2018.05.28, Hétfő

Megye

JÖVŐD A TÉT! Pályaválasztási Kiállítás nyílt a Messziben

2016.11.11

Kecskeméten, új helyszínen a Messzi István Sportcsarnokban nyílt meg a „JÖVŐD A TÉT!” pályaválasztási kiállítás, ahol két napon keresztül lesz lehetőség ismerkedni a kiállító tanintézményekkel és tájékozódni a továbbtanulás világában.

Szakmai fórum Soltvadkerten

2016.11.10

A bortörvény módosításai az egész ágazat érdekeit szolgálják.

Megbetegedtek a kiskunmajsai kiskacsák

2016.11.10

Az elmúlt napokban több európai államban is azonosították a madárinfluenza (H5N8) jelenlétét, Magyarországon újabb megbetegedés történt, madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma a Bács-Kiskun megyei Kiskunmajsán lévő nagylétszámú kacsatartó gazdaságban.

Kisszállásra ért a Malenkij robot

2016.11.10

A kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület szervezésében, 2016 őszétől iskolákba viszik el a vándorkiállítást, amelyben a malenkij robot nemzetközi, magyarországi és kiskunhalasi vonatkozásait ismerhetik meg. Az ötödik állomáson, a Kisszállási Sallai István Általános Iskolában nyílt meg a tárlat.

Megújul a bajai Foglalkoztatási Osztály épülete

2016.11.09

November 7-től a Kormányablakban várja az ügyfeleket a Munkaügyi Központ. A Bajai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának épületét felújítják, ezért volt szükség az átmeneti költözésre.

Nyertes pályázattal utazik dr. Maráz Róbert egy amerikai kongresszusra

2016.11.09

A Bács-Kiskun Megyei Kórház sebész és klinikai onkológus főorvosa Magyarországról egyedüliként utazik San Antonio-ba, egy emlőrák gyógykezeléséről tanácskozó kongresszusra. Az utazását a Nancy G. Brinker Nagyköveti Ösztöndíj segíti.

Bajai elképesztő - Túr de FRANCE néven nyílt kerékpárbolt

2016.11.08

Megnyitott Baján a Túr de France kerékpáros turkáló - számolt be a Sugopart.hu

Folytatódnak a vízvizsgálatok: újabb 30 tanya kaphat lehetőséget

2016.11.08

Cél: a tanyákon élők egészséges ivóvízzel történő ellátása érdekében szükséges vízminőség vizsgálatok elvégzése.

Megújult egy halasi óvoda

2016.11.08

Néhány héten belül birtokba is vehetik a gyerekek a megszépült ovit.

Egy lépéssel közelebb a Budapest-Kelebia vasútvonal felújítása

2016.11.07

Kínai-magyar vegyesvállalat koordinálja majd a 166 kilométer hosszú szakasz korszerűsítését. A tervezés és a kivitelezés tendereztetése 2017-ben indul.

Kétlépcsős iparűzési adóemelés jöhet Kalocsán

2016.11.07

A kalocsai önkormányzat pénzügyi stabilitásának megteremtését célzó, nyáron elfogadott stabilitási rendelet előírásait tölti meg immár konkrét tartalommal az a javaslat, amelyet a jövő csütörtökön tartandó testületi ülésre készült előterjesztés tartalmaz - írja a Kalohirek.hu

Rövidpályás úszó ob - Hosszú Katinka mindent vitt

2016.11.04

Százszázalékos teljesítménnyel, mind az öt számának megnyerésével folytatta szereplését Hosszú Katinka a százhalombattai rövidpályás országos bajnokság második napján. A férfiaknál Verrasztó Dávid a világranglista harmadik helyét érő időt úszott 400 méter vegyesen.

Ütőképes tízévesek a kiskőrösi koripályán

2016.10.31

Hét csapat több mint száz tízévesét mozgatta meg a kiskőrösi Rajz Attila Jégpályán rendezett U10-es torna október 29-én szombaton.

A megye értékeivel ismerkedtek kiskunfélegyházi fiatalok

2016.10.29

Húsz kiskunfélegyházi középiskolás diák, öt erdélyi és négy vajdasági tanuló nyert betekintést a Bács-Kiskun megyei helyi értékekbe a kiskunfélegyházi Natura Hungarica Közhasznú Alapítvány szervezésében pénteken.

Épül az új, második határkerítés kísérleti szakasza

2016.10.28

A műszaki zárat jelenleg összesen 10,3 kilométer hosszúságban fogvatartottak építik.

