2020.09.30, Szerda

Megye

Így változik a helyi buszok közlekedése és az utasok felszállása Kecskeméten

2020.05.20

A Városi Operatív Törzs fontos döntéseket hozott a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. működését érintően.

Újraindult a fogászati ellátás Kiskunfélegyházán

2020.05.19

A különbség a járványügyi helyzet előtti időkhöz képest, hogy most minden esetben telefonos időpontkérésre és egyeztetésre van szükség. Amennyiben a telefonos kikérdezés során felmerül koronavírus-fertőzés gyanúja, akkor a fogorvos – halasztható kezelés esetén – a háziorvoshoz irányítja a beteget, aki intézkedik a szűrésről.

Csaknem kétezer idős ellátásáról gondoskodott eddig a kecskeméti önkormányzat

2020.05.18

Polgárőrök és fiatal önkéntesek bevonásával eddig csaknem kétezer idős ellátásáról gondoskodott a kecskeméti önkormányzat a veszélyhelyzetben, egyebek mellett bevásárlással, gyógyszerkiváltással, csekkbefizetéssel, meleg étel kiszállításával - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t.

Kunszálláson egy családbarát bölcsőde megvalósítása a cél

2020.05.15

Sikeres pályázat esetén egy 110 négyzetméteres épületben, kezdetben nyolc gyermeket tudnak elhelyezni. További igény esetén ez újabb nyolcfős csoporttal bővíthető.

Ezek az óvodák és a bölcsődék nyílnak meg Kecskeméten

2020.05.14

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester határozatban közölte, hogy a fokozódó igények fegyelembe vételével lassan kinyílnak Kecskeméten az óvodák és a bölcsődék. Természetesen továbbra is csak 5 fős csoportokban fogadják a gyerekeket, és betartanak minden elővigyázatossági követelményt.

A Merkbau elkötelezett a fenntarthatóság és a társadalmi ügyek mellett

2020.05.14

A vállalat többek közt dolgozóknak szervezett kihívásokkal és faültetéssel támogatja a fenntarthatóságot, emellett különféle szervezeteknek nyújt folyamatosan támogatást.

Újra indulnak a szakvezetéses túrák a Kiskunsági Nemzeti Parkban

2020.05.13

A kecskeméti Természet Háza is újra látogatható korlátozásokkal május 18-tól, de az erdei iskolák zárva tartanak.

Kihirdették az Év Tetője Nívódíj Pályázat eredményét

2020.05.12

Nívódíjat kapott homlokzatburkolásban a Tőzsdetojás - PADMA Campus Kecskemét pályázata.

Rómaiak, Trianon és makadám utak: az útépítés története online a Magyar Közúttól

2020.05.12

Online tárlatvezetést tart a Magyar Közút a kiskőrösi úttörténeti múzeumában.

Május 30-tól indulnak autósportban az országos bajnokságok

2020.05.11

A kecskeméti gokart ob-futam után június 6-án Kiskunlacházán a drag és a szlalombajnokság fog beindulni, június közepére rali 3-as bajnoki fordulót terveztek, onnantól pedig gyakorlatilag az összes szakág versenyei tervezés alatt vannak.

Egyszerűbb és gyorsabb, mint egy pizzarendelés

2020.05.09

Az szja 1+1 százalékáról idén is csakúgy, mint a korábbi években egészen május 20-áig lehet rendelkezni.

Takarékos üzemmódban működik Petőfiszálláson a tejfeldolgozó

2020.05.08

A jelenlegi járványhelyzet a Gazda-Tej Értékesítési Szövetkezet petőfiszállási feldolgozó üzemére is komoly hatással van. A járvány berobbanásáig folyamatosan építették a piacaikat, ami most megtorpant. Az iskolák és óvodák bezárásával a konyháknak történő szállítások nyolcvan százalékkal estek vissza.

Több mint 120 óvintézkedést vezettek be a kecskeméti Mercedes-gyárban

2020.05.07

A gyárban három héten át reggeli kezdéssel, de nyújtott munkarendben csak egy-egy műszak dolgozik, ezt követően, május végétől állnak át a kétműszakos termelésre.

Karanténgyűjtést indított a bajai Türr István Múzeum

2020.05.06

Gyűjtést indított a bajai, a bácsalmási és a jánoshalmi járásban a veszélyhelyzethez kapcsolódó kordokumentumokból rendezett kiállításához a bajai Türr István Múzeum - közölte az intézmény igazgatója.

Koronavírus: az egészségügyi ellátások fokozatosan indulnak újra

2020.05.06

Még jelenleg is leginkább sürgősségi ellátás zajlik, de folyamatosan elérhetőek lesznek az egyéb szakrendelések előzetes bejelentkezés útján.

