2019.10.21, Hétfő

Megye

Felsőlajos felújított Faluháza

2019.07.04

30 évvel ezelőtt a néhai polgármester Csordás László álmodta meg a faluházat.

Kecskemét is pályázhat futópálya építésére

2019.07.04

Az idén elindított program célja a húszezer lakosnál nagyobb településeken legalább egy kilométer hosszú, 120 centiméter széles futópálya kialakítása.

Bács-Kiskun megyei lett a legerősebb magyar hivatásos tűzoltó

2019.07.02

Hat ország legerősebb tűzoltói mérték össze tudásukat a Toughest Firefighter Alive (TFA), azaz a legerősebb tűzoltók versenyén, ahol Csernék Zsolt szerezte meg az aranyérmet.

Raklapgyártó üzem épül Kalocsán

2019.07.01

A kereskedelmi tevékenység akár jövőre megkezdődhet, a raklapgyártó gépsor beszerzése azonban 2-2,5 év, így maga a gyártás csak a gépsor beszerelése, üzembe állítása után kezdődhet.

A bronzkori Vatya-kultúra urnatemetőjét tárják fel Kecskeméten

2019.06.30

Számos méhkas alakú tárolóverem, kemence és épület is előkerült a feltárás során a Balaton utcában.

Jó termés várható kajszibarackból

2019.06.28

Országszerte folyik a kajszibarack betakarítása, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint az idén jó termésre számítanak a termesztők a tavalyi nagyon rossz év után.

Július elseje munkaszüneti nap az egészségügyi dolgozók számára

2019.06.28

Hétfőn zárva lesz a rendelőintézet, a kórházban pedig a munkaszüneti napokra irányadó munkarend szerint dolgoznak.

Itt az új magyar Mercedes Kecskemétről

2019.06.27

Néhány hónappal az új generációs CLA Coupé után a testvérmodell, az új CLA Shooting Brake első sorozatgyártott példánya is legördült a gyártószalagról a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában.

Nyolcszázmillió forinttal támogatja a kormány a kecskeméti nagytemplom felújítását

2019.06.26

A kormány 800 millió forinttal járul hozzá a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye társszékesegyháza, a kecskeméti nagytemplom felújításához - jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Kecskeméten.

Újra indulnak a kecskeméti Kandósok a Shell Eco-marathonon

2019.06.25

Bemutatták a Shell Eco-marathon Europe versenyen induló három magyar csapat autóit kedden a Hősök terén; az energiahatékonysági versenyen több mint 150 csapat tesz kísérletet új távolsági rekord felállítására július 1. és 5. között Londonban.

A klasszikus zene is helyet kapott a Csodálatos Baja rendezvénysorozat programján

2019.06.24

Klasszikus zenei produkciók, képzőművészeti események, könnyűzenei koncertek, színházi előadások is helyet kaptak a Csodálatos Baja rendezvénysorozat programján.

A magyar futball aranykorát mutatja be a kecskeméti Cifrapalota legújabb tárlata

2019.06.22

A magyar futball aranykora című tárlat - amely része lesz a Múzeumok éjszakája programjainak - július 31-ig látogatható a Cifrapalotában, keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között.

Újra Informatika napja lesz a Neumann János Egyetem GAMF karán

2019.06.21

A rogramot leendő hallgatóknak, szüleiknek és minden érdeklődőnek hírdetik, melyen szeretnék bemutatni informatikai képzéseik néhány érdekes elemét.

Saját kézbe venné a távhőszolgáltatást Kiskunfélegyháza önkormányzata

2019.06.20

Kedden délelőtt elzárták a melegvíz-szolgáltatást a Petőfi lakótelepen. Nem hivatalos információk szerint az immár ismétlődő szolgáltatási kiesés mögött az áll, hogy a hőszolgáltató jelentős tartozásokat halmozott fel. Az ügyben Csányi József polgármesteradott tájékoztatást.

Tovább épül, szépül a Horváth István Sporttelep Kiskunmajsán

2019.06.19

A beruházásnak köszönhetően a lelátó mindkét oldalának nagy része fedést kap, amely az eső és a napsütés ellen is óvja a szurkolókat, nézőket. 2x25 méter hosszúságban és mintegy 5 méter szélességben készül el a lelátó fedése.

Megújul az Eötvös József Főiskola Szegedi úti kampusza

2019.07.04

A közel 900 millió forintos beruházás érinti Szegedi úti Campus A és C épületét, valamint a kistornatermet és a műhelyeket is.

Július 1-jétől az Egészségközpontban üzemel az ügyeleti ellátás Félegyházán

2019.07.03

Az ügyeleti ellátás hétköznap 17 óráról másnap reggel 8 óráig, hétvégén péntek 17 órától hétfő reggel 8 óráig vehető igénybe.

Semmelweis-napot rendeznek Kecskeméten

2019.07.02

Július 1-je országosan a magyar egészségügy napja, ebből az alkalomból szervez ünnepséget a Bács-Kiskun Megyei Kórház.

Visszatér a Jánoshalmi járásba a mobil kormányablak

2019.07.01

A Jánoshalmi járás valamennyi településére eljut a kormányablak busz, amely segítségével többek közt diákigazolvány ügyek és parkolási igazolvány ügyek is intézhetők.

Kunsági sikerek az Országos Borversenyen

2019.06.29

A borverseny sajátossága, hogy az ide érkező minták a hegyközségi, ill. borvidéki borversenyeken eredményei alapján kerülnek kiválasztásra, tehát elmondható, hogy valóban az ország legszebb borai szerepelnek.

2019-ben is folytatódik a Strand Police program Kecskeméten

2019.06.28

A programban résztvevő diákok strandfelügyeleti feladatokat látnak el, de a parkolókat is ellenőrzik, illetve olyan ingyenes kiadványokat osztanak, melyekben hasznos bűnmegelőzési tanácsokat kaphatnak a fürdőzők.

Több száz millió forintos kárbejelentést kaptak a hazai biztosítók a viharok miatt

2019.06.27

A pincéket, garázsokat elöntő, nagy mennyiségű esővel és erős, fákat kicsavaró széllel lecsapó, az Adria felől érkező zivatarlánc miatt a tűzoltóknak 210 helyszínen kellett beavatkozniuk, a legtöbb riasztást Fejér, Bács-Kiskun és Komárom-Esztergom megyében kapták.

760 millió forint támogatást kapott a Bay Zoltán Kutatóintézet

2019.06.27

A kutatóintézet 26 éve működik, körülbelül 200 embert foglalkoztat, a dolgozók nagy része mérnök, laboráns és technikus. A kutatóintézetnek Budapesten, Miskolcon, Egerben, Szegeden és Kecskeméten is van telephelye.

Júliustól az önkormányzat üzemelteti a háziorvosi ügyeletet Kiskunfélegyházán

2019.06.26

A felnőtt és gyermek ügyeleti ellátás egyaránt az új Egészségközpont földszintjének helyiségeiben kap helyet ettől az időponttól, amelyek a belső parkolóból akadálymentesen megközelíthetők. Csányi József polgármester az új felállástól többek között az ellátás minőségének javulását várja.

Kezdődhet az M8-as gyorsforgalmi út tervezése

2019.06.25

A mintegy 100 kilométeres, 2x2 sávos út Kecskemétet köti majd össze Dunavecsén és Dunaújvároson át az M7-es autópályával.

Megújult a kiskunhalasi Csipkeház és Csipkemúzeum

2019.06.23

A Csipkemúzeumban a bemutatószekrényeket cserélték újakra, korszerűsítették a világítást és interaktív digitális eszközöket szereztek be. Ezek segítségével a korábbiaknál bővebb és érdekesebb információhoz juthatnak a látogatók: a virtuális csipkevarrás mellett lesz "csipkekvíz" és "csipkekirakó" is, a tájékozódást pedig a mobileszközre letölthető tárlatvezetés is segíti. A kiállítótermekben a korábbi, hagyományos fekete és fehér színeket a kék különféle árnyalatai váltják fel. 

3 új alföldi borakadémikus

2019.06.21

2019. júniusában óriási megtiszteltetés ért három alföldi borászt a Kunsági borvidékről: a Magyar Bor Akadémia tagjai közé választotta az izsáki Varga Árpádot (Gedeon Birtok Borászat), a soltvadkerti Font Gábort (Font Pincészet), illetve a kiskőrösi Szentpéteri Attilát (Szentpéteri Borpince).

Péntektől visszavonták a tűzgyújtási tilalmat

2019.06.21

Az elmúlt hét csapadékos időjárásának köszönhetően jelentősen csökkent a tűzveszély az erdős és mezőgazdasági területeken, ezért - az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve - péntektől Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is visszavonják a június 14-vel elrendelt tilalmat.

Ajándék laptoppal jutalmazta a Szentkirályi Általános Iskola kitűnő tanulóit Balogh Levente

2019.06.20

Idén két tanuló, Németh Sándor és Pusztai László zárta kitűnő eredménnyel az általános iskolai tanévet.

Mezővároshoz méltó piac épül Izsákon

2019.06.19

643 négyzetméter alapterület, kültéri elárusító pavilonok, kialakított parkolók és kerékpártámaszok, környezetrendezés, üzlethelységek, mosdók, mindez modern, európai színvonalon.