2020.03.30, Hétfő

Megye

Repültek a darts nyilak - II. Országos DARTS Bajnokság Kecskeméten

2019.11.06

A Hírös Hunok Darts Klub adott otthont az országos darts bajnokságnak, melyet a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesülettel közös szervezésben rendezett meg, Kecskeméten. A versenyen összesen 17 csapat és 51 versenyző indult, az ország minden részéről.

50 esztendős pályafutás a kórházban

2019.11.05

Két, öt évtizede kórházban dolgozó főorvost, dr. Küttel Pétert és dr. Huszár Gergelyt köszöntöttek a bajai intézményben.

A Hajós-Bajai borvidéken is megjelent a szőlőt megtámadó sárgaság

2019.11.04

Megkezdődtek a hatósági intézkedések, de azok kizárólag a szőlőre vonatkoznak, a borkészítésre és forgalmazásra nem.

Elkészült a Gemenc Játszópark és Sportpálya a Petőfi-szigeten

2019.10.31

A hogy speciális játékok segítségével integrált módon, egy közösségi térben játszhatnak fogyatékossággal élő és ép gyermekek. Az új kulturális és közösségi tér fejlesztése 24,35 millió forint összegben az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alap vissza nem térítendő támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Görpark épül Baján

2019.10.30

Több mint félmilliárd forint értékben épül tíz görpark az Országos Görpark Program első ütemében - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Tudományos díjakra hirdet pályázatot a Neumann János Egyetem és a Kecskeméti Főiskoláért Alapítvány

2019.10.29

A pályázatok a Neumann János Egyetem munkatársai illetve hallgatói számára lettek meghirdetve.

Tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Nébih Csongrád és Bács-Kiskun megyében

2019.10.28

Tűzgyújtási tilalmat rendelt el szombattól a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Csongrád és Bács-Kiskun megyében, mert az elmúlt hetek átlagosnál melegebb és száraz időjárása miatt a két megye erdőterületein az avarréteg kiszáradása miatt tűzveszély alakult ki.

Már az óvodában harcolni kell a dohányzás ellen

2019.10.26

Az egészségfejlesztési szakemberek egyöntetű véleménye, hogy attól az életkortól érdemes szervezetten fellépni a dohányzással szemben, amikor a gyermekeinket dohányzásra ösztönző, negatív egészséghatások érhetik. A kutatások alátámasztják, hogy a későbbi egészségmagatartásunk szempontjából az óvodás évek mennyire meghatározóak. Ebből a tényből kiindulva fejlesztették ki 1994-ben a magyar szakemberek az Óvodai Dohányzás Megelőzési Programot (ÓDMP), amelynek eredményei megkérdőjelezhetetlenek.

A pályaválasztó diákokat segíti a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal rendezvénye

2019.10.25

A "JÖVŐD A TÉT!" Pályaválasztási Kiállításon tájékozódhatnak az érdeklődők a továbbtanulási lehetőségekről, élő szakmabemutatókat tekinthetnek meg, szimulátorokon szakmákat próbálhatnak ki, valamint pályaorientációs munkatársak segítségével pályaválasztási tanácsot kérhetnek.

Növelte eladásait és nyereségét a Daimler a harmadik negyedévben

2019.10.24

A Kecskeméten Mercedes-Benz gyárat működtető vállalatnál a negyedév végén világszerte 304 ezren dolgoztak, szemben az egy évvel korábbi 300 ezerrel.

Átadták a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal új épületét Jánoshalmán

2019.10.22

A Kölcsey Ferenc utca 12. szám alatti épületbe költözött át korábbi helyéről a Jánoshalmi Járási Hivatal, egyrészt a gazdaságos működtetés érdekében, másrészt az állami és önkormányzati feladatok egyértelmű elhatárolása céljából.

A megyei Katasztrófavédelem az '56-os hőseit ünnepelte

2019.10.22

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63., valamint a Köztársaság kikiáltásának 30. évfordulója alkalmából a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepi állománygyűlést tartott.

Hogyan zöldülhetnek az ásványvizes cégek?

2019.10.21

Mennyire fontos a vásárlóknak, hogy környezettudatos cég termékét válasszák?

Tiszakécskére mennek ellenőrizni a NAV adórevizorai

2019.10.19

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 21. és 27. között Tiszakécskén ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát.

Leépítéseket kezd a Brose német autóipari beszállító

2019.10.18

A Brose Magyarországon a kecskeméti Mercedes-gyár beszállítójaként tevékenykedik, 2011-ben megnyitott üzemükben ajtókhoz készítenek elektronikai rendszereket.

