2019.08.26, Hétfő

Megye

Ezzel a programmal csatlakozik a Vadvilág Világnapjához Kecskemét

2019.02.28

A Kecskeméti Vadaskert a vasárnapi rendezvényekkel a víz és a vizi élővilág fontosságára irányítja rá a figyelmet.

Több mint hatvan programot kínál a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

2019.02.28

Tizenöt helyszínen több mint hatvan programot kínál a március 11. és április 1. között zajló 34. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, amelynek idei mottójául a szecessziót, a megújulást választották a szervezők.

Baját is érinti a Keleti pályaudvar májusi lezárása

2019.02.27

A felújítások után kevesebb késésre számíthatnak az utasok.

Átadták a Harmónia Integrált Szociális Intézmény támogatott lakhatási projektjét Kaskantyún

2019.02.26

A Leander névre keresztelt lakóépületet, amelybe elsőként beköltözhetett 12 gondozott, pénteken Kiss Ernő kaskantyúi plébános áldotta meg.

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Bács-Kiskun megyében

2019.02.26

A tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Országos döntőben a Bányai fiú kosarasai

2019.02.25

Február 25-én rendezték meg a B kategóriás V-VI. korcsoportos Diákolimpia Bács-Kiskun megyei döntőjét, ahonnan a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium csapata a pécsi döntőbe kvalifikálta magát.

Átadták az új kiskunhalasi börtönt

2019.02.24

A kiskunhalasi börtön átadása csak a fejlesztések kezdete, az Országos Büntetés-végrehajtási Intézet bővítése és modernizálása tovább folytatódik.

Búcsúzunk Fésűs Éva meseírótól

2019.02.23

Gyermekéveit Kiskunhalason töltötte, itt is érettségizett a Kereskedelmi középiskolában.

Mától újra látogathatók a betegek

2019.02.22

Péntek reggel 8 órától ismét lehet látogatni a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti és kiskunfélegyházi telephelyein fekvőket.

Hogyan készüljünk fel a változó épületenergetikai követelményekre?

2019.02.21

Egyre szigorodnak az építkezéshez köthető szabályozások, hatványozottan igaz ez az épületenergetikai követelményekre. A környezetvédelem érdekében szinte évről évre egyre magasabb az energiahatékonysági mérce. Az újHÁZ Centrum szakértői segítenek eligazodni a gyorsan változó jogszabályok között, és felkészíteni minket, építkezni vágyókat és épülettulajdonosokat a közelgő változásokra.

Hungarikumünnepet rendeznek szeptemberben

2019.02.21

A hungarikumünnepet a megyei értéktár bizottságok májusi találkozóján készítik elő Lakiteleken, melyet szeptember 21-22-én a fővárosi Várkert Bazárban rendeznek.

Újabb nagyszínházi premierre készül a kecskeméti Katona József Színház

2019.02.20

Rusznyák Gábor rendezésében egy valódi klasszikus, William Shakespeare: Othello, a néger mór című tragédiája kerül színpadra. A bemutatót február 22-én tartják.

Autóbusz-állomás épül, fejlesztik a közkonyhát és bérlakásokat újítanak fel Szabadszálláson

2019.02.20

Csaknem 800 millió forintból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében új autóbusz-állomást és családsegítőt építenek, közkonyhát, bérlakásokat újítanak fel és bővítik a polgárőrségnek helyet adó épületet Szabadszálláson.

Új kerékpárút köti majd össze Bácsbokod és Bácsborsód településeket

2019.02.19

Ezzel segítik a kerékpárral munkába járást is, az épülő út mentén található cégek és intézmények mintegy 600 főt foglalkoztatnak. A fejlesztés eredményeképp a munkahelyek többsége kényelmesen, biztonságosan és közvetlenül elérhetővé válik kerékpárral.

Bronzkori és Árpád-kori leleteket találtak a régészek Baja határában

2019.02.18

Bronzkori telepnyomokat, valamint Árpád-kori bogrács- és fazéktöredékeket, egy kemence omladékait és egy sírt is találták a régészek egy Baja határában zajló építkezésen.

Még a Honvéd-szurkolókat is elbűvölték a kécskei focisták

2019.02.28

Az utolsó percekben időhúzásra kényszerült az NB I egyik élcsapata a Tiszakécske ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Megjelent a NAV ellenőrzési terve

2019.02.27

A NAV meghatározta azokat a szakmákat és gazdálkodói szektorokat, amelyek ellenőrzésére idén biztos, hogy sor kerül. Az internetes kereskedelem, a gépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelem, az alkalmazottak bejelentése, a vám- és jövedéki szabályok betartása, az online számlaadat-szolgáltatás kiemelt helyen szerepel az ellenőrzési tervben.

