2021.04.13, Kedd

Megye

Bővítette kiskunmajsai telephelyét és kapacitását a Grape-Vine Kft.

2020.09.22

Az elmúlt három évben a fejlesztések keretében kiskunmajsai telephelyükön felépült egy tárolásra és borpalackozásra használt csarnoképület, amelybe egy óránként 10 ezer palack kapacitású komplett üveges, illetve PET-palackozó és csomagoló gépsort, valamint egy PET-flakonfúvó berendezést is telepítettek. A csarnok energiahatékonyságának javítása érdekében egy 49 kilowatt teljesítményű, megújuló energiát hasznosító rendszert is kiépítettek.     

Indulhat a következő Duna-híd építkezése: megvan a paksi átkelő kivitelezője

2020.09.22

A mintegy 1 kilométeres átkelőt és a kapcsolódó úthálózatot a Duna Aszfalt valósítja meg.

Elkészült az Egészségkert első üteme

2020.09.21

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Egészségkert projekt csapata 2020-ban Richter Anna Díjat nyert, és ezzel 4 millió forint állt rendelkezésükre elképzeléseik megvalósításához.

Az új tagvállalattal egy újabb területet is meghódít a KÉSZ Csoport

2020.09.20

A vállalat ezzel tovább bővíti tevékenységi körét a földgáz-alapú és megújuló energiatermelésben.

„Magyarország áldott emlékezetű királynéja” - Sisi, Ferenczy Ida és a magyar udvartartás című tárlat nyílt a Cifrapalotában

2020.09.18

A Kecskeméti Katona József Múzeum kiállítása sajátosan kecskeméti szemszögből közelít a témához, hiszen a kiállítás főszereplői közé emeli Erzsébet királyné felolvasóhölgyét, a kecskeméti születésű és szeretett szülővárosában rendkívül népszerű Ferenczy Idát.

Bács-Kiskun megye öt településén ingyenes szemvizsgálatokkal szűrik a nyak- és fejfájás okait

2020.09.17

Az ingyenes vizsgálatokra Bács-Kiskun megyében öt településen, Kecskeméten, Kalocsán, Baján, Kiskörösön és Lajosmizsén van lehetőség egy-egy kijelölt optikai szaküzletben. Regisztrálni és időpontot foglalni a program honlapján lehet.

Időközi választást tartanak vasárnap Kalocsán

2020.09.16

A tisztség betöltéséért négyen indulnak: Arnold Adrienn a Fidesz-KDNP-KJE, Szabó Patrik a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeként, valamint Vincze András és Horváth Krisztián függetlenként.

Újabb innovatív megoldásokat vezetett be a Duna Aszfalt

2020.09.16

A cégcsoport egy professzionális burkolatmarógéppel bővítette gépparkját, amely 3D automata szintezőrendszerrel is rendelkezik és jól illeszkedik a meglévő finisherekhez.

Új minőséget kap a szabadidő eltöltése a kiskunfélegyházi Petőfi-lakótelepen

2020.09.15

A Petőfi-lakótelepen adták át a felújított közösségi- és játszóteret szeptember 12-én. Az ünnepélyes átadón Balla László alpolgármester, Kecskeméti Katalin, a kivitelező ÚTÉPKER Kft. ügyvezetője és Horváth Gábor, a körzet önkormányzati képviselője közösen vágták át a nemzeti színű szalagot. Az átadást követően a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes műsora szórakoztatta a megjelenteket.

20 éves az Elsősegélynyújtás Világnapja

2020.09.14

A járvány alatt is tömegekhez juttatja el az elsősegélynyújtás ismereteit a Magyar Vöröskereszt.

Bővült az evezős szakosztály bázisa Kalocsán

2020.09.14

Szeptember 8-a az átadások napja volt Kalocsán, a Szociális Központ Malom utcai Alapszolgáltatási Központja, a Duna-parton létesített vízi turisztikai megállóhely átadását követően a Kalocsai Sport Egyesület Evezős Szakosztálya használatában lévő kiszolgáló épület egészségügyi szobával és kondicionáló teremmel történt bővítését adták át a sportolóknak.

Újra látogatható a Magyar Naív Művészek Gyűjteménye

2020.09.12

Fából, kőből, agyagból és a legkülönfélébb anyagokból készült alkotások várják az érdeklődőket, melyek közül sok még sosem szerepelt kiállításon.

Versenyképesség-növelő támogatást kapott a Félegyházi Pékség

2020.09.10

A támogatásnak köszönhetően a cég 100 kilométernél nagyobb távolságra is szállíthat az új technológia birtokában, így más országok piacaiból is részesedhet.

Szarvastól Röszkéig tartott idén az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás

2020.09.10

Szarvastól - Budapesten és Kecskeméten át - Röszkéig futottak idén az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás résztvevői, hogy felhívják a figyelmet a nemzeti összetartozás és a véradás fontosságára.

Ivóvízből nyeri a hűtési- és fűtési energiát Kecskemét új laboratóriuma

2020.09.09

A kivitelezés tizennégy hónapja alatt egy, a 21. századi elvárásoknak minden tekintetben megfelelő, korszerű laboratórium épült fel a Horváth Építőmester Zrt. munkájával.

Helyi védelem alá került a kecskeméti Szórakaténusz

2020.09.22

Öveges László városi főépítész megfogalmazása szerint az építészeti megjelenés, valamint a várostörténeti jelentőség a meghatározó ebben a döntésben. Ezek az épületek megmutatják, mi ennek a városnak a karaktere, múltja.

Ismét Mondok József lett Izsák polgármestere

2020.09.21

Mondok József már volt korábban Izsák polgármestere, 1998-tól öt cikluson át, összesen 21 évig vezette a települést, és 2019-ben is indult a tisztségért. Tavaly ősszel 39 szavazattal a független Kutas Tibor nyerte meg a választást, aki idén június 18-án, közösségi oldalán jelentette be, hogy még aznap lemond tisztségéről.     

Ebben az alföldi városban adtak át új vágóhidat

2020.09.21

Közel másfél milliárd forintos beruházással, mintegy 500 millió forintos állami támogatással épült meg az Integrál fejlesztése.

A Magyar Kórházszövetség életműdíját idén Dr. Svébis Mihály főigazgató kapta

2020.09.18

A Varga Ferenc díj a Magyar Kórházszövetség életműdíja a kórházszövetség ügyében kiemelkedő munkát végző személyiségnek.

Forgalomkorlátozással járó vizsgálatokat végeznek vasárnap az M0 Duna-hídján

2020.09.18

A Deák Ferenc-hídon korábban megkezdett állapotfelmérésének második ütemeként a szakemberek az ősz folyamán három alkalommal, elsőként szeptember 20-án végeznek méréseket, vizsgálatokat.

"Mercedes-Benz Made in Kecskemét" néven új tantárgy indult a kecskeméti egyetemen

2020.09.17

A kecskeméti autógyár felépítését és működését, valamint az autógyártás területén alkalmazott legújabb technológiákat megismertető tantárgyat indított a Mercedes-gyár és a kecskeméti Neumann János Egyetem.

A Tízek Alkotói Kör munkáiból nyílt kiállítás a kecskeméti könyvtárban

2020.09.16

A tárlat szeptember 26-ig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.

Összefogtak a magyar kisüzemi sörfőzdék: nyílt napon várják a látogatókat

2020.09.15

Az októberben először megrendezésre kerülő Nyitott Főzdék Napján, országszerte 25 magyar sörfőzdénél várják ingyenes programokkal a vendégeket.

Árvízvédelmi gyakorlatot tartottak az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság munkatársai

2020.09.15

Az idei védelmi gyakorlat kiemelt célja volt, hogy azok a műszaki munkatársak, akik még nem vettek részt III. fokú vagy azt meghaladó mértékű árvízvédekezésben, bővíthessék ez irányú ismereteiket.

Egyszer volt Tompán kutyavásár...

2020.09.14

„Egyszer volt Tompán kutyavásár”… címmel táboroztak Tompán a cserkész parkban három település –Balotaszállás, Kelebia és Tompa felső tagozatos gyerekei.

Ünnepelt Csátalja

2020.09.13

Már tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a csátaljai falunapot. A Közösségi Parkban tartott eseményre ezúttal is sokan voltak kíváncsiak, a résztvevőket változatos programok, pörköltfőző verseny, kiállítás és falubál is várta.

Magyarország visszanyerte madárinfluenzától mentes besorolását

2020.09.11

A teljes országra vonatkozó kedvező státusz elismerését követően sorra nyílhatnak újra a harmadik országbeli piacok a magyarországi élő baromfi és baromfitermék-szállítmányok előtt.

Nőtt a kecskeméti Mercedes-gyár árbevétele és eredménye tavaly

2020.09.10

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár jelenleg több mint 4400 munkatársat foglalkoztat.

Új sportcsarnokkal gazdagodott Baja

2020.09.09

Különleges tanévnyitóra várták a vendégeket szeptember 1-jén délelőtt a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjába, ez alkalommal adták át ugyanis az új sportcsarnokot, amelynek megépítése egy év alatt valósult a magyar és a német kormány, valamint a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata anyagi támogatásával.

Digitálisan biztonságosabb

2020.09.09

Idén hétszázezerrel többen intézték adóügyeiket az Ügyfélkapun, és nagyjából ugyanennyivel csökkent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain személyesen megjelenő ügyfelek száma. A koronavírus-járvány miatt előtérbe kerültek a biztonságosabb, digitális kommunikációs csatornák, szerencsére a NAV-nál szinte minden ügy elektronikusan is intézhető.