Pályázati felhívás konyhakerti termelés ösztönzésére

2019.11.05

A program jelentkezési határideje meghosszabbításra került 2019.11.15-ig!

Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki Önhöz, menjen el a nyílt napra!

2019.11.04

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi a társasházak biztonságát. November 5. és 7. között háromnapos nyílt napot tartanak az ország összes katasztrófavédelmi kirendeltségén. Minden érdeklődő, minden társasházban élő, éppen oda költöző lakástulajdonos, bérlő, vagy közös képviselő, lakásszövetkezeti tag számára lehetőséget biztosítanak, hogy feltehessék a tűzvédelemmel kapcsolatos kérdéseiket.

Visszatér a Kiskunfélegyházi járásba a mobilizált ügyfélszolgálat

2019.11.01

Ismét szolgálatot teljesít november 4–8. között a kormányablak busz a Kiskunfélegyházi járásban.

Stabilabb és magasabb színvonalú lesz Kecskemét tömegközlekedése

2019.10.31

Várhatóan 2020 első felében már lesz mobiltelefonos fizetési lehetőség a helyi buszjáratokon, javul a szolgáltatás színvonala, a közlekedési rend pedig fokozatosan igazodik majd az utasok igényeihez. Erről beszélt tegnap (hétfő) este a Kecskeméti Televízió Kiemelő című műsorában Hári Ernő a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. ügyvezetője.

Újcirkusz és karácsonyi bérletakció a kecskeméti színházban

2019.10.30

A kecskeméti Katona József Színházban eddig még soha nem látott újcirkuszt és balettszínházat ötvöző produciót is megtekinthet hamarosan a közönség, a karácsonyi bérletakció keretében pedig idén is ajándékokkal készül a teátrum a nézőknek - tájékoztatta a színház kedden közleményben az MTI-t.

Rekordot döntött és kinőtte régi centerét a Merkbau

2019.10.28

A kiskunhalasi cég újabb beruházásának célja új kereskedelmi tér létrehozása és impozáns munkatér teremtése.

Megalakult az új Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés

2019.10.27

A tagok ismét Rideg Lászlót választották meg elnöknek, aki korábban is vezette a testületet. A kiskőrösi politikus, aki középiskolai matematika-földrajz szakos tanár, 17 éve a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, az elmúlt öt évben elnöke, azt megelőzően alelnöke volt.

Így spórolható meg az adóbírság fele

2019.10.25

Az adóellenőrzésekben megállapított adóbírság felét törölheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ha az adózó a megállapított adókülönbözetet nem vitatja, azt határidőre befizeti, és lemond a fellebbezés jogáról.

Egyszerűbb lesz a lakóházak építésének szabályozása

2019.10.25

Nem lesz kötelező az építési napló a maguk számára építtetőknek és változik az egyszerű bejelentés menete.

Festékadomány és önkéntesek segítségével újult meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Hotel épülete

2019.10.24

A Poli-Farbe által meghirdetett kórházpályázat során műszerbeszerzésre is lehetősége adódott az egészségügyi intézménynek.

Döntős volt Kecskemét lovasa a Nemzeti Vágtán

2019.10.22

Az idén is Nagy Arnold, Temerin lovasa nyerte a Nemzeti Vágta döntőjét Fantázia nevű lován, akárcsak tavaly.

Sikeres Pályaválasztási Kiállítást tartottak Kiskunhalason

2019.10.21

Kiskunhalas volt a következő állomása a Jövőd a tét! elnevezésű Pályaválasztási Kiállításnak, amelyet 2019. október 17-én tartottak a Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola sportcsarnokában.

Épülhet a bölcsőde Katonatelepen

2019.10.20

A projekt 8 új, teljes munkaidős munkahely létrehozását is tartalmazza. A katonatelepi bölcsőde legkésőbb 2021-ben nyitja meg kapuit.

Visszatér a Kecskeméti járásba a mobilizált ügyfélszolgálat

2019.10.18

Ismét szolgálatot teljesít a kormányablak busz október 21–31. között a Kecskeméti járásban.

Nemcsak jól gyógyítanak, a bőrt is kiválóan rúgják

2019.10.17

Huszonkét kórházi csapat mérte össze futball tudását a Szekszárdon megrendezett országos Balassa Kórházkupán. A dobogó második fokára a Bács-Kiskun Megyei Kórház “Szent Szerda” csapata állhatott.