Vadvirágokkal telepítik be a Bem utcai körforgalmi csomópontot

2020.05.19

A Dorcadian Kft. felajánlást tett az önkormányzat számára, miszerint vadvirágokkal telepíti be, díszíti a Bem utcai körforgalmi csomópontot. Kedden a városvezetők és a polgármesteri hivatal, valamint a Városüzemeltetési Kft. szakemberei kilátogattak a Dorcadian Kft. kertészetébe.

Kecskeméten is megnyílnak a játszóterek

2020.05.18

A játszóterek, a strand, a bölcsődei-óvodai ellátás és a közlekedés kapcsán hozott döntéseket pénteken Kecskeméten a Városi Operatív Törzs.

Kaszálják a Sugó mederrézsűit

2020.05.17

A fenntartási munkálatokhoz tartozik a Petőfi-sziget keleti, a hídtól a Türr-átvágásig terjedő szakaszának rendezése is. Az elmúlt években végrehajtott idős, veszélyes fa- és cserjeállomány eltávolításának köszönhetően rendezett, ligetes erdőt alakíthatnak ki.

Terápiás centrum épül Baján

2020.05.15

Országos szinten csak mintegy tizenkét településen elérhető az a fajta és színvonalú szolgáltatás, amely a közeli jövőben megvalósul a bajai Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményben.

Országos online gyermeknapot rendez a Ciróka Bábszínház

2020.05.14

A május 31-én reggel 8 óra 30 perctől este 9 óráig tartó programsorozat "egyszeri és megismételhetetlen alkalom lesz, izgalmas és különleges vendégelőadásokkal, ráadásul ezúttal az időjárás miatt sem kell majd aggódnia senkinek".

A járvány miatt tovább egyszerűsíti a kormány a lakossági és vállalati ügyintézést

2020.05.13

A hatósági engedélyezés helyett bejelentéssel is végezhető lesz a legtöbb tevékenység, ezáltal is csökkenti a kormány az ügyintéző-ügyfél találkozások számát, valamint a vállalkozások adminisztrációs terheit. A bürokráciacsökkentő intézkedésnek köszönhetően akár a bejelentéstől számított kilencedik naptól szabadon elkezdhető lesz a kívánt tevékenység.

Rodolfo előtt tiszteleg a kecskeméti múzeum legújabb virtuális tárlata

2020.05.13

A kiállítás közzétételének időpontja május 16-ához, Rodolfo születésnapjához kapcsolódik, ugyanis tiszteletére néhány éve a fiatal bűvészek a magyar bűvészet napjaként ünneplik ezt a napot.

Madárbarát Munkahely díjat kapott a Mercedes-Benz gyár

2020.05.12

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára fennállása óta elkötelezett a környezetvédelem iránt, a közel 440 hektár nagyságú gyárterület élővilágának felmérése, majd a különböző intézkedések bevezetése hozzájárultak a biodiverzitás fenntartásához.

Megkezdődhet Madaras és Mélykút gazdaságfejlesztése

2020.05.11

A Belügyminisztérium 2019-ben indította el a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programját, mely hatékonyan járul hozzá a kedvezményezett térségek gazdasági, munkaerőpiaci hátrányainak csökkentéséhez, a helyi foglalkoztatás bővítéséhez, a vidék lakosságmegtartó képességének növeléséhez.

Terápiás Egészségkert valósulhat meg a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban

2020.05.10

A gyógy-kert egyaránt szolgálja a betegek, hozzátartozók és az intézményben dolgozók testi-lelki felüdülését.

Elkezdődött az országos szűrés Kecskeméten is

2020.05.08

A megyeszékhelyen 223 főt, Bács-Kiskun megyében összesen 954 személyt vizsgálnak meg a Szegedi Tudományegyetem munkatársai. A vizsgálatra meghívott emberektől orr-garat váladékot és vért is vesznek a szakemberek.

A tartós csapadékhiány visszavetheti a gabona- és repcetermést

2020.05.08

az elmúlt egy hónapban mindössze 4-44 milliméter eső esett az országban, ez 50-80 milliméterrel kedvesebb az ilyenkor megszokottnál.

Holnaptól ismét kinyit a bajai piac és készül az új vásárcsarnok

2020.05.07

A piac területén továbbra is kötelező lesz a maszk viselése és a bejártnál a kézfertőtlenítés.

Németh László műfordítói tábort hirdetnek a Lakitelek Népfőiskolán

2020.05.06

Idén is megszervezi a Németh László műfordítói tábort a Lakitelek Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány, valamint a Magyar Írószövetség augusztusban. Jelentkezni június közepéig lehet.

Bács, Békés és Csongrád megyében is szűrik a baromfikat madárinfluenza ellen

2020.05.05

A jelenleg korlátozás alatt nem álló baromfiállományokat is szűrik Bács-Kiskun, Csongrád és most már Békés megyében is - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden.