2019.08.21, Szerda

Megye

A kecskeméti Hírös ÉP csapata nyerte a Danone Focikupa szegedi regionális döntőjét

2019.04.24

A kecskeméti fiatalok a fináléban a Cegléd csapatát győzték le büntetőrúgásokkal, így ők vehetnek részt a kupa budapesti országos döntőjében.

Táncválasztó workshopot tartanak Budapesten és öt vidéki nagyvárosban

2019.04.23

A tánc világnapja alkalmából vasárnap öt vidéki nagyvárosban és Budapesten Nagy táncválasztó elnevezéssel workshopot rendeznek ingyenes táncórákkal, beszélgetésekkel és színháztermi előadásokkal - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

A tervek szerint halad a kotrás a Vizafogó és a Sugó-híd közötti szakaszon

2019.04.22

A jelenlegi beavatkozással az elmúlt évek fenntartási munkálatai folytatódnak, korábban már megtörtént a torkolati szakasz kotrása. Az Alsó-Duna-völgyi Vízügy Igazgatóság a vízmélységeket évente ellenőrzi.

Elkészült a Kecskeméti Atlétikai Központ

2019.04.19

701 millió forint kormányzati forrásból elkészült a Kecskeméti Atlétikai Központ. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a sajtó kíséretében tekintette meg az épületkomplexumot szerda délelőtt.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kapta az első Családbarát kórház díjat

2019.04.16

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kapta az első Családbarát kórház díjat, és huszonhárom kórházi osztályt is díjaztak. A díjakat a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és a Magyar Kórházszövetség alapította - tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.

Hozd formába magad tavasszal

2019.04.14

Végre itt a jó idő, előkerülnek az alakunkat megmutató lány ruhák, így elkezdhetünk a nyári bikiniformánkon dolgozni! Természetesen mind tudjuk, hogy nem egyszerű kitartóan edzeni, de íme néhány pláza tipp, hogyan tehetjük a felkészülést könnyebbé:

A vásárlóknak köszönheti piacvezető pozícióját a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft.

2019.04.12

„A vásárlók, nem pedig statisztikai trükkök tesznek egy céget piacvezetővé. Márpedig a magyar vásárlók választása elég egyértelmű: a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. továbbra is a legerősebb, vezető szereplője volt a magyar ásványvízpiacnak 2018-ban” – reagált Balogh Levente azokra a pontatlan és félrevezető adatokra, melyeket az egyik versenytárs tett közzé nemrégiben a médiában.

Szerdától lehet nevezni az Országos Borversenyre

2019.04.11

Szerdától május 10-ig várja a magyar borászok nevezését a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a 40. Országos Borversenyre. A jubileumi seregszemlét május 21-én és 22-én Kecskeméten tartják.

Megszépült környezetben dolgozhatnak az Agrár- és Vidékfejlesztésti Főosztály munkatársai

2019.04.10

Régi épületet öltöztettek új köntösbe Kecskeméten a Halasi út 36. szám alatt, az ünnepélyes átadóra ma került sor.

Átadták Kalocsán a Paksi közi vasúti átjáró fénysorompóját

2019.04.09

Kalocsán, a Foktői vágányhálózaton az eddigi biztosítatlan, andráskereszttel jelzett vasúti átjáróban a közúti és vasúti forgalom megnövekedése miatt szükségessé vált egy fénysorompó üzembe helyezése. Ezt a gyakran arra közlekedők és a környéken élők is kérték.

Felavatták Szent II. János Pál pápa szobrát Izsákon

2019.04.08

Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, a térség országgyűlési képviselője (j) és Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek leleplezi Szent II. János Pál pápa mellszobrát az izsáki Szent Mihály római katolikus templom udvarán 2019. április 7-én.

Több tízezer ember árvízi biztonsága javul a Tisza mentén

2019.04.06

A Magyar Vakond és a Kötiviép’B a területen többek közt töltésépítési, csatornakotrási és tereprendezési munkálatokat végez majd.

Jönnek a húsvéti adóellenőrzések Bács-Kiskun megyében is

2019.04.05

A NAV Bács-Kiskun megyei munkatársai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit a húsvéti ünnepeket megelőző időszakban a megyei piacokon, közterületeken.  

Két helybeli cég újíthatja fel a Kecskeméti Városházát

2019.04.04

A Kecskeméti Városháza műemléki felújítására kiírt nyílt közbeszerzést két helybeli cég, a Horváth Építőmester Építőipari Zrt. és a Portula Építőipari Kft. nyerte, nettó 3 milliárd 415 millió forinttal.

Befejeződtek a kecskeméti egészségügyi intézmények fejlesztései

2019.04.04

A projekt 11 megvalósítási helyszíne Kecskeméten a következők voltak: Batthyány u. 16., 20., 22., Czollner tér 7., Kada E. u. 4/a., Nyíri út 61. (2 telephely), 63.(2 telephely), Széchenyi sétány 6.,Piaristák tere 7.

Indul a Virágos Félegyházáért verseny

2019.04.24

Várják magánszemély, közösségek, vállalkozások, vendéglátóhelyek, intézmények stb. jelentkezését, akik elő- és belső kertjüket, konyhakertjük, erkélyüket, vállalkozásuk, intézmények előkertjét, az általuk gondozott közterületet a versenyre nevezni kívánják.

Tizenhárom új bemutatót tervez a következő évadban a kecskeméti Katona József Színház

2019.04.23

Hat nagyszínházi bemutató mellett öt kisszínházi és két gyermekelőadással készül a kecskeméti Katona József Színház a 2019/20-as évadra - jelentette be a teátrum igazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

Újabb beruházást tervez a Primőr Kft. Kiskunfélegyházán

2019.04.21

Önkormányzati területet vásárolt a Primőr Kft. a félegyházi önkormányzattól a Liget utcában.

Vérátömlesztést kap Bács-Kiskun megye legimpozánsabb épülete

2019.04.17

A beruházás részeként megújul az előcsarnok és a díszterem, az eredetinek megfelelően helyreállítják a tetőszerkezetet, valamint az épület akadálymentesítését is megoldják.

Jogerős az építési engedély a Kalocsa-Paks Duna-híd létesítésére

2019.04.15

Új szakaszba érkezett az új, Kalocsa-Paks Duna-híd létesítése: 2019. április 5-én, pénteken jogerős építési engedélyt kapott a híd.

Megújult a bajai nyúlvágóhíd és új csomagolóanyag raktárt alakítottak ki

2019.04.13

Jelentős fejlesztések zajlottak a bajai Tetrabbit Kft. bokodi úti telephelyén. Az ünnepélyes avatás április 9-én történt meg.

Fejér és Bács megyében nőtt legnagyobb tempóban az építőipar

2019.04.11

Az egy lakosra jutó építőipari termelés Budapesten és Bács Kiskun megyében volt a legmagasabb, kétszerese az országos átlagnak.

Földbe rejtett kincsesláda őrzi majd a félegyházi gyerekek értékeit

2019.04.10

Egy kincsesláda kerül április 29-én, hétfőn a földbe, a Zöldváros beruházás egyik kiemelt helyszínén, a főtéren.

Ritka vadmadarak védelméről is gondoskodik az NKM 

2019.04.09

A fokozottan védett túzokból Magyarországon az utolsó számlálásnál a másfél ezret sem érte el a számuk. A ritka madárfaj biztonságát szolgálja az a fejlesztés, amelynek során az NKM a Kiskunsági Nemzeti Park területén összesen 35 kilométeres távolságban földkábellel váltja ki a légvezetéket.

Orosz nyelvi és műveltségi vetélkedőt szerveznek iskolásoknak

2019.04.08

Az iskolák egy, az orosz nyelvvel és kultúrával kapcsolatos iskolai program szervezésével és a rendezvény beszámolójával jelentkezhetnek a vetélkedőre május 26-áig.

Közel 35 ezer jármű sebességét ellenőrizték 24 óra alatt a Bács-Kiskun megyei rendőrök

2019.04.07

Az előző év kedvező tapasztalatai után a rendőrség a helyszínek kiválasztásába idén is bevonta a lakosságot, akik javaslatait figyelembe véve határozták meg a sebességmérő berendezések felállítási helyeit.

Munkáltatói Fórum Kecskeméten

2019.04.05

A mai napon került megrendezésre a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal szervezésében a Klapka utcai székházban a Munkahelyteremtés 2019 című rendezvénysorozat fóruma.

Kecskemét polgármesterasszonya is ott van a legbefolyásosabb nők között

2019.04.04

A magyar Forbes ötödik alkalommal készítette el A legbefolyásosabb magyar nők listáját.

Újraéled a bajai Vasas pálya

2019.04.04

Előreláthatólag kora nyáron megkezdődnek a munkálatok, és a tervek szerint jövő tavasszal birtokba vehetik a város lakói az új létesítményt.

Gemenci faóriásokhoz indul túra a hétvégén

2019.04.03

A kirándulás szombaton délelőtt fél tizenegykor indul a Gemenz Zrt. keselyűsi fogadó épületétől, ahonnan a résztvevők erdei vasúttal utaznak a gemenci Duna-parthoz. A túra útvonala innen a kijelölt ösvényeket elkerülve az "igazi" Gemencként ismert, alsó-gemenci erdőben folytatódik mintegy 12 kilométeren át.