2024.03.29, Péntek
Nyári szünidei étkeztetésben részesülnek a kiskunfélegyházi hátrányos helyzetű fiatalok
Kép: kiskunfelegyhaza.hu

Nyári szünidei étkeztetésben részesülnek a kiskunfélegyházi hátrányos helyzetű fiatalok

kiskunfelegyhaza.hu

2022.06.06. 10:00

Déli meleg főétkezést nyújt 5 hónapos kortól Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata június 16-ától szünidei gyermekétkeztetés keretében a nyári szünet munkanapjaira a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, kiskunfélegyházi lakóhellyel rendelkező, valamint a 106/2022. Korm. rendelet 3/A § alapján azon gyermekek, tanulók részére, aki menedékes, menedékesként elismerését kérő vagy az Ukrajnában állandó lakóhellyel rendelkező és 2022. február 24-én, vagy azt követően Ukrajnából érkező magyar állampolgár kiskorú gyerekek részére.

Hirdetés

A jelenlegi tanév nyári szünetében 43 munkanapon nyújtja az önkormányzat az arra jogosult gyermekek térítésmentes ebédjét. Amennyiben a gyermek a szünidő e napjai alatt iskolai, óvodai, bölcsődei ellátásban részesül, részére a fenti gyermekétkeztetés párhuzamosan nem vehető igénybe - olvasható Kiskunfélegyháza hivatalos honapján.

Az étkeztetés igénylését az arra jogosult szülőknek már előzetesen megküldött nyomtatványon keresztül lehet benyújtani a polgármesteri hivatal Szociális és Közfoglalkoztatási Osztály Szociális Csoportjához (I. emelet 47.), telefonon a 76/562-047-es telefonszámon adnak tájékoztatást. A nyilatkozat kitöltésében a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény nyújt segítséget a Kiskunfélegyházán, a Hunyadi u. 6. szám alatt.

A szünidei étkeztetést a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma konyhája végzi, amelynek címe Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 34 szám (bejárat a LIDL áruház felől).

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházanyári szünethátrányos helyzetű családok gyermekei