2021.04.16, Péntek

Megye

Polgármestert és képviselő-testületet választanak vasárnap Bácsszentgyörgyön

2020.10.14

A bácsszentgyörgyi polgármesteri tisztségért két független jelölt indul: Illi Ferenc és Müller József. A korábbi polgármester, a független Tóth János is jelöltette magát, de később visszalépett.

Újra egész Magyarországról szállíthatók baromfitermékek Thaiföldre és Japánba

2020.10.13

Október 7-től a thai, október 8-tól pedig a japán szakhatóság is feloldotta az utolsó madárinfluenza miatti korlátozásokat Magyarországgal szemben.

Új sportpályával gazdagodtak a bajai diákok

2020.10.12

Az enyhe ősz még bőven lehetővé teszi a szabadtéri testnevelés órákat az iskolákban. A Szent László ÁMK diákjai szeptember óta örvendhetnek az új sportpályának, ahol nemcsak a mindennapos testneveléshez kapcsolódó foglalkozásokat, de akár edzéseket is tarthatnak. A fejlesztés az EFOP 4.1.5-ös iskolafelújítási pályázat részeként valósulhatott meg.

41 bika került terítékre

2020.10.10

Nyolc aranyérmes bikát ejtettek el bőgésben.

Rekreációs övezetté alakul a bátyai tó környezete

2020.10.08

A 2017-ben indított LIFE-MICACC projekt célja, hogy a klímaváltozás hatásainak leginkább kitett magyar települések természetes és hatékony módon, vízmegtartással alkalmazkodhassanak az egyre gyakoribbá váló aszályokhoz és villámárvizekhez.

Ökofalu lesz Bugacpusztaháza

2020.10.07

A településen egy minősítési rendszer keretében a szelektív hulladékgyűjtés, az esővíz hasznosítás, a komposztálás, az energiatakarékosság, a lakossági szennyvízkezelés is mérhető és értékelhető lesz, ezzel is egy újabb lépést tudnak tenni a teljes öko faluvá válás irányába.

Ideiglenes forgalomkorlátozás az 55-ösön Baja és Csávoly között

2020.10.06

A rendőrök október 7-én előreláthatólag 10.45-től 15.15-ig egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset vizsgálata miatt lezárják az 55-ös főút Baja és Csávoly közötti szakaszát. Az adott útszakaszon csak a menetrend szerint közlekedő autóbuszok mehetnek át.

A rangadón is folytatta a nagy menetelését a Tiszakécske

2020.10.05

Simon Márk duplájára nem tudtak válaszolni az egriek, így az éllovas biztosan verte a harmadik egrieket.

Bővül a felsőlajosi Márka-gyár

2020.10.02

A magyar gazdaságpolitika elsődleges célja, a munkahelyek, vállalkozások megvédése, ehhez a beruházások támogatása a leghatásosabb eszköz - jelentette ki a pénzügyminiszter pénteken a Bács-Kiskun megyei Felsőlajoson, a Márka Üdítőgyártó Kft. kapacitásbővítő beruházásának bejelentésén.

Bérlakás pályázatot hirdet Kiskőrös

2020.10.01

Az ingatlan bérbeadása legfeljebb kétéves időtartamra történik.

Megrendezik a XII. Helyi Termék Ünnepet Kecskeméten

2020.09.30

Az esemény október 2-4.-ig kerül megrendezésre a Deák Ferenc téren Kecskeméten.

Egész nap alkottak a bajai gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek

2020.09.29

Előbb a papírkollázs készítésének módszerét sajátíthatták el, majd a már megtanult technikát alkalmazhatták a csendéletek festésére is.

A Nyolc nő című darab bemutatójával indul az évad a kecskeméti színházban

2020.09.28

Újító óvintézkedést vezetett be Cseke Péter igazgató a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban, hogy a nézők vírusmentes légkörben élvezhessék a teátrum új évadának előadásait. A Kelemen László Kamarában ezen a héten, a nagyszínházban október elején, majd az első bemutatóra a Ruszt Stúdióban is felszerelnek új, kecskeméti gyártású légtisztító berendezéseket.

Válasszuk a hazait, ezzel magyar munkahelyeket támogatunk és védjük a környezetet

2020.09.26

Az idei év megmutatta, hogy a globalizáció következtében mennyire kiszolgáltatottá vált a világ, és hogy mennyire fontos az önellátás. Világossá vált, hogy Magyarország mezőgazdasága és élelmiszeripara kiválóan helyt állt a legnehezebb járványos időszakban is – mondta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a XI. Duna-Tisza Közi Agrárexpo megnyitóján.

Legek a kecskeméti lakáspiacról - melyik a legnépszerűbb városrész?

