

Wittmann Krisztián: idén korábban jött a nyár

2020.04.27

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény következtében korábban érkezett a nyár Wittmann Krisztián, a Kecskemét kosárlabdacsapatának kapitánya szerint.

Aláírták a szerződést: megkezdődik a Budapest-Belgrád vasútvonal építkezése

2020.04.26

A 152 kilométeres magyar pályaszakasz kivitelezése elrajtol.

Magyar-szerb határátkelőket nyitottak meg az ingázók és a földművesek előtt

2020.04.24

Megnyitották a röszkei, a tompai és a hercegszántói határátkelőt a magyar-szerb határ mentén élők előtt csütörtökön, ezzel is segítve azt, hogy az ingázók ne szenvedjenek túl nagy gazdasági károkat az új típusú koronavírus-járvány következményei miatt.

Új idősek otthonát alakított ki a HÉP Kecskeméten

2020.04.24

A projekt keretében 13 darab két fős hálószobát, közösségi helyiségeket, valamint látogató- és foglalkoztatószobát is létrehoz a Horváth Építőmester Kft.

Kedden újraindul a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban

2020.04.23

A Mecedes-Benz kecskeméti gyárban április 28-tól fokozatosan újraindul a termelés, először egy műszakban folyik majd a munka. A gyártás újraindításánál szigorú, minden munkatársra érvényes higiéniai és egészségvédelmi intézkedéseket vezetnek be, a munkatársak védelme és a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében.

A magyar építőipar teljesítményét is dicséri a kiskunhalasi mobilkórház

2020.04.22

A 150 beteg fogadására alkalmas kórház a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason helyezkedik el.

Újabb vállalatokhoz érkeznek honvédelmi irányító törzsek

2020.04.20

A létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport döntése nyomán következő, újonnan bevont cégek az élelmiszer, valamint a gyógyszeripar maghatározó szereplői. A listán szerepel a Kecskeméti Konzervgyártó és Kereskedelmi Kft. is.

Madarász Dóra bízik az asztalitenisz Eb és vb szeptemberi megrendezésében

2020.04.18

Madarász több mint egy hónapja szüleivel együtt a kecskeméti otthonukban tartózkodik, ahol az erőnléti edzések mellett sportágspecifikusan a garázsban tud készülni, amelyből kisebb pingpongtermet alakítottak ki, így ott egy adogatógép segítségével gyakorolhat.

Új autóbuszok állnak forgalomba Kecskeméten

2020.05.04

A debreceni gyárból első ütemben az új géppark első hét autóbusza gurult be a déli iparterületen található, tavaly nyáron átadott korszerű kecskeméti telephelyre.

Húszmillió forint értékű adományt kézbesít a máltai szeretetszolgálat

2020.05.03

Az első csomagok házhozszállításában Kecskeméten a köztársasági elnök felesége is részt vett.

Bács-Kiskun és Csongrád megyében már 226 állattartó telepen mutatták ki a madárinfluenzát

2020.04.30

Bács-Kiskun megyében a vírus terjedésének megakadályozása érdekében csökkenteni kellett az állománysűrűséget. Az állattartók közvetlen kára több milliárd forint.       

Felkészültek a járvány tetőzésére a tassi szeretetotthonban

2020.04.30

Dolgozóik oktatásával, megfelelő mennyiségű védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel, valamint válságtervvel is készülnek a járvány tetőzésére a Bács-Kiskun megyei tassi szeretetotthonban.

Merkbau: „Állandó feladatunk a megújulásra való képesség”

2020.04.29

Milyen feladatokat lát el egy kontrollingosztály? Miben rejlik ennek a sajátossága a Merkbaunál? Milyen kihívásokkal kell szembenézni ezen a területen? Többek közt ezekre a kérdésekre kaphatunk válaszokat.

Újraindul a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

2020.04.28

A gyár legfőbb célja, hogy a termelés újraindulása után is megőrizze munkatársai egészségét, ezért a kollégák védelme érdekében új higiénés és megelőző intézkedéseket vezettek be.

Folytatódnak a figyelemfelhívő felfestések

2020.04.27

A fő cél annak tudatosítása, hogy az úttesten való átkelés mindig veszélyes, és a gyalogostól is figyelmet követel, még a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen is. 

A Daimler nyeresége 78 százalékkal csökkent az első negyedévben

2020.04.27

A Kecskeméten Mercedes-Benz-gyárat üzemeltető társaság az év első három hónapjában 617 millió euró (222 milliárd forint) kamat- és adófizetés előtti (EBIT) nyereséget ért el, szemben az egy évvel korábbi 2,798 milliárd euróval.

Fejlődik Kiskunfélegyháza ipari parkja: újabb vállalkozások érkezhetnek

2020.04.25

A Délút kivitelezésében megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy olyan befektetők érkezzenek a térségbe, akik újabb munkahelyeket teremtenek.

Színes kezdeményezést indított a Magyar Közút

2020.04.24

A vállalat úgy döntött kreatív módon vidítaná fel az otthon dolgozó felnőtteket és gyerekeket egyaránt.

Az elkövetkező hetekben 11 megyében hangzik fel a muzsika a köztereken

2020.04.23

A közönség az ablakokból, erkélyekről, lakásokból, balkonokról, a házak kertjeiből hallgathatja majd a koncerteket, mivel olyan köztereken csendülnek fel, amelyek környezetéből jól látható és hallható lesz a produkció.

Digitális térbe költözött a KÉSZ Csoport duális képzése

2020.04.23

A programban öt szakmát érintően tértek át az online oktatásra, amely során a diákok videokonferencián és gyakorlati feladatok útján sajátíthatják el az ismereteket.

Újabb két pályázati lehetőséggel bővül a Magyar falu program

2020.04.21

Az önkormányzat tulajdonában lévő játszóterek felújítását, építését, valamint az óvodai játszóudvar és kültéri játékok, eszközök vásárlását célozza az "Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése" alprogram.

Buborékágyat mutattak be Kiskunhalason

2020.04.19

Szakápolók bemutatják a buborékágy használatát Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban.

Szíjj László magánalapítványa minden tiszakécskei lakos számára biztosít egy orvosi minősítésű maszkot

2020.04.17

A Duna Aszfalt Kft., két darab GE Carescape R860 magas tudású intenzívosztályos lélegeztetőgép megrendeléséhez segítette a Bács-Kiskun Megyei Kórházat.