2024.04.29, Hétfő
Töltőállomással, autótöltővel és étteremmel bővítette szolgáltatásait a bajai Bácska-Logistik Kft.
Kép: Bácska-Logistik Kft.

Töltőállomással, autótöltővel és étteremmel bővítette szolgáltatásait a bajai Bácska-Logistik Kft.

MTI

2023.11.02. 09:00

Mintegy 650 millió forint összköltségvetésű beruházás keretében üzemanyag töltőállomással, elektromos autótöltővel és önkiszolgáló étteremmel is bővítette szolgáltatásait a bajai Bácska-Logistik Kft. - közölte a cég az MTI-vel.

Hirdetés

Barcsák Róbert, a Bácska-Logistik Kft. tulajdonos-igazgatója elmondta: a társaság a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pluszban (Ginop+) nyert 306,5 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást kiegészítve önerejével fejlesztette bajai telephelyét.

Hangsúlyozta, hogy a fejlesztés nem jöhetett volna létre a 2021-ben kiírt hatékonyságnövelő beruházások támogatására szóló pályázat nélkül. A vállalkozás már meglévő, négy kútfejes üzemanyagtöltő állomásának bővítéseként megépült új töltőállomása kifejezetten a tehergépjárművek gyors és hatékony kiszolgálását teszi lehetővé.

A vállalkozás szolgáltatásait is bővítette egy több mint 150 fő befogadására alkalmas étteremmel, amelyhez egy 45 férőhelyes kültéri parkoló, gyermekeknek játszótér és egy elektromos töltőállomás is tartozik.

A társaság a Jánoshalmi úton lévő telephelyét korábban 2,5 hektár területtel bővítette, itt kapott helyet egy pályázaton kívüli fejlesztés keretében egy bányászati gépek gyártására alkalmas 1200 négyzetméteres csarnok.

A Bácska Logistik Kft. 2010 óta foglalkozik kavicsbányászattal és beton, valamint aszfaltgyári alapanyagok gyártásával, szállításával és értékesítésével. Dél-Magyarország egyik legnagyobb ásványi alapanyag ellátó cégeként, saját alapanyagokból gyártják a késztermékeket. A Bácska Stone brand név alatt gyártott betontermékeik forgalmazását 2021 júniusában kezdték meg.

Kezdetben szürke alaptermékeket gyártottak, de a folyamatos termékfejlesztéseknek köszönhetően 2022 második felében termékkínálatuk már színes termékekkel is bővült, és szintén tavaly elérhetővé váltak ECO Stone brand név alatt, az újrahasznosított inert hulladékokból gyártott útépítési szegélyköveik és mederburkoló lapjaik is.

A teljes beruházás megvalósulásának köszönhetően további 18 új munkahelyet tudtak teremteni.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a több mint száz munkavállalót foglalkoztató bajai Bácska-Logistik Kft. nettó árbevétele tavaly mintegy 5,72 milliárd forint, egy évvel korábban pedig mintegy 4,75 milliárd forint volt. A vállalkozás 2022-ben 451 millió forint nyereséggel zárt, míg 2021-ben 311 millió forint volt az adózott eredménye.

BajaBajaBácska-Logistik Kft.