2021.07.25, Vasárnap

Megye

Már 33 ezer diáknak segít a járvány miatt könnyített diákhitel

2020.11.17

Eddig több mint 33 ezer fiatalnak nyújtottak segítséget a különböző diákhitel-konstrukciók a koronavírus-járvány idején, és ez a szám év végére 40 ezer fölé emelkedhet – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese rámutatott: mindez azt bizonyítja, hogy hasznos és érdemi támogatást tudtak adni a felsőoktatásban tanulóknak.

Több mint 150 iskola fejlesztésére érkezett sikeres pályázat eddig a Magyar falu programban

2020.11.17

Iskolák felújítására ötmilliárd, iskolai tornatermek, tornaszobák fejlesztésére két és fél milliárd forintot fordítanak állami támogatásból.

Kecskeméten is növekedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

2020.11.16

Az NNK felhívta a figyelmet, hogy "az egyéni felelősség szerepe továbbra is hangsúlyos a kockázatcsökkentésben". Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Új játszótér épült Solton

2020.11.14

Solt egyik fontos, a lakosság jelentős részét befogadó városrészében, a Petőfi-telepen önkormányzati költségvetési forrásból és magánadományokból építettek új játszóteret.

Látni és látszani 2020-ban Bács-Kiskun megyében

2020.11.13

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság egyenruhásai Dunavecsén kampányoltak a láthatóság érdekében.

Megkezdődik a kecskeméti színház felújítási munkálatainak tervezése

2020.11.12

A legfontosabb cél a műemlék színházépület és a Ruszt József Stúdiószínház bővítése, külső és belső rekonstrukciója. A teljeskörű színháztechnikai megújulás nem jár együtt funkcióváltással vagy -bővítéssel. A komplex felújítás funkcionálisan és technológiai szempontból egyaránt korszerű, gazdaságosan üzemeltethető létesítménnyé teszi az épületeket.

Kecskemét összes közterületén és a nyilvános helyeken is kötelező a maszkviselés

2020.11.11

A parkok, zöldterületek kivételével több vidéki nagyváros teljes területére kötelezővé tették a maszkviselést a koronavírus-járvány terjedése miatt, így döntött a polgármester Sopronban, Kecskeméten és Szegeden is. Székesfehérváron főként a történelmi belvárosra érvényes a rendelkezés. A főváros vezetése még egyeztet a kerületekkel.

Csak időpontfoglalással fogadják ügyfeleiket a kormányhivatalok

2020.11.11

Aki teheti, online intézze hivatali ügyeit!

Téli üzemmódra, 0-24 órás szolgálatra állt át a Magyar Közút

2020.11.10

A társaság a 2020-2021-es téli szezonban az országos közúthálózaton összesen több mint 1100 munkagépet (nehézgépjárművek, rakodógépek, hómarók) mozgósíthat.

20 ezer hektárral nőtt az ország fával borított területe

2020.11.09

Dávodon összesen harminc fát, köztük amerikai hársfát, gömbszilvát, kislevelű hársat, pusztaszilt és szivarfát kaptak, amiket három helyszínen ültettek el.

Még nincs influenza Bács-Kiskun Megyében

2020.11.07

A betegek között legkevesebben a 60 év felettiek vannak.

Megnyílt az első közösen üzemeltetett postai és takarékbanki fiók Csengődön

2020.11.06

A két társaság júniusban bejelentett közös programjának célja, hogy a lakosság számára a korábban megszokott szolgáltatások megmaradjanak, és az ellátás minősége javuljon, a partnerek számára fenntartható üzemeltetés mellett.

Újabb fiatal kecskeméti focista a válogatottban

2020.11.05

A fiatal csatár 17 évesen meghatározó tagja lett a kecskeméti felnőtt együttes keretének, most korosztályos válogatott lett.

Kalocsán érvénybe lépett az időkorlátos parkolási zóna kiterjesztése

2020.11.04

Az új zóna kialakítása következtében megszűnik az „egész napos” parkolás, ezzel egyidejűleg lehetőség nyílik „rövid idejű”, meghatározott időtartamú tartózkodásra.

Csaknem 700 millió forintból újult meg a bácsbokodi iskola és három tagintézménye

2020.11.03

Az intézményben művészeti előadótermet, nyelvi labort és több korszerű szaktantermet alakítottak ki.

Szarmata leleteket találtak Kiskunhalas határában

2020.11.17

A szarmata népcsoporthoz köthető épületeket és tárgyi emlékeket, egyebek mellett kerámiatöredékeket, üvegedényeket és -gyöngyöket, valamint játékkorongokat találtak a régészek a készülő kiskunhalasi napelempark területén.

November végéig lehet pályázni a szőlő szerkezetátalakítási támogatásra

2020.11.16

A pályázatok elbírálásánál elsőbbséget élveznek az integrált termelési láncokban résztvevő gazdák.

Óriási lépés az M44-es új Tisza-híd építésében: összeért a két oldal

2020.11.16

A tiszaugi híd kivitelezése az ütemezésnek megfelelően halad, összeért a szerkezet két oldala. A projekt a Duna Aszfalt generálkivitelezésben valósul meg az M44-es szakasz részeként.

Új helyen fogadja Kecskeméten ügyfeleit a családtámogatási szakterület

2020.11.13

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Nyugdíjbiztosítási Főosztály Családtámogatási Osztálya november 16-tól a Deák Ferenc tér 5. szám alá költözik a hatékonyabb működés érdekében a Kecskemét, Kuruc krt. 16. szám alól.

Rendhagyó, online pályaválasztási börze indult Bács-Kiskun megyében

2020.11.12

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a sikeres „Jövőd a tét!” Pályaválasztási Kiállítással idén rendhagyó módon, online jelentkezik.

Feladatlap megoldásával lehet jelentkezni a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre

2020.11.12

A vetélkedőt a hungarikummozgalom további népszerűsítése, valamint a magyar nemzeti értékek megismertetése érdekében szervezi meg a Lakitelek Népfőiskola az Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával.

Újabb ipari parkot alakítottak ki Kiskunfélegyházán

2020.11.11

Az új, mintegy 30 hektáros ipari parkot egy év alatt alakították ki. A modern, portaszolgálattal, kerítéssel, teljes út- és közműhálózattal ellátott terület iránt nagy az érdeklődés, hiszen már több előszerződést is kötött a kiskunfélegyházi önkormányzat. Az új ipari parkban négyzetméterenként - áfa nélkül - 1550 forintért értékesítik a területeket.

Jó ütemben halad a Bajai III. Béla Gimnázium C épületének felújítása

2020.11.10

Három éve állt már kihasználatlanul az egyre romló állagú épületrész, a munkálatok befejeztével azonban több új lehetőség is a diákok és pedagógusok rendelkezésére áll majd

Online is lekérdezhető a COVID-tesztek eredménye

2020.11.09

Fontos, hogy a www.eeszt.gov.hu oldalra történő belépéshez Ügyfélkapu szükséges.

Tároló- és gyártócsarnokot épített a soltvadkerti Uno-Drink Plus Kft.

2020.11.09

A beruházás részeként vásároltak egyebek mellett egy öblítő-töltő-záró-címkéző gépsort, hűtőegységeket és szivattyúkat, valamint laboreszközöket, mosó-tisztító berendezéseket és targoncákat.

A járvány idején is gondoskodnak az idősekről és hajléktalanokról Baján

2020.11.06

A népkonyha is nyitva van, jut meleg étel mindenkinek, üresedés esetén azonban új jelentkezőt csak két negatív koronavírus-teszt birtokában tudnak fogadni.

Kiskunfélegyházán folytatódik az Unique Alpine AG mesterlövész- és vadászfegyvereinek gyártása

2020.11.06

Az új termékek már most is komoly érdeklődésre tartanak számot a rendvédelmi szervek részéről Európában, illetve a katonai szervek között az egész világon.

Hercegszántó, Mélykút és Fülöpszállás térségében is számos határsértőt fogtak el

2020.11.05

Sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Javulhatnak a közlekedés feltételei Baján

2020.11.04

A fejlesztést az teszi szükségessé, hogy a Dózsa György út és a Kaszás utca kereszteződésében lévő körforgalom a forgalmasabb napszakokban egyre nehezebben biztosítja az áthaladást a megnövekedett gépjárműforgalom miatt.

Felújították a 225 éves különleges templomot Bács megyében

2020.11.02

A szalkszentmártoni templom attól is egyedi, hogy a tető cserepeit a református címer, a zászlót vivő bárány lenyomata díszíti.