2024.03.28, Csütörtök
Bővítik a bölcsődéket Tiszakécskén
A kép illusztráció - pixabay.com

Bővítik a bölcsődéket Tiszakécskén

Tiszakécske

2020.07.21. 10:27

Tiszakécske Város Önkormányzata Európai Uniós támogatás felhasználásával a Városi Óvodák és Bölcsőde intézmény, Bölcsőde épületének 24 férőhellyel, és 100 fős főzőkonyhával történő bővítését valósítja meg Tiszakécskén.

Hirdetés

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési irányzatból, 313,97 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg. A támogatás intenzitása 100 százalék.

Tiszakécske Város Önkormányzata a támogatási konstrukció lehetőségeit kihasználva a tulajdonában álló, és a Városi Óvodák és Bölcsőde Intézmény működtetésében lévő jelenleg 38 férőhellyel rendelkező Bölcsőde épületének 24 férőhellyel és 100 fős főzőkonyhával történő bővítését tervezi.

A beruházással az intézmény működési feltételeinek kedvezőbbé tételén, és befogadó kapacitásának növelésén keresztül elősegíti a kisgyermekes szülők foglalkoztathatóságát, új munkalehetőségeket teremt. Az infrastrukturális fejlesztés segítségével hosszú távon az önkormányzat csökkenti a bölcsődei ellátásra várakozók számát, kialakítja az egészséges és korszerű konyhatechnológiai feltételeket az intézmény ellátottjainak és dolgozóinak étkeztetéséhez. A pályázat keretében megépülő épület tervezési munkálatai befejeződtek, a közbeszerzési eljártás megindításához szükséges tervek és engedélyek rendelkezésre állnak.

A beruházás 2021.04.30.-ig valósul meg.

MegyeTiszakécskebölcsőde