2024.04.20, Szombat
Több mint 800 millió forintból korszerűsítenek két iskolát Kecskeméten
Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola facebook

Több mint 800 millió forintból korszerűsítenek két iskolát Kecskeméten

mti

2020.07.21. 16:16

A beruházások során - amelyek várhatóan 2021 tavaszán fejeződnek be - mindkét intézményben akadálymentesítés is megvalósul.

Hirdetés

A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolájának energetikai korszerűsítésére mintegy 291 millió forint európai uniós támogatást fordít az önkormányzat.     

A fejlesztés során megvalósul az iskola homlokzati szigetelése, valamint a lapostetők hő- és vízszigetelése, kicserélik a nyílászárókat és a radiátorokat, illetve a konyha világítását. Ezenkívül az épület kap egy 20 kilowatt teljesítményű napelemes rendszert is.

A Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola felújításánál a 292 millió forint európai uniós támogatást az önkormányzat mintegy 251 millió forinttal egészíti ki.     

A helyi védelem alatt álló iskolaépület energetikai korszerűsítésénél kicserélik az intézmény nyílászáróit, megvalósul a homlokzati falak utólagos talajnedvesség elleni szigetelése, a lapostető hő- és csapadékvíz elleni szigetelése, valamint a magastető, a padlásfödémek és az épület külső oldalának hőszigetelése. Az iskolában korszerűsítik továbbá a hőközpontot és a melegvízrendszert.     

 

KecskemétKecskemétiskolafelújítás