Takarék Csoport: Kecskeméthez köthetőek a legnagyobb fejlesztések

2019.02.27

Ipariingatlan-beruházásokat találhatóak, mint például a Mercedes karosszéria üzeme, illetve az SMR lökhárítógyártó üzeme.

Több mint 190 ezer autó készült tavaly a kecskeméti Mercedes-gyárban

2019.02.26

A Mercedes-Benz személyautók már harmadik éve vezetik a prémium szegmens eladási listáját, a Mercedes-Benz Hungária Kft. 7 százalékos árbevétel-növekedést ért el 2018-ban. Tavaly ismét több mint 190 ezer darab személygépkocsit gyártottak Kecskeméten. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. nettó árbevétele meghaladta a 3,5 milliárd eurót.

Dereglye épül a németek betelepülésének emlékére Baján

2019.02.26

A bajai német nemzetiségi szervezetek az eredeti méretben készülő dereglyével főként a dél- és középnémet területekről, illetve a Rajna vidékéről a 18. században Magyarországra érkező telepesek előtt tisztelegnének. Őseik ugyanis többnyire ilyen hajókkal érkeztek a török idők után elnéptelenedett vidékekre, így a Bácskába is. 

Világos stratégiával várja a generációváltást a Merkbau

2019.02.25

Kiválósági díjat érdemelt a kiskunhalasi építőipari cégnél érvényesülő gondolkodásmód, ami a munkavállalókat és a tulajdonosokat egyaránt segíti.

Magyar egyetemisták fejleszthetik a jövő okos városait

2019.02.23

Hamarosan olyan komplex rendszerek megvalósítása kerül előtérbe, mint például az integrált közlekedésirányítási rendszerek vagy a környezetvédelem szempontjait is érvényesítő fejlesztések.

Mától újra látogathatók a betegek

2019.02.22

Péntek reggel 8 órától ismét lehet látogatni a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti és kiskunfélegyházi telephelyein fekvőket.

A Las Vegas-i világpremier után már a kecskeméti gyártósoron az új modell

2019.02.22

A Mercedes-Benz megkezdi Kecskeméten az új CLA Coupé gyártá-sát. Az új CLA Coupé, valamint a CLA Edition 1 2019 májusában kerülnek kereskedelmi forgalomba.

Mini bölcsődét alakítottak ki Hartán

2019.02.21

Egy hatalmas (52 négyzetméteres) csoportszoba, fürdőszoba és gyermeköltöző/átadó várja 2019. február 11-étől az apróságokat. A projekt keretében új eszközöket, játékokat, ágyakat, ágyneműket és egyéb textíliákat is tudtak vásárolni, melyek ugyancsak hozzájárulnak a korszerű, kellemes és barátságos környezet kialakításához.

Huszonhat közintézmény kapott napelemeket Kiskunfélegyházán

2019.02.21

A beruházás a villamosenergia-fogyasztásban éves szinten tízmilliós nagyságrendű megtakarítást eredményez, ami a jövőben egy megújulóenergia-alap részét képezheti, amiből további napelemes beruházások létesülhetnek.

Visszavonulóban az influenzajárvány Bács-Kiskunban

2019.02.20

A 07. héten a háziorvosok jelentése alapján a Bajai, a Kalocsai, a Kecskeméti és a Kiskunhalasi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályainak illetékességi területén fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, összesen 370 fő.

Példaértékű járási összefogás

2019.02.19

A kiskunhalasi, pirtói, harkakötönyi, kunfehértói, balotaszállási, kisszállási, tompai, és kelebiai önkormányzatok támogatásával valósult meg a DÉKÁNI HELP elnevezésű program.

Azonnal megbüntetik a szabálytalankodó sofőröket Kecskeméten

2019.02.18

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a térfigyelő kamerák segítségével egy sajátos akciót indítottak a balesetek visszaszorítása érdekében.

A Kecskeméti RC nyerte a férfi röplabda Magyar Kupát

2019.02.18

A szombati, érdi döntőben győzték le 3-1-re a Pénzügyőr SE csapatát. A Kecskemét története negyedik kupagyőzelmét aratta, a Pénzügyőr 2017 után másodszor nyert ezüstérmet.