2024.04.29, Hétfő
Ismét sikeres körutat zártak a kormányablakbuszok Bács-Kiskunban
Fotó: kormanyhivatalok.hu

Ismét sikeres körutat zártak a kormányablakbuszok Bács-Kiskunban

kormanyhivatalok.hu

2023.11.11. 08:30

A járművek szinte minden járásába és településére eljutottak a két körút során.

Hirdetés

Bács-Kiskun vármegyében április 11-én kezdték meg szolgálatukat a Mobilizált Ügyfélszolgálatok, így az állami szolgáltatások a falvakban is meg tudnak jelenni a 19 működő kormányablakunk mellett.

Az első körút június 30-án ért véget, amelyet a nyári szünet után, újabb körút követett. Szeptemberben ismét úton voltak a Mobilizált Kormányablakok egészen október végéig.

A buszok érkezése előtt már közel másfél hónappal megkezdődik a munka a kormányablakbuszok fogadásával kapcsolatban. Megkezdik a járási hivatalok az egyeztetéseket az érintett települések polgármestereivel, a büntetés-végrehajtási intézetek parancsnokai által delegált felügyelőkkel, illetve az intézmény- és cégvezetőkkel a kitelepülések időpontjairól és az egyéb technikai részletekről.

Összességében, az idei évben 221 településen, közel 620 órában intézhetett ügyet a lakosság. Kollégáink a hozzájuk fordulóknak 739 esetben adtak tájékoztatást, és 3327 ügyben végeztek tényleges ügyintézést, összesen 4066 db ügy lett így elintézve.

A megjelent ügyfelek örömmel fogadták a lakóhelyi ügyintézés lehetőségét. A Mobilizált Ügyfélszolgálatokat fogadták a vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetek is (Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, Kalocsai Fegyház és Börtön, Bács-Kiskun Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet), ahol a kitelepülések alkalmával minden rendben zajlott, jól szervezetten érkeztek a fogvatartottak az ügyintézésre.

 

A mobilizált ügyfélszolgálatok az egyes településeken – azok nagyságától függően – 2–5 óra közötti időtartamban voltak jelen. A kollégák – a busz működése ellenére – a kormányablakokban sem tapasztaltak ügyfélszám-csökkenést, ami igazolja, hogy továbbra is szükség van a szolgáltatások „házhoz vitelére”.

 

MegyeBács-Kiskun vármegyeKormányablak busz