Közönségdíjas Aranyanyu lett a félegyházi ápolónő

2016.11.11

Kilenc nő, köztük orvos, egészségügyi szakdolgozó, pedagógus és szociális területen dolgozó szakember vehette át idén az Aranyanyu díjat. Egyikük a félegyházi ápolónő, Garai Erzsébet. Az Aranyanyu díjat az oktatásban, az egészségügyben és a szociális szférában dolgozó nők munkájának elismerésére alapították hat évvel ezelőtt.

Javában tart a régi fedett uszoda átalakítása Kecskeméten

2016.11.10

A palánkokat már felrakták a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia leendő csarnokában.

Vonatról szedték le az illegális migránsokat a Bács megyei rendőrök

2016.11.10

A Kelebia Vasúti Határátkelőhelyen Szerbia felől Magyarország területére érkező tehervonat átvizsgálásakor a rakomány között megbúvó huszonkilenc illegális migránst találtak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ellenőrzést végző határrendészei.

Megyei kistelepülések jutottak támogatáshoz

2016.11.09

Harminc megyei település kapott támogatást önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekre a Belügyminisztérium 7 milliárd forintos keretéből. A megyében a legtöbb pénz Érsekcsanádra (30 millió) érkezik.

Dél-Alföldi Innovációs Díjat nyert a Magnus Aircraft

2016.11.09

A kecskeméti székhelyű sport- és oktatórepülőgép-gyártó Magnus Aircraft és Koszó József építész kapta a Dél-Alföldi Innovációs Díjat, a Szegedi Akadémiai Bizottság a régió három kereskedelmi és iparkamarájával közösen alapított elismerését a csongrádi megyeszékhelyen adták át.

Folytatódik a Kecskemét északi elkerülő építése

2016.11.09

November elején megkezdik a 445. sz. főút Kecskemét északi elkerülő újabb ütemének, az M5 autópálya és az 5. sz. főút közötti út kivitelezési munkálatait. A 3,3, km hosszú szakasz megépítésével 2018. IV. negyedévére teljessé válik a Kecskemétet északról elkerülő út.

Újabb 15 kilométeren újul meg az 55-ös főút, kerékpárút is készül hozzá

2016.11.08

A Duna Aszfalt újíthatja fel az 55. sz. főút eddig kimaradt szakaszát, s vele párhuzamosan kerékpárutat is épít. A beruházás összköltsége meghaladja a 6 milliárd forintot.

Nagy sikert aratott az első madárreptetéses állatbemutató a Kecskeméti Vadaskertben

2016.11.08

A madarak a nézők között szárnyaltak, és a gyerekek is szereplőjévé válhattak a színes bemutatónak.

Aranyérmes lett a félegyházi cukorszobrász

2016.11.07

A világ legjobbjai között állt versenybe Kovács János Németországban, a Nemzetközi Gasztronómiai Kiállítás és versenyen, ahol több mint 40 országból 2500 versenyző mérte össze tudását csapatban és egyéniben. Az erfurti bajnokságon 800 egyéni induló közül az úgynevezett D2 artisztika kategóriában egy arany- és egy ezüstéremmel díjazott cukorszobrot készített el a félegyházi mestercukrász.

Két személyautó karambolozott Tiszakécskénél

2016.11.07

Összeütközött két személyautó Tiszakécskén, a Szentkirály felé vezető út 103-as kilométerénél.

Még szebb lesz a bajai Barátok Temploma

2016.11.07

Az utolsó szakaszhoz értek a felújítási munkálatokkal a Barátok templomában. A főhomlokzat után a Páduai Szent Antal Plébánia keleti és déli falait festik le, a belső térben pedig a lábazat és a padsor szépül meg.

Ezerötszáz fogyasztónál nincs áram Székesfehérváron

2016.11.02

Ezerötszáz fogyasztónál nincs áram Székesfehérváron, mert egy szerda délutáni baleset következtében ki kell cserélni egy villanyoszlopot - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Biztonságban Mindenszentek és Halottak Napján

2016.10.30

Az elhunyt szeretteinkre való emlékezés napján megerősített szolgálatot látnak el a rendőrök Bács - Kiskun megyében.

A megye értékeivel ismerkedtek kiskunfélegyházi fiatalok

2016.10.29

Húsz kiskunfélegyházi középiskolás diák, öt erdélyi és négy vajdasági tanuló nyert betekintést a Bács-Kiskun megyei helyi értékekbe a kiskunfélegyházi Natura Hungarica Közhasznú Alapítvány szervezésében pénteken.

Fejlesztik a kecskeméti repteret

2016.10.28

Egyszerűsödik a közbeszerzési eljárás; a bővítéshez, a hozzáépítéshez és a ráépítéshez sem kell építési engedély; 1200 milliárdos vasútfejlesztés indul – derült ki a csütörtöki kormányinfón.