2024.04.29, Hétfő
Fát ültettek Baján az elsősök
Illusztráció, unsplash.com

Fát ültettek Baján az elsősök

bajahangja.hu

2023.10.23. 09:00

Pótolták a felújított belvárosi templom mellett nemrég kipusztult facsemetét: a 10 millió Fa Alapítvány bajai közösségének szervezésében a Szent László ÁMK 1. B osztályának kisdiákjai és pedagógusai ültették el a maguk fáját a hajlék mellett.

Hirdetés

Egy osztálynyi kisdiák állta körül a belvárosi templom fala mellett kiásott ültetőgödröt október 20-án, péntek délelőtt: a nemrég kipusztult facsemetét pótolták egy oszlopos gyertyánnal, a 10 millió Fa Alapítvány felajánlásából - olvasható a bajahangja.hu honlapján.

A csemetét Görgei-Reiner Rita, az alapítvány bajai közösségének képviselője szállította a helyszínre, koordinálva az ültetési munkálatokat. A gyerekek felkészülten érkeztek az eseményre. – Már egy hete izgatottan készülnek a gyerekek: verset tanultunk, amivel köszöntöttük az elültetett fát, a munkálatokra kislapátokat hoztak, illetve egy apró emléktárgyat is készítettünk: a nevükre szóló, falevelet formázó táblácskákat akasztottuk a csemetét védő rácsra, ezt később a szülőknek is meg tudják mutatni – ismertette Pittenauerné Tóth Kata, az 1. B osztály napközis tanítója. Hozzátette: fontosnak tartják, hogy a gyerekek megismerjék a faültetés folyamatát, ugyanakkor a városkép szépítéséhez is hozzájártak ilyen módon. A későbbiekben is szeretnék látogatni a fát, és részt venni az utógondozásában.

 

"A gyertyán őshonos fajunk, és előszeretettel ültetjük városokban, mert jól tűri a körülményeket. Ezúttal olyan oszlopos változatát választottuk, amely kimondottan jól illik az épített környezetbe, dísze a belvárosnak, és ezúttal a pótlással egybekötve igyekeztünk növelni a zöld állományt" – mondta Görgei-Reiner Rita, a 10 millió Fa Alapítvány bajai közösségének koordinátora, aki igyekezett a gyereknek élményszerűen átadni a faültetéshez kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat és gyakorlati teendőket.

BajaBajafaültetés