2024.04.18, Csütörtök

Megye

Tíz ország százhúsz zenésze lép színpadra a kecskeméti Jazzfőváros fesztiválon

2023.07.23

Négy nap alatt tíz ország mintegy százhúsz zenésze lép színpadra az augusztus 3. és 6. között zajló hetedik kecskeméti Jazzfőváros szabadtéri családi fesztiválon - tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

Hatalmas jurtatáborral várja a látogatókat a bugaci Ősök Napja hagyományőrző rendezvény

2023.07.21

Hatalmas jurtatáborral vár több tízezer látogatót augusztus 4. és 6. között az Ősök Napja hagyományőrző rendezvény Bugacon.

Albérletszezon előtt állunk: ennyit kell most fizetnie egy kecskeméti diáknak

2023.07.19

Fokozatos élénkülést mutat a kiadó lakóingatlanok piaca. A kínálat növekedése mellett a kereslet is felfutóban van, mindez a bérleti díjak gyorsulását hozhatja a felvételi ponthatárok kihirdetésével - közölte az ingatlan.com legújabb elemzését az MTI-vel hétfőn.

Újranyitott a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház jegyirodája a Malom Központban

2023.07.14

A jegyiroda egész nyáron nyitva tart.

Két óvódát is korszerűsítenek Baján

2023.07.11

A munkaterület átadással július 10-én, hétfőn megkezdődött a Damjanich utcai és a Kiscsávolyi óvoda épületének energetikai korszerűsítése 34,72 millió forintos uniós támogatásból.

Több mint 2,5 milliárdos gazdasági fejlesztés indulhat Bács-Kiskun vármegyében

2023.07.09

A helyi gazdaság fejlesztésére több mint 2,5 milliárd forintot nyert el négy Bács-Kiskun vármegyei település az európai uniós Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) Plusz keretéből - tájékoztatta a vármegyei önkormányzat elnöke az MTI-t.

Médiatanács: lezárult a kecskeméti rádiós frekvenciapályázat

2023.07.07

Körzeti vételkörzetű kereskedelmi rádiót működtethet decembertől a kecskeméti 96,5 MHz rádiós frekvenciapályázat nyertese - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa csütörtökön az MTI-vel.

Bács megyében is sokan szenvedtek a júniusi viharoktól - A biztosítók 3,4 milliárd forintot fizettek ki

2023.07.05

A júniusi viharok miatt a hazai biztosítók másfélszer akkora kártalanítást fizethetnek ki a lakásbiztosítással rendelkezőknek, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte a friss adatokat a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden.

Nyári szabadegyetemet tartanak a lakiteleki népfőiskolán

2023.07.03

Nyári szabadegyetemet tartanak a lakiteleki népfőiskolán, a Hungarikum Ligetben július 5-e és 9-e között - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója az MTI-vel.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Budapest–Belgrád vasúti fejlesztés

2023.06.30

Újabb szakaszon veszi kezdetét a tervezési, illetve a kivitelezési munka.

Kiosztották a 16. Kecskeméti Animációs Fesztivál díjait

2023.06.28

Szombat este a kecskeméti Hírös Agórában tartották a 16. Kecskeméti Animációs Fesztivál záróeseményét. 111 alkotás volt versenyben és 20 kategóriában osztottak ki díjakat.

Díjat nyertek a Bács-Kiskun vármegyei iskolások

2023.06.26

„Legjobbak a jók között” díjat nyertek el alkotásukkal a dunavecsei Kinizsi Lakásotthon, és a Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdaság és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai az országos „Add tovább a jót, amit Te is kaptál!” országos gyerekpályázaton - derült ki azutaboldogsaghoz.hu tájékoztatásából.

Múzeumok éjszakája - Veterán buszjáratok segítik a helyszínek megközelítését Kecskeméten

2023.06.24

Tíz múzeumi veterán buszjárat segíti a 34 helyszín megközelítését Kecskeméten június 24-én, szombaton a  Múzeumok éjszakáján - közölte a programokat összefogó Bozsó Gyűjtemény az MTI-vel.

Múzeumok éjszakája - Kecskeméten is várja a MÁV az érdeklődőket

2023.06.22

A MÁV-Volán-csoport 2023-ban is számos programmal készül a június 24-én megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakájára, ahova idén 18 település 19 helyszínével csatlakozott - közölte a MÁV-csoport kedden az MTI-vel.

Meghirdették a 22. Lakiteleki Filmszemlét

2023.06.20

Magyar értékek és hungarikumok a Kárpát-medencében témakörben hirdették meg a 22. Lakiteleki Filmszemlét, amelyre szeptember 30-áig várják a nevezéseket - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója az MTI-vel.

Felpörög a reklámajándékok gyártása Kalocsán – új üzemet hoztak létre

2023.07.22

A 28 éve alapított Anda 5300 négyzetméteres új egységében gyártórész és raktár is helyet kapott.

Szakmai napot tartottak Kecskeméten a halgazdálkodási ágazat szereplői részére

2023.07.20

Nagy érdeklődés mellett tartottak szakmai napot Kecskeméten a halgazdálkodási ágazat szereplői részére, melyen érdekképviseleti szervezetek és gazdálkodók egyaránt képviseltették magukat. A műhelymunkában részt vett Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium közös agrárpolitika végrehajtásért felelős helyettes államtitkára is - közölte az agrártárca.

Megújult a csapadékvíz-elvezető rendszer Bátya községben

2023.07.16

A település környezeti állapotát javító projekt 130 millió forint uniós támogatásból valósult meg. A fejlesztésnek köszönhetően a lakosságnak nem kell tartania az ár- és belvíz károktól.

Bács megyében is másodfokú figyelmeztetés van érvényben a magas középhőmérséklet miatt

2023.07.12

Heves zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: szerdán a nap második felében már kipattanhatnak zivatarok, de estétől jégesővel, szélviharral és felhőszakadással kísért zivatarokra is számítani kell, elsősorban az ország északi felén.

Himalájai fényfácán-kakas érkezett a Kecskeméti Vadaskertbe

2023.07.10

Láma, dámszarvas borjú és indiai ludak is születtek a Kecskeméti Vadaskertben, de a ritkaságnak számító himalájai fényfácán-kakas is látható már az állatkertben - közölte az intézmény igazgatóhelyettese az MTI-vel.

Megtartották a Neumann János Egyetem diplomaátadó ünnepségét

2023.07.08

A magyar gazdaság, az innováció akkor lesz sikeres, ha az iparvállalatok és az egyetemek, kutatóintézetek szimbiózisban, jól tudnak együtt dolgozni - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért felelős helyettes államtitkára pénteken Kecskeméten, a Neumann János Egyetem diplomaátadó ünnepségén.

Hétfőn kezdődik a Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál Kecskeméten

2023.07.06

Hétfőn kezdődik a Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál Kecskeméten; a zenei kínálat középpontjában ezúttal a kórusok állnak - közölték a szervezők az MTI-vel.

Meghosszabbított nyitvatartással üzemel a bácsalmási határátkelő

2023.07.04

Meghosszabbított nyitvatartással üzemel a turisztikai időszakban a magyar-szerb határon a bácsalmási közúti határátkelő - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

Együttműködési megállapodást írt alá a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház és a Neumann János Egyetem

2023.07.02

A megállapodás keretén belül a színház különböző kedvezményeket biztosít az egyetem dolgozói és hallgatói számára egyaránt, míg az egyetem népszerűsíti a produkciókat.

Tíz új autóbuszt állít forgalomba a Volánbusz a Bács-Kiskun vármegyében

2023.06.29

Tíz új autóbuszt - három Volvo B6SC-8900 és hét Credobus Econell 12 típusút - állít forgalomba  a Volánbusz Bács-Kiskun vármegyében  - közölte a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága hétfőn közleményben az MTI-vel.

Átadták a Hungarikum Liget Kárpátia Rendezvényházát

2023.06.27

10 éves fejlesztéssorozat zárult le a 26 hektáros területen fekvő komplexumban.

Lézervágó és rozsdapor - indusztriális alkotásokból nyílik kiállítás Kecskeméten

2023.06.25

Grillsütőként is funkcionáló robotszobrok és acéllemezekből formázott emberi fej: többek között ilyen egyedi alkotások láthatóak a K-ARTS Művészeti Alapítvány június 23-án Kecskeméten megnyíló kiállításán.

Egymás ellen kezd a Ferencváros és a Kecskemét a labdarúgó OTP Bank Ligában

2023.06.23

Az előző szezon arany- és ezüstérmese, azaz a Ferencváros és a Kecskeméti TE egymás ellen lép pályára a labdarúgó OTP Bank Liga 2023/24-es idényének nyitófordulójában.

Több mint duplájára növeli gyártókapacitását a kecskeméti Univer Product Zrt.

2023.06.21

A fejlesztésnek köszönhetően a legkorszerűbb műszaki színvonalon készül a jövőben a hungarikum Erős Pista és a Piros Arany.

Faldum Gábor és Nádas Nóra nyerte a sprinttávú triatlon ob-t Baján

2023.06.19

A férfiaknál Faldum Gábor, a nőknél pedig Nádas Nóra Romina győzött vasárnap a triatlonosok sprinttávú országos bajnokságán, Baján.