2020.09.24

Kecskeméten a használt lakások és családi házak négyzetméteréért szeptemberben 407 ezer forintot kértek az eladók. A legnépszerűbb városrészben, a belvárosban viszont 451 ezer forintot kell adni értük. Kecskeméten belül a széchenyivárosi, a hunyadivárosi és hetényegyházai lakóingatlanok tartoznak is a legkeresettebbek közé. A legmagasabb négyzetméterár pedig Homokbányához köthető, itt 537 ezer forintnál járnak a négyzetméterárak.

Önálló beavatkozásra jogosultak a ballószögi tűzoltók

2020.10.13

Az ünnepi gondolatokat követően Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere méltatta az elmúlt 67 évet, majd zászlót adományozott az egyesületnek. Az önálló beavatkozásra jogosító igazolást, Duzmath György ÖTE parancsnok vette át Fülep Zoltán ezredestől.

Több mint 500 tonna illegális szemetet gyűjtöttek össze a Magyar Közút területéről

2020.10.13

A Tisztítsuk meg az Országot! projekt erejét a társadalom adja, mindez a lakosság tevékeny együttműködése, a fényképes bejelentések beküldése nélkül nem valósulhatott volna meg.

Évente 30-35 ezer tonna sütőtök terem az országban

2020.10.12

A sütőtököt április végén, május elején vetik. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legnagyobb, közel 600 hektár a termőterület, de Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is 200 hektár fölött van. Az egyik híres, elterjedt hazai fajta a Nagydobosi, illetve jellemző még a Kiszombori, az Óvári hengeres és az Orange (sonkatök).

Megkezdődik a gyermekpszichiátriai épület építése Kecskeméten

2020.10.09

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Nyíri úti telephelyén egy új, közel 250 négyzetméteres földszintes létesítmény épül.

Ingyenes szűrővizsgálat a látás világnapján Kecskeméten

2020.10.08

A szakemberek szerint a rövidlátás kialakulása megelőzhető, illetve a kialakult betegség romlása lassítható.

Újjáalakult a Neumann János Egyetem Szenátusa

2020.10.07

Az újjászerveződött testület 2020. október elsején a Kecskeméti Campus épületében, ünnepélyes keretek között tartotta alakuló ülését. Az eseményen került sor számos elismerés, kitüntető cím, illetve hallgatói ösztöndíj átadására.

Hétvégén Kecskeméten is Kiskunhalason is megkóstolhatók a legfinomabb sörök

2020.10.06

A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni.

Klasszicista stílusú új székházzal tért haza Lakitelekre a közművelődés

2020.10.05

Az épület a reformkori Magyarország szellemiségét idézi, mégis modern.

A Légy jó mindhalálig című musical bemutatója Kecskeméten

2020.10.02

Molnár André Lukács (b) Nyilas Misi és Koltai-Nagy Balázs (j) Nagy úr szerepében Kocsák Tibor és Miklós Tibor Légy jó mindhalálig című musicaljének próbáján a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban 2020. szeptember 30-án. Móricz Zsigmond művének musical átiratát október 2-án mutatják be Nagy Viktor rendezésében.

Sokan szeretik és használják a Veránka-szigeti üdülőt

2020.10.01

Október 17-én vadételekből álló gasztroestre várják az ínyenceket a veránkai szállodában.

Személyi igazolvány pótlása már elektronikus úton is lehetséges

2020.09.30

Az elveszett, eltulajdonított vagy megsemmisült személyi igazolvány pótlását már elektronikusan is intézheti:

Október a reformáció hónapja

2020.09.28

A központi programok között szerepel a kecskeméti ökumenikus missziói nap október 11-én a kecskeméti református templomban.

Legyen idén Bács-Kiskun megyei az év fája

2020.09.27

Az idei Év fája verseny legjobbjai között kapott helyet az Imrehegyi terebélyes eper is. A fák vetélkedőjét tizenegy éve rendezik meg hazánkban.

Az Akasztói szikiponttyal bővült az uniós oltalommal védett magyar termékek köre

2020.09.25

A magyar akvakultúra ágazat számára komoly elismerés, hogy a Szilvásváradi pisztráng után második magyar édesvízi halként az Akasztói szikiponty földrajzi árujelzője is uniós oltalmat kapott.

Kecskeméten is cél a tenisz utánpótlás-nevelés erősítése

2020.09.24

A gyermekek mozgása mindennél fontosabb, de ahhoz, hogy egy sportág iránt legyen érdeklődés, kellenek magyar eredmények, sztárok is. Szerencsére az elmúlt tíz évben a magyar tenisz jól szerepelt a világban.