2024.04.16, Kedd
Hétszáz gyereket fogadnak az Egyszülős Központ napközis táborai
MTI/Soós Lajos

Hétszáz gyereket fogadnak az Egyszülős Központ napközis táborai

mti

2020.07.17. 08:56

A reggel hét órától késő délutánig tartó táborokat Budapesten, Veszprémben és Kecskeméten szervezik meg, azokban naponta ötven gyermek vesz részt. A tábor célja, hogy az egyszülős családokban nevelkedő gyerekek is minél nagyobb biztonságban érezhessék magukat.

Hirdetés

Mintegy hétszáz egyszülős családban élő gyermek vehet részt idén nyáron az Egyszülős Központ által szervezett napközis táborokban - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Idén nyáron a gyerekek felügyeletének megoldása a szokásosnál is nehezebb a koronavírus-járvány miatt, a kormány ezért napközis Erzsébet-táborokat hirdetett meg, az Egyszülős Központ táborait pedig az Emmi finanszírozza.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője ismertette, hogy a tábor hétfőtől péntekig tart, de két szombaton is vállalják a gyerekek táboroztatását, hogy a szülők is kikapcsolódhassanak.

A táborokban sok férfi is foglalkozik a gyerekekkel, ami azért fontos, mert az egyszülős családok 86 százalékából az apa hiányzik - tette hozzá.
A gyerekekkel szakképzett, gyakorlattal rendelkező pedagógusok, pszichológusok, gyógypedagógusok foglalkoznak. Az egyhetes tábor fejenként 1500 forintba kerül, ez fedezi a napi négyszeri étkezést és minden programot.

KecskemétEgyszülős KözpontKecskemétnapközis tábor