2021.01.17, Vasárnap

Megye

Vihar okozott károkat Bács-Kiskun megyében

2020.08.05

A károk leginkább Soltvadkert, Bócsa, Kecel és Kecskemét térségét érintették.

Kecskeméten a férfi kosárlabda-válogatott, Ivkovics hosszabbított

2020.08.04

Kecskeméten edzőtáborozik a héten az Európa-bajnoki selejtezők folytatására készülő férfi kosárlabda-válogatott.

Bővítette termelési kapacitását a Kecskeméti Konzerv Kft.

2020.08.03

Több mint nyolcszázmillió forintból termelő erendezésekkel, informatikai eszközökkel és szoftverekkel gazdagodott a vállalat.

Átadták a bajai Nébar Kft. fejlesztésének támogatói okiratát

2020.07.30

Nem a kiszolgáltatottsághoz vezető nemzetközi hitelek, hanem a magyar emberek munkája jelenti a magyar gazdaság sikerének zálogát - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a sütő- és édesipari termékeket, alapanyagokat gyártó Nébar Kft. több mint 665 millió forintos fejlesztéséhez nyújtott, 282 millió forint támogatásról szóló okirat átadásán kedden Baján.

Jelentős fejlesztést kap a kecskeméti katonai repülőtér a KÉSZ Csoport munkájával

2020.07.28

Többek között 22,5 ezer négyzetméteres átfegyverző zónát és jégtelenítő állomást alakítanak ki.

Elindulnak a munkák Baján a Jelky téren

2020.07.27

Jövő nyár végére a település igényeihez jobban igazodó, komfortosabb, a városlakók számára vonzóbb csomópont készül Baján, a Jelky téren úgy, hogy közben az átmenő forgalom is biztosítva marad. Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója a munkák megkezdéséről tartott sajtótájékoztatót 2020. július 27-én.

Új lehetőségek előtt a bajai kórház

2020.07.25

Megállapodást írt alá a Bajai Szent Rókus Kórház és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház. A nyilatkozat célja a kölcsönös segítségnyújtás, valamint a kutatási és tudományos együttműködés elmélyítése.

Kecskemét: a régi és az új összhangja épül meg a Rudolf-laktanya új családsegítő központjában

2020.07.24

A Lecpes Kft. 30 éve üresen álló, szovjet katonák által leharcolt műemléképületeket éleszt újjá.

Egyetlen kalandparkot sem kellett bezárni

2020.07.24

Jobban odafigyelnek az üzemeltetők a kalandparkok biztonságosságára az ITM által elrendelt, hagyományos szezonindító vizsgálat tapasztalatai szerint. A fogyasztóvédelmi hatóság a kalandpályák mindössze hat százalékának használatát tiltotta meg ideiglenesen, a feltárt dokumentációs hiányosságok pótlása után ezek is újra üzembe állhatnak.  

Kevesebb volt idén a kanalasgém-fióka, az első öregek már úton vannak Afrika felé

2020.07.23

Nem kedvezett a 2020-as év a legtöbb vízimadár-fajnak, így – többek közt – a kanalasgémek is rossz költési szezont zártak. Ennek hátterében a tavaszi időszakot sújtó aszály áll. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság 2003 óta kíséri fokozott figyelemmel, hogy mi történik a kanalasgémekkel Magyarországon, és a vonulási útvonalaikon.

Tiszakécskén található az ország legújabb csúszdaparkja

2020.07.22

A fürdőnek eddig is volt szabadtéri óriáscsúszdája, azonban a közel harminc éves szerkezet már egyre kevésbé felelt meg a mai kor elvárásainak. Ezt felismerve döntött úgy a fürdő vezetősége, hogy saját forrásból egy új, modern csúszdaparkot épít.

Egy évben kétszer is le tudná gyártani az Eiffel-tornyot a KÉSZ - videó

2020.07.22

A KÉSZ csoport kecskeméti acélszerkezeti gyára 15 ezer tonna terméket állít elő évente. Az üzem működését Uhrinyi Balázs, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. ügyvezetője mutatta be: az alapanyagtisztítástól a lemezmegmunkáláson és az összeszerelésen át a festésig.

Több mint 800 millió forintból korszerűsítenek két iskolát Kecskeméten

2020.07.21

A beruházások során - amelyek várhatóan 2021 tavaszán fejeződnek be - mindkét intézményben akadálymentesítés is megvalósul.

Csütörtök este nyilvánosak lesznek az egyetemi ponthatárok

2020.07.21

A felsőoktatásba felvételizők idén is a megszokott elektronikus csatornákon értesülhetnek eredményeikről, azonban a koronavírus-járvány miatt a Pont Ott Parti 2020-ban elmarad.

Tovább terjeszkedhet a nemzetközi piacokon a RotaChrom

2020.07.20

A kecskeméti székhelyű cég a nyilvános beszámolók szerint gyors növekedést ért el az utóbbi években.

Saját bikája öklelt fel egy férfit Hercegszántónál

2020.08.04

Saját bikája öklelt fel egy férfit Hercegszántónál, a sérültet kórházba vitték - közölte a rendőrség hétfő este a honlapján.

Bugacon korlátozások mellett tartják meg az idei Kurultajt

2020.08.03

A Kurultaj nem csak a Kárpát-medencei magyarság egyik fontos rendezvénye, hanem egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb közös hagyományőrző ünnepe is.

Új hajók a különlegeseknél

2020.07.30

Két ZODIAC PRO 850 típusú félmerevtestű, többcélú hajót vett át az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár állománya a KEHOP (Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program) keretében.

Hangszeres játszóteret alakítottak ki egy kiskunfélegyházi óvodában

2020.07.29

Az országban egyedülálló, hangszeres játszóteret alakítottak ki a kiskunfélegyházi Százszorszép Óvodában, a "zenélő kerítést" hétfőn adták át.

Két bemutatót pótol augusztusban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

2020.07.28

Két, tavasszal elmaradt bemutatóját pótolja augusztusban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház: augusztus 7-én a Száll a kakukk fészkére, másnap pedig a Gardénia című darab premierjét láthatja a közönség.

Megújult a Hajósszentgyörgyi vendégház

2020.07.26

A Gemenc Zrt. új fejlesztése vonzóbbá teheti a térséget a bakancsos turisták számára az egyik legváltozatosabb alföldi, homokhátsági vidéken, az Illancson.

Olimpiai bajnokok énekelnek Kiskunhalas TérZene zárókoncertjén

2020.07.24

Az idén 75 éves Bartók Béla Férfikar a világ számos országát bejárta már, hogy profizmusával elkápráztassa a közönséget. 2006-ban Kínában, majd 2008-ban Ausztriában a Kórusolimpián olimpiai bajnokok lettek. Szombat délután a város főterén minikoncert élményt nyújtó Esszenciája műsorát láthatja a közönség.

Tematikus tanösvényekkel bővült a Kajla-program

2020.07.24

A kampány húsz Kajla-körrel indul: ezek a kisgyerekkel is bejárható kirándulóhelyek - például a szarvasi Körösvölgyi Állatpark, a lillafüredi Pisztráng tanösvény, a kecskeméti arborétum, a Szalajka-völgyi természetvédelmi bemutatóösvény vagy a székesfehérvári Sóstói tanösvény - egy-két órás, családbarát túrákat kínálnak.

Önkormányzati épületek korszerűsödtek Ballószögön

2020.07.23

Megújult a Polgármesteri hivatal és a Kossuth Lajos Általános iskola.

Megújult a kecskeméti közlekedés: Delta-szoftver könnyíti az utasok életét

2020.07.23

Az új rendszer a Kecskeméti Közlekedési Kft. egyedi igényeire szabva készült el azzal a céllal, hogy a városi tömegközlekedést használók kényelmét szolgálja. Az utasok ezentúl pontosabb tájékoztatásra és kevesebb csúszásra számíthatnak.

Átlagon aluli szilvatermés várható a tavaszi fagyok és az aszály miatt

2020.07.22

Magyarországon 6400 hektáron termesztenek szilvát. A legjelentősebb termesztőkörzetek Bács-Kiskun, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében találhatók. A három megye adja a hazai termőfelület közel 70 százalékát.

Megkezdődik a hibrid autómodellek gyártása a kecskeméti Mercedes-gyárban

2020.07.22

A Mercedes-Benz folyamatosan bővíti a Plug-in Hybrid hajtással rendelkező EQ Power kínálatát. A vállalat kompaktautó-családjának két hibridmodelljét, a CLA 250 e Coupét és a CLA 250 e Shooting Brake-et is kizárólag Kecskeméten kezdték gyártani. Az első autót egy magyar tulajdonos várja. A Mojave-ezüst metál színű CLA 250 e Coupét dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter vezette le a gyártószalagról Kecskeméten.

Bővítik a bölcsődéket Tiszakécskén

2020.07.21

Tiszakécske Város Önkormányzata Európai Uniós támogatás felhasználásával a Városi Óvodák és Bölcsőde intézmény, Bölcsőde épületének 24 férőhellyel, és 100 fős főzőkonyhával történő bővítését valósítja meg Tiszakécskén.

Tornaterem épül Petőfiszálláson

2020.07.20

A tornaterem 18 méter széles, 31 méter hosszú, 530 négyzetméteres Makovecz-stílusú épület lesz, amelynek tervezési munkálatai elkezdődtek.

Jól szerepeltek a magyar diákok az online Mengyelejev-diákolimpián

2020.07.20

Az elméleti feladatsorokat mindenki a hazájában, személyes és videofelügyelet mellett írta meg angolul vagy oroszul, a javítást a feladatszerzőkkel szintén videokapcsolaton át vitatták meg a versenyzők.