2020.07.02, Csütörtök

Megye

Jelentős összeg érkezett a bajai uszoda fejlesztésére

2020.02.01

A támogatás a projekt előkészítő feladatainak fedezete.

Férfi röplabda Magyar Kupa - Nagy fordítás után a Kecskemét jutott döntőbe

2020.01.31

A Kecskemét megvédheti címét a férfi röplabda Magyar Kupában, miután az elődöntő csütörtöki visszavágóján 3-0-s győzelme után az aranyjátszmát is megnyerte a Kaposvár ellen.

2021-ben ismét nemzetközi repülőnapot tarthatnak Kecskeméten

2020.01.31

Együttműködési megállapodást kötött a honvédelmi miniszter és Kecskemét polgármestere.

80 tonnás óriástojás lebeg a kecskeméti egyetem aulájában

2020.01.30

A kivitelezési munkálatokat a ZÁÉV Zrt. végezte, a lebonyolítói és műszaki ellenőri feladatokat pedig a Főber Zrt. és a Friday Creative Kft. konzorciuma látta el.

Bács-Kiskun megyei város infrastruktúráját fejleszti a Soltút

2020.01.29

A mélyépítőcég egy év alatt 218 millió forintból teszi biztonságosabbá Kecelt.

Kiskunfélegyházáról, Nyugat-Afrikán át Sierra Leonéba

2020.01.28

A kiskunfélegyházi Szalamandra Team is részt vesz a Budapest-Bamako rallyn, iskolaszereket és ruhákat visz az afrikai rászorulóknak.

Kiszélesíti együttműködését a kecskeméti Egyetem és a Szakképzési Centrum

2020.01.28

Az együttműködések és kapcsolati rendszerek kiépítése különösen fontos a Centrum és az Egyetem közvetlen földrajzi környezetében, a beiskolázási körzetek hatókörében.

Nemesnádudvari Baba-Tár-Ház sok élménnyel várja vendégeit

2020.01.27

Baba-Tár-Ház néven különleges kiállítás nyílt nemrégiben a Hajós és Baja között található, többek között 600 présházas pincesoráról is nevezetes Nemesnádudvaron.

Medveles a Kecskeméti Vadaskertben

2020.01.27

Vasárnap kora délután eldől, visszamegy-e a medve a barlangjába.

Legyen kiszámítható a jövő!

2020.01.25

A szakképzési struktúra változik, hogy lépést tartson a világban zajló átalakulásokkal. A pályaválasztás előtt álló fiatalok álmainak megvalósulása össztársadalmi érdek. Ezzel egyetértésben gyűltek össze a Kecskeméti Tankerületi Központ vezetői, iskolaigazgatók, pályaorientációs felelősök és az érintett osztályfőnökök, hogy informálódjanak a képzési, szakképzési kínálatról, a pályaorientáció aktualitásairól. A találkozót a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Kecskeméti Szakképzési Centrum szervezte.

Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő mobilalkalmazás

2020.01.24

Az alkalmazás megkönnyíti a mentők riasztását és az ő munkájukat is, mert a diszpécser azonnal látja az előre feltöltött egészségügyi adatokat és a bajban lévő pontos helyzetét.

Elindult a Margaréta otthon korszerűsítése

2020.01.23

A több mint 460 milliós beruházásnak része az intézmény homlokzati és lapostetőszigetelése, a nyílászárók cseréje, valamint a fűtés korszerűsítése, amely napelemes és napkollektoros rendszerrel is kibővül.

Tizenkilenc naperőművet épített az MVM Csoport Dél-Kelet-Magyarországon

2020.01.23

Az NKM Áramhálózati Kft. területén Cegléd, Gerendás, Hódmezővásárhely, Kecel, Kiskunhalas, Kötegyán, Jánoshalma, Mezőkovácsháza, Nagykamarás, Soltvadkert, Szegvár, Árpádhalom, Békéscsaba, Kiskunfélegyháza és Újkígyós térségében valósultak meg. Kecskeméten pedig két helyszínen négy különálló erőmű létesült.   

Még nincs influenza Bács-Kiskun megyében

2020.01.22

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint idén január 13. és 19. között 306 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Tovább csökkent a magyar cégek száma tavaly

2020.01.21

A legtöbb cég, összesen 192 265 tavaly Budapesten működött, a második helyen pedig Pest megye áll 75 643-mal, ezeket Bács-Kiskun megye követte 19 007 céggel. Nógrád megye az egyike volt annak a három megyének - Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna mellett -, ahol, ha csak 1 százalék alatti értékekkel is, de több cég működött 2019-ben, mint a megelőző évben.

A tökéletes farsangi fánk titka

2020.01.31

A tökéletes farsangi fánk receptjének kulcsa a sok tojás, a szobahőmérsékletű hozzávalók és egy profi robotgép, ha nem igazán szeretünk kézzel dagasztani.

Megduplázták a déli határt védő katonák számát

2020.01.31

A határszakaszon a korábbinál lényegesen nagyobb a migrációs nyomás.

Erdőlátogatási tilalmat rendeltek el a Gemenci erdőben

2020.01.30

A Gemenc Zrt. február 3. és március 13. között teljes napszakra vonatkozó erdőlátogatási tilalmat rendel el. Csak az alábbi utak és helyek látogathatók 8-17 óra között.

A Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont megnyitotta kapuit

2020.01.29

Megújult Hajós-Pincefalu szívében az egykori uradalmi pince épülete és több funkciós látogatóközpontként várja vendégeit.

SZÍN-TÉR PROJEKT – A test gyógyulása a lélek nyugalmával kezdődik

2020.01.29

Elkezdődött a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház előcsarnokának átalakítása, mely során az impozáns tér változatos, színes és hasznos funkciókkal bővül.

Napelemekkel újul meg a Kecskemét zöldövezetében fekvő idősek otthona

2020.01.28

A HÉP kivitelezésében többek közt a lapostető hő- és vízszigetelése, homlokzati hőszigetelés és akadálymentesítés is történik.

Közeleg az influenzaszezon, ezekre figyelj, ha szeretnéd elkerülni

2020.01.28

Közeledik az influenzajárvány, az elmúlt időszakban a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint egyre többen fordultak orvoshoz, egyes kórházakban pedig látogatási tilalom lépett életbe. Ez a betegség korosztálytól függetlenül bárkit érinthet, ezért a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program ad néhány tippet, hogy milyen innovatív eszközök segíthetnek abban, hogy elkerüljük a megbetegedést és a komolyabb szövődményeket.

Kecskeméten is lesz átvételi pontja az IKEA-nak

2020.01.27

Jelentősen megnőtt az internetes értékesítés iránti igény, ezért kiemelt figyelmet fordítanak az online vásárlás megkönnyítésére. Január végén elindul az IKEA Magyarország új weboldala, megújult keresőfunkciókkal és tartalmakkal.

Szeptembertől indul Halason a kadétképzés

2020.01.26

Fontos mérföldkövéhez érkezett Kiskunhalason a honvéd kadétképzés. Szerdán délelőtt a Dékáni Árpád Szakgimnáziumban egy együttműködési szerződést írtak alá.

Magyarország élen jár a kerékpározásban európai szinten

2020.01.24

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a nagyvárosok kategória győztese, illetve a kerékpárosbarát települések között az abszolút elsőséget is megszerezte.

Hosszú távú kulturális együttműködést kötött a nemzetivé minősített Katona József Színház és a Félegyházi Pékség

2020.01.24

Az együttműködés első megvalósulása a magyar kultúra napján színre kerülő, Az ember tragédiája című darabhoz kapcsolódik.

Évente kétszázötven gramm műanyagot fogyasztunk

2020.01.23

Világszerte komoly gondot okoz a hatalmas mennyiségű műanyag szemét. Több ország után legutóbb a Fidzsi-szigeteken tiltották be a műanyag zacskók gyártását és forgalmazását. Konkrét intézkedések várhatók Magyarországon is a műanyaghulladékok – kiváltképp a PET-palackok és az egyszer használatos nejlonzacskók kapcsán.

Jakabszálláson hidrogénüzemanyagcella-meghajtású, személyszállításra is alkalmas drónt fejlesztenek

2020.01.22

A most bemutatott fejlesztés azért zöld, mivel hidrogén üzemanyagcella meghajtású technológiát alkalmaz. A hidrogén előállítás pedig nem a szokásos, vegyipari típusú, tehát nem barna hidrogén, hanem megújuló energiaforrásokból előállított, zöld hidrogén, amely alapvetően beleillik a kormány stratégiájába.     

A Délút kivitelezi a kiskunfélegyházi ipari park második ütemét

2020.01.21

A tereprendezési feladatok mellett egy közúti csatlakozású aszfaltutat és egy kamionparkolót is létrehoznak.

Itt vannak az időpontok a kecskeméti éjszakai fürdőzésekről

2020.01.21

Már most érdemes beírni a naptárba, hogy 2020-ban mely napokon lehet részt venni éjszakai fürdőzéseken a Kecskeméti Fürdőben, illetve a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban.