2021.10.23, Szombat

Megye

Kecskeméten is segíti a hajléktalanokat a Máltai Szeretetszolgálat

2021.02.15

Vitaminokkal, gyümölccsel egészítik ki a napközbeni ellátást, a népkonyhában a koronavírus-járvány miatt áttértek a dobozos ételkiadásra, de korlátozott számban helyben fogyasztásra is van lehetőség.

Több mint ötezer keresztféléves hallgató kezdheti meg felsőfokú tanulmányait februártól

2021.02.12

A felvettek közel 90 százaléka mesterképzésre jelentkezett, ez szám szerint 4623 hallgatót jelent. A legnépszerűbb a vezetés és szervezés szakirány volt, ezen a területen 496-an kezdhetik meg tanulmányaikat februártól. A gépészmérnöki képzést 313-an, a mérnökinformatikust 310-en, a villamosmérnökit pedig 247-en választották idén.

Megújult az általános iskola és az óvoda Pirtón

2021.02.11

A felújítás keretében megtörtént homlokzati és lábazati hőszigetelése, a padlásfödém hőszigetelése, valamint teljes nyílászáró cserére került sor. Az ingatlanok gépészeti fejlesztése részeként megvalósult hőleadók, csőhálózat, termosztatikus szelepek felszerelése és két biomassza kazán került beépítésre.

Biztonságba helyeztek 89 mentett denevért Tiszaugon

2021.02.09

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságnál talált új otthonra 89 mentett rőt koraidenevér. Az állatok a tiszaugi denevértoronyban folytatják téli pihenőjüket. A denevérek a Fővárosi Állat- és Növénykert gondozásában álltak, miután különböző okokból a mentőhelyre kerültek, most megerősödve szabadon engedhették őket a szakemberek.

Új célok a bajai alapítványnál

2021.02.07

A közalapítvány alapítója Baja Város Önkormányzata. Ma már ez az egyetlen működő, a város által alapított közalapítvány.

Plusz forrásra van szükség a kerékpárút építéséhez

2021.02.04

A 2-2,5 méteres széles, egyes szakaszokon gyalogosokkal közösen használandó bicikliút többször keresztezi majd a közutat.

Gábor Áron emléke előtt tisztelegve rajzpályázatot hirdetnek

2021.02.02

Az alkotások szabadon választott technikával, A/4-as vagy A/3-as méretben készülhetnek.

2021 folyamán megújul a kiskunhalasi autóbusz-állomás

2021.01.28

Az újjáépítés ideje alatt ideiglenes helyszínen várja az utasokat a kiskunhalasi autóbusz-állomás.

Jelmezversenyre fel bajaiak!

2021.01.26

Online farsangi jelmezversenyt hirdet gyerekek számára a Baja Marketing Kft. - tájékoztatott Ottmár Attila művészeti vezető.

Így tartsuk be az újévi fogadalmakat

2021.01.24

Kiegyensúlyozottabb táplálkozás, több mozgás vagy rendszeresebb főzés: míg január első napjaiban lelkesen betartjuk az újévi fogadalmakat, a második hétre inkább nyűggé válik, a harmadiktól pedig már inkább elengedjük – majd jövőre újra próbáljuk… Még nincs késő, hogy idén végre szokássá alakítsuk az elhatározásainkat.

Érdemes már januárban nyilatkozni az szja-kedvezményekről

2021.01.22

Célszerű már januárban kitölteni az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy a munkáltatók mielőbb figyelembe vegyék a munkavállalóknak járó kedvezményeket. A nyilatkozat akár online is kitölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján. A leadott nyilatkozatban történt változás esetén új nyilatkozatot kell tenni vagy a korábbit vissza kell vonni.

Szombaton szervezik a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat

2021.01.21

Az írásbeliket az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával rendezik meg.

Virtuális kiállítás nyílt Bajtay Ferenc fotóiból

2021.01.20

Bajtay Ferenc kecskeméti fotóművész munkásságából emeli ki a jelentősebb felvételeket a Kecskeméti Katona József Múzeum legújabb virtuális kiállítása.

Új tűzoltólaktanya épül Kecskeméten

2021.01.18

A Kecskeméten, az ország legnagyobb megyéjének székhelyén működő tűzoltó-parancsnokság tizenöt település csaknem 212 ezer lakójának, vagyis minden második Bács-Kiskun megyei embernek a biztonságát erősíti. A beruházás várhatóan 2023 tavaszán fejeződik be. 

Bács-Kiskun megyében is megjelent a madárinfluenza

2021.01.17

Az érintett kerekegyházi tojótyúkállomány felszámolása már folyamatban van, és a hatóság a további szükséges intézkedéseket is elrendelte.

Megújult a bajai főiskola

2021.02.13

A nemrég befejeződött munkálatok eredményeként a főiskola épületének infrastrukturális fejlesztése mellett az oktatási eszközpark is bővült.

Megtartotta első idei ülését a Bács-Kiskun Megyei Területi Tervtanács

2021.02.12

A február 10-i kecskeméti tanácskozáson az örökségvédelem témájában egy engedélyezési és egy bejelentési dokumentációt tárgyaltak meg.

Nem panaszkodtak az elmúlt évre, és jövőképe is van a 19 telephellyel renzdekező Axiál Kft. vezetőinek

2021.02.10

Modern gépekre van szükség az egyre nagyobb mennyiségű élelem megtermeléséhez, ezek forgalmazásában pedig jelentős szerepre számít az Axiál Kft.

Kalocsai Duna-híd: átadták a munkaterületet, indul a kivitelezés

2021.02.08

Nem csupán híd épül Közép-Európa meghatározó folyója felett, hanem mintegy 25 kilométernyi úthálózat is – a munkát a Duna Aszfalt végzi el.

Bővítette telephelyét és kapacitását a soltvadkerti ásványvízgyártó

2021.02.05

Mintegy 400 millió forint uniós támogatásból két csarnokkal és új gyártósorral bővítette ásványvízgyártó kapacitását a soltvadkerti Phoenix-Drink Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Új építőipari gyár érkezik Kecskemétre

2021.02.03

A beruházással a város egyre jelentősebb üzemkapacitását bővíti a liechtensteini HILTI.

Felújítják a kecskeméti Városháza Dísztermének csillárját

2021.01.31

Az Árkay Sándor keze munkáját dicséről, 1,2 tonnás matuzsálem 1897-ben készült el.

Megújultak a buszmegállók Géderlakon

2021.01.27

A falu központjában lévő orvosi rendelő előtt, és a vele szembeni oldalon kialakított buszmegálló régi útburkolatát felszedték és új, megerősített, nagy kopásállóságú és terhelhetőségű burkolatra cserélték, további új peronokat is kialakítottak.

Virtuálisan bejárható lett a kecskeméti Cifrapalota Sisi-kiállítása

2021.01.25

A Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyének népszerű Sisi-tárlata már online is megtekinthető.

Új óvodával vett lendületet Kiskunhalas kertvárosi része

2021.01.23

Az évtizedek óta várt beruházás részeként a csoportszobák és a szükséges kiszolgálóhelyiségek mellett játszóudvart és parkolókat is kialakítanak.

Megnyílt az uszoda a félegyházi sportolók előtt

2021.01.22

Január 18-ától ismét használhatják a Félegyházi Termál Parkfürdő benti nagymedencéjét a félegyházi egyesületek igazolt sportolói, úszói. Az egyeztetéseket követően a Jogging Plus Sportegyesület, a kiskunfélegyházi 3K Sportegyesület, a Kiskun Vízi és Szabadidő Egyesület tagjai és a vízilabdázók vehették birtokba a nagymedencét. A lakosság számára az uszoda továbbra is zárva tart. Minderről Balla László alpolgármester számolt be.

Megújult környezetben tanulhatnak a bajai diákok

2021.01.21

Több szempontból is rendhagyó évet hagyott maga mögött a felsővárosi Szent Balázs Katolikus Általános Iskola: miközben diákok és pedagógusok megküzdöttek a vírushelyzet és a digitális oktatás okozta nehézségekkel, a Flórián utcai épület talán fennállása legnagyobb megújulásán esett át, a tavaly szeptemberi évnyitón pedig a tanulók korszerű, ugyanakkor otthonos iskolába térhettek vissza.

Alkatrészhiány miatt tíz napra ismét leáll a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban

2021.01.19

Egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban. A Mercedes-Benz gyárainak nagyfokú rugalmassága lehetővé teszi, hogy a termelési programban ilyenkor szükséges módosításokat rövid időn belül végrehajtsák.

Nagy segítséget jelent a járvány leküzdésében a Duna Aszfalt legújabb adománya

2021.01.18

A piacvezető mélyépítő vállalat nem először segíti a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház munkáját.

Több mint 350 millió forintból fejlesztik a bölcsődéket Baján

2021.01.16

A fejlesztés a bölcsődei helyek számának növelése mellett tizenkét új munkahelyet